Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!
Overzicht

De mooiste plekken in het noorden van Californië die jij waarschijnlijk nog niet kent. Wedden...

21 oktober 2016 door Sabine van der Kolff

Californië is een staat van uitersten. Bekende ingrediënten hier zijn prachtige stranden, bruisende steden, ruige kusten, glooiende wijnvelden, enorme sequoia bomen, zinderende woestijn en granieten rotsen. Maar wist je dat je aan dit rijtje ook vulkanisch gebied, kokende modderpoelen en metershoge bomen van soms wel honderden jaren oud kan toevoegen? Collega Sabine ging in de Golden State opzoek naar de minder betreden paden.

Californië is de perfecte bestemming voor je vakantie. Ik reisde midden in juli, het hoogseizoen, door Californië. En naast natuurlijk Death Valley National Park (National Park), Highway 1, San Francisco en Yosemite National Park, bezocht ik ook het minder bezochte noordelijke deel van deze staat.

Redwood National Park - California - Amerika - Doets Reizen

Vanuit San Francisco rijd je in ongeveer 2 uur naar Napa Valley, het wijngebied van Californië. Hier vind je vele wineries waar je de lokale wijn kunt proeven. Ook al ben je geen wijnliefhebber, een bezoek aan Napa Valley of het nabijgelegen Sonoma is een aanrader. De omgeving is prachtig, en de plaatsjes sfeervol. Om er te komen rijd je vanuit San Francisco over de Golden Gate Bridge (een ervaring op zich!) langs Muir Woods National Monument, waar je een voorproefje krijgt van de enorme mammoetbomen in Redwood National Park. Ook kun je onderweg een bezoek brengen aan Point Reyes National Seashore met zijn prachtige stranden en wandelmogelijkheden. Ik overnachtte in het plaatsje Eureka, een typisch Amerikaanse stad met verrassend genoeg een aantal leuke restaurantjes (Bricks & Fire en de daarnaast gelegen wijnbar is echt een aanrader!). Maar je komt hier om Redwoods National Park te bezoeken. Een prachtig gebied wat ooit bestond uit vier afzonderlijke State Parks, maar nu samengevoegd tot Redwood National Park.

Voor Redwood National Park moet je echt een volle dag uittrekken.

Voor Redwood National Park moet je echt een volle dag uittrekken. Het staat bekend om de enorme mammoetbomen, sequoia’s. De vochtige mist die vaak langs de Californische kust hangt vormt een perfect klimaat voor deze hoogste bomen ter aarde. De hoogste boom in het park heeft een lengte van 115 meter. De reuzen kunnen naar schatting een leeftijd hebben van 500 tot 700 jaar. Wij maakten een wandeling door de 'Lady Bird Johnson Grove'. Hier vind je een enorme hoeveelheid Redwoods. Wandel tussen de bomen met flarden van mist, een waanzinnig effect! Maar Redwood National Park heeft ook een prachtige kustlijn, met mooie stranden en vele hiking trails. En wat was het hier heerlijk rustig! Redwood trekt uiteraard een groot aantal toeristen, maar omdat het gebied zo enorm uitgestrekt is kom je maar weinig andere wandelaars of reizigers tegen.

Redwood National Park - California - Amerika - Doets Reizen

Californië heeft ook vulkanisch gebied.

Ten oosten van Redwood National Park  in het binnenland ligt Lassen Volcanic National Park . Vergis je niet in de afstand, want je rijdt een bergachtig gebied in met kleine slingerweggetjes. Eenmaal aangekomen bij de grote plaats Redding namen we een afslag richting Mineral, onze uitvalsbasis voor een bezoek aan Lassen Volcanic National Park . Want inderdaad, Californië heeft ook vulkanisch gebied en hier vind je dan ook kokende modderpoelen, warme bronnen met zwaveldamp en daardoor fantastische kleuren! Je hebt hier veel wandelmogelijkheden.

Lassen Volcanic National Park - California - Amerika - Doets Reizen

Er loopt een highway door het park die waanzinnige uitzichten geeft en langs de verschillende stops loopt. Een echte aanrader is de Bumpass Hell Hike, de wandelroute naar een van de bekendste modderpoelen. De wandeling van bijna 5 kilometer was verrassend, omdat wie halverwege juli nog sneeuw tegen kwamen. En wat een uitzichten en onwerkelijke kleuren in het landschap! Stinken doet het wel, maar wat wil je met al die zwaveldamp. Wij sloten de dag af met een heerlijke duik in Manzanita Lake, en een diner in ons hotel, de Mineral Lodge.

Lassen Volcanic National Park - California - Amerika - Doets Reizen

Die avond konden we niet anders dan concluderen dat Noord-Californië zeer de moeite waard is en echt wat toevoegt aan de bekendere hot spots in deze staat. Een perfecte bestemming om toe te voegen aan je rondreis!

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook