De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer
Overzicht

Splendid China & Yangtze River

0 Beoordelingen
 • 15 dagen

Tijdens deze prachtige rondreis (met privé gids) van 15 dagen door China ontdek je de mooiste steden en sluit je de reis af met een prachtige cruise over de Yangtze River. Je start de reis in de wereldstad Beijing en reist per trein van stad naar stad. Van Beijing reis je naar Xi'an, vervolgens naar Chengdu en daarna door naar Chongqing waar de cruise begint. Drie nachten verblijf je op een prachtige boot en vanaf het water ontdek jij de Chinese cultuur en legenden en vaar je door de bekende Three Gorges (kloven). De reis wordt afgesloten in de welvarende stad Shanghai. Een zeer bijzondere rondreis waarin je China ook vanaf het water gaat ontdekken!

Deze complete rondreis door China wordt gemaakt met privé gids. Je ontdekt China over het land en vanaf het water. De reis wordt namelijk afgesloten met een cruise over de Yangtze River. Vanuit Amsterdam vlieg je rechtstreeks naar de veelzijdige stad Beijing. Hier sta je meteen al versteld van de historie en moderniteit die deze stad kent. Met de snelle Bullet trein reis je vervolgens naar Xi'an. Deze stad was ooit het politieke hart van China en is tevens het eindpunt van de oosterse zijderoute. Het reusachtige Terracottaleger is hier toch wel een zeer indrukwekkend. Vanuit de stad van de geschiedenis reis je per trein door naar Chengdu, de zeer moderne metropool van China. Dit is dé plek voor het spotten van de bedreigde panda's.  

Je eindigt deze rondreis met een prachtige cruise over de Yangtze River. Van Chengdu reis je naar Chongqing waar de cruise van start gaat. Drie nachten verblijf je op de MS. Victoria Yangtze Cruise. Onderweg heb je de tijd om verschillende landschappen te bewonderen en wordt er ook gestopt bij culturele bezienswaardigheden. Ook de kloven (Three Gorgers) waar je al kronkelend doorheen vaart zijn ongelooflijk indrukwekkend. Aan beide kanten van de boot zie je bergtoppen van meer dan 1200 meter hoogte. Het eindpunt van de cruise is de stad Yichang. Hier heb je alle tijd om de Three Gorges Dam, de grootste dam van China, te bewonderen. 

Vanuit Yichang vlieg je 's avonds naar Shanghai, de grootste stad van China. In Shanghai breng je een bezoek aan meerdere hoogtepunten zoals de Jaden Buddha Temple, de Yuyan Garden en ook de Shikumen Old City Area wordt niet overgeslagen. Door de koloniale wijken is dit een stad waar westerse invloeden terug te vinden zijn. Je voelt je hier waarschijnlijk snel thuis en het is dus een zeer fijne stad om de reis mee af te sluiten. 

In verband met het Coronavirus is deze reis niet te boeken voor vertrek tot en met 31 maart 2020!

 • Een combinatie van steden en cruise
 • Privé gids, hotels, excursies en trein inclusief
 • Reizen met de snelle Bullet trein
Prijs op aanvraag

Dag tot dag

Dag 1

De reis naar China gaat beginnen!

Vandaag vertrek je richting Beijing en jouw onvergetelijke reis door China gaat beginnen. Met een vlucht naar Beijing kom je, vanwege het tijdsverschil, een dag later aan op de bestemming.

Dag 2

Aankomst in Beijing

Bij aankomst op het vliegveld in Beijing staat jouw privé gids je al op te wachten. De transfer naar het hotel is altijd inclusief. Hier verblijf je drie nachten. Afhankelijk van de vluchttijden heb 's middags tijd om de stad alvast te gaan verkennen.

 • Overnachting:Beijing
Dag 3

Ontdek het grootste paleizencomplex ter wereld

Vandaag ontdek je de de wereldstad Beijing! Samen met de privé gids ga je langs de hoogtepunten van deze stad. Je bezoekt onder andere het Tiananmen Plein, het grootste plein van de wereld. De volkssoldaten van het Chinese leger hijsen hier elke ochtend de Chinese vlag. Een bijzonder moment om bij te zijn. Verder bezoek je uiteraard ook de Verboden Stad, het grootste paleizencomplex ter wereld. Eeuwenlang was dit het domein van de Chinese keizers. Vandaag de dag vind je hier ontzettend veel erfgoed van China. Maak van te voren een lijstje met bezienswaardigheden die je hier echt wilt zien en de gids kan je hier alles over vertellen.

 • Overnachting:Beijing
Dag 4

Oog in oog met de Old Hutongs

Met de gids ga je op excursie naar de Old Hutongs in de wijk 'Rickshaw'. Je baant je een weg door de charmante en oude steegjes van Beijing. Met eigen ogen zie je hoe de lokale bevolking leeft, je kunt een familie bezoeken, de lokale gerechten proeven of een potje voetballen met de kinderen op straat. In de middag zal je een bezoek brengen aan de Tempel van de Hemel, één van de mooiste en grootste tempels van China. Samen met de gids kan je beslissen welke gebouwen je rondom deze tempel wilt gaan bezoeken.

 • Overnachting:Beijing
Dag 5

Wandel over de wereldberoemde Chinese Muur

Jawel, vandaag bezoek je de wereldberoemde Chinese Muur. Iedereen heeft weleens gehoord van deze muur en jij gaat hem vandaag bezoeken! De muur is in totaal ongeveer 21000 kilometer lang. Als er in de middag tijd over is, zal er nog een bezoek worden gebracht aan het indrukwekkende Zomerpaleis. Dit paleis is gelegen op de Heuvel van het Lange Leven en omvat naast paleizen en tempels ook vele wandelpaden in prachtig aangelegde tuinen.

 • Overnachting:Beijing
Dag 6

Met de trein naar Xi'an

Je reist vandaag met de Bullet Train naar Xi’an. De gids brengt je in de ochtend naar het treinstation brengen en vanaf hier arriveer je ongeveer 6 uur later in Xi’an. Hier staat de volgende gids al voor je klaar. Je verblijft twee nachten in Xi’an. De straten in de stad zijn recht aangelegd, ze lopen van noord naar zuid en van oost naar west, waardoor je niet snel kan verdwalen.

 • Overnachting:Xi'an
Dag 7

Xi'an, een veelzijdige stad vol historie

Xi’an kan gezien worden als de meest historische stad van China. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij het bezoeken van deze stad. De stad staat ook bekend als het einde van de oosterse zijderoute. Handelaren uit verschillende landen kwamen hier samen en tot op de dag van vandaag is deze stad een samenkomst van verschillende godsdiensten. Net iets buiten Xi’an vind je het wereldberoemde Terracottaleger van Qin Shi Huangdi, bestaande uit duizenden levensgrote soldaten, paarden en strijdwagen. In de middag breng je een bezoek aan de Giant Big Wild Goose Pagoda. Deze tempel staat middenin een moderne wijk en op het plein zijn honderden fonteinen te bewonderen. Elke avond wordt hier een bijzondere muziekshow met vuurwerk gegeven. Het is dus zeker aan te raden om deze tempel ’s avonds te bezoeken.

 • Overnachting:Xi'an
Dag 8

Met de trein naar Chengdu

Vandaag reis je naar de moderne metropool Chengdu. In de ochtend wordt je opgehaald en naar het treinstation gebracht. Met de Bullet Train arriveer je ongeveer 4 uur later in Chengdu. Hier wordt je opgewacht door de gids, welke je naar het hotel brengt. Je verblijft hier twee nachten. Chengdu wordt naast de nieuwbouwprojecten en wolkenkrabbers ook gekenmerkt door de vele groene parken en charmante wijkjes. Perfect dus om dit te gaan ontdekken tijdens je vrije middag en avond in deze stad.

 • Overnachting:Chengdu
Dag 9

Leer alles over de reuzenpanda

De gids brengt je vandaag naar één van de bekendste bezienswaardigheid van Chengdu, namelijk het pandareservaat. Hier kom je oog in oog te staan met de reuzenpanda. Het Research Base of Panda Breeding is een fok- en onderzoekscentrum voor de bedreigde panda’s. Tijdens deze excursie leer je alles over deze dieren, je zult ze onder andere zien spelen en eten. In de avond neemt de gids je mee naar Jingle Street, een straat die gekenmerkt wordt door de charme van het oude Chengdu. In het donker is het hier prachtig om doorheen te lopen. Alle gevels zijn dan verlicht met rode lampionnen en de huisjes zijn omgebouwd tot restaurants en winkeltjes.

 • Overnachting:Chengdu
Dag 10

Stap aan boord op de MS. Victoria Yangtze Cruise

Vandaag reis je naar Chongqing. In de ochtend wordt je opgehaald en naar het treinstation gebracht. Met de Bullet Train arriveer je ongeveer 2 uur later in Chongqing. Hier wordt je opgewacht door de gids, en hij brengt je naar de Yangtze cruise brengt. Je zult 3 nachten verblijven op de MS. Victoria Yangtze Cruise. Onderweg kom je langs de prachtige hoogtepunten van de Yangtze River. Geniet van dit prachtige avontuur en vanaf het water bewonder jij de verschillende landschappen. Yichang is de eindpunt van deze cruise.

Dag 11

Bewonder de tempels en monumenten langs de rivier

Je wordt vandaag wakker op de boot en wanneer je uit het raam kijkt zie je de prachtige Yangtze River. Het is mogelijk om een uitstapje te maken naar de ‘spookstad’ Fengdu. Deze stad is meer dan 1800 jaar oud en onder de Chinese bevolking staat het bekend als rustplaats voor geesten uit het Confucianisme, Taoïsme en Boeddhisme. Je vindt hier ontzettend veel tempels en griezelige monumenten. Afhankelijk van de riviercondities staat er vandaag een uitstap naar Shibaozhai of het Jade Emperor Scenic Area op het programma. Shibaozhai is een tempel met 12 verdiepingen, gebouwd in de 18e eeuw. Tijdens een tussenstop kun je naar de top van deze tempel klimmen en kom je meer te weten over de Chinese cultuur en legenden. Het Jade Emperor Scenic Area is een gebied waarbij je oog in oog komt te staan met een 100 meter hoog standbeeld van de Jade keizer, een belangrijke god van het Chinese Taoïsme. In de avond heb je de mogelijkheid om, tegen eigen kosten, de Fengyan Sanguo ‘Romance of the Three Kingdoms’ Show bij te wonen. Een openluchtshow die gaat over de geschiedenis en de cultuur van de drie koninkrijken. Met behulp van de lichteffecten, acteurs, dansers en vele liedjes komen historische verhalen helemaal tot leven. Deze show is wat ons betreft echt een aanrader!

Dag 12

Varen door de meest indrukwekkende kloven

Ook vandaag wordt je weer wakker op de boot. Je kunt ervoor kiezen om, op eigen kosten, een excursie te maken naar White Emporer City (Witte Keizerstad). Verder vaar je deze dag door Qutang Gorge, de kortste en meest indrukwekkende kloof van de Three Gorges. De Qutang Gorge is de eerste van de drie kloven die je tegenkomt. Deze kloof is in totaal 8 kilometer lang en bekend om zijn steile afgronden. De bergtoppen die je aan beide kanten zult zien zijn meer dan 1200 meter hoog. Daarnaast vaar je ook nog door de Wu Gorge. Hier komt de rivier op uit na de Qutong Gorge. Deze kloof is 45 kilometer lang en bekend vanwege de 12 toppen van Wushan Mountains. De route zit vol met bochten en om je heen zie je de bijzondere bergpieken. Erg indrukwekkend om doorheen te varen!

Dag 13

Three Gorges Dam, de grootste dam van China

In de ochtend heb je de gelegenheid om alle ins en outs van de boot te weten te komen. De boot vaart rustig verder naar de Three Gorges Dam, welke gelegen is in Yichang. Dit is de grootste dam van China en de grootste waterkrachtcentrale voor het tegengaan van overstromingen en het opwekken van energie. De dam is publiekelijk te bezoeken vanaf 1997. Tijdens een excursie naar de dam kom je alles te weten over de opbouw en de geschiedenis ervan. Bij de dam is ook een scheepslift aangelegd, welke schepen kan vervoeren van 3000 ton in 30-40 minuten tijd. Een bezoek aan dit bijzondere project is zeer indrukwekkend. Na het bezoeken van de dam vaar je door naar Yichang Three Gorges Centre Cruise Terminal, hier wordt je opgewacht door de gids en vertrek je naar het vliegveld. In de avond vlieg je naar Shanghai. Eenmaal aangekomen in Shanghai staat een volgende gids je alweer op te wachten. De transfer naar het hotel is geregeld. Je overnacht hier 2 nachten.

Dag 14

Een volle dag genieten in Shanghai

Samen met de gids breng je een bezoek aan de mooiste hoogtepunten van Shanghai. Het is de grootste stad van China en wat betreft inwoners één van de grootste steden van de wereld. De Jaden Buddha Temple is een boeddhistische tempel met twee grote Boeddha beelden gemaakt uit jade. Erg leuk om te zien dat er nog steeds monniken in deze tempel wonen en dat zij nog steeds actief zijn met religieuze aangelegenheden. Naast paleizen en tempels heeft China ook veel natuur. Dit zal je vandaag ontdekken in de Yuyuan Garden. Om ook een kijkje te krijgen in de woonwijken van Shanghai is het vandaag ook mogelijk om een bezoek te brengen aan Shikumen Old City Area. Een traditionele woonwijk met Westerse en Chinese architectuur. Vervolgens mag ook een bezoek aan de Bund in het centrum van Shanghai niet ontbreken. Dit grote financiële centra is gelegen aan de Yangtze rivier. Je vind hier veel koloniale bouwwerken en je hebt prachtig uitzicht op de moderne wolkenkrabbers aan de andere kant van de rivier. Deze laatste volle dag zal je je zeker niet gaan vervelen!

 • Overnachting:Shanghai
Dag 15

Van Shanghai naar huis

Vandaag zit jouw bijzondere reis door China er helaas weer op. Je wordt vanaf het hotel naar de airport gebracht. Wij hopen dat je terug zult kijken op een zeer indrukwekkende reis!

Einde reis

Rondreis

Onderstaand een overzicht van de accommodatie waar je in verblijft. Je kunt direct online de prijs berekenen.

BETER

Foto's van deze reis

Beoordelingen

Inbegrepen

 • Retourvlucht in de Economy Class met getoonde luchtvaartmaatschappij.
 • Luchthavenbelasting.
  Door wijzigingen in brandstoftoeslagen of veiligheidstoeslagen kan de luchthavenbelasting na boeking hoger worden; voor de eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast.
 • Maaltijden naar de aard van de dag tijdens de trans-Atlantische vliegreis (tenzij anders aangegeven). Meer informatie zie ‘Luchtvaartmaatschappij’.
 • 4 overnachtingen in Beijing Novotel Xinqiao Hotel (superior room o.b.v. een twee persoonskamer).
 • 2 overnachtingen in Xi'an Grand Dynasty Culture Hotel (standard room o.b.v. een twee persoonskamer). 
 • 2 overnachtingen in Chengdu Tianfu Sunshine Hotel (standard room o.b.v. een twee persoonskamer). 
 • 3 overnachtingen op de MS. Victoria Yangtze Cruise (in een standaard twee persoons cabine)
 • 2 overnachtingen in Shanghai Central Hotel (standard room o.b.v. een twee persoonskamer). 
 • De maaltijden tijdens je verblijf: ontbijt, lunch en diner (zoals aangegeven in het dagprogramma). 
 • Privé gids. 
 • Privé chauffeur, welke de transfer van en naar het vliegveld en de transfer naar de excursies verzorgt. 
 • Alle excursies (zie kopje 'excursies' hieronder voor meer informatie).
 • Elke dag 2 flessen water per persoon.
 • Tweede klas treinkaartjes voor het gebruik van de Bullet Train (alle trajecten). 

Niet inbegrepen

 • Kosten voor visumontheffing(en) voor reizen naar China. Via deze site kun je digitaal een visum aanvragen. 
 • De entrees van de diverse te bezoeken attracties, excursies, evenementen en musea (tenzij anders aangegeven).
 • Fooien voor bijvoorbeeld de gids, de chauffeur en werknemers in de hotels. 
 • Calamiteitenfonds: €2,50 per boeking.
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: €3,- per persoon.
 • Bijdrage SGR Fonds: € 5,- per persoon
 • Verzekeringen, assurantiebelastingen en poliskosten.
 • Eventuele kosten voor vaccinaties.

Inbegrepen maaltijden

Dag 1 Nederland naar Beijing: Maaltijden van de luchtvaartmaatschappij
Dag 2 Aankomst Beijing: Maaltijden van de luchtvaartmaatschappij
Dag 3 Beijing: Ontbijt en lunch
Dag 4 Beijing: Ontbijt en lunch
Dag 5 Beijing: Ontbijt en lunch
Dag 6 Beijing naar Xi’an: Ontbijt
Dag 7 Xi’an: Ontbijt en lunch
Dag 8 Xi’an naar Chengdu: Ontbijt
Dag 9 Chengdu: Ontbijt en lunch
Dag 10 Chengdu naar Chongqing: Ontbijt
Dag 11 Yangtze River: Ontbijt, lunch en diner
Dag 12 Yangtze River: Ontbijt, lunch en diner
Dag 13 Yichang naar Shanghai: Ontbijt
Dag 14 Shanghai: Ontbijt en lunch
Dag 15 Shanghai naar Nederland: Ontbijt en maaltijden van de luchtvaartmaatschappij

Hotelovernachtingen

De kamers worden geboekt op basis van tweepersoonskamers. Wanneer je met drie personen reist, wordt er een extra kamer geboekt en betaal je een 'single supplement'. Mocht je het fijner vinden dat de derde persoon in de tweepersoonskamer slaapt, is het mogelijk om een derde sofa bed in de tweepersoonskamer te plaatsen. Dit kan alleen gedaan worden op aanvraag en de exacte kosten hiervan zijn pas na de aanvraag bekend. 

Luchtvaartmaatschappij

Tijdens het boeken van je reis, kun je kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert specifieke voorwaarden betreffende maaltijden, bagageregels en stoelreserveringen. Lees hier welke voorwaarden van toepassing zijn.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verrassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Doets  Reizen afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Doets Plus Pakket voor voertuigen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada en IJsland, waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan om direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken.

Beschikbaarheid

Al onze reizen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Het kan voorkomen dat op het moment dat jij bij ons boekt, het gewenste hotel/kamertype, de camping/camperplaats, de vlucht(en) of het voertuig niet beschikbaar is. Gelukkig kunnen wij in dit geval een vergelijkbaar alternatief voor jou boeken. Eventuele meer- of minderprijs wordt doorberekend en toegelicht door één van onze reisspecialisten.

De volgende data is het niet mogelijk om deze reis te boeken:
1 t/m 31 januari 2020: China New Year
1 t/m 31 december 2019 en 1 januari t/m 14 maart 2020: Yangtze river cruise is gesloten vanwege de winter
20 t/m 30 april 2020: Pasen
1 t/m 3 mei 2020: May Day public holiday
20 september t/m 7 oktober: Mid-Autumn festival & National Day public holiday

In verband met het Coronavirus is deze reis niet te boeken voor vertrek tot en met 31 maart 2020!

Visum aanvragen

Via deze website kan je heel gemakkelijk zelf je visum naar China aanvragen. Houd in de gaten dat je het visum ruim voor je vertrek regelt, uiterlijk twee weken voordat je op het vliegtuig stapt. Een visum van China is geldig voor een verblijf van maximaal 21 dagen. Voor het bezoeken van Hong Kong heb je geen visum nodig. 

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips.

Logo Doets Reizen

Splendid China & Yangtze River

15 dagen