Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Avontuur langs de Oregon Coast

25 april 2017 door Marieke Herder

Kustroutes met rotsblokken, state parks, vuurtorens en pittoreske dorpjes. Dit vind je allemaal tijdens een bezoek aan de Oregon Coast. 

Hoogtepunten van de Oregon Coast

Cannon Beach is een van de schattige plaatsjes aan de Oregon Coast, maar het is vooral bekend door de enorme rotsblokken die uit de zee rijzen. Je kunt je hier dan ook goed uitleven met een camera. Tillamook kun je meepakken voor een lekkere lunch of een welverdiend ijsje bij de Cheese Factory. Stop later op de route zeker bij het Rocky Creek State Scenic Viewpoint. Daar is het begin van de Otter Crest Loop en deze weg loopt parallel met de Oregon Coast Highway, dit brengt je naar Cape Foulweather en Devils Punchbowl voor prachtige uitzichten over de kust. 

Oregon Coast Aquarium

Niet alleen voor het strand moet je een bezoek brengen aan Newport, het Oregon Coast Aquarium is namelijk ook een bezoek waard. Hier worden de geheimen van de oceaan onthuld en kun je toeschouwen als de zeeotters en zeeleeuwen gevoerd worden. 

Buggy Tour

Graag iets actievers ondernemen? Dan is de Buggy Tour waarmee je over de zandduinen raast echt iets voor jou! Je gids a.k.a. 'coole dude' scheurt met je door de duinen en na afloop zit je werkelijk van top tot teen onder het zand. 

Overnachten aan de Oregon Coast

Halverwege de Oregon Coast vind je hotel Elizabeth Street Inn. Ons favoriete hotel in Newport. Het hotel ligt direct aan het strand en vanuit het hotel kun je lopend naar het centrum om een van de winkels, art galeries of restaurants te bezoeken. Elke kamer heeft een balkon, genieten van de zonsondergang is dus een feit!

Weer

Aan de Oregon Coast kan het weer behoorlijk onstuimig zijn. Het ene moment regenachtig en guur, terwijl een uur later de zon alweer doorbreekt. Houd er dan ook rekening mee dat je hier tijdens een wandeling goed op voorbereid bent. 

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook