De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Reisorganisatie Frankrijk

Een vakantie naar Frankrijk is een van de meeste geboekte bestemmingen onder Nederlandse toeristen, dit is dan ook niet voor niets. Als je eenmaal een rondreis door Frankrijk hebt gemaakt, ben je compleet verkocht en wil je het liefste het volgende jaar weer. De aantrekkingskracht van Frankrijk is groot. De fantastische steden, prachtige natuur en vele bijzondere highlights maken dit land er een om nooit te vergeten.

Complete rondreizen

Doets Reizen zorgt ervoor dat het je tijdens een reis door Frankrijk aan niets zal ontbreken. Het is natuurlijk mogelijk om een reis naar Frankrijk met eigen huurauto te maken, echter het is ook een mogelijkheid om per trein of per vliegtuig naar Frankrijk te reizen. Wij van Doets Reizen zorgen er voor dat alles van vervoer tot aan excursies en overnachtingen geregeld is voor je. Om deze reden kun je optimaal genieten van de gehele rondreis. 

Belle Ile en Mer Bretagne Doets Reizen credits to Brittany Tourisme Haven van Le Palais (3)

Fantastische excursies

De reizen die wij aanbieden in Frankrijk zijn een compleet pakket, hier zijn dan ook de meest fantastische excursies al bij inbegrepen. Deze excursie maken je beleving van de reis dan ook nog intenser en extra bijzonder. Want zeg nou zelf een wijnproeverij, truffeltour, boottocht door de baai van Archacon of een stadstour wie wil dat nou niet. 

Arcachon bassin Atout France - François-Xavier Prévot | Frankrijk | Doets Reizen

Bijzondere accommodaties

Een reis door Frankrijk is natuurlijk pas compleet door het overnachten in prachtige hotels. Doets Reizen zorgt er dan ook voor dat je altijd op de juiste locaties overnacht. Denk bijvoorbeeld midden in het bruisende centrum van een van de prachtige steden in Frankrijk, maar ook bijvoorbeeld een verblijf in een historisch Chateau op het platteland van Frankrijk. Door deze locaties van de hotels kun je optimaal genieten van de highlights die direct in de omgeving gelegen zijn. 

Beste reisperiode voor Frankrijk

Frankijk is een land dat het gehele jaar door zich leent voor een vakantie. Voor het noorden van Frankrijk is het aan te raden om in de zomermaanden te reizen zodat de kans op droog en warm weer het grootste is. Het zuiden van Frankrijk heeft echter een heel ander klimaat en hier zijn de temperaturen dan ook in het voor- en naseizoen ook zeer aangenaam. Dit zijn dan ook de periodes waarin het minder druk is als in het hoogseizoen. 

Beynac Dordogne - Beynac - Frankrijk - reizen Frankrijk - Doets Reizen

Leuke steden in Frankrijk

Dat Frankrijk over mooie steden beschikt is algemeen bekend. Het is dan ook zeker een toegevoegde waarde om tijdens je reis een of meerdere van deze fantastische en historische steden te bezoeken. Wij van Doets Reizen hebben vele favorieten en hieruit hebben wij een top 3 samengesteld die eigenlijk niet mogen ontbreken aan een reis door Frankrijk:

1.       Bordeaux

2.       Avignon

3.       Lyon

Bridge Avignon - Afbeelding van Gilles Lagnel via Pixabay | Frankrijk | Doets Reizen

Mooie natuurgebieden in Frankrijk

Net als de steden zijn er in Frankrijk ook zeer veel mooie natuurgebieden terug te vinden. Het is dan ook in Frankrijk heel makkelijk om een mooie combinatie tussen steden en natuur te maken. In Frankrijk zijn er echter zoveel uiteenlopende natuurgebieden terug te vinden waardoor het niet mogelijk is om de mooiste natuurgebieden te benoemen. Doets Reizen heeft wel net als voor de steden een top 3 samengesteld die naar onze mening niet mogen ontbreken aan de reis:

1.       Baai van Archacon

2.       De Camargue

3.       Parc des Volcans d’Auvergne 

Puy de Dome vulcano Frankrijk - Doets Reizen - credits to D. Frobert Destination Volcans

Uitgelichte reizen