Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Reisverslag: St. Pete Beach in Florida

18 december 2017 door Soleil van Vleuten

Op 4 augustus gingen we vanuit Crystal River naar St. Petes. Onderweg zijn we gestopt bij het vissersdorpje Tarpon Springs, dat Grieks aandoet. Zeker een aanrader! Gezellige sfeer en leuke winkeltjes en restaurantjes.

Aan het eind van de middag kwamen we aan in St. Pete’s, bij onze accommodatie The Beachhouse Suites, onderdeel van The Don CeSar. De kamers waren ruim, er was een keukentje, 2 badkamers, een master-bedroom en een slaapbank in de woonkamer. We waren aangenaam verrast door de luxe van deze locatie. Een minuut lopen en we stonden op het strand. Omdat The Beachhouse Suites onderdeel zijn van het Don CeSar, mochten wij gebruik maken van alle faciliteiten van dit hotel, wat ongeveer 5 minuten lopen was. We konden gebruik maken van de spa, de sportfaciliteiten, het zwembad en de watersportmogelijkheden.

Don Cesar - St. Pete Beach - Florida - Doets Reizen

Op 5 augustus hebben we ´s ochtends gekayakt bij het Don CeSar, wat heel leuk was. Overdag hebben we genoten van het strand en het prachtige weer. Die avond zijn we naar de baseballgame geweest van de Tampa Bay Rays tegen de Milwaukee Brewers. Het was zo leuk om dit een keer mee te maken! Het was precies zoals je je een Amerikaanse baseballgame voorstelt: iedereen aan de hotdogs en XXL cola’s, de rijen bij de fanshop waren enorm, iedereen leefde mee met het volkslied en veel gejuich. De wedstrijd duurde lang en helaas heeft ons thuisteam verloren, maar het was een gave ervaring! Hierna zijn we naar rooftopbar Level11 gegaan, zoals de naam al aangeeft: op de 11e verdieping van het Grand Plaza Hotel, op ongeveer 10 minuten lopen van onze accommodatie. Heerlijke cocktails, prachtig uitzicht en goede muziek, wat wil je nog meer? Dit was een zeer geslaagde dag.


Op 6 augustus begonnen we met ontbijt bij Café Soleil, vlak bij het hotel. Eindelijk echt goede koffie! En een heerlijk ontbijt met croissantjes en een sandwich. Daarna zijn we doorgereden naar de stad St. Petersburg. Hier hebben we een kijkje genomen in het Chihuly Glass Museum en hebben we een demonstratie glas maken bijgewoond, heel indrukwekkend en gaaf om te zien. Ook zijn we naar het Dalí Museum geweest. Om af te koelen hebben we een ijsje gehaald bij The Hyppo aan Central Avenue, waar je de keuze hebt uit ongeveer 50 smaken ijs.


Dit was alweer onze laatste dag in St. Pete’s, dus als afsluiter hebben we gegeten bij één van de best aanbevolen restaurants: Snapper’s. In dit restaurant staat onder andere vis die vers gevangen is in de buurt op de kaart. Voor verse visgerechten met een bijzonder tintje is dit de plek, we hebben heerlijk gegeten!

Ik ben stiekem een beetje verliefd geworden op St. Pete’s, en zou er heel graag nog een keer teruggaan!

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook