Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!
Overzicht

Must do in San Francisco: Golden Gate Park

28 maart 2017 door Elske Doets

Het Golden Gate Park is één van de vele verrassingen die San Francisco in petto heeft. Wist je dat dit immense stadspark nog iets groter is dan Central Park in New York City? En wist je dat het Golden Gate Park maar liefst 13 miljoen bezoekers per jaar trekt, waarmee het één van de meest drukbezochte stadsparken van Amerika is? Ontdek het Golden Gate Park tijdens jouw bezoek aan San Francisco. 

Het park is ontworpen als romantisch park waarbij de woeste zandduinen getemd zijn door prachtige Monterey Cipressen, Eurcalyptus bomen en andere naaldbomen. De geur van de bomen in dit park staan synoniem voor de noordelijke kust van Californië. 

Waar vind je het Golden Gate Park in San Francisco? 

De mooie wandeling naar het Golden Gate Park is al de moeite waard. Vanaf Union Square na Vanness Avenue loop je het historische San Francisco in waar nog vele originele victoriaanse houten huizen staan. Hier ligt Alamo Square gelegen met de zes beroemde victoriaanse huizen, de Painted Ladies. Via Haight Street loop je naar het Golden Gate Park. Het park wordt vaak gebruikt als tuin door vele locals die hier honkbal speelden en natuurlijk een BBQ waarom oversized hamburger worden gebakken. 

Golden Gate Park - San Francisco - California - Amerika - Doets Reizen

Wat is er te doen in het Golden Gate Park 

Je kunt makkelijk een dag vullen met een bezoek aan dit prachtige stadspark en jezelf vergapen aan de schitterende flora en overige bezienswaardigheden. Loop ook zeker helemaal door het park heen waar je aan het einde bij de Pacific Ocean komt met een prachtig strand met wilde golven en rotspunten. 

Conservatory of Flowers

Het Conservatory of Flowers is een van de oudste gebouwen en een klassieke verrassing in deze vrijzinnige stad. Het is een broeikas en botanisch tuin en beschikt over zeldzame en exotische planten. 

Academy of Sciences 

Gevestigd in een prachtig modern gebouw vind je het Academy of Sciences. Voor wie van alles wil weten over aardbevingen en het leven op de diepzeebodem is dit museum inclusief een aquarium een aanrader. De meest wonderlijke natuurverschijnselen worden hier op een begrijpelijke manier uitgelegd.

California Academy of Sciences - San Francisco - California - Amerika - Doets Reizen

In San Francisco is het een must om de heuvels te beklimmen en in elke wijk de sfeer te proeven. 

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook