Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

San Francisco, mijn absolute favoriet!

17 juni 2016 door Anouk Gortzak

San Francisco, mijn absolute favoriet! Wat een fantastische stad. Afgelopen april was ik hier voor de vierde keer, het verveelt geen moment. Verblijf altijd minimaal drie nachten in San Francisco. Er is zo veel te doen, zien en beleven dat je zult merken dat je altijd tijd te kort komt.   Wanneer je naar San Francisco gaat raad ik je zeker aan om verder te kijken dan de ‘klassiekers’ Fisherman’s Wharf, Pier 39 en Union Square. San Francisco heeft zoveel meer te gekke, sfeervolle en unieke wijken.

San Francisco - California - Amerika - Doets Reizen

Mijn favorieten: Fillmore – Lower Pac Heights Luxe boetiekjes, sfeervolle authentieke restaurantjes, niet van een keten, in een rustige omgeving. Deze wijk is een voormalige Joodse wijk waar vroeger heel veel jazzclubs gehuisvest waren, maar ook nu is er nog veel te doen.  De wijk ligt centraal. Japantown is circa twee blokken lopen en naar Alamo Square (met de Painted Ladies!) ongeveer twintig minuten. Op zoek naar een leuke lunchplek in Fillmore? Ga naar The Grove en eet een heerlijke (gezonde!) sandwich of salade. Tip: Verblijf in Japantown wanneer je deze wijk wilt bezoeken. Super rustig en op steenworp afstand. 

Lower Pac Heights - San Francisco - California - Amerika - Doets Reizen

The Mission Deze wijk is super trendy en upcoming. Alle hippe locals van de stad willen hier wonen. In The Mission starten de trends. Wereldberoemde chefs starten hier hun restaurants en (beginnend) modeontwerpers openen hier hun eerste winkels. Bij 17th Street vind je de meest prachtige murals! Ik heb hier gegeten bij Techno de Lolinda (Mexicaans). Dit restaurant is gevestigd op de rooftop van het gebouw en heeft een magnifiek uitzicht over de stad!

The Mission - San Francisco - California - Amerika - Doets Reizen

Haight Ashburry Dé hippie wijk van de stad ligt op korte afstand van het Golden Gate Park. In de jaren 60 was Haight Ashburry de wijk voor de Hippies. Nog steeds komen hier (voormalige/oude) hippies naar toe om te kijken wat er van Haight Ashburry is overgebleven. Unieke winkels en kleurrijke inwoners, Haight Ashburry blijft de hippie wijk van de stad.

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook