Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Veelzijdig Oregon en Washington State

25 april 2017 door Marieke Herder

In september heb ik een rondreis gemaakt waarbij ik de prachtige natuur en de gezellige steden ging bezoeken van Oregon en Washington State. Ik neem jullie graag mee langs een aantal van deze bezienswaardigheden. De rondreis naar Noordwest Amerika begon in het bruisende Seattle en ging via het lieflijke Mount Rainier National Park en de prachtige Columbia River Gorge naar de stad van de tuinen en de microbrouwerijen: Portland. 

Het bruisende Seattle

Het voelt direct weer als thuiskomen, want na een aantal keren deze stad te hebben bezocht blijf ik mij verbazen. Een tikkeltje alternatief en excentriek en weer compleet anders dan de andere grote steden in de Verenigde Staten. Een van de hoogtepunten tijdens een bezoek aan Seattle is de Pike Place Market. Ontzettend toeristisch, maar altijd bruisend en vol energie. Natuurlijk zijn er nog meer top attracties en denk hierbij aan de uitzichtpunten Space Needle en Sky View Observatory, het museum Chihuly Garden and Glass, het Pacific Science Centre en het Museum of Pop Culture. Seattle ligt aan het water dus een boottocht langs de haven of een ritje in de Great Wheel kan je niet overslaan. Op een half uur rijden van Seattle ligt de Boeing Factory, een gigantisch complex ter grootte van Disneyland. Boek zeker de rondleiding van 90 minuten want het is fantastisch om een glimp te zien van de fabricatie van de Boeings. 

Seattle - Washington State - Doets Reizen

Mount Rainier National Park 

Een trip naar Washington State is niet compleet zonder een bezoek aan Mount Rainier National Park te brengen. Het hart van Mount Rainier National Park is de 4.392 meter hoge vulkaan en dit is dan ook de hoogste vulkaan op het vasteland van Amerika. Doordat de top het hele jaar door bedekt is met sneeuw vind je hier veel beekjes, watervallen, meren en prachtige gletsjers. Dit maakt het park een waar wandelparadijs. Na een bezoek kan je overnachten in het plaatsje Ashford, waar een bezoek aan restaurant Wildberry niet mag ontbreken. 

Doets Reizen - Altijd op de eerste rij, Very VIP

Columbia River

Via de zuidkant van Mount Rainier National Park rijd je richting The Dallas en dit is de perfecte uitvalbasis van een bezoek aan de Columbia River. De rivier begint in de Canadese Rockies en mondt via Washington en Oregon State uit in de Stille Oceaan. De Columbia River Gorge is een brede kloof waartussen de rivier over een afstand van 80 mijl stroomt. Onderweg stop je bij de talloze uitzichtpunten en watervallen waarvan de Multnomah Falls de bekendste zijn. Het is een heerlijke plek voor een wandeling, fietstocht, om te varen of om te kamperen. 

Columbia River Gorge - Oregon - Doets Reizen

Bezoek Portland

Eenmaal aangekomen in Portland voel ik mij gelijk thuis want hier is de fiets het belangrijkste vervoersmiddel, een fietstour door Portland is dan ook een perfecte manier om deze stad te ontdekken. Portland is een walhalla voor foodies want op elke hoek van de straat kom je de food carts tegen, ideaal voor een snelle hap en bovendien erg lekker! Ook voor bierliefhebbers ben je hier op het juiste adres, er zijn namelijk veel brouwerijen waar je kunt kiezen uit tientallen biertjes. 

  Portland - Oregon - Doets Reizen

De stad heeft een uniek karakter en dit komt door de artistieke, gastvrije inwoners maar ook de afwisselende omgeving. Mount Hood, de Columbia River Gorge en de wijnvelden van Hood River liggen in de omgeving. 

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook