Terug

Waarom Los Angeles zo leuk is!

7 oktober 2016 door Sabine van der Kolff

Collega Sabine- reisspecialist- reisde voor u naar Los Angeles, Californië en geeft u de beste tips en do’s en don’ts.

’Los Angeles is druk, ongezellig en niet sfeervol’. Ik hoor het vaak van mensen. Een imago dat niet zo best is. Maar nu ik er vaker geweest ben, denk ik daar heel anders over! Mijn conclusie? LA is geweldig! De gouden tip om dit ook te ervaren is om er de tijd voor te nemen. Minimaal drie nachten en het liefst verdeeld over verschillende wijken in de stad. Pas dan krijg je een goed beeld van deze veelzijdige en enorm grote metropool.

Tijdens mijn laatste trip verbleef ik in bijvoorbeeld in Studio City, het hart van de filmindustrie. Deze wijk ligt direct achter de Hollywood Hills en dicht bij Universal Studio's. Ik heb er een volle dag door Hollywood gereden. We hadden een Ford Mustang Cabrio gehuurd en ik voelde me dus helemaal niet uit de toom vallen, zo rijdend over Sunset Boulevard en Rodeo Drive!


Natuurlijk namen we een kijkje bij de Walk of Fame, de wereldberoemde boulevard met de bekende sterrentegels op de stoep. Druk? Ja, zeker! Toeristisch? Ook dat! Maar het is ook geweldig leuk en toch echt een must tijdens je verblijf in LA. Ik vond het te gek: Iets wat je al zo vaak op tv hebt gezien in het echt! Natuurlijk ging ook ik er op zoek naar de sterren van mijn film- en muziekhelden en ja, ook ik stond te wachten op mijn beurt voor een foto bij de ster van Michael Jackson.

Na een rondje door de shop van het Hard Rock Hotel ben ik doorgereden naar Santa Monica. Nog zo’n plek die je gezien moet hebben, en dan bij voorkeur per fiets! Vanaf de Santa Monica Pier kun je namelijk over het fietspad langs het strand fietsen naar Venice Beach (ongeveer anderhalve kilometer). Een heerlijk ritje, waarbij je het gevoel hebt in een scene van een film rond te rijden. Strandwacht huisjes zoals in Baywatch, hippe mensen op rolschaatsen, hardlopers, uitslovers op Muscle Beach en vrije geesten op Venice Beach; Je ziet het er allemaal. Heel inspirerend. Echt een ervaring!


Ongeveer 2,5 uur later reden we voldaan terug naar ons hotel. Met een frisse duik in het zwembad van de Sportsmen’s Lodge en een heerlijk sushi diner op Ventura Boulevard, kwam een perfecte LA-dag ten einde.

De volgende dag vertrokken we naar de zuidelijke standen, waar een heerlijk hotel direct aan het strand van Laguna Beach op ons wachtte. Ik reed via de bekende Mulholland Drive, de weg over de Hollywood Hills met waanzinnige uitzichten, enorme huizen van celebraties en natuurlijk het Hollywood Sign (tijd voor een selfie-stop!)

Laguna Beach is echt een verrassing, een prachtig strand, sfeervolle boulevard op loopafstand van het hotel en heerlijke restaurants. Ik logeerde in het Pacific Edge hotel, direct gelegen aan het strand aan de boulevard. De rest van de dag? Als ik zeg: Strandbedje, hoge blauwe golven, uitzicht, een drankje en zacht zand, krijg je een goed beeld.

Twee volle dagen in LA waren voor mij echt niet genoeg. Er had gemakkelijk nog een andere wijk bij gekund. Vervelen bestaat hier niet! Ik kwam dichter bij mijn muziekhelden dan ooit op de Walk of Fame, stond bij het wereldberoemde Hollywood Sign en kwam helemaal tot rust aan het strand van Laguna Beach. Ben je van plan LA over te slaan? Ik zou er nog even heel goed over nadenken!Bekijk hier onze stedentrip naar Los Angeles

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook