Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Versteende lava stromen en pueblos in Arizona

15 juli 2016 door Elske Doets

Maak een reis door Arizona en de Grand Canyon is een absoluut hoogtepunt. Dit is natuurlijk terecht, want de uitzichtpunten zijn fenomenaal. Gelukkig kent Arizona nog meer hoogtepunten die jij tijdens je rondreis door Arizona wil bezoeken. Hieronder lichten we zeer verrassende National Monument uit die een bezoek meer dan waard zijn. 

Sunset Crater Volcano - Arizona - Doets Reizen

Sunset Crater Volcano National Monument

Vanuit het oosten op weg naar de Grand Canyon rijd je langs Sunset Crater Volcano National Monument. Dit park bestaat uit een krater en zeer veel versteende lava wat afkomstig is van een uitbarsting 900 jaar geleden. Als je door het park rijdt lijkt het alsof de lava net 10 jaar geleden is opgedroogd. Het park is ideaal voor het lopen van trails met veel picknick plaatsen voor een goede lunch. 

Wupatki National Monument - Arizona - Doets Reizen

Wupatki National Monument 

Direct aansluitend ligt het Wupatki National Monument waar 10.000-900 jaar geleden First Nations woonden in Pueblo’s. Pueblo’s zijn gebouwen met vierkante kamers en ronde kiva’s voor de ceremonies. In zo’n Pueblo woonden wel 75 tot 100 mensen. Het bijzondere van dit park is dat je de Pueblo’s mag bezoeken. Wij bezochten de ‘Wukoki Pueblo’ en de ‘Wupatki Pueblo’. De laatste is de grootste Pueblo met wel 100 kamers en een ronde Kiva waar de kinderen en mannen balspelletjes deden. Natuurlijk is het belangrijk met respect en voorzichtigheid te betrachten maar de vrije toegankelijkheid is erg bijzonder. Het maakt de geschiedenis en belevenis meer tastbaar.

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook