De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer
Overzicht

Grand Old Lady ‘Don CeSar’ in Florida

27 augustus 2015 door Elske Doets

Grand Ole Lady ‘Don CeSar’ Elske Doets: “Ik bezocht dit sfeervolle, luxe, hitorische hotel aan het suikerwitte zandstrand van St. Pete Beach afgelopen mei en was meer dan aangenaam verrast! Don CeSar ligt op het meest zuidelijke puntje van St. Pete Beach, aan de warme Golf van Mexico. Het roze hotel heeft grandeur zonder stijf te zijn en maakt onderdeel uit van de Loews hotelketen.

Don Cesar - St. Pete Beach - Florida - Doets Reizen

De door palmen omringde oprit naar een kasteelachtig gebouw is heel feestelijk, je verkeert direct in vakantiesfeer. Don CeSar werd geopend in 1928 als speelplaats voor rijke Amerikanen als Scott Fitzgerald. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was het hotel in eigendom van het Amerikaanse leger en diende toen als ziekenhuis voor soldaten die gewond terugkeerden van het front. Pas in 1973 werd het gebouw weer in gebruik genomen als hotel en inmiddels heeft het alle belangrijke gemakken die passen bij een echte luxehotel: verschillende restaurants en bars, twee zwembaden in een tropische tuin, een spa, een fitness en een prachtig strand waar heerlijke strandbedjes op je staan te wachten. Inmiddels voldoet het hotel aan alle belangrijke gemakken die een luxe hotel hoort te hebben. Zowel stellen als gezinnen kunnen zich er prima vermaken. Don CeSar is geschikt voor iedereen die van klasse en een sportieve sfeer houdt. Ik zou hier zo vijf nachten met mijn gezin willen verblijven!

St. Pete Beach - Florida - Doets Reizen

Dali Museum in Saint Petersburg In Saint Petersburg vind je de grootste collectie werken van Salvador Dali buiten Europa. Het museum ligt in downtown Saint Petersburg, in een hypermodern gebouw. Alleen al dat prachtige bouwwerk is een bezoekje waard. Het museum bergt een vaste collectie van Dali-schilderijen met de zo kenmerkende magische symboliek. Een lust voor het oog, waar je naar kunt blijven kijken en telkens weer nieuwe details ontdekt. Daarnaast zijn er thematische tentoonstellingen waarin Dali en een andere kunstenaar met elkaar worden verbonden. Rondom het museum ligt een tuin met een  doolhof en de snor van Dali. Ik reisde met Priscilla Melse, product manager USA bij Doets Reizen. Zij bezoekt niet vaak musea, maar was blij verrast met dit unieke museum. Laat je dus verrassen en kijk in Saint Petersburg verder dan alleen het prachtige strand!

Dali Museum - St. Pete Beach - Florida - Doets Reizen

Niet te missen in Clearwater, St. Pete Beach en Saint Petersburg

  1. Chihuly Collection Saint Petersburg, een zeer indrukwekkende collectie glaskunstwerken.
  2. Clearwater Marine Aquarium, scene van de Hollywoodfilm A Dolphin’s Tale.
  3. Bush Gardens, een attractiepark van formaat met Afrikaans Thema. Dit park is een zusterpark van Seaworld.
  4. Honeymoon Island State Park, het mooiste natuurlijke strand op een eilandje voor de kust (bereikbaar per boot)
  5. Caladesi Island State Park. Dit park sluit aan op Clearwater Beach en ligt dichtbij het Honeymoon Island State Park. Het strand is ongelooflijk wit, omringd door lichtblauw water en weelderige groene begroeiing.
  6. Voor ’s avonds: John Pass Village & Boardwalk of de boulevard van Clearwater Beach.

Chihuly Collection - St. Pete Beach - Florida - Doets Reizen

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook