Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Mijn favorieten in San Francisco

23 mei 2019 door Angela Kuijs

Tijdens je bezoek aan San Francisco kan je de Golden Gate Bridge, Fisherman’s Wharf, Union Square en de Painted Ladies natuurlijk niet overslaan. Gelukkig is er nog veel meer te zien in het bruisende San Fran! Plan tijdens je rondreis door Amerika genoeg tijd in voor San Francisco zodat je tijd hebt om eens linksaf te slaan of ga dat kleine straatje in en bezoek de te gekke winkeltjes die je normaal voorbij loopt. Hieronder nog meer van mijn favorieten in San Francisco.

San Francisco - California - Amerika - Doets Reizen

Russian Hill in San Francisco

Vaak genoemd als ‘de meest bochtige straat ter wereld’, is Lombard Street de bekendste trekpleister van deze wijk. Maar er is zoveel meer te zien dat slechts die ene straat. Droom bijvoorbeeld weg op Macondray Lane, waar je amper naast elkaar lopend kunt genieten van de rust in de drukke stad. Of bezoek Swensen's Ice Cream Store en geniet van het heerlijke ijs wat ze serveren in deze authentieke, maar voornamelijk kneuterige ijssalon. Langs Hyde Street vind je een aantal fantastische Franse cafés en meer richting Polk Gulch vind je vele antiekwinkels, boekhandels, unieke kledingwinkels en leuke souvenirwinkels. In het weekend is dit ook een bekende spot onder de locals vanwege de Sunday Brunch.

Lombard Street - San Francisco - California - Amerika - Doets Reizen

Haight-Ashbury in San Francisco

‘The Haight’ zoals de wijk door de locals wordt genoemd, is naar mijn idee de meest iconische wijk van heel San Francisco. De Summer of Love van 1967 vond hier plaats en was de geboorteplaats van de hippiebeweging. Wanneer je over de straten rondslentert, heb je het gevoel dat je Janis Joplin nog zo tegen het lijf zou kunnen lopen. Je vindt er vele tweedehandswinkels, unieke platenzaken en uiteraard Piedmont Boutique, waar de benen uit het raam steken. Ga ook absoluut naar het naastgelegen Buena Vista Park, waar je leuke wandelroutes vindt en een onvergetelijk uitzicht over de stad.

Cable Car - San Francisco - California - Amerika - Doets Reizen

Nob Hill in San Francisco

Je bezoek aan Nob Hill is als een stap terug in de tijd. Wellicht komt het omdat ooit hier de Alfred Hitchcock’s film noir ‘Vertigo’ is opgenomen, maar de statige gebouwen dragen hier ook aan bij. Eens was het een vrij stille wijk, maar na de komst van de cable cars kwam daar verandering in. Hart van de wijk is de Glide Memorial Church, maar misschien nog wel meer het gospelkoor wat hier iedere zondag de kerk laat swingen. Bezoek ook zeker de Top of the Mark, de zeer bekende cocktail lounge bovenin het Mark Hopkins Hotel.

Chinatown - San Francisco - California - Amerika - Doets Reizen

Chinatown in San Francisco

De grootste Chinatown buiten China en de oudste van Noord-Amerika vind je in San Francisco. Deze kleurvolle wijk barst van de kleine familiezaakjes die thee, kruiden, medicijnen en vele lekkernijen vol passie en liefde verkopen. Wat je ook niet mag missen is de Golden Gate Fortune Cookie Factory op Ross Alley. De heerlijke geur van versgebakken gelukkoekjes komt je al tegemoet, nog voordat je de goed verstopte fabriek hebt gevonden. Om je bezoek aan deze bruisende wijk compleet te maken bezoek je de Dragon Gate bij Grant Ave en Bush St.

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook