Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!
Overzicht

Sneeuwzekere wintersport in Canada

30 juli 2018 door Melvin Malepaard

Wil je 100% sneeuwzekerheid op wintersport? Droge poedersneeuw, magnifieke uitzichten op de Rocky Mountains, uitdagende pistes en offpiste tree-skiing; wintersport in Jasper is dé ultieme wintersportbeleving!

Een Canadese skivakantie is dichterbij dan je denkt: in 8,5 uur tijd vlieg je met een rechtstreekse KLM-vlucht al van Amsterdam naar Edmonton, waarbij je de ski’s en je snowboard gratis mee kunt nemen. Edmonton, een moderne metropool in de provincie Alberta, is een geweldig begin van je wintertrip. Bezoek een van de vele gezellige winterfestivals die er georganiseerd worden of woon een ijshockeywedstrijd van de Edmonton Oilers bij. Deze bruisende stad is jouw toegangspoort tot de Canadese Rockies.

Wintersport - Jasper National Park - Alberta - Doets Reizen

Sneeuwzeker

Met een SUV-huurauto of per comfortabele transfer, een shuttlebus die direct op je vlucht aansluit, ga je na Edmonton rechtstreeks naar Jasper, een wonderschoon Nationaal Park ten noorden van de Icefields Parkway. Ook in de winter is dit park prachtig met zijn bevroren meren, watervallen en besneeuwde bomen. Het skigebied Marmot Basin is voor iedereen geschikt, de pistes zijn breed, er zijn geen wachtrijen bij de lift en doordat het zelden regent ligt er vooral droge poedersneeuw. Er is alle ruimte gemaakt voor off piste skiën, oftewel treeskiing, lekker tussen de bomen door slalommen. Sneeuwmachines zijn hier echt overbodig want het gebied is altijd sneeuwzeker. Je skiet in de Rocky Mountains, hoe bijzonder is dat?

Wintersport - Jasper National Park - Alberta - Doets Reizen

Meer te doen

In deze omgeving kun je veel meer doen dan alleen skiën of snowboarden. Wissel de piste eens af met een hondensledetocht door de overweldigende natuur, ga ijsklimmen op een de bevroren waterval in Maligne Canyon of schaats op een van de vele meren in het nationale park. Een absoluut hoogtepunt is de Bubbles Tour: per helikopter vlieg je over de bevroren meren en watervallen waarbij je de bijzondere bubbels in het bevroren Abraham Lake bezoekt. Het mooiste is dat het wintersporten in Canada betaalbaar is: al vanaf 940€ per persoon sta jij op de piste in de Rockies.

Wintersport - Jasper National Park - Alberta - Doets Reizen

Bekijk hier onze wintersport reizen naar West Canada

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook