Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Op zoek naar de Manatees in Crystal River

18 augustus 2016 door Sjanneke Geertsma

Langs de westkust van Florida vind je heerlijke witte stranden en azuurblauwe wateren. Een van de plekken aan de westkust van Florida is Crystal River. Je staat hier namelijk oog in oog met de manatees. Kom meer te weten over deze bijzondere zeekoeien tijdens jouw rondreis door Florida. 

Crystal River - Florida - Doets Reizen  

De manatees in Crystal River

De geliefde manatees, oftewel zeekoeien, zijn een must see tijdens jouw vakantie in Florida. De manatees zie je overal aan de westkust van Florida, maar bij Kings Bay Springs bij Crystal River zie je ze overal. Hier overwinteren de zeekoeien en blijven daarna de moeders met hun baby’s nog achter. Om nog dichter bij deze bijzondere dieren te komen kan je met ze gaan snorkelen. Binnen no time heb je er tien om je heen. In de winter zijn er veel baby’s die heel nieuwsgierig zijn en ze vinden het zelfs fijn om geknuffeld te worden!

Salvador Dali Museum - St. Pete Beach - Florida - Doets Reizen

De omgeving van Crystal River

Crystal River hoef je niet alleen te bezoeken voor de manatees. In de omgeving is er veel te zien en te doen. Denk aan de leuke musea. Een van deze bijzondere musea is het Salvador Dalí museum in St. Petersburg. Het heeft de grootste collectie Dalí kunstwerken buiten Europa. Alleen het gebouw is door zijn bijzondere architectuur al een beleving. Ook het Clearwater Marine Aquarium is ook het bezoeken waard. Dit is geen show park, maar een opvang voor gewonde dieren. De meest beroemde bewonder is Winter, de dolfijn uit de film Dolphin Tale, die zijn staart verloor en nu een prothese staart heeft. Op de weg naar Crystal River is Tarpon Springs ook een leuke stop. Dit was ooit een Griekse nederzetting. Dat zie je nog aan de witte huisjes. Je kunt hier meevaren om een spons op te duiken. Zo zie je hoe natuur sponsen worden gevonden. 

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook