Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Zo verloopt de overtocht naar en van Vancouver Island

16 november 2023 door Lieke Zuurbier

Vooraf reserveren

Als je van plan bent om met de ferry van en naar Vancouver Island te gaan reizen adviseren wij je om vooraf te reserveren. Reden? Door een enorme toestroom van lokale reizigers kan de ferry onverwachts super druk zijn, zowel in het weekend als midweeks.

Heerlijk gevoel

Als je van te voren een reservering hebt gemaakt en je rijd op de snelweg richting de ferry, dan weet je zeker dat je een plekje hebt. En zul je extra genieten van het feit dat de snelweg opeens veranderd in een serie rijbanen naar de verschillende ferry’s toe. 

Goed voorsorteren

Boven de banen hangen borden waarop aangegeven staat op welke baan je voor welke ferry voorsorteert.  Op je ticket zie je voor welke bestemming je geboekt hebt. Als je in de juiste baan zit kom je vanzelf uit bij een loket; daar word je ticket gecontroleerd en krijg je een nieuw ticket dat je voor je raam kan leggen op de boot. 

Even wachten

Jouw tickets laten controleren doe je tussen de 30 en 60 minuten voor vertrek. Nadat je voorbij het loket bent krijg je het verzoek aan te sluiten in een van de rijen auto’s. Hier zul je dan nog even moeten wachten totdat de boot is aangemeerd en weer klaar is gemaakt voor vertrek. 

Volg de instructies van het ferrypersoneel

Om te voorkomen dat er chaos ontstaat bij het inschepen wordt er duidelijk omgeroepen welke rij auto’s als eerst mag oprijden. Zodra je op de boot in het door het ferrypersoneel aangewezen vak bent gaan staan zet je de motor van jouw auto of camper uit. 

Hup, de auto uit…

Strikt genomen mag je in je auto of camper blijven zitten. Maar ik raad jullie nadrukkelijk aan om dit niet te doen. Boven op het dek kun je niet alleen genieten van frisse lucht maar ook van de prachtige omgeving. Ook biedt de ferry verschillende eetgelegenheden en winkeltjes aan. Je kunt je tijdens de overtocht dus altijd vermaken. 

Tip! Het is leuk en leerzaam om tijdens de afvaart te kijken hoe dat precies in zijn werk gaat. En te zien hoe het land langzaam uit zicht verdwijnt. 

BC Ferries - Canada - Doets Reizen

Op tijd terug in je auto

10 minuten voor aankomst word je verzocht terug te keren naar jouw voertuig, om daar vervolgens te wachten op het sein dat je weer mag rijden. Bij het verlaten van de ferry kom je opnieuw op een snelweg uit en kun je de borden volgen naar je volgende verblijf. 

BC Ferries - Canada - Doets Reizen

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook