Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Panda China Discovery

0 Beoordelingen
 • 14 dagen

Wil jij een reuzenpanda in het echt zien? Het kan tijdens deze reis naar China! Deze complete rondreis, inclusief privé gids, start in Beijing en brengt je via Xi'an naar Chengdu en vervolgens naar de prachtige stad Shanghai. Chengdu is bekend vanwege het pandareservaat. Je komt hier dus oog in oog te staan met meerdere panda's. Prachtige beestjes, waar je uren naar kunt kijken. Dit is de droomreis voor iedereen die houdt van geschiedenis, cultuur, moderniteit en natuur. Ga op ontdekking naar het prachtige China!

Deze reis naar China is een complete rondreis waarbij je in 14 dagen het bezoeken van wereldsteden combineert met genieten van de natuur. De eerste stad die je gaat ontdekken is Beijing. Een stad met twee gezichten. Je ervaart hier zowel moderniteit als traditionele cultuur. Uiteraard mag een bezoek aan de Chinese Muur hier zeker niet ontbreken. Tijdens deze reis bezoek je ook de oude havenstad Tianjin, gelegen op ongeveer 3 uur rijden van Beijing. Vanuit Beijing reis je met de snelle Bullet trein (tickets zijn inclusief) naar de historische stad Xi'an. Deze stad brengt je terug in de tijd. Je gaat fietsen over de oude stadsmuur en ook een bezoek aan het Terracottaleger staat op het programma. Vanuit een stad vol geschiedenis reis je door naar de moderne metropool Chengdu, de stad van het Research Base of Panda Breeding. Een fok- en onderzoekscentrum voor de bedreigde panda's. Super leuk om deze dieren te zien eten, drinken en spelen. Ook maak je in Chengdu een boottrip langs de immens grote Giant Buddha. De stad van de panda's laat je achter je en je reist vervolgens door naar Shanghai. Tempels, prachtig aangelegde tuinen, de Bund, de Oriental Pearl TV Tower en de Shanghai Tower behoren tot de mooiste bezienswaardigheden van deze stad. Vlakbij Shanghai ligt het 'Venetië van het Oosten', namelijk het waterdorp Zhujiajiao. Een dorp dat 1700 jaar geleden is ontstaan. Prachtige kanalen, pittoreske bruggen en kleine steegjes zijn hier te vinden. Een bezoek aan dit waterdorp zorgt voor een prachtige afsluiting van deze indrukwekkende rondreis.   

Goed om te weten: Intercontinentale vluchten en vele maaltijden zijn al inbegrepen in de prijs, zie details voor meer informatie. 

 • Sta oog in oog met reuzenpanda's
 • Privé gids, hotels, excursies en trein inclusief
 • Retourvlucht en vele maaltijden inbegrepen
Prijs op aanvraag

Dag tot dag

Dag 1

Jouw reis naar de panda's gaat van start

Vandaag vertrek je richting Beijing voor jouw onvergetelijke reis door China. Vanwege het tijdsverschil met China kom je een dag later aan in Beijing.

Dag 2

Aankomst in Beijing

Bij aankomst op het vliegveld in Beijing ontmoet je jouw privé gids en zal je naar het hotel gebracht worden. Hier verblijf je vier nachten. Afhankelijk van de vluchttijden heb je 's middags de tijd om Beijing alvast te gaan verkennen.

 • Overnachting:Beijing
Dag 3

Ontdek het veelzijdige Beijing

Vandaag ga je de wereldstad Beijing ontdekken! Samen met de privé gids ga je langs de hoogtepunten van deze stad. Je bezoekt onder andere het Tiananmen Plein, het grootste plein van de wereld. De volkssoldaten van het Chinese leger hijsen hier elke ochtend de Chinese vlag. Een bijzonder moment om bij te zijn. Verder bezoek je uiteraard ook de Verboden Stad, het grootste paleizencomplex ter wereld. Eeuwenlang was dit het domein van de Chinese keizers. Vandaag de dag vind je hier ontzettend veel erfgoed van China. Maak van te voren een lijstje met bezienswaardigheden die je hier echt wil gaan zien en de gids kan je hier alles over vertellen. Je sluit de dag af met een Old Hutongs tour door de wijk Rickshaw. Je baant je een weg door de charmante en oude steegjes van Beijing. Met eigen ogen zie je hoe de lokale bevolking leeft. Ga op bezoek bij een familie, proef lokale gerechten of ga lekker een potje voetballen met de kinderen op straat.

 • Overnachting:Beijing
Dag 4

De immens grote Chinese Muur

Er is nog zoveel te ontdekken in Beijing, vandaar dat je vandaag weer samen met de gids op pad gaat naar nog meer mooie bezienswaardigheden in deze stad. Vandaag bezoek je het indrukwekkende Zomerpaleis en ga je dan eindelijk naar de wereldberoemde Chinese Muur. Allebei prachtige bezienswaardigheden die zijn opgenomen in de Unesco Werelderfgoedlijst. De gids neemt je mee naar de geschiedenis van deze monumenten. Je zult ogen te kort komen!

 • Overnachting:Beijing
Dag 5

Struinen door de havenstad Tianjin

Ten zuidoosten van Beijing, op 135 kilometer afstand, ligt de oude havenstad Tianjin. Met de gids vertrek je vanuit Beijing naar deze stad. De rit duurt ongeveer 3 uur. In de stad heb je alle tijd om door de Oude Cultuurstraat te wandelen. Hier bevinden zich gebouwen en winkeltjes in koloniale stijlen (onder andere Frans, Italiaans, Engels). Ook zijn hier veel antiekmarkten waar je heerlijk over kunt struinen en lokale hapjes en drankjes kan proeven.

 • Overnachting:Beijing
Dag 6

Per trein naar de historische stad Xi'an

Je reist vandaag met de Bullet Train naar Xi’an. De gids brengt je in de ochtend naar het treinstation en vanaf hier arriveer je ongeveer 6 uur later in Xi’an. Vanaf het station in Xi'an brengt de gids je naar het hotel. Je verblijft twee nachten in Xi’an. De straten in de stad zijn recht aangelegd, ze lopen van noord naar zuid en van oost naar west. Tijdens het ontdekken van deze stad zal je dus niet snel verdwalen.

 • Overnachting:Xi'an
Dag 7

Terracottaleger en fietsen over de oude stadsmuur

Xi’an kan gezien worden als de meest historische stad van China. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij het bezoeken van deze stad. Net iets buiten Xi’an vind je het wereldberoemde Terracottaleger van Qin Shi Huangdi, bestaande uit duizenden levensgrote soldaten, paarden en strijdwagen. In de middag staat er een sportieve excursie op het programma, namelijk fietsen over de oude stadsmuur. Deze intact gebleven stadsmuur is gebouwd in de 14e eeuw en is 14 kilometer lang. Het is een geweldige ervaring om hier overheen te mogen fietsen.

 • Overnachting:Xi'an
Dag 8

Per trein naar de 'panda stad' Chengdu

Vandaag reis je naar de moderne metropool Chengdu. In de ochtend wordt je opgehaald en naar het treinstation gebracht. Met de Bullet Train arriveer je ongeveer 4 uur later in Chengdu. Je verblijft hier drie nachten. In de middag ga je samen met de gids naar Jingle Street, een straat die gekenmerkt wordt door de charme van het oude Chengdu. In de avond is het hier prachtig om doorheen te lopen. Alle gevels zijn dan verlicht met rode lampionnen en de huisjes zijn omgebouwd tot restaurants en winkeltjes.

 • Overnachting:Chengdu
Dag 9

Oog in oog met de reuzenpanda

De gids brengt je vandaag naar één van de bekendste bezienswaardigheid van Chengdu, namelijk het pandareservaat. Hier kom je oog in oog te staan met de reuzenpanda. Het Research Base of Panda Breeding is een fok- en onderzoekscentrum voor de bedreigde panda’s. Tijdens deze excursie leer je alles over deze dieren, je zult ze onder andere zien spelen en eten. Ontzettend leerzaam en interessant om te zien hoe deze dieren worden verzorgd. De medewerkers van het onderzoekscentrum vertellen je met alle liefde alles over deze dieren. Zij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de panda niet uitsterft.

 • Overnachting:Chengdu
Dag 10

Met de boot naar de Giant Buddha

Vandaag staat er een boottrip op het programma. De gids haalt je ’s ochtends vroeg op vanaf het hotel en hij zal je naar Leshan rijden. Deze rit duurt ongeveer 2 uur. Vanaf hier start de boottocht voor het bekijken van de Giant Buddha. Dit Boeddha beeld is één van de grootste beelden die ooit gemaakt is. Het is een gigantisch bouwwerk van een zittende Boeddha, gehakt uit de rotsen en uitkijkend op de samenvloeiing van twee rivieren. In totaal heeft het beeld een hoogte van 71 meter. Vanaf de boot heb je hier prachtig uitzicht op. Na de boottrip brengt de gids je weer terug naar Chengdu, waar je het programma van de avond zelf kan indelen.

 • Overnachting:Chengdu
Dag 11

Per trein naar de grote stad Shanghai

Vandaag reis je naar de grootste stad van China, namelijk Shanghai . In de ochtend wordt je opgehaald en naar het treinstation gebracht. Met de Bullet Train arriveer je ongeveer 12 tot 14 uur later in Shanghai. De treinreis duurt lang, dus je komt pas in de avond aan. Hier wordt je weer opgewacht door de privé gids. Je verblijft 3 nachten in Shanghai.

 • Overnachting:Shanghai
Dag 12

De hoogtepunten van Shanghai

Samen met de gids breng je een bezoek aan de mooiste hoogtepunten van Shanghai. Het is de grootste stad van China en wat betreft inwoners één van de grootste steden van de wereld. De Jaden Buddha Temple is een boeddhistische tempel met twee grote Boeddha beelden gemaakt uit jade. Erg leuk om te zien dat er nog steeds monniken in deze tempel wonen en dat zij nog steeds actief de religieuze aangelegenheden uitoefenen. Naast paleizen en tempels heeft Shanghai ook veel natuur. Dit komt onder meer naar voren in de Yuyuan Garden. Verder mag een bezoek aan de Oriental Pearl TV Tower niet ontbreken, een toren van 468 meter hoog waar je heerlijk kunt dineren met prachtig uitzicht over de stad. Wij raden je aan om zelf een bezoek te brengen aan de Shanghai Tower in het Pudong district, dit is na Burj Khalifa het hoogste gebouw van de wereld. Om ook een kijkje te krijgen in de woonwijken van Shanghai is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan Shikumen Old City Area. Een traditionele woonwijk met Westerse en Chinese architectuur. Zoals je leest is er dus ontzettend veel te doen en te zien in Shanghai!

 • Overnachting:Shanghai
Dag 13

Het 'Venetië van het Oosten'

Bij het hotel wordt je vandaag opgepikt door de gids voor een bezoek aan het ‘Venetië van het Oosten’, namelijk het waterdorp Zhujiajiao. Dit waterdorp is 1700 jaar geleden ontstaan. Een dorp dat bekend staat om de mooie kanalen (waar je ook doorheen zult varen), de kleine steegjes, de pittoreske bruggen en de historische gebouwen. In de middag raden wij je aan om de Bund in het centrum van Shanghai te bezoeken. Dit grote financiële centra is gelegen aan de Yangtze rivier. Je vind hier veel koloniale bouwwerken en je hebt prachtig uitzicht op de moderne wolkenkrabbers aan de andere kant van de rivier. Een indrukwekkende wijk en dus zeker de moeite waard om doorheen te wandelen.

 • Overnachting:Shanghai
Dag 14

Van Shanghai naar huis

Vandaag zit jouw bijzondere reis door China, in combinatie met een bezoek aan de panda's, er helaas weer op. Je wordt vanaf het hotel naar de airport gebracht. Wij hopen dat je terug kijkt op een zeer indrukwekkende reis!

Einde reis

Rondreis

Onderstaand een overzicht van de accommodatie waar je in verblijft. Je kunt direct online de prijs berekenen.

BETER

Onze meest geboekte klasse, de klasse BETER van Doets Reizen.

Middenklasse accommodaties op geweldige locaties! Altijd in het centrum, ofwel de leukste wijken van de stad, of direct in of aan de rand van nationale parken. De kamers hebben veel faciliteiten of een sfeervolle uitstraling. In veel gevallen is gekozen voor trendy of boetiekhotels of juist leuke lodges.

CO₂-uitstoot

Deze CO₂-uitstootberekening is ter indicatie en op basis van onafhankelijke data die door voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal beschikbaar zijn gesteld aan Doets Reizen. De verwachte CO₂-uitstoot van deze reis is per persoon en op basis van 4 personen per reis waarbij we ervan uitgaan dat het vervoermiddel ter plaatse en de accommodatie(s) gedeeld worden door 4 personen. Voor de (intercontinentale)vliegreis hanteren we de kortste verbindingen (waar mogelijk non-stop) en wanneer er meerdere reisduren mogelijk zijn is de berekening op basis van de kortste reisduur. De klimaat-impact van de activiteiten hebben we geschat op basis van veelvoorkomende activiteiten die horen bij het gekozen vakantietype.

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan deze berekening. Deze berekening heeft enkel een informatief doeleinde.

Met deze vakantie stoot je ongeveer 2.700 kilo CO₂ per persoon uit.

Bekijk hier de verhouding per reisonderdeel.
Vliegreis 81,3%
Accommodaties 8,7%
Rondreis 7,7%
Treinreis 2,4%

Bovenstaande berekening is op basis van 4 personen per reis en is in samenwerking met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal ontwikkeld.

Wat is 2.700 kilo CO₂-uitstoot precies?

Je weet nu hoeveel CO₂-uitstoot jouw vakantie veroorzaakt. Waarmee kun je dat vergelijken?

 • 3.413 keer 8 minuten douchen
 • De besparing van 20 zonnepanelen die één jaar lang stroom opwekken

Over deze berekening

De CO₂-uitstoot van broeikasgassen voor het vervoer wordt bij vliegtuigen, bussen en treinen berekend door het aantal reizigerskilometers te vermenigvuldigen met de emissiefactoren voor dat type voertuig. Doets Reizen hanteert in samenwerking met Milieu Centraal de emissiefactoren die zijn verkregen na studies en onderzoek en deze worden jaarlijks gecontroleerd op actualiteit.

Vliegvervoer

Voor het bepalen van de CO₂-uitstoot voor de vliegreizen hanteren we een vliegreis op basis van Economy Class. Wanneer je Premium of Businessclass vliegt, is de CO₂-uitstoot vele malen hoger. Vliegtuigen produceren naast CO₂, ook waterdamp, stikstofoxiden, roet en andere stoffen met een korte atmosferische verblijftijd. De uitstoot van deze zogeheten 'niet-C02emissies' op grote hoogte zorgen voor een verandering in de samenstelling van de atmosfeer, een verstoring van de stralingsbalans op aarde en uiteindelijk voor een extra broeikaseffect. De directe CO₂-uitstoot die vliegen veroorzaakt, wordt daarom vermenigvuldigd met 1,7 om het ook het effect van deze niet-C02 emissies mee te nemen. Op die manier weet je de totale klimaatimpact van vliegen, uitgedrukt in CO₂ equivalenten.

Auto/camper

Bij personenauto’s hanteren we één benzineauto van gemiddeld formaat per reisgezelschap. De grootte van de auto, het type brandstof én het landschap (berglandschap, steden etc.) hebben invloed op de daadwerkelijke uitstoot van de auto.

Bij campers gaan we uit van de uitstoot van een gemiddelde camper. Voor de uitstoot van de gemiddelde camper is een gewogen gemiddelde berekend op basis de modellen 'alkoof', 'integraal', 'half-integraal' en 'buscamper'. Hoe groter de camper hoe hoger de uiteindelijke uitstoot zal zijn.

Veerboot

Soms bevat een reis één of meerdere ferryovertocht(en). Op trajecten waar dit relevant is, wordt de CO₂-uitstoot bepaald op basis van het vaartraject.

Treinvervoer

Het treinvervoer is op basis van een gemiddelde en op basis van het aantal reizigerskilometers. De uiteindelijke CO₂-uitstoot hangt af van het type trein, de bezettingsgraad van de trein en aandrijving (bijvoorbeeld elektrisch of diesel).

Accommodaties en activiteiten

De gegevens voor de impact van de accommodatie en de activiteiten op vakantie zijn gebaseerd op data van de Carmacal tool, die is opgesteld door de Breda University of Applied Sciences, in samenwerking met de ANVR.

Meer over onze samenwerking met Milieu Centraal

Met het oog op de toekomst, het faciliteren van bewustwording en het beperken van de negatieve klimaatimpact werkt Doets Reizen op een niet-commerciële basis samen met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. Met deze kennis op zak, kun jij als reiziger een bewuste keuze maken op basis van de CO₂-uitstoot per reis. Milieu Centraal waarborgt de totstandkoming van deze CO₂-uitstootberekening.

Doets Reizen kiest er bewust voor om inzicht te geven in de klimaatimpact van reizen en vakantiebestemmingen. Doets Reizen gebruikt hiervoor de actuele data van Milieu Centraal om reizen op CO₂-uitstoot door te rekenen. Voor wie hier waarde aan hecht maken wij het extra makkelijk om een bewuste vakantiekeuze te maken.

Milieu Centraal levert betrouwbare data en controleert jaarlijks de rekenmodules op deze website.

Foto's van deze reis

Beoordelingen

Inbegrepen

 • Retourvlucht in de Economy Class met getoonde luchtvaartmaatschappij inclusief 1 stuks ruimbagage van max 23 kilo per persoon.
 • Luchthavenbelasting.
  Door wijzigingen in brandstoftoeslagen of veiligheidstoeslagen kan de luchthavenbelasting na boeking hoger worden; voor de eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast.
 • Maaltijden naar de aard van de dag tijdens de trans-Atlantische vliegreis (tenzij anders aangegeven). Meer informatie zie ‘Luchtvaartmaatschappij’.
 • 4 overnachtingen in Beijing Novotel Xinqiao Hotel (superior room o.b.v. een twee persoonskamer).
 • 2 overnachtingen in Xi'an Grand Dynasty Culture Hotel (standard room o.b.v. een twee persoonskamer). 
 • 3 overnachtingen in Chengdu Tianfu Sunshine Hotel (standard room o.b.v. een twee persoonskamer). 
 • 3 overnachtingen in Shanghai Central Hotel (standard room o.b.v. een twee persoonskamer). 
 • De maaltijden tijdens je verblijf: ontbijt, lunch en diner (zoals aangegeven in het dagprogramma). 
 • Privé gids (Engelstalig). 
 • Privé chauffeur, welke de transfer van en naar het vliegveld en de transfer naar de excursies verzorgt. 
 • Alle excursies (zie kopje 'excursies' hieronder voor meer informatie).
 • Elke dag 2 flessen water per persoon.
 • Tweede klas treinkaartjes voor het gebruik van de Bullet Train (alle trajecten). 

Niet inbegrepen

 • Kosten voor visumontheffing(en) voor reizen naar China. Via deze site kun je digitaal een visum aanvragen. 
 • De entrees van de diverse te bezoeken attracties, excursies, evenementen en musea (tenzij anders aangegeven).
 • Fooien voor bijvoorbeeld de gids, de chauffeur en werknemers in de hotels. 
 • Reserveringkosten: €40,- per boeking.
 • Calamiteitenfonds: €2,50 per boeking.
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: €3,- per persoon.
 • Bijdrage SGR Fonds: € 5,- per persoon
 • Verzekeringen, assurantiebelastingen en poliskosten.
 • Eventuele kosten voor vaccinaties.

Inbegrepen maaltijden

Dag 1 Nederland naar Beijing: Maaltijden van de luchtvaartmaatschappij
Dag 2 Aankomst Beijing: Maaltijden van de luchtvaartmaatschappij
Dag 3 Beijing: Ontbijt en lunch
Dag 4 Beijing: Ontbijt, lunch en diner
Dag 5 Beijing: Ontbijt en lunch
Dag 6 Beijing naar Xi’an: Ontbijt
Dag 7 Xi’an: Ontbijt en lunch
Dag 8 Xi’an naar Chengdu: Ontbijt
Dag 9 Chengdu: Ontbijt en lunch
Dag 10 Chengdu: Ontbijt en lunch
Dag 11 Chengdu naar Shanghai: Ontbijt
Dag 12 Shanghai: Ontbijt en lunch
Dag 13 Shanghai: Ontbijt
Dag 14 Shanghai naar Nederland: Ontbijt en maaltijden van de luchtvaartmaatschappij

Hotelovernachtingen

De kamers worden geboekt op basis van tweepersoonskamers. Wanneer je met drie personen reist, wordt er een extra kamer geboekt en betaal je een 'single supplement'. Mocht je het fijner vinden dat de derde persoon in de tweepersoonskamer slaapt, is het mogelijk om een derde sofa bed in de tweepersoonskamer te plaatsen. Dit kan alleen gedaan worden op aanvraag en de exacte kosten hiervan zijn pas na de aanvraag bekend. 

Luchtvaartmaatschappij

Tijdens het boeken van je reis, kun je kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert specifieke voorwaarden betreffende maaltijden, bagageregels en stoelreserveringen. Lees hier welke voorwaarden van toepassing zijn.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verrassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Doets  Reizen afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Doets Plus Pakket voor voertuigen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada en IJsland, waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan om direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken.

Beschikbaarheid

Al onze reizen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Het kan voorkomen dat op het moment dat jij bij ons boekt, het gewenste hotel/kamertype, de camping/camperplaats, de vlucht(en) of het voertuig niet beschikbaar is. Gelukkig kunnen wij in dit geval een vergelijkbaar alternatief voor jou boeken. Eventuele meer- of minderprijs wordt doorberekend en toegelicht door één van onze reisspecialisten.

De volgende data is het niet mogelijk om deze reis te boeken:
1 t/m 31 januari 2020: China New Year
1 t/m 3 mei 2020: May Day public holiday
20 september t/m 7 oktober: Mid-Autumn festival & National Day public holiday

In verband met het Coronavirus is deze reis niet te boeken voor vertrek tot en met 31 maart 2020!

Visum aanvragen

Via deze website kan je heel gemakkelijk zelf je visum naar China aanvragen. Houd in de gaten dat je het visum ruim voor je vertrek regelt, uiterlijk twee weken voordat je op het vliegtuig stapt. Een visum van China is geldig voor een verblijf van maximaal 21 dagen. Voor het bezoeken van Hong Kong heb je geen visum nodig. 

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips.

Logo Doets Reizen

Panda China Discovery

14 dagen