Bosbranden Jasper Meer info
Overzicht

Reistips voor de Big Sur

20 mei 2019 door Florence Vermeulen

Tips voor de Big Sur

Tijdens mijn reis door Californie heb ik de prachtige Big Sur route gereden en leren kennen. Er zijn hier veel (verborgen) parels waar je maar niet op uitgekeken raakt. Na ons verblijf in Carmel zijn we het mooiste stuk van deze route gaan rijden. De Big Sur begint officieel in Carmel, met Point Lobos State Park. Hier kan je de eerste stop al maken. Dit State Park geeft je een goed beeld van de indrukwekkende ruige kust. Vervolgens vervolg je je route langs de ruige kust waar je diverse stops langs de weg kunt maken om foto’s te maken. Het komt voor dat je hier walvissen en zeehonden kunt spotten!

Point Lobos State Park - California - Amerika - Doets Reizen

Tijdens je route kom je al snel Ventana Wilderness tegen: het bosachtige gebied van de Big Sur. Je rijdt hier ook een stuk doorheen. Tip: ga lunchen bij Nepente. Dit restaurant ligt op een berg en geeft je een prachtig uitzicht over de Ventana Wilderness. Je moet beslist de Ambrosia Burger bestellen, de bestseller van dit restaurant. 

Big Sur Restaurant - Highway 1 - California - Amerika - Doets Reizen

De volgende stop mag je zeker niet missen: Salmon Creek Falls. Je kunt je auto of camper gemakkelijk parkeren en moet een kleine wandeling maken om vervolgens bij de Salmon Creek Falls uit te komen. Deze watervallen moet je gezien hebben. De plek is zeer rustgevend en leent zich goed voor mooie foto’s. De wandeling is avontuurlijk en duurt ongeveer 10 minuten.

Salmon Creek falls - Big Sur - Highway 1 - California - Amerika - Doets Reizen

De Big Sur heeft zoveel juweeltjes die je eigenlijk allemaal gezien moet hebben voor de ultieme beleving. Ik raad je aan om deze route na de lunch te gaan rijden. Door de mist die er voornamelijk ’s ochtends hangt, is het zonde als je daardoor de mooie uitzichten moet missen.

Big Sur - Highway 1 - California - Amerika - Doets Reizen

De route van de Big Sur eindigt officieel in San Simeon. Ook hier is het een stop waard, want als je je auto of camper parkeert en richting het strand loopt, kun je honderden zee olifanten zien liggen. Ik vond het geweldig om te zien dat deze indrukwekkende dieren dit gedeelte van de kust hebben uitgekozen om te relaxen. Ze maken lawaai en blubberen af en toe de zee in en weer terug het strand op. Super grappig en zeker de moeite waard om te bezoeken. Het mooie van deze route is dat de bezienswaardigheden zo indrukwekkend zijn en niets kosten. Je kunt overal stoppen en hebt altijd een fenomenaal uitzicht. Beleef en geniet de Big Sur!

Big Sur - Highway 1 - California - Amerika - Doets Reizen

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook