Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Plekken in Arizona die jij nog niet kent.

28 december 2018 door Sandy Reynhout

Arizona is meer dan de Grand Canyon 

Zo heb je in Arizona bijvoorbeeld "Petrified Forest". Een Nationaal Park waar je versteende bomen kunt vinden. Deze zijn hier gekomen doordat er een zeer hoge waterstand was en de bomen meegenomen werden naar dit gebied. Ze werden bedekt met slib en zand waarin vulkanische as aanwezig was wat het rottingsproces vertraagd heeft en waardoor het hout verharde. In de bezoekerscentra kun je ook informatie hierover vinden en over de fossielen die hier gevonden zijn.

Petrfied Forest - Arizona - Doets Reizen

Montezuma's Caslte ligt tussen Phoenix en Flagstaff in. Dit National Monument is een prachtige erfenis van een volk dat 1000 jaar geleden probeerde te overleven in de Verde Valley. De hoog gelegen klifwoningen waren bereikbaar met ladders die er tegenwoordig niet meer staan. Je kunt nu via een voetpad wat onderlangs de rotsen loopt de rotswoningen van een afstand bewonderen.

Montezuma Castle - Arizona - Doets Reizen

Glen Canyon National Recreation Area, een gebied van meer dan 1.25 miljoen hectare heeft vele mogelijkheden voor recreatie op het water en in de vrije natuur.  In het park zijn er verschillende campings aanwezig.  Er zijn veel outdoor activiteiten mogelijk zoals varen, vissen zwemmen, kajakken, mountainbiken, wandelen maar ook begeleide tochten met een ranger die je van alles over de omgeving kan vertellen. Als je de mogelijkheid en tijd hiervoor heb is dit zeker een aanrader om te doen. Verder is er is veel wildlife in het park te vinden maar of je die gaat zien....

Sedona - Arizona - Doets Reizen

In onze reizen gaan mensen vaak langs Sedona, ook een van de plaatsen die je gezien moet hebben in Arizona! Alleen verblijven mensen vaak maar 1 nachtje in Sedona wat erg jammer is omdat het omgeven is door rode rotsen en buttes (een soort pilaar achtige berg) waar je prachtige wandelingen kunt ondernemen. Dit kunstzinnige stadje heeft vele galeries en kunstzinnige winkels. Een van de mooiste winkelcentra in dit gebied is geheel in Spaanse koloniestijl gebouwd. Wat je hier zeker ook moet ondernemen is een begeleide jeeptour. De gids kan je dan veel vertellen over de omgeving en de geschiedenis ervan.

Sedona - Arizona - Doets Reizen

Tucson en Saguaro National park. Deze twee zijn met elkaar verbonden. Als mensen vanaf San Diego of Los Angeles hier aan komen, rijden ze als het ware eerst door het Saguaro N.P. heen naar Tucson. Het park is in tweeen verdeeld. Het ene deel ligt ten Oosten van Tucson en het andere deel ten Westen. Het park dankt zijn naam aan de grote Saguaro cactussen die je hier vind. Tucson is ook een bezoek waard. Hier vind je bijvoorbeeld de "old Tucson Studio's" waar vele films zijn opgenomen. Maar ook heb je hier een vliegtuigkerkhof waar vele vliegtuigen staan zoals  oude vrachtvliegtuigen, bommenwerpers en andere gevechtsvliegtuigen. Ze staan juist hier in de verzengende hitte waar ze minder snel roesten.

Tucson - Arizona - Doets Reizen

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook