Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Duik in de zeven wonderen van Oregon

29 april 2016 door Sabine van der Kolff

Er bestaan zeven 'wereldwonderen', maar opmerkelijk genoeg is geen enkele daarvan te vinden in Oregon. Dat komt ook wel doordat de 'Beaver State' nog te weinig in beeld is. Het mooiste natuurschoon verzameld én een tikkeltje eigenzinnige bevolking: Oregon heeft het allemaal. Laat je meenemen langs de 7 wonderen van Oregon voor jouw rondreis door Amerika...

Smith Rock State Park - Bend - Oregon - Doets Reizen

De kust van Oregon

Een ruige kustlijn - maar liefst 600 kilometer lang! - met een enorm duingebied en vele verborgen baaitjes waar je heerlijk kan uitwaaien. Vroege vogels worden ’s ochtends vaak beloond met een dikke deken van mist die over de kustlijn ligt en sprookjesachtige beelden oplevert. Een aantal mooie autostops langs de kust van Oregon zijn Ecola State Park bij Cannon Beach, hier vindje ook de karakteristieke rotsen, Cape Cape Meares en het Heceta Lighthouse wordt als de mooiste vuurtoren van de kust van Oregon bestempeld. Voor de dare devils moet je zeker naar Oregon Sand Dunes National Recreation Area. Hier vind je grote hoeveelheid zandduinen van tientallen meters hoog. Je kunt met een speciale buggy door de duinen crossen, een geweldige ervaring!

Newport - Oregon - Doets Reizen

Crater Lake National Park 

Het allermooiste en diepste meer, 500 meter, van Amerika vormt de spil van Crater Lake National Park. Niet alleen is dit natuurpark het grootste kratermeer van Amerika, Crater Lake is ook het énige Nationale Park in Oregon. Rijd in een lus om het meer via Rim Drive of wandel de indrukwekkende Cleetwood Cove Trail voor een fantastisch uitzicht op Crater Lake met het kenmerkende Wizard Island.

Crater Lake National Park - Oregon - Doets Reizen

Smith Rock State Park

Indrukwekkende torens van vulkanische as die in de loop der tijd zijn opgebouwd verrijzen in het woestijnlandschap van Smith Rock State Park. Fanatieke sportklimmers hebben dit prachtige, ruige park al geruime tijd geleden ontdekt maar je hoeft echter geen ervaren klimmer te zijn om te genieten van de schoonheid ervan. Zo vind je binnen de grenzen van Smith Rock State Park talloze schitterende wandelroutes, waaronder de relatief eenvoudige Rim Rock Trail. Het wildlife dat je hier kan verwachten zijn steenarenden, prairie valken, rivierotters en bevers. 

Painted Hills

De Painted Hills bestaan uit een verzameling van zandheuvels met gekleurde aarde. De gekleurde heuvels hebben hun naam te danken aan de subtiel gekleurde lagen van geel, goud, oranje, roze en rood. Alsof het geschilderd is. Door verschillende lichtinvallen, het weer en de seizoenen veranderen de kleuren continu. Het mooiste kleureneffect van geel, goud, zwart en rode tinten zie je voornamelijk in de namiddag. Maar elke keer dat je deze must-see bezoekt zul je andere kleuren zien, fantastisch om dit te aanschouwen. 

Painted Hills - Oregon - Doets Reizen

Mount Hood

Ten oosten van Portland vindt je Mount Hood. De vulkaan, met eeuwig besneeuwde top, is met ruim 3400 meter hoog de hoogste piek in Oregon. Er zijn maar liefst elf gletsjers op de hellingen en je kunt er het hele jaar door skiën. De prachtige alpine meren rondom Mount Hood, zoals Lost Lake, Trillium Lake en Mirror Lake, weerspiegelen de witte bergflanken op een welhaast betoverende wijze!

Mount Hood - Oregon - Doets Reizen

The Columbia River Gorge

Het prachtige Columbia River Gorge National Scenic Area is het gebied waar de beroemde Columbia River zich door een adembenemend mooie canyon een weg baant door de Cascade Mountains. Wanneer je door dit landschap toert geniet je van schitterende uitzichten op de kliffen die je aan weerszijden omringen, op sprookjesachtige watervallen als de Multnomah Falls en op ongerepte bossen.

Columbia River Gorge - Oregon - Doets Reizen

The Wallowas

De Wallowa Mountains bieden je prachtig groene natuur. Pak een gondel naar de bergtop voor een schitterend uitzicht!

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook