Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Vancouver Island

17 september 2015 door Melvin Malepaard

Een vakantie naar Vancouver Island kan natuurlijk maar op één plek beginnen: in Vancouver zelf. Pak zeker even een paar dagen in deze heerlijke stad mee en laat je verrassen door de sfeer. 

Start je rondreis in Vancouver

Hoewel de skyline een typische Noord-Amerikaanse stad doet vermoeden, is de vibe in Vancouver een stuk relaxter en gemoedelijker dan in veel andere grote steden. En dan is er nog de natuur… De ‘Vancouverites’ wonen dan wel in een metropool, maar waar ze ook kijken zijn ze omgeven door bergen, regenwoud, strand en zee. Dat inspireert blijkbaar, want geen volk is zo biologisch bewust en dol op authentic en home made als de inwoners van Vancouver. Vooral in de gay friendly wijk Davie Village, waar de meeste locals wonen, is het één grote verzameling van kleine bakkertjes, fruitstalletjes, koffiehuisjes en brouwerijtjes van craft beer. Eten en drinken is er een beleving en we hebben ons laten vertellen dat dat geen rage is, maar al jaren zo gaat. Vancouver was dus eigenlijk al hipster voordat hipster hip was.

Burrard Bridge - Vancouver - British Columbia - Canada - Doets Reizen

Verruil Vancouver voor de woeste westkust

Met de ferry ben je in ongeveer 2,5 uur in het verderop gelegen Swartz Bay. Een toffe tocht: je vaart tussen eilandjes door en de kans is redelijk groot dat je onderweg orka’s, dolfijnen of andere mooie dieren spot. Op het eiland zelf grijpt de natuur welig om zich heen. Daar krijgt ze ook alle kans voor, want Vancouver Island is redelijk dunbevolkt en over een groot deel van het eiland lopen amper wegen. Wel goed bereikbaar is het plaatsje Tofino aan de woeste westkust. Tofino is de uitvalsbasis voor het Pacific Rim National Park, thuis van de mooiste stranden van west-Canada. Door het park lopen een aantal wandelroutes – vaak over van die knusse houten boardwalks – die je diep de prachtige natuur langs de kust in voeren. Wij hebben het niet geprobeerd, maar het schijnt dat ‘de mooiste wandelroute ter wereld’ langs deze kust te vinden is: de West Coast Trail. Hikers uit de hele wereld komen naar Vancouver Island om deze route te lopen. Een stuk ervan gaat dwars door Pacific Rim National Park, maar is wel alleen geschikt voor echt geoefende wandelaars. Tofino zelf is trouwens ook zeer de moeite waard. Er wordt volop gesurft, je kunt je er uren vermaken met strandjutten en er vertrekken talloze gave wildlife excursies.

Pacific Rim National Park - Vancouver Island - British Columbia - Canada - Doets Reizen

Bijzondere accommodatie in West-Canada

Een van de gaafste wilde dieren-ervaringen die je in deze omgeving kunt beleven is een verblijf in de Knight Inlet Lodge, die wereldberoemd is onder natuurliefhebbers. De drijvende lodge ligt letterlijk in the middle of nowhere, in een baai tussen prachtige fjorden ter hoogte van noordelijk Vancouver Island. De Knight Inlet Lodge is trouwens alleen per watervliegtuigje of boot te bereiken. Eenmaal daar logeer je met een klein groepje andere natuurfreaks in de superstille, beeldschone ‘inlet’. Alles is inclusief: je maaltijden, maar ook allerlei waanzinnige excursies. Iets anders kun je er ook niet doen: er is geen tv, geen internet en geen mobiel bereik. Het enige dat er voor, achter, onder en boven je te zien is is de waanzinnige natuur. Vanuit je kamer kijk je naar een grizzlybeer die over de oever langs het water loopt, verderop zwemmen orka’s en dolfijnen en in de lucht maakt een reuzenarend een duikvlucht. Ook Paul uit Amsterdam, Canadaliefhebber en dol op wildlife, was zwaar onder de indruk van de Knight Inlet Lodge. “Voor mij staat dit wel zo’n beetje gelijk aan de hemel op aarde! Het is hier één grote dierentuin, maar dan zonder dat de mens zich ermee bemoeit. Dat zie je bijna nergens meer, zo puur natuur.” Precies als de rest van Vancouver Island dus: heel echt, heel puur en heel bijzonder. 

Knight Inlet Lodge - British Columbia - Canada - Doets Reizen

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook