Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Ontdek de Canadese Rockies

30 april 2015 door Marieke Herder

Voor een eerste kennismaking met het westen van Canada kan je de rockies natuurlijk niet overslaan tijdens jouw vakantie. De prachtige plaatjes die je overal ziet worden nu werkelijkheid. Laat je meenemen langs een aantal hoogtepunten van de rockies. 

Waterton Lakes National Park 

Doordat Waterton Lakes National Park niet op de route ligt voor vele reizigers is het minder bekend dan Banff en Jasper National Park. De kristalheldere wateren, denderende watervallen, kleurrijke rotsen en regenachtige beekjes creëren een onvergelijkbaar droomlandschap. Rijd de Red Rock Parkway, maak de klim van de Bears Hump Trail en bezoek het plaatsje Waterton Lakes. Waterton Lakes mag dan qua oppervlakte het kleinste Nationale Park in de Canadian Rockies zijn, het is óók een van de beste en veiligste plekken om zwarte beren te spotten. In het natuurpark leven, naast beren, allerlei andere diersoorten, zoals wasberen, coyotes, bizons, elanden en poema’s. 

Waterton Lakes National Park - Alberta - Canada - Doets Reizen

Overnachten in Waterton Lakes National Park

Het Bayshore Inn Resort & Spa is daarom ook de perfecte uitvalsbasis voor uw bezoek aan dit onbekende maar indrukwekkende nationale park. De kamers zijn ruim en voorzien van een comfortabele badkamer. Je vindt er rust, ongerepte natuur met Waterton Lake als hoogtepunt! 

Banff National Park 

Hét gezicht van de Rocky Mountains en tevens Canada’s eerste Nationale Park is... Banff National Park. Bekend én geliefd door haar machtige gletsjers, scherpe bergpieken, immense watervallen en vele wilde dieren, zoals elanden, bergschapen, grizzly’s, zwarte beren én visarenden. Voor een prachtig uitzicht over de omgeving moet je zeker met de Sulphur Gondola omhoog!

Banff Gondola - Alberta - Canada - Doets Reizen

Lake Louise

Lake Louise Village is een klein wintersport dorpje wat het gehele jaar bezoekers trekt. In de zomer een ideale uitvalsbasis voor het bezoeken van Moraine Lake, Lake Louise en het naburige Yoho National Park. De prachtige turquoise blauwe meren zijn allemaal een bezoek waard en trek hier dan ook zeker tijd voor uit. Naast Emerald Lake vind je ook de Takakkaw Falls, de moeite waard om te bezoeken in Yoho National Park.

Takakkaw Falls - Alberta - Canada - Doets Reizen

Overnachten in Lake Louise

Overnachten doe je natuurlijk aan een van de meren. Twee mogelijkheden zijn de Emerald Lake Lodge en de Moraine Lake Lodge. In alle rust kun je hier genieten van de fantastische natuur. 

Moraine Lake -Banff National Park - Alberta - Canada - Doets Reizen

Icefields Parkway

De Icefields Parkway wordt ook wel een van de mooiste routes van Canada genoemd en dit mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een bezoek aan de rockies. De weg baant zich al slingerend langs de meest prachtige natuurschoon. Na iedere bocht is er weer een nieuw uitzichtpunt die nog mooier is dan de ander. Langs de weg liggen gletsjers, bergen, woeste rivieren en azuurblauwe meren. Je moet dan ook absoluut een stop maken bij Bow Lake, het azuurblauwe Peyto Lake en Mistaya Canyon. Met een vlucht over de Icefields Parkway zie je pas echt hoe uitgestrekt het hier is!

Icefields Parkway - Alberta - Canada - Doets Reizen

Overnachten op de Icefields Parkway

Een overnachting halverwege de Icefields Parkway is een must. De Glacier View Lodge is hiervoor de perfecte bestemming. De spectaculaire omgeving wordt gedomineerd door alpine bergen en de iconische Columbia Icefield.

Jasper National Park

Het allergrootste natuurgebied in de Canadian Rocky Mountains: Jasper National Park. Dit park is vooral bekend vanwege de diepe valleien en surrealistische, groenblauwe meren. Met ruim 1.200 km aan hiking trails kom je langs allerlei bergpieken, watervallen, woeste rivieren, waaronder de indrukwekkende Athabasca en Sunwapta, én de beroemde Angel Glacier van Mount Edith Cavell. Wij raden je ook aan om met de Jasper Skytram naar de top van de Whistler Mountain te gaan. Het resultaat is een adembenemend uitzicht. Vanaf hier kan je ook naar een hoger punt op de berg wandelen, lang niet iedereen kiest er voor om dit te doen en dit zorgt voor meer rust en misschien nog wel betere uitzichten!

Valley of Five Lakes - Jasper National Park - Alberta - Canada - Doets Reizen

Overnachten in Jasper National Park 

In Jasper is het erg leuk om in het centrum te overnachten. Zo kun je kiezen voor het Crimson Hotel of de Lobstick Lodge. Liever iets meer in de natuur overnachten en in luxe? Kies dan zeker voor het Jasper Fairmont Hotel.

Neem de tijd voor dit gebied en plan dan ook meerdere nachten in de nationale parken in. 

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook