Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Whitehorse City Tour

11 oktober 2019 door Anne Slot

Tijdens onze studiereis naar Yukon, verbleven Marloes en ik de eerste 2 nachten in de hoofdstad van Yukon Whitehorse. Who What Where Tours is de organisatie waarmee wij op pad gingen!

Kamperen Whitehorse - Yukon - Canada - Doets Reizen

Whitehorse wordt ook wel de Wilderniss city genoemd. Tijdens tour waren we met 5 min buiten de stad, in de wildernis! 15 minuten later was het bereik van onze telefoon al weggevallen.

We konden heel goed merken dat Whitehorse de perfecte stad is om te voet te verkennen.  Zelfs de camper kan je goed parkeren voor de deur van het vistitors center. Hier haal je daarom gelijk wat informatie op over de stad. Erg handig voor onderweg! 

Whitehorse - Yukon - Canada - Doets Reizen

Wanneer je vanuit Whitehorse de Miles Canyon Road neemt, rij je direct langs de Yukon rivier en zie je watervliegtuigjes liggen, die je naar één van de vele lodges in de wildernis brengen. De Yukon rivier stroomt door de stad heen en langs de rivier zijn mooie wandelpaden gecreëerd. Op sommige stukken stroomt de rivier vrij snel, maar je kan net wat verderop leuk kanoën zoals bij de Miles Canyon.

Whitehorse - Yukon - Canada - Doets Reizen

We leerde dat Whitehorse echt een stad is voor foodies, er zijn veel lokale gerechten te krijgen in verschillende restaurants.  Whitehorse telt ook 4(!) lokale bier en brouwerijen zoals die van Yukon gold. Je kunt deze ook bezoeken.

Een echte aanrader is het nieuwe museum: MacBride Museum of Yukon History wat zelfs in de winter geopend is voor toeristen. Er zijn veel parken te vinden in de stad waar in de zomer festivals gehouden worden.

De laatste plaats van de tour was was de S.S. Klondike National Historic Site aan de oever van de Yukon-rivier. De S.S. Klondike had de grootste laadcapaciteit van de 250+ sternwheelers (hekwielaandrijvingen) die van 1896 tot het midden van de jaren 50 Yukon-wateren reisden. Het schip is zorgvuldig gerestaureerd zoals het er in de jaren 40 uitzag.

Whitehorse - Yukon - Canada - Doets Reizen

Gerelateerde reizen