Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Canada's Rainforest Safari

1 Beoordeling
 • 13 dagen

Verbreek je verbinding met de virtuele wereld en verbind opnieuw met de natuurlijke wereld. Dat is wat je te wachten staat zodra van je vanuit Vancouver naar de Farewell Harbour Lodge reist. Hierdoor kom je helemaal tot jezelf en tot elkaar, precies de essentie van een Doets Deep Desires reis! Weg van de bewoonde wereld ontdek je de kracht van Berry Island, thuisbasis van de Farewell Harbour Lodge, dat gelegen is in het epicentrum van een van de meest biologisch actieve regio's aan de kust. Niet zo gek dus dat je vanaf hier dagelijks op pad gaat, onder begeleiding van professionele gidsen, om alle flora en fauna in de omgeving te ontdekken. Wie weet is het geluk aan jouw zijde en kom je tijdens jouw reis grizzlyberen, orka's, walvissen en dolfijnen tegen!

De Canada's Rainforest Safari is niet voor niets een Doets Deep Desires reis. Het focust zich namelijk op twee bijzondere bestemmingen: Vancouver & Berry Island. De eerste paar dagen van je reis heb je de tijd om de vele bezienswaardigheden, restaurants en barretjes in Vancouver te ontdekken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Gastown, stap in de FlyOver Canada attractie (inbegrepen) en bekijk de prachtige skyline vanaf Stanley Park. Een ding is zeker, het is onmogelijk om je hier te vervelen. Vancouver is namelijk een van de mooiste steden ter wereld, met een unieke combinatie van stedelijk cultuurlandschap en natuurlandschap. Vanuit Vancouver vlieg je met de lokale luchtvaartmaatschappij naar Port Hardy. Vanaf hier wordt je naar Alder Bay gebracht, waar de watertaxi klaar staat om jou naar de Farewell Harbour Lodge te brengen. De safari in het Great Bear Rainforest is begonnen! Je bevindt je niet alleen op een van de mooiste plekken op aarde, maar ook een van de beste plekken om beren, walvissen, orka's en ander wildlife te spotten. Vandaar dat jij dagelijks op excursie gaat met de lokale bewoners om op zoek te gaan naar deze dieren. Tijdelijk vergeet je hier het normale dagelijkse leven, omdat dat het laatste is waar jij over nadenkt vanaf deze bijzondere plek.

Farewell Harbour Lodge

De lodge wordt gerund door de families Brockway en McGrady en bevindt zich in Farewell Harbour op Berry Island op een prachtig bebost terrein van circa 10 hectare. Met uitzondering van de lodge en 3 aangrenzende stukken grond, ligt Berry Island binnen het grensgebied van het wereldberoemde Broughton Archipelago Marine Park. Dit bevindt zich tussen Vancouver Island en het vasteland van British Columbia, grenzend aan het Queen Charlotte Strait ten westen en Knight Inlet ten oosten van het park. Farewell Harbour is een prachtige beschermde ankerplaats langs de beroemde Inside Passage zeeroute naar Alaska. Soms kan men ‘s avonds de fonkelende ankerlichten zien van de jachten die in de baai zijn afgemeerd. In feite kreeg Farewell Harbour in 1870 zijn naam van commandant Pender en de officieren van de HMS Beaver, een onderzoeksvaartuig van de Royal Navy. Het was de laatste onderzoeksstop van commandant Pender en zijn bemanning had het hier ‘goed gehad’ voordat zij ook ‘afscheid’ namen van aan de kust van BC en aan de lange reis rond Kaap Hoorn richting Engeland begonnen. Het hoofdgebouw van de lodge en de gemeenschappelijke ruimte zijn voorzien van een comfortabele lounge en eetzaal, een bar en een grote stenen open haard. De grote ramen en het omringend terras met zuid-westligging bieden een spectaculair zicht op de haven (geweldige zonsondergangen!). Vanaf het ruime terras loopt men langs de promenade aan de oever naar acht privé-suites met uitzicht op zee. De suites hebben een en-suite badkamer, gezellige kachel en twee extra lange tweepersoonsbedden. Een loopplank leidt van de hoofdlodge naar de drijvende accommodatie waar zich vier extra kamers bevinden met elk een eigen badkamer. In totaal zijn er twaalf kamers.

Het Great Bear Rainforest & Broughton Archipel

In het hartje van het Great Bear Rainforest aan de monding van de Knight Inlet ligt de Broughton Archipel. Deze eilandengroep staat niet alleen bekend om zijn natuurlijke schoonheid, maar ook omdat het een van de beste plekken is om orka’s en grizzlyberen te zien langs de kust van British Columbia. Een parel in deze eilandengroep is Berry Island, waarvan het grootste deel binnen het beschermd zeegebied van BC ligt vanwege haar unieke natuurlijke en culturele geschiedenis. Op Berry Island bevindt zich ook de Farewell Harbour Lodge, gelegen in het epicentrum van een van de meest biologisch actieve regio’s langs de kust. Farewell Harbour Lodge telt acht kamers op de klif aan de rand van de oceaan, zij bieden uitzicht op het pittoreske Farewell Harbour. Verder zijn er ook nog vier extra kamers op het drijvende gedeelte van het hotel. Farewell Harbour Lodge is daarmee het centrale vertrekpunt om deel te nemen aan veelzijdige safari’s. De op de westkust geïnspireerde comfortabele en ontspannende lodge is de thuisbasis van waaruit er dagelijks uitstapjes worden gemaakt naar het Great Bear Rainforest en de beroemde Johnstone Strait. 

Beren, walvissen en de cultuur van de First Nations

In de Johnstone Strait zien we de zee krioelen met wilde zalmen terwijl ze hun machtige vijand, de walvis, of orka, proberen te ontwijken. Van juli tot september is de noordelijke school walvissen aanwezig in deze wateren terwijl de zalmen paaien in de rivieren waar ze geboren zijn. In het voorjaar gaan we op zoek naar ander zeeleven, zoals de Stellerzeeleeuw, witgestreepte dolfijnen, Dalls bruinvissen en bultruggen. In deze achtertuin ligt het zuidelijke Great Bear Rainforest met enkele van de meest spectaculaire en wilde rivieren langs de kust van BC. De wilde zalmen die hier leven voeden het grootste intacte gematigde regenwoud van de planeet. De wilde grizzlyberen in het gebied spelen een cruciale rol in het jaarlijkse spektakel van de paaiende zalmen. In de lente en zomer foerageren grizzlyberen op moerasgras, wortels en bessen in de weidse estuaria, wachtend op het herfstbanket van zalm. Farewell Harbor Lodge neemt gasten mee op dagelijkse excursies naar het hart van deze systemen, op zoek naar wilde beren in hun natuurlijke ecosystemen.

7.390,-
Vanafprijs p.p. i
 • Doets Deep Desires
 • 5 nachten verblijf in Farewell Harbour Lodge
 • Inclusief Grizzly Safari's
Bereken jouw prijs

Dag tot dag

Dag 1

Heenreis naar Vancouver

De vakantie is begonnen en het wordt gegarandeerd een onvergetelijk avontuur. Vanaf de luchthaven van Vancouver ga je op eigen gelegenheid richting je hotel om in te checken. Het hotel bevindt zich op een fantastische locatie in het centrum van Vancouver. Dankzij deze gunstige ligging kan je te voet langs de meeste bezienswaardigheden van de stad.

Dag 2

Vancouver inclusief FlyOver Canada

Vandaag heb je een volledige dag om Vancouver beter te leren kennen. Wij adviseren je om 's ochtends naar het loket van FlyOver Canada te gaan om je voucher in te wisselen voor een ticket. Via een gesimuleerde 4D-vlucht lijkt het net alsof je over Canada vliegt.

Dag 3-4

De schoonheid van Vancouver

Je hebt nog 2 hele dagen in Vancouver en dat is maar goed ook, je kijkt je ogen uit. Deze stad heeft ontzettend veel te bieden. Enkele hotspots die wij jou zeker aanraden om te bezoeken zijn Gastown & Stanley Park. Is het mooi weer? Dan heb jij vanaf Stanley Park een prachtig uitzicht over de skyline van Vancouver. Je kan er ook voor kiezen om hier naar toe te fietsen, aangezien Vancouver heel toegankelijk is dankzij de vele aanwezige fietspaden. Ga je liever de hoogte in? Ook dat kan. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om in een watervliegtuigje te stappen of te genieten van een prachtig panoramisch uitzicht over de stad vanaf de Vancoover Lookout.

Dag 5

Vlucht naar Port Hardy

In de ochtend check je uit in het hotel, want vandaag vlieg je vanuit Vancouver Airport South Terminal naar Port Hardy, ten noorden van Vancouver Island. Je verblijft hier de komende nacht. In Port Hardy valt genoeg te ontdekken over de Indigenous cultuur van Vancouver Island. Ga bijvoorbeeld naar het museum en kom alles te weten over de stammen. De perfecte voorbereiding voor jouw avontuur bij de Farewell Harbour Lodge.

 • Overnachting:Port Hardy
Dag 6

Aankomst Farewell Harbour Lodge

In de ochtend staat een shuttle service op je te wachten die je naar de receptie in Alder Bay brengt. Per watertaxi wordt je in ca. 30 minuten naar de Farewell Harbour Lodge gebracht. Nadat je gegeten hebt en kennis gemaakt hebt met de lodge en het personeel, kun je deelnemen aan de eerste middag excursie. Je gaat op zoek naar zeedieren in de wateren van de beroemde Johnstone Strait en Blackfish Sound. 's Avonds staat er een heerlijk diner in buffetvorm voor je klaar.

 • Overnachting:Farewell Harbour Lodge
Dag 7

Een onvergetelijke ervaring in het Great Bear Rainforest

De Farewell Harbour Lodge heeft als missie om jou een onvergetelijke ervaring in het Great Bear Rainforest te bieden. Vandaar dat het dag-tot-dag programma geheel op maat gemaakt kan worden op basis van jouw interesses! Wat je ook kiest om op deze dag te ondernemen, rond 16:30 uur keer je terug naar de lodge voor het diner, gevolgd door een presentatie over het Great Bear Rainforest, het vele wildlife of de cultuur van de First Nations (de inheemse bevolking van Berry Island).

 • Overnachting:Farewell Harbour Lodge
Dag 8

Grizzly Bear Safari vanaf de Farewell Harbour Lodge

Na het ontbijt meldt je je rond 08:00 uur op de kade. Vandaag ga je namelijk op zoek naar grizzly beren in hun natuurlijke habitat. De aanwezige gids weet precies waar jullie naar toe moeten varen om de beren goed te kunnen inspecteren. Afhankelijk van het getij bezoek je per zodiac of te voet diverse riviermondingen in het Great Bear Rainforest.

 • Overnachting:Farewell Harbour Lodge
Dag 9

Bootsafari richting Johnstone Strait en Blackfish Sound

Vandaag kan je er voor kiezen om de ongelooflijk rijke wateren van Johnstone Strait en Blackfish Sound uitgebreider te verkennen. Het hele seizoen is hier ontzettend veel zeeleven te vinden. Vanaf medio juli zwemmen er regelmatig orka's in dit gebied. Daarnaast zijn bultrugwalvissen, zeehonden en dolfijnen veel voorkomende dieren om te spotten. Je kan er ook voor kiezen om een kajaktocht te maken over de beschermde en kristalheldere wateren bij de Farewell Harbour Lodge.

 • Overnachting:Farewell Harbour Lodge
Dag 10

Je laatste volledige dag in de Farewell Harbour Lodge

Net als alle voorgaande dagen heb je samen met de gids besloten welke safari je vandaag het beste kunt doen. Aangezien het je laatste volledige dag is, moet je hier extra van genieten. Terug bij de lodge kan je een verkoelende duik in het water nemen of genieten van een spectaculair uitzicht over de haven met geweldige zonsondergangen. De Farewell Harbour Lodge is de ideale plek om helemaal tot jezelf te komen!

 • Overnachting:Farewell Harbour Lodge
Dag 11

Vertrek Farewell Harbour Lodge en vlucht naar Vancouver

Helaas zit jou kennismaking met het Great Bear Rainforest er alweer op en is het vandaag tijd om terug richting Vancouver te reizen. In de ochtend geniet je nog een keer van je laatste ontbijt in de lodge. Vervolgens brengt de watertaxi je weer terug naar het vaste land. De shuttlebus zet je af bij de luchthaven van Port Hardy. Hier vertrekt het vliegtuig die jou naar Vancouver Airport South Terminal brengt. Je laatste overnachting vindt plaats in een hotel bij de luchthaven. Vergeet niet om alvast online in te checken voor je vlucht die de volgende dag vertrekt!

 • Overnachting:Vancouver
Dag 12

Terugreis vanuit Vancouver

Ondanks de relatief korte reisduur heb jij er wel het maximale uit kunnen halen! Met een voldaan gevoel en een onvergetelijk avontuur rijker reis je vandaag weer terug naar huis. Vanwege het tijdsverschil tussen Canada en Nederland/België verblijf je deze laatste nacht in het vliegtuig.

 • Overnachting:aan boord van het vliegtuig
Dag 13

Welkom thuis!

Wij weten zeker dat je een fantastische vakantie achter de rug hebt. Fijn dat je weer veilig thuis bent en wij hopen je snel weer bij Doets Reizen te zien!

Einde reis

Excursies

Optionele excursies

Deze excursies kun je toevoegen aan deze reis bij een prijsberekening.

Orka's spotten Victoria - Vancouver Island - British Columbia - Canada - Doets Reizen
v.a.430,-

Victoria Whale Watching Adventure

Heb jij geen tijd om Vancouver Island te bezoeken, maar wil je toch Orka’s zien in de vrije natuur? Dan heeft Doets Reizen de oplossing: de Whale Watching Day Trip vanuit Vancouver waarbij je per watervliegtuig naar Victoria op Vancouver Island vliegt. Het beste van 2 werelden, want je gaat per boot opzoek naar orka’s en ziet de prachtige natuur vanuit de lucht via de overtocht per watervliegtuig. De overtocht vanuit Vancouver naar Victoria (v.v.) duurt ongeveer 35 minuten. Je zal tijdens deze vlucht worden beloond met uitzicht op de skyline van Vancouver en de vele eilandjes tussen deze stad en Vancouver Island. Eenmaal aangekomen in Victoria ga je aan boord van een boot om zo tijdens een circa 3,5 uur durende excursie op zoek te gaan naar orka’s! Ten zuiden van deze sfeervolle stad leven namelijk veel residentiële orka’s in de zee waardoor de kans groot is dat je ze in de vrije natuur zult zien. Daarbij zie je naar grote waarschijnlijkheid ook otters, zeeleeuwen, vogels en andere dieren. Een fantastische excursie die je gedaan moet hebben. Het ondernemen van een vlucht per watervliegtuig behoort tot een Canadese belevenis. Nog altijd is dit vervoersmiddel zeer belangrijk voor de bereikbaarheid van kleine gemeenschappen aan de kustdorpjes.   Duur: Circa 8 uur (afhankelijk van uiteindelijke indelingen!)Vertrek: dagelijks van mei t/m september, vanaf Coal Harbour bij Canada PlaceTijd: wordt na boeking bekend gemaaktBelangrijke info: Het betreft geen privé watervliegtuigje. Er kunnen andere passagiers aanwezig zijn aan boord van het vliegtuigje. Het betreft een excursie waarbij de totale duur niet vast. Laat je verrassen!

*Alle getoonde prijzen zijn de vanafprijs per persoon

Accommodaties

Onderstaand een overzicht van de accommodatie waar je in verblijft. Je kunt direct online de prijs berekenen.

BEST

Georgian Court Hotel Vancouver - exterior

Georgian Court Hotel Vancouver

Vancouver

Dit goede toeristenklasse hotel ligt in het oostelijk deel van Down Town bij het BC Palace, waar ijshockey wordt gespeeld in de winter. Dit hotel is wat kleinschaliger en wordt gerund met oog voor detail. De lobby is klein en intiem en biedt je de gelegenheid in te checken. Er is een restaurant ‘Frankie's Italian Kitchen Bar’ voor een casual ontbijt, lunch en diner waar je het echte italie proeft. In de avond kun je heerlijk genieten van jazz muziek en een cocktail in Frankie's Jazz Club. Voor sport is er een fitnessruimte, jacuzzi en Turks stoombad. De kamers beschikken over 2 tweepersoonsbedden, telefoon, kleuren-tv, strijkplank & strijkijzer, badkamer met bad/douche en toilet. Parkeerkosten zijn ca. CA$30,- per dag excl. tax.

kwa'lilas entree 1

Kwa'lilas Hotel

Het vier-sterren Kwa’lilas Hotel ligt in het noorden van Vancouver Island in Port Hardy. ‘Kwa’lilas’ betekent een plek om te slapen en is bedacht door de ouderen van het inheemse volk wat leeft in Port Hardy. Deze groep heet de Gwa’sala Nakwakda’xw.

De cultuur van deze Aboriginale volken worden terug gevonden in het hotel en de kamers. Zo hangt er in de lobby een groot kunstwerk die de geschiedenis en de legendes van de Gwa’sala Nakwakda’xw verteld, maar er hangen overal door het hotel heen ook maskers die door een inheems ontwerper zijn ontworpen.

De kamers tonen een combinatie van moderne designs en inheemse kunsten. Dit geeft een unieke en comfortabele sfeer in de kamers. De comfort wordt uitgebreid met gratis WiFi, een klimaat systeem, een flatscreen tv en een koffiezetapparaat.

In het bijbehorende restaurant Nax’id’ Pub worden dagelijks maaltijden bereid met verse producten en unieke smaken, waar ook hier de inheemse keuken terug geproefd kan worden.

Op ongeveer 10 minuten lopen bevindt zich het Port Hardy Museum waar je je kan onderdompelen in de geschiedenis van de eerste naties die waren gevestigd in Port Hardy.

 

Farewell Harbour Lodge 01

Farewell Harbour Lodge 5 nts FHL6

In het hart van ‘The Great Bear Rainforest’ aan de mond van de Knight Inlet, ligt een eilandengroep welke de Broughton Archipelogo heet. In dit ongerepte natuurgebied leeft veel wild zoals grizzlyberen en orka’s. Een absolute parel van deze eilandengroep is Berry Island waar een unieke natuurlodge te vinden is: de Farewell Harbour Lodge. De lodge ligt in het centrum van een van de meest bijzondere natuurgebieden waar het barst van wildlife. Met slechts 12 kamers is een verblijf in deze exclusieve en drijvende lodge extra bijzonder. Tijdens je verblijf ga je gedurende de dag op safari met professionele natuurgidsen zodat jij daadwerkelijk wildlife gaat zien en de kans hebt om dit bijzondere natuurgebied te bekijken. De ‘achtertuin’ van de Farewell Harbour Lodge is daadwerkelijk één grote dierentuin zonder hekken en mensen. De Johnston Strait is rijk aan zeeleven waardoor grote groepen orka’s hier graag komen. Van juli tot september heeft de zalmtrek een grote aantrekkingskracht op hongerige beren. Tijdens jouw dag vullende excursies zul jij dus daadwerkelijk beren, orka’s, papegaaiduikers, dolfijnen en/of zeeleeuwen zien.

Het oudste nog intact gebleven regenwoud ter wereld is voorzien van diverse rivieren en fjorden. Naast het zien van wildlife is de natuur spectaculair en sprookjesachtig. Tijdens jouw verblijf in de Farwell Harbour Lodge ontbreekt het je aan niets. Alles in inbegrepen zodat jij nergens anders aan hoeft te denken en je dag dus zo efficiënt mogelijk kunt indelen. Een bezoek aan dit mystieke en sprookjesachtige landschap is natuurlijk niet compleet zonder kennis te maken met de First Nations groep Kawkwaka ‘wakw (afstammelingen van de oorspronkelijke bewoners). Je spreekt dit overigens uit als Kwok-walk-a-walk. Rondom de lodge proef je de sfeer en cultuur van deze gemeenschap die hier al duizenden jaren leven. Veel gevonden kunstwerken zijn verzameld in een klein museum.

Farewell Harbour Lodge

De lodge heeft een unieke ligging, midden in de ongerepte natuur op het bosrijke en idyllische Berry Island. De lodge en gemeenschappelijke ruimtes zijn comfortabel en sfeervol ingericht. De lounge heeft een gezellige open haard en panoramisch raam voor waanzinnige uitzichten op de natuur. Een fijne plek om even bij te komen van een dag vol onvergetelijke indrukken. Alle kamers zijn voorzien van een eigen badkamer, comfortabel bed, kachel en zijn ingericht met lokale materialen zoals hout.

Wildlife Adventures

Wil jij op een pure manier genieten van ongerepte natuur en wildlife safari’s? Dan adviseert Doets Reizen te verblijven in de Farewell Harbour Lodge. Tijdens je verblijf ga jij met ervaren en professionele gidsen op pad in de natuur of stap je aan boord van een boot om het waterwild leven te zien. Je doet dit allemaal in kleine groepjes zodat jij ongestoord één kunt worden met de natuur.

Bereikbaarheid

De Farewell Harbour Lodge ligt in een afgelegen, ongerept natuurgebied. In Alder Bay, in het noorden van Vancouver Island, ligt de boot te wachten die jou naar lodge brengt. Alleen al deze tocht is spectaculair door het landschap en de kans op het zien van orka’s, dolfijnen en walvissen. Alder Bay ligt tussen Port McNeill en Telegraph Cove. De huurauto of camper kan hier gratis worden geparkeerd. Het is tevens mogelijk om vanuit Vancouver te vliegen naar Port Hardy. Wij verzorgen dan een shuttlebus service tussen de vertrekhaven in Alder Bay en de luchthaven. Bij aankomst in de lodge krijg je uitleg over de mogelijkheden en faciliteiten van de lodge. Dit is meteen een goed moment om kennis te maken met andere gasten en het vriendelijke personeel. Je krijgt een lunch aangeboden en kunt je bagage in de kamer zetten. Hierna is het direct al tijd om deel te nemen aan de eerste safari. De kans is dus groot dat jij direct al beren, orka’s en bald eagles zult zien. Het is ook mogelijk om te gaan kanovaren! Elke avond zal er gezamenlijk gedineerd worden in de dinerzaal. Een leuk moment om je ervaringen te delen met andere gasten en personeel. Geniet van een lokale wijn of biertje. De komende dagen ga jij iedere dag op pad en onderneem je wildlife tours. Op de laatste dag van je verblijf wordt je per watertaxi weer terug gebracht naar het vaste land op Vancouver Island.

 

Fairmont Vancouver Airport - Exterior

Fairmont Vancouver Airport

Het Fairmont Vancouver Airport ligt op de internationale airport van Vancouver. Er zijn 392 luxe kamers voorzien van badkamer en comfortabele bedden. Andere faciliteiten zijn airco, een restaurant, sauna, spa en een business center. Wifi is verkrijgbaar voor circa CA$ 15,- per dag plus lokale belastingen. Parkeerkosten zijn circa CA$ 20,- per dag plus lokale belastingen. De hotelkamers zijn voorzien van goede isolatie waardoor geluidoverlast tot een minimum is beperkt. Vanuit de hotelkamer heb je uitzicht op de omliggende bergen en/of de luchthaven. 

Reis in stijl met de klasse BEST van Doets Reizen.

Per locatie de beste keuze en mogelijkheden. Dit zijn accommodaties binnen het luxe segment of juist zeer bijzondere locaties. Denk daarbij aan de beste ligging binnen de grenzen van Nationale Parken, direct aan zee of andere bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan sfeervolle lodges, ranches, resorts en luxe hotels. De perfecte keuze voor iedereen die verzekerd wilt zijn van de allerbeste beleving tijdens de reis.

CO₂-uitstoot

Deze CO₂-uitstootberekening is ter indicatie en op basis van onafhankelijke data die door voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal beschikbaar zijn gesteld aan Doets Reizen. De verwachte CO₂-uitstoot van deze reis is per persoon en op basis van 4 personen per reis waarbij we ervan uitgaan dat het vervoermiddel ter plaatse en de accommodatie(s) gedeeld worden door 4 personen. Voor de (intercontinentale)vliegreis hanteren we de kortste verbindingen (waar mogelijk non-stop) en wanneer er meerdere reisduren mogelijk zijn is de berekening op basis van de kortste reisduur. De klimaat-impact van de activiteiten hebben we geschat op basis van veelvoorkomende activiteiten die horen bij het gekozen vakantietype.

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan deze berekening. Deze berekening heeft enkel een informatief doeleinde.

Met deze vakantie stoot je ongeveer 2.600 kilo CO₂ per persoon uit.

Bekijk hier de verhouding per reisonderdeel.
Vliegreis 84,2%
Accommodaties 8,4%
Rondreis 7,5%

Bovenstaande berekening is op basis van 4 personen per reis en is in samenwerking met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal ontwikkeld.

Wat is 2.600 kilo CO₂-uitstoot precies?

Je weet nu hoeveel CO₂-uitstoot jouw vakantie veroorzaakt. Waarmee kun je dat vergelijken?

 • 3.287 keer 8 minuten douchen
 • De besparing van 19 zonnepanelen die één jaar lang stroom opwekken

Over deze berekening

De CO₂-uitstoot van broeikasgassen voor het vervoer wordt bij vliegtuigen, bussen en treinen berekend door het aantal reizigerskilometers te vermenigvuldigen met de emissiefactoren voor dat type voertuig. Doets Reizen hanteert in samenwerking met Milieu Centraal de emissiefactoren die zijn verkregen na studies en onderzoek en deze worden jaarlijks gecontroleerd op actualiteit.

Vliegvervoer

Voor het bepalen van de CO₂-uitstoot voor de vliegreizen hanteren we een vliegreis op basis van Economy Class. Wanneer je Premium of Businessclass vliegt, is de CO₂-uitstoot vele malen hoger. Vliegtuigen produceren naast CO₂, ook waterdamp, stikstofoxiden, roet en andere stoffen met een korte atmosferische verblijftijd. De uitstoot van deze zogeheten 'niet-C02emissies' op grote hoogte zorgen voor een verandering in de samenstelling van de atmosfeer, een verstoring van de stralingsbalans op aarde en uiteindelijk voor een extra broeikaseffect. De directe CO₂-uitstoot die vliegen veroorzaakt, wordt daarom vermenigvuldigd met 1,7 om het ook het effect van deze niet-C02 emissies mee te nemen. Op die manier weet je de totale klimaatimpact van vliegen, uitgedrukt in CO₂ equivalenten.

Auto/camper

Bij personenauto’s hanteren we één benzineauto van gemiddeld formaat per reisgezelschap. De grootte van de auto, het type brandstof én het landschap (berglandschap, steden etc.) hebben invloed op de daadwerkelijke uitstoot van de auto.

Bij campers gaan we uit van de uitstoot van een gemiddelde camper. Voor de uitstoot van de gemiddelde camper is een gewogen gemiddelde berekend op basis de modellen 'alkoof', 'integraal', 'half-integraal' en 'buscamper'. Hoe groter de camper hoe hoger de uiteindelijke uitstoot zal zijn.

Veerboot

Soms bevat een reis één of meerdere ferryovertocht(en). Op trajecten waar dit relevant is, wordt de CO₂-uitstoot bepaald op basis van het vaartraject.

Treinvervoer

Het treinvervoer is op basis van een gemiddelde en op basis van het aantal reizigerskilometers. De uiteindelijke CO₂-uitstoot hangt af van het type trein, de bezettingsgraad van de trein en aandrijving (bijvoorbeeld elektrisch of diesel).

Accommodaties en activiteiten

De gegevens voor de impact van de accommodatie en de activiteiten op vakantie zijn gebaseerd op data van de Carmacal tool, die is opgesteld door de Breda University of Applied Sciences, in samenwerking met de ANVR.

Meer over onze samenwerking met Milieu Centraal

Met het oog op de toekomst, het faciliteren van bewustwording en het beperken van de negatieve klimaatimpact werkt Doets Reizen op een niet-commerciële basis samen met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. Met deze kennis op zak, kun jij als reiziger een bewuste keuze maken op basis van de CO₂-uitstoot per reis. Milieu Centraal waarborgt de totstandkoming van deze CO₂-uitstootberekening.

Doets Reizen kiest er bewust voor om inzicht te geven in de klimaatimpact van reizen en vakantiebestemmingen. Doets Reizen gebruikt hiervoor de actuele data van Milieu Centraal om reizen op CO₂-uitstoot door te rekenen. Voor wie hier waarde aan hecht maken wij het extra makkelijk om een bewuste vakantiekeuze te maken.

Milieu Centraal levert betrouwbare data en controleert jaarlijks de rekenmodules op deze website.

Video's van deze reis

Foto's van deze reis

Beoordelingen (1)

Wat een ervaring was dit!​

Jens de Wit

Doets heel erg bedankt voor deze reis. Het verschil tussen de drukke stad Vancouver en dan de Lodge in de rust en de natuur is geweldig. Dat je met een vliegtuig en water taxi naar je bestemming wordt gebracht is al een ervaring. De lodge is een perfecte uitvalsbasis voor al je activiteiten. En natuurlijk hebben we grizzly beren gezien! Wat een ervaring was dit!

Inbegrepen

 • Retourvlucht in de Economy Class met getoonde luchtvaartmaatschappij inclusief 1 stuks ruimbagage van max 23 kilo per persoon.
 • Luchthavenbelasting
  Door wijzigingen in brandstoftoeslagen of veiligheidstoeslagen kan de luchthavenbelasting na boeking hoger worden; voor de eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast.
 • Maaltijden naar de aard van de dag tijdens de trans-Atlantische vliegreis (tenzij anders aangegeven). Meer informatie zie ‘Luchtvaartmaatschappij
 • 11 hotelovernachtingen, waarvan 5 overnachtingen in de Farewell Harbour Lodge
 • Lokale belastingen over de verblijfkosten en inbegrepen excursies
 • Gebruik van kamer met bad en/of douche, toilet, airco of verwarming
 • Toeristisch informatiepakket in het Mijn Doets account
 • FlyOver Canada
 • Donatie Pacific Wild € 2,- per persoon

Arrangement Farewell Harbour Lodge

 • Vliegreis tussen Vancouver South Terminal en Port Hardy (v.v.)
 • Shuttle transfer tussen Port Hardy en Alder Bay (v.v.)
 • Watertaxi tussen Aldery Bay en de Farewell Harbour Lodge (v.v.)
 • 5 overnachtingen in privé kamer met eigen badkamer en douche 
 • Begeleiding bij het kiezen van de juiste tours en activiteiten
 • Alle maaltijden (ontbijt, lunch en diner), snacks en non-alcoholische dranken tijdens je verblijf in de lodge
 • Gidsen en vervoer tijdens excursies en tours
 • Marine Wildlife tour op de aankomstdag (halve dagtour)
 • Volledige dagsafari met focus op grizzlyberen 
 • Volledige dagsafari gericht op het zien van beren, grizzlyberen en water wildlife zoals walvissen en orka's
 • Presentaties over natuur en leefgebied, meestal na het diner
 • CA$ 10,- natuurbelasting
 • CA$ 40,- fooi per dag / per persoon is direct inbegrepen.

Niet inbegrepen

 • De maaltijden tijdens je verblijf: ontbijt, lunch en diner (tenzij anders aangegeven)
 • Huurauto
 • Eventuele drop-off kosten huurauto
 • Benzine, parkeer- en tolgelden
 • Openbaar vervoer of taxi's etc.
 • Verzekeringen, assurantiebelastingen en poliskosten
 • De entrees van de diverse te bezoeken attracties, excursies, evenementen en musea (tenzij anders aangegeven)
 • Reserveringskosten €40,- per boeking.
 • Calamiteitenfonds: €2,50 per boeking
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: € 3,- per persoon
 • Bijdrage SGR Fonds: € 5,- per persoon
 • Kosten voor visumontheffing(en) voor reizen naar Amerika en Canada. Meer informatie over het aanvragen en bijkomende kosten lees je hier.

Seizoenen Canada

De beste reisperiode in West Canada? Het antwoord op deze vraag hangt af van wat je verwacht tijdens een rondreis Canada. Lees meer.

Garantie wildlife

Wildlife laat zich niet regisseren. Daarom bestaat er nooit 100% zekerheid dat je alle gewenste dieren zult spotten in hun natuurlijke omgeving. Ondanks dat de kans tijdens dit arrangement heel groot is, geven wij geen garanties. Er worden geen vergoedingen uitgekeerd voor het niet zien van wildlife.

Afwijkende voorwaarden Farewell Harbour Lodge

Naast de gebruikelijke ANVR-voorwaarden zijn er extra aanbetalings- & annuleringsvoorwaarden van toepassing:

 • Extra aanbetaling: € 500,- per persoon
 • Wijzigen vertrekdatum of aanpassen reservering Farewell Harbour Lodge: € 200,- per wijziging
 • Annuleren vanaf 90 dagen tot 45 dagen voor vertrek: € 500,- per persoon
 • Annuleren vanaf 44 dagen tot 30 dagen voor vertrek: 60% van de reissom
 • Annuleren vanaf 29 dagen tot vertrekdag: 100% van de reissom

Luchtvaartmaatschappij

Tijdens het boeken van je reis, kun je kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert specifieke voorwaarden betreffende maaltijden, bagageregels en stoelreserveringen. Lees hier welke voorwaarden van toepassing zijn.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Doets Reizen afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Doets Plus Pakket voor voertuigen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada en IJsland, waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan om direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken. 

Beschikbaarheid

Al onze reizen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Het kan voorkomen dat op het moment dat jij bij ons boekt, het gewenste hotel/kamertype, vlucht(en) of voertuig niet beschikbaar is. Gelukkig kunnen wij in dit geval een vergelijkbaar alternatief voor jou boeken. Eventuele meer- of minderprijs wordt doorberekend en toegelicht door één van onze reisspecialisten.

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips.


Gerelateerde reizen

Logo Doets Reizen

Canada's Rainforest Safari

13 dagen
Vanaf 7.390,-
Vanafprijs p.p. per persoon i
Bereken jouw prijs