Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Reisverslag: verblijven in het South Seas Island Resort

18 december 2017 door Geertje Schuyt

Het was ons 3e verblijf op Captiva. Een feest van herkenning en we hebben toch nog nieuwe ervaringen opgedaan.Op het noordelijkste puntje ligt South Seas Island Resort, onze favoriete bestemming. Je kunt uit veel accommodaties kiezen op dit resort. Onze favoriet zijn de Gulf Cottages.

Doets Reizen - Altijd op de eerste rij, Very VIP

De cottages liggen aan het strand en hebben een uitzicht op de Golf van Mexico. Als je geluk hebt zie je vanaf de porch regelmatig dolfijnen uit het water opspringen. Je kunt er elke dag van een adembenemende zonsondergang genieten. En waar vind je verder een nest van een visarend met  jongen en op het strand, pal voor de deur, een nest van een zeeschildpad. Uniek toch?

Doets Reizen - Altijd op de eerste rij, Very VIP

Het resort biedt tal van activiteiten, eenmaal ingecheckt hoef je in principe het terrein niet meer af. Je hebt de auto niet nodig, de trolley rijdt elke 15 tot 20 minuten langs en zet je af waar je wilt zijn.

Wij reden o.a. mee naar de zwembaden, waarvan er een twee glijbanen heeft. Terwijl de kinderen spelen kun je heerlijk nippen van een cocktail.

In het haventje kun je de manatees zien, we zagen er deze keer een met een jong. Ook kun je vertrekken op een “cruise” naar de nabijgelegen eilanden. Wij gingen, uit nostalgie weer naar Cabbage Key. Ook stapten we opnieuw in een kano, er was weinig veranderd alleen vielen er nu aanzienlijk minder krabbetjes uit de mangroven in onze nek! We zagen wel een grote slang.


In de middag en ’s avonds namen we altijd een duik in de Golf, die ons soms verraste met manshoge golven, een uitdaging om dan als 5-jarige op je opblaasrog te blijven zitten. Spannend, maar hij vond het prachtig.

Kortom, there is no place like Captiva. We’ll be back, no doubt about that!


Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook