Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Tips voor Santa Barbara

23 mei 2019 door Beaudylle Swinkels

Santa Barbara is een van de mooiste kustplekjes van Californië! Vaak wordt er gedacht dat het ‘slechts’ een leuke badplaats is waar je alleen maar aan het strand ligt, maar niets is minder waar. Santa Barbara is pure romantiek, je kan er goed shoppen, cultuursnuiven, diverse sporten bedrijven én Oprah Winfrey woont er. De perfecte stop tijdens jouw rondreis door Californië!

Santa Barbara - California - Amerika - Doets Reizen

De geschiedenis van Santa Barbara

Ooit (1786) begon het allemaal met de missiepost La Misión de La Señora Bárbara, die je nog altijd kunt bezoeken. Ze zijn dagelijks geopend van 9.00 tot 16.15 uur en de entreekosten bedragen $12 voor volwassenen en $7 voor kinderen tot 17 jaar. Mocht je de missiepost met een begeleide tour willen ontdekken, dan kan dat zeker ook. Kijk op de website van Old Mission Santa Barbara voor de actuele informatie daarover. Verlaat je de missiepost, volg dan de eeuwenoude Alameda Padre Serra terug naar de kust. 

Santa Barbara - California - Amerika - Doets Reizen

Het mooie centrum van Santa Barbara

Aan de kust van Californië en zeker in het zuidelijk gedeelte zal je de mediterrane bouwstijl tegenkomen en Santa Barbara lijkt wel het middelpunt daarvan te zijn. Je waant je in Spanje, met de vriendelijkheid van de Amerikanen. State Street is de hoofdstraat van de stad en een heerlijke plek om te zijn. Er zijn vele hofjes en verstopte straatjes, gezellige terrassen, kunstgalerijen en leuke wijnproeflokalen. Je komt er de bekende winkelketens tegen, maar deze doen geen afbreuk aan het centrum. Er zijn juist ook veel individuele boetieks waar je heerlijk kan verdwalen tussen de eigenzinnige spulletjes die ze verkopen. Zelf vond ik Paseo Nuevo een leuk gedeelte om doorheen te slenteren. Wanneer je toch in het centrum bent, raad ik je ook aan de Santa Barbara Courthouse And Clock Tower, waar je overdag gratis de klokkentoren kunt bezoeken en een prachtig uitzicht hebt over deze romantische stad.

Santa Barbara - California - Amerika - Doets Reizen

Het strand van Santa Barbara

Uiteraard mag je het strand niet ontwijken als je hier bent. Mocht je niet willen zwemmen of uitgebreid op het strand willen liggen, dan adviseer ik je om sowieso een mooie strandwandeling te maken. Mocht je na enige tijd kleine zwarte stipjes op je voeten zien, wees niet bang. Er zit in het zand onschuldige teerdeeltjes die soms afgeven. Even wassen en het is weer weg.

Santa Barbara - California - Amerika - Doets Reizen

Bezoek ook de pier van Santa Barbara, waar je een aantal leuke visrestaurants vind die onder andere de bekende Clam Chowder serveren.

Overnachten in Santa Barbara 

Mocht je wat meer willen besteden aan je accommodatie bij Santa Barbara, dan is het Ritz Carlton Bacara Resort & Spa in het naastgelegen Goleta een absolute aanrader. Het resort staat garant voor echte luxe, de beste service, ultiem genieten en vormt daarmee een heerlijke uitvalsbasis om meerdere dagen Santa Barbara en omgeving te ontdekken.

Santa Barbara - California - Amerika - Doets Reizen

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook