Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!
Overzicht

Great Bear Rainforest & Spirit Bears

4 Beoordelingen
 • 13 dagen

Beleef de 'spirit' van Canada tijdens deze Doets Deep Desires reis met verblijf in de unieke Spirit Bear Lodge in het Great Bear Rainforest van West-Canada. Een sprookjesachtig gebied met een onaangetast regenwoud boordevol wildlife en oogverblindende natuur. Tijdens jouw verblijf in de Spirit Bear Lodge ga je dagelijks met een gids op pad op zoek naar spiritberen, grizzlyberen, orka's, walvissen en andere diersoorten. Relaxed reizen, maar toch veel zien? Dit is de beste keuze. Beleef de essentie van West-Canada, en boek deze unieke Doets Deep Desires reis.

De reis start in Vancouver waar je een paar dagen kunt bijkomen van de vliegreis. In deze stad kom je ogen te kort. Bezienswaardigheden die jij niet mag overslaan zijn Stanley Park, Canada's Place, Robson Street en natuurlijk het gezellige Gastown. Vervolgens vlieg je richting de lodge en stap je het laatste stukje over op een boottransfer. Dit is allemaal voor jou in orde gemaakt door Doets Reizen. Eenmaal aangekomen in de Spirit Bear Lodge staat er een 6-daagse safari arrangement op jou te wachten. Na je bezoek aan deze bijzondere lodge reis je terug naar Vancouver en vliegt de dag erna terug naar huis. 

Spirit Bear Lodge in het Great Bear Rainforest.

Beleef de 'spirit' van Canada tijdens deze reis naar de unieke Spirit Bear Lodge! Tijdens jouw bezoek maak je diepgaand kennis met het Great Bear Rainforest: een gebied met een gigantisch intact gebleven regenwoud. Het gebied waar de lodge gelegen is, is het leefgebied van de Kitasoo/Xai’xais First Nations (Oospronkelijke bewoners). In dit gebied leeft een bijzonder berensoort, genaamd Moskgm’ol (de Spirit Bear of Kermode Bear). Tijdens dagvullende tours bezoek je verschillende delen van het regenwoud. De ene keer per boot, de andere keer door middel van een rustgevende wandeling. 

De Spirit Bear Lodge vormt een comfortabel uitvalsbasis, zodat jij -ondanks de afgelegen locatie- niet aan comfort hoeft in te leveren. Het gebouw verwijst naar de West Coast First Nations Long Houses, een herkenbare bouwstijl van de oorspronkelijke bewoners. De lodge ligt verscholen in een gebied met eilanden en ongerept regenwoud. Dit is dus de meest ideale plek om in alle rust, zonder massatoerisme, de bijzondere Spirit Bears, grizzlyberen, orka's, walvissen en andere diersoorten te zien. 

In het regenwoud, ver weg van het drukke leven. Hernieuw je contact met de natuur en elkaar.

De Spirit Bear Lodge ligt in Klemptu, ver verscholen in een gebied met regenwoud en bijbehorende eilanden. De lodge ligt zeer centraal, midden in het leefgebied van grizzlyberen en de magische spiritberen. De eigenaren van de lodge zijn - net als de gidsen - First Native en velen van hen zijn geboren in dit gebied. De Spirit Bear Lodge heeft exclusief toegang tot de Spirit Bear viewing-gebieden en heeft daarmee het alleenrecht. De activiteiten zijn geheel in overleg met de lodgemanager en gidsen te bespreken. Zo kun jij, je verblijf vorm geven naar eigen wens. Iets wat normaal gesproken niet zo vanzelfsprekend is. 

Over de Spirit Bear Lodge.

De Spirit Bear Lodge is gebouwd in 2007 en beschikt over twaalf comfortabele kamers. Het gebouw is geïnspireerd door de traditionele Long Houses die hier duizenden jaren geleden werden neergezet door de West Coast First Nations. In het gebouw is de sfeer modern en relaxt, met talloze verwijzingen naar de oorspronkelijke bewoners. Na een dag vol bezienswaardigheden trekken de gasten zich terug in de Great Room. Hier kun je alle avonturen met elkaar delen. En met een beetje geluk zie je vanuit de lounge een orka, dolfijn of zeeleeuw voorbij zwemmen! Deze dieren zijn graag geziene gasten. Alle kamers beschikken over een privé-badkamer en hebben uitzicht op de zee en/of het regenwoud. Eenmaal aangekomen word je verwelkomd door de medewerkers van de lodge en krijg je uitleg over de lodge, de faciliteiten en het programma van de resterende dagen. Het uitgebreide dagprogramma lees je op de detailpagina. De lokale gidsen beschikken over een enorme passie voor het gebied. Zij weten als geen ander de dieren op te sporen in dit gebied. Na jouw verblijf, zul je met pijn in het hart afscheid nemen van de lieve en bevlogen gidsen. 

Welke diersoorten kun je zien en wat is er te doen?

Spirit Bears

De Spirit Bear is een van de zeldzaamste dieren ter wereld. Het is echt een 'mindblowing experience' als je deze bijzondere beer in zijn eigen natuurlijke leefomgeving ziet. De schatting is dat er slechts 50 tot 150 Spirit Bears leven. Zij leven in een klein gedeelte van het immense Great Bear Rainforest. Het terrein van de Kitasoo/Xai’xais is ook de enige plek waar je deze diersoort aan kunt treffen, dus dit geeft wel aan hoe ontzettend bijzonder het is! Gedurende het hele seizoen (begin juni tot begin oktober) kun je de Spirit Bear spotten, maar de kans is het grootst tijdens de trek van de zalmen in de periode medio augustus - begin september. Ongeveer 50% van de gasten van de Spirit Bear Lodge zullen deze witte beren ook daadwerkelijk zien.

Black Bears

British Columbia heeft een van de grootste populaties zwarte beren. Ook hiervoor geldt dat deze dieren zich het meest laten zien tijdens de zalmtrek in augustus, september en oktober. In de lente kun je ze wellicht spotten als ze op zoek gaan naar eten in de getijdenzone of vlakbij het kustgebied. In de warme zomers kiezen ze vaak voor de luwte in de bossen. Zodra de zalmen arriveren, is het feest voor de beren en doen ze zich te goed aan die overheerlijke zalmen om zo een goede voedingsbodem te leggen voor hun winterslaap.

Grizzly Bears

Het zien van grizzlyberen is erg onvoorspelbaar. In de lente kun je de grizzlyberen tegenkomen tijdens het grazen in de buurt van de grote riviermondingen op het vasteland. Grizzlyberen zijn verzot op bessen en zalm en eten hier net zo veel van totdat zij voldoende voorraad hebben om de winter door te komen. Zodra de grizzlybeer zalm ziet, neemt dit epische vormen aan! 

Whales and Marine Mammals

De migratie van de Humpback walvissen en Orka's vindt plaats gedurende de zomer en herfst. Daarna volgen ze hun weg om hun kroost te voeren en te verzorgen. Daarnaast heb je kans op het zien van zeeotters, dolfijnen, zeehonden en zeeleeuwen. 

Salmon

Zalm wordt door ca. 200 (!) diersoorten gegeten en is dus een zeer geliefde en immens belangrijke voedselbron. Tijdens je verblijf in de Spirit Bear Lodge leer je van alles over hun levenscyclus, mysteries en het wonder wat je zult aanschouwen tijdens de zalmtrek, je weet niet wat je ziet! In verband met de afname van het aantal zalmen, leer je wat men moet doen om de populatie in stand te houden. 

Coastal Wolves

Heel weinig gasten van de Spirit Bear Lodge hebben het privilege gehad om deze wolven te horen of te zien, maar misschien hoor jij bij de gelukkigen! 

Het Great Bear Rainforest

Het territorium van de Kitasoo/Xai’xais is voor 50% beschermd waardoor het ook de bijnaam 'Crown Jewel of The Great Bear Rainforest' heeft gekregen. Verwonder je aan de massieve en oude bomen, prachtige bladmossen, korstmossen en talrijke plantensoorten. Laat de moderne wereld achter je en word een met de natuur, leg of zet je camera neer, adem de frisse lucht in en relax! 

Hiken en wandelen

Ga voor een diepere ervaring met het Great Bear Rainforest mee met je gids voor een lange hike door het overweldigende landschap van de Kitasoo/Xai’xais. Leer meer over de ecologie en wat het ecosysteem zo bijzonder maakt. Het is alsof je terug in de tijd gaat, mensen zijn hier een zeldzaamheid. En wie weet welk dier om de hoek komt kijken: surprise! Een avontuur waarover je nog lang zult napraten.

Cultural Day

Op een van de dagen kun je een culturele tour gaan maken en een Cultural Site bezoeken. Geniet van de mooie verhalen die de gidsen vertellen over de oeroude bossen, geschiedenis en traditionele gebruiken van de Kitasoo/Xai’xais.

Beste reistijd 

Grizzly Bears en Spirit Bears zijn actief van begin juni tot begin oktober. Tijdens je verblijf is de kans extreem groot dat je Spirit Bears, grizzly’s, orka’s, walvissen, dolfijnen en andere dieren zult zien. Maar wildlife laat zich nooit regisseren. Daarom staat het programma niet vast. Door de flexibiliteit van de activiteiten verveel je je geen moment. En mocht je desondanks niet het gewenste aantal dieren zien, bedenk dan dat deze reis op zich al een onvergetelijke ervaring is! Je verlaat de lodge boordevol kennis over het gebied en de First Nations-cultuur en je sluit het personeel voorgoed in je hart.

ALL IN-arrangementen 

Wanneer je verblijft in de Spirit Bear Lodge, kun je als gast gebruikmaken van talloze activiteiten, en maken allemaal onderdeel uit van je pakket. Denk aan wildlifetours waarbij je op zoek gaat naar Spirit Bears en Grizzly Bears. Maar je kunt ook diverse culturele tours maken die in het teken staan van First Nations zoals hierboven is beschreven. Omdat je hier ruim een week verblijft is het ook mogelijk om echt tot rust te komen. Een middagje niks doen, een boek lezen met uitzicht op de baai is dus mogelijk. Niets moet, alles mag. Het is immers jouw vakantie! 

8.746,-
Vanafprijs p.p. i
 • Doets Deep Desires
 • Wildlife safari's vanuit de Spirit Bear Lodge
 • Relaxed reizen maar toch veel zien en beleven
Bereken jouw prijs

Dag tot dag

Dag 1

Heenreis naar Vancouver

Vandaag start de reis en vlieg je naar Vancouver. Na het passeren van de douane ga je met de taxi of met de Canada Line naar het centrum van de stad. Je verblijft drie nachten in de mooiste stad van Noord-Amerika. Je hebt dus alle tijd om te genieten en bij te komen van de vliegreis. In de namiddag is het al mogelijk om Canada Place en Gastown te bezoeken. Dit is een gezellig gebied met restaurants en voorbij vliegende watervliegtuigjes. Op een mooie zomerse namiddag is Stanley Park ook heel uitnodigend. Dit stadspark is enorm en bestaat uit gematigd regenwoud, totempalen en stranden. Het uitzicht op de skyline van Vancouver is indrukwekkend!

Dag 2

Vancouver

Het groene en bruisende Vancouver is een van de meest geliefde steden ter wereld. Niet zo vreemd aangezien de ligging aan zee prachtig is. De ongerepte natuur ligt binnen handbereik. Een mooie dag om een bezoek te brengen aan de hangbrug in Capilano Suspension Bridge Park (tip, ga zo vroeg mogelijk in de ochtend om drukte te voorkomen). In de middag is het tijd voor culinaire verrassingen op Granville Island. Dit kleine eilandje, naast het centrum van Vancouver, beschikt over fantastische foodhallen met super hippe restaurantjes en kraampjes met verse producten. Ook kom je er veel kunstboetiekjes tegen.

Dag 3

Vancouver

Volle dag in Vancouver. Genoeg te doen! Stap aan boord van een watervliegtuigje om te zien hoe bijzonder Vancouver is. De stad is omsloten door prachtige bergen, regenwoud en fjorden. In Vancouver is ook een echte winkelstad (Robson Street). Voor een gastronomische besteding van je avond is het de moeite waard het hippe Yaletown te bezoeken. Wil je meer een local-experience? Dan is Davie Village een aanrader. Deze dorpse buurtje is populair onder hippe en jonge mensen en bestaat uit een mengelmoes van jonge gezinnen, yuppen en de LGBTQ community.

Dag 4

Vancouver

Vandaag is je laatste dag in Vancouver voordat je aan het magische avontuur bij de Spirit Bear Lodge gaat beginnen. Haal nog even je souvenir van Vancouver in de levendige wijk Gastown of ga naar Grouse Mountain om van het prachtige uitzicht over de stad te genieten. Weet je even niet wat je vandaag moet gaan doen, een aanrader is een culinaire tocht over Granville Island Market. Je wordt meegenomen op een culinaire reis met allemaal lokale gerechten.

Dag 5

Vertrek vanuit Vancouver richting het Great Bear Rainforest

Je gaat op eigen gelegenheid (bijvoorbeeld per taxi) naar Vancouver South Terminal, waar je incheckt voor de vlucht met Pacific Coastal Airlines naar Bella Bella. Aangekomen in Bella Bella word je begeleid en per minivan transfer naar het haventje van Bella Bella gebracht. Vervolgens stap je aan boord van de watertaxi die je naar de Spirit Bear Lodge brengt. Het personeel van de Spirit Bear Lodge verwelkomt je aan boord van de watertaxi. Geniet van deze bezienswaardigheden onderweg en in zo'n anderhalf uur vaar je naar Klemtu en de Spirit Bear Lodge. Je checkt in en krijgt een welkomstboodschap en uitleg over de komende dagen. Ook staat er een heerlijk diner klaar om 19 uur en kun je kennismaken met de gidsen en overige gasten. Om 20 uur mag je een presentatie bijwonen over het gebied en de natuur. In de lente is de kans groot om grizzlyberen en humpback whales te spotten. Daarentegen is de kans voor het spotten van de ongrijpbare Spirit Bear groter rond eind augustus / begin september vanwege de zalmtrek.

 • Overnachting:Spirit Bear Lodge
Dag 6

Op Safari in het Great Bear Rainforest

De komende dagen staan volledig in het teken van wildlife, ongerepte natuur en de First Nations cultuur. Alle activiteiten zijn direct inbegrepen, zodat je volop geniet van alle mogelijkheden en nergens meer aan hoeft te denken. Na het ontbijt is het mogelijk om jezelf onder te dompelen in de prachtige en ongerepte natuur. Vandaag kun je de dag vullende Bear Viewing tour ondernemen. Grote kans dat je vandaag de eerste grizzlyberen zult spotten. Ook een bezoek aan een waterval in de Carter Inlet is erg memorabel. In de avond krijg je een heerlijk diner aangeboden en mag je een presentatie bijwonen over de Great Bear Rainforest, beren en de First Nations cultuur bij. Je hebt de avond om in alle rust of juist gezelligheid verder kennis te maken met andere gasten.

 • Overnachting:Spirit Bear Lodge
Dag 7

Op Safari in het Great Bear Rainforest

Na het ontbijt ga je samen met een gids op safari. Deze keer ga je opzoek naar de bijzondere Spirit Beren. Dit zijn hele zeldzame witte beren (geen ijsberen). Deze tour is voornamelijk te voet en laat de ongerepte natuur goed zien. Eenmaal terug in de lodge krijg je een diner aangeboden en een avondprogramma. Je bent de hele dag, met een klein groepje en ervaren gids, in het Great Bear Rainforest.

 • Overnachting:Spirit Bear Lodge
Dag 8

Op Safari in het Great Bear Rainforest

Tijdens jouw verblijf zijn alle activiteiten direct inbegrepen. Zo ga je ook tijdens een boottocht op zoek naar walvissen, orka's, dolfijnen en zeeottertjes. Tijdens deze zoektocht krijg je direct een goede indruk van de prachtige fjorden. Het gebied bestaat uit ongerept regenwoud, eilandjes en rotswanden met watervallen. Zoals iedere avond kun je een presentatie bijwonen in de lodge over diersoorten, First Nations en het landschap.

 • Overnachting:Spirit Bear Lodge
Dag 9

Op Safari in het Great Bear Rainforest

Het bijzondere aan deze reis is dat je naast het zien van wilde dieren ook kennis maakt met de First Nations cultuur van Canada. Niet in een museum in een grote stad, maar echt in het oorspronkelijke leefgebied. Tijdens je verblijf in de lodge krijg je de mogelijkheid om een traditionele longhouse te bezoeken. Hier zullen dorpsbewoners jou alles vertellen en laten zien over hun geschiedenis en leefwijze. Juist deze combinatie tussen cultuur en natuur zorgt voor een onuitwisbare indruk.

 • Overnachting:Spirit Bear Lodge
Dag 10

Op Safari in het Great Bear Rainforest

Vandaag geniet je weer volop van de mogelijkheden in dit ongerepte natuurgebied. Je mag een keuze maken uit verschillende tours, dit doe je ter plaatse zodat je nergens aan vast zit. Je kan vandaag weer opzoek gaan naar grizzly en spirit beren of een marine wildlife tour ondernemen. De whalewatch tour brengt je naar Finlayson Channel, een leefgebied van prachtige dieren! Bijzonder is de Ancient First Nations Cultural tour naar een United Nations World Heritage Candidate Site: Dis’ju! Ook vandaag mag je weer een wildlife presentatie bijwonen in de avond.

 • Overnachting:Spirit Bear Lodge
Dag 11

Vertrek Spirit Bear Lodge terug via Bella Bella naar Vancouver

Na het ontbijt kun je nog kiezen uit een wildlife of een bear viewing tour. Je krijgt een lunchpakket mee voor tijdens de tour. Geniet nog even van de rust die je ervaart in het Great Bear Rainforest. Daarna ga je weer aan boord van de watertaxi en vaar je terug naar Bella Bella. Vervolgens is het tijd om terug te vliegen met Pacific Coastal Airlines naar Vancouver. Je gaat vanaf de luchthaven op eigen gelegenheid naar het hotel. In Vancouver verblijf je nog één laatste nacht bij de luchthaven van de stad.

 • Overnachting:Vancouver Airport
Dag 12

Terugreis vanuit Vancouver

Het einde van je reis door West-Canada komt ten einde. In de loop van de dag vertrek je naar Vancouver International Airport. Het Airport Hotel heeft shuttlebusjes beschikbaar welke je gratis naar de vertrekhal brengt. Op de luchthaven aangekomen passeer je de douane vlieg je aansluitend terug naar huis.

 • Overnachting:aan boord van het vliegtuig
Dag 13

Thuiskomst

Dit is het einde van deze complete en bijzondere reis door West-Canada. Laat je ons weten hoe gaaf het was?

Einde reis

Excursies

Optionele excursies

Deze excursies kun je toevoegen aan deze reis bij een prijsberekening.

*Alle getoonde prijzen zijn de vanafprijs per persoon

Accommodaties

Onderstaand een overzicht van de accommodatie waar je in verblijft. Je kunt direct online de prijs berekenen.

BEST

Georgian Court Hotel Vancouver - exterior

Georgian Court Hotel Vancouver

Vancouver

Dit goede toeristenklasse hotel ligt in het oostelijk deel van Down Town bij het BC Palace, waar ijshockey wordt gespeeld in de winter. Dit hotel is wat kleinschaliger en wordt gerund met oog voor detail. De lobby is klein en intiem en biedt je de gelegenheid in te checken. Er is een restaurant ‘Frankie's Italian Kitchen Bar’ voor een casual ontbijt, lunch en diner waar je het echte italie proeft. In de avond kun je heerlijk genieten van jazz muziek en een cocktail in Frankie's Jazz Club. Voor sport is er een fitnessruimte, jacuzzi en Turks stoombad. De kamers beschikken over 2 tweepersoonsbedden, telefoon, kleuren-tv, strijkplank & strijkijzer, badkamer met bad/douche en toilet. Parkeerkosten zijn ca. CA$30,- per dag excl. tax.

Spirit Bear Lodge - Doets Reizen - 1

Spirit Bear Lodge 6 nights

Beleef de Spirit van Canada tijdens deze unieke Spirit Bear Lodge reis. Doets Reizen heet u welkom in The Great Bear Rainforest, het gebied met een gigantisch intact gebleven regenwoud. Het bos die de Kitasoo/Xai’xais First Natives (Indianen) delen met een heel bijzonder wezen genaamd Moskgm’ol (Spirit Bear of Kermode Bear). Tijdens een meerdaags arrangement verblijf je in de Spirit Bear Lodge gerund door Kitasoo/Xai’xais. Het gebouw verwijst naar de West Coast First Nations Longhouses. De lodge ligt ver verscholen  in een gebied met eilanden en regenwoud. Dit is de ideale lodge en locatie om de bijzondere Spirit Bears te bewonderen. U reist per vliegtuig richting de Spirit Bear Lodge. Eenmaal aangekomen in deze afgelegen lodge begint het wildlife avontuur! De Spirit Bear Lodge ligt in Klemptu, ver verscholen in het regenwoud en de bijbehorende eilandengroep! De lodge ligt enorm centraal midden in het leefgebied van grizzly beren en de magische spirit beren (wit gekleurde beren). De eigenaren van de lodge zijn First Native, net als de gidsen, waarvan vele zijn geboren in dit gebied. De Spirit Bear Lodge heeft exclusief toegang tot de Spirit Bear viewing gebieden en heeft daarmee het alleenrecht. De reis is dan ook kleinschalig en intiem te noemen. De Spirit Bear Lodge is gebouwd in 2007 en beschikt over 12 comfortabele kamers. Het gebouw is geïnspireerd op de traditionele Long Houses die hier duizenden jaren geleden werden neergezet door de West Coast First Nations. In het gebouw is de sfeer modern, relaxt met talloze verwijzingen naar de oorspronkelijke bewoners. Na een dag vol bezienswaardigheden trekken de gasten zich terug in de ‘Great Room’. Hier kunt u de avonturen met elkaar delen. Met een beetje gelukt ziet u vanuit de lounge een orka, dolfijn of zeeleeuw voorbij zwemmen. Deze dieren zijn namelijk graag geziene gasten! Alle kamers beschikken over een privé badkamer en hebben uitzicht op de zee en/of het regenwoud. 

Fairmont Vancouver Airport - Exterior

Fairmont Vancouver Airport

Het Fairmont Vancouver Airport ligt op de internationale airport van Vancouver. Er zijn 392 luxe kamers voorzien van badkamer en comfortabele bedden. Andere faciliteiten zijn airco, een restaurant, sauna, spa en een business center. Wifi is verkrijgbaar voor circa CA$ 15,- per dag plus lokale belastingen. Parkeerkosten zijn circa CA$ 20,- per dag plus lokale belastingen. De hotelkamers zijn voorzien van goede isolatie waardoor geluidoverlast tot een minimum is beperkt. Vanuit de hotelkamer heb je uitzicht op de omliggende bergen en/of de luchthaven. 

Reis in stijl met de klasse BEST van Doets Reizen.

Per locatie de beste keuze en mogelijkheden. Dit zijn accommodaties binnen het luxe segment of juist zeer bijzondere locaties. Denk daarbij aan de beste ligging binnen de grenzen van Nationale Parken, direct aan zee of andere bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan sfeervolle lodges, ranches, resorts en luxe hotels. De perfecte keuze voor iedereen die verzekerd wilt zijn van de allerbeste beleving tijdens de reis.

CO₂-uitstoot

Deze CO₂-uitstootberekening is ter indicatie en op basis van onafhankelijke data die door voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal beschikbaar zijn gesteld aan Doets Reizen. De verwachte CO₂-uitstoot van deze reis is per persoon en op basis van 4 personen per reis waarbij we ervan uitgaan dat het vervoermiddel ter plaatse en de accommodatie(s) gedeeld worden door 4 personen. Voor de (intercontinentale)vliegreis hanteren we de kortste verbindingen (waar mogelijk non-stop) en wanneer er meerdere reisduren mogelijk zijn is de berekening op basis van de kortste reisduur. De klimaat-impact van de activiteiten hebben we geschat op basis van veelvoorkomende activiteiten die horen bij het gekozen vakantietype.

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan deze berekening. Deze berekening heeft enkel een informatief doeleinde.

Met deze vakantie stoot je ongeveer 2.700 kilo CO₂ per persoon uit.

Bekijk hier de verhouding per reisonderdeel.
Vliegreis 84,5%
Accommodaties 8,2%
Rondreis 7,3%

Bovenstaande berekening is op basis van 4 personen per reis en is in samenwerking met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal ontwikkeld.

Wat is 2.700 kilo CO₂-uitstoot precies?

Je weet nu hoeveel CO₂-uitstoot jouw vakantie veroorzaakt. Waarmee kun je dat vergelijken?

 • 3.413 keer 8 minuten douchen
 • De besparing van 20 zonnepanelen die één jaar lang stroom opwekken

Over deze berekening

De CO₂-uitstoot van broeikasgassen voor het vervoer wordt bij vliegtuigen, bussen en treinen berekend door het aantal reizigerskilometers te vermenigvuldigen met de emissiefactoren voor dat type voertuig. Doets Reizen hanteert in samenwerking met Milieu Centraal de emissiefactoren die zijn verkregen na studies en onderzoek en deze worden jaarlijks gecontroleerd op actualiteit.

Vliegvervoer

Voor het bepalen van de CO₂-uitstoot voor de vliegreizen hanteren we een vliegreis op basis van Economy Class. Wanneer je Premium of Businessclass vliegt, is de CO₂-uitstoot vele malen hoger. Vliegtuigen produceren naast CO₂, ook waterdamp, stikstofoxiden, roet en andere stoffen met een korte atmosferische verblijftijd. De uitstoot van deze zogeheten 'niet-C02emissies' op grote hoogte zorgen voor een verandering in de samenstelling van de atmosfeer, een verstoring van de stralingsbalans op aarde en uiteindelijk voor een extra broeikaseffect. De directe CO₂-uitstoot die vliegen veroorzaakt, wordt daarom vermenigvuldigd met 1,7 om het ook het effect van deze niet-C02 emissies mee te nemen. Op die manier weet je de totale klimaatimpact van vliegen, uitgedrukt in CO₂ equivalenten.

Auto/camper

Bij personenauto’s hanteren we één benzineauto van gemiddeld formaat per reisgezelschap. De grootte van de auto, het type brandstof én het landschap (berglandschap, steden etc.) hebben invloed op de daadwerkelijke uitstoot van de auto.

Bij campers gaan we uit van de uitstoot van een gemiddelde camper. Voor de uitstoot van de gemiddelde camper is een gewogen gemiddelde berekend op basis de modellen 'alkoof', 'integraal', 'half-integraal' en 'buscamper'. Hoe groter de camper hoe hoger de uiteindelijke uitstoot zal zijn.

Veerboot

Soms bevat een reis één of meerdere ferryovertocht(en). Op trajecten waar dit relevant is, wordt de CO₂-uitstoot bepaald op basis van het vaartraject.

Treinvervoer

Het treinvervoer is op basis van een gemiddelde en op basis van het aantal reizigerskilometers. De uiteindelijke CO₂-uitstoot hangt af van het type trein, de bezettingsgraad van de trein en aandrijving (bijvoorbeeld elektrisch of diesel).

Accommodaties en activiteiten

De gegevens voor de impact van de accommodatie en de activiteiten op vakantie zijn gebaseerd op data van de Carmacal tool, die is opgesteld door de Breda University of Applied Sciences, in samenwerking met de ANVR.

Meer over onze samenwerking met Milieu Centraal

Met het oog op de toekomst, het faciliteren van bewustwording en het beperken van de negatieve klimaatimpact werkt Doets Reizen op een niet-commerciële basis samen met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. Met deze kennis op zak, kun jij als reiziger een bewuste keuze maken op basis van de CO₂-uitstoot per reis. Milieu Centraal waarborgt de totstandkoming van deze CO₂-uitstootberekening.

Doets Reizen kiest er bewust voor om inzicht te geven in de klimaatimpact van reizen en vakantiebestemmingen. Doets Reizen gebruikt hiervoor de actuele data van Milieu Centraal om reizen op CO₂-uitstoot door te rekenen. Voor wie hier waarde aan hecht maken wij het extra makkelijk om een bewuste vakantiekeuze te maken.

Milieu Centraal levert betrouwbare data en controleert jaarlijks de rekenmodules op deze website.

Video's van deze reis

Foto's van deze reis

Beoordelingen (4)

Onze hoge verwachtingen zijn ook waargemaakt!

Henk van der Vegt

Naar aanleiding van onze reis naar Canada afgelopen september, wilde ik enkele opmerkingen maken. In de eerste plaats over de Spirit Bear Lodge in Klemtu aan het einde van onze tocht. Onze hoge verwachtingen zijn ook waargemaakt. Alles was prima geregeld vanaf de vlucht vanaf Vancouver tot en met retour Vancouver. We werden op een prettige manier op het vliegveld en bij aankomst bij de Lodge ontvangen. De organisatie en de begeleiding werkte efficiënt. Het ontbijt, de lunch en een gezond diner waren prima verzorgd. Bij de start van de dagelijkse excursies vertrok de boot om 8 uur met ca. 8 gasten , 2 begeleiders en een stuurman. Zo gauw er onderweg iets werd gezien stopte de boot en had men de tijd om te kijken en/of foto's te nemen. Men wist precies de juiste plaatsen te vinden waar de walvissen te zien waren en waar men aan land moest gaan om door de bossen de juiste plek te vinden voor het spotten van beren etc. De dag van vertrek werd benut om onderweg een halve dag aan land te gaan voordat naar het vliegveld Bella-Bella verder werd gereisd. Alle lof voor de organisatie van deze Lodge. 

Leuke combinatie tussen natuur en cultuur

Vroman, S.

Beste Wendy en Elske Doets,

In diverse magazines werden wij op het idee gebracht om de bijzondere Spirit beren te gaan bezoeken. Dat bleek niet makkelijk dus schakelde we al snel de hulp in van Doets Reizen. We werden uiteindelijk door Wendy zeer goed geholpen. Nu we alweer een lange tijd terug zijn wil ik jullie bedanken voor het organiseren van onze droomreis. We hebben diverse Spirit beren gezien! De lodge zelf is overigens zeer goed en bestaat nog niet zo lang. Alles zag er perfect onderhouden uit.

groetjes familie Vroman

Wat een geweldige ervaring!

Theunissen, L.

Een bezoek aan de Spirit Bear Lodge is een geweldige ervaring.We leerden veel over de first nation en voelden ons opgenomen in hun gemeenschap. We zagen grizzly's zwarte beren, eagles, walvissen, seals en zo veel meer flora en fauna. Een aanrader!! 

Zeer bijzondere ervaring

G Toorenburg

De reis naar de spirit bears was een zeer bijzondere ervaring, ook om een paar dagen in een lodge in een regenwoud te verblijven.

Inbegrepen

 • Retourvlucht in de Economy Class met getoonde luchtvaartmaatschappij inclusief 1 stuks ruimbagage van max 23 kilo per persoon
 • Retourvlucht met Pacific Coastal Airlines tussen Vancouver en Bella Bella 
 • Luchthavenbelasting
  Door wijzigingen in brandstoftoeslagen of veiligheidstoeslagen kan de luchthavenbelasting na boeking hoger worden; voor de eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast.
 • Maaltijden naar de aard van de dag tijdens de Trans-Atlantische vliegreis (tenzij anders aangegeven). Meer informatie zie ‘Luchtvaartmaatschappij’
 • 4 overnachtingen in Downtown Vancouver
 • 6 overnachtingen in de Spirit Bear Lodge inclusief eigen badkamer met douche en maaltijden
 • 1 overnachting in een Airport Hotel nabij de luchthaven van Vancouver
 • Retour boottransfer tussen Bella Bella en de Spirit Bear Lodge (circa 90 minuten per enkele reis)
 • Oriëntatiebijeenkomst over activiteiten Spirit Bear Lodge
 • Alle maaltijden tijdens je verblijf in de Spirit Bear Lodge (ontbijt, lunch en diner)
 • Al het vervoer tijdens de activiteiten vanuit de Spirit Bear Lodge
 • Dagexcursies in grizzly, black en spirit bear gebieden
 • Optionele excursies zoals: culturele wandeltocht, grizzly tracking en/of sea-kayaking op de vertrekdag
 • Culturele en historische wandelingen
 • Whale Watching Tour (Humpback whales) 
 • Professionele gidsen tijdens alle tours
 • Gebruik van regenkleding, laarzen, verrekijkers etc. 
 • Leerzame presentaties in de avond (wisselende onderwerpen)
 • Coastal Watchman Program Fee (Spirit Bear Lodge) 
 • Inclusief CA$ 50,- per persoon per dag voor verplichte fooien (Spirit Bear Lodge) 
 • Inclusief CA$ 200,- per persoon per verblijf verplichte Conservation Fee (Spirit Bear Lodge)
 • Donatie Pacific Wild € 2,- per persoon
 • Lokale belastingen over de verblijfkosten en inbegrepen excursies
 • Gebruik van kamer met bad en/of douche, toilet, airco of verwarming
 • Toeristisch informatiepakket in het Mijn Doets account

Niet inbegrepen

 • De maaltijden tijdens je verblijf in Vancouver: ontbijt, lunch en diner (tenzij anders aangegeven)
 • Vervoer tussen Vancouver Airport en het hotel in Downtown Vancouver (bijvoorbeeld taxikosten of openbaar vervoer) 
 • Verzekeringen, assurantiebelastingen en poliskosten
 • De entrees van de diverse te bezoeken attracties, excursies, evenementen en musea (tenzij anders aangegeven)
 • Reserveringskosten €40,- per boeking.
 • Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: € 3,- per persoon
 • Bijdrage SGR Fonds: € 5,- per persoon
 • Kosten voor visumontheffing(en) voor reizen naar Amerika en Canada.  Meer informatie over het aanvragen en bijkomende kosten lees je hier.
 • Alcoholische drankjes zijn tijdens je verblijf in de Spirit Bear Lodge niet inbegrepen. Deze reken je af tijdens het uitchecken. 

Vliegtijden Vancouver - Bella Bella v.v.

De vliegreis tussen Vancouver en Bella Bella zijn reeds inbegrepen bij de reis. De vliegtijden variëren per seizoen maar passen altijd goed in je reisschema. Na boeking kunnen wij je de exacte tijden doorgeven. De vluchten worden uitgevoerd door Pacific Coastal Airlines. Je krijgt je e-tickets ongeveer 30 dagen voor vertrek (nadat de volledige reissom is voldaan). Vluchtwijzigingen onder voorbehoud.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verrassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Doets Reizen afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Doets Plus Pakket voor voertuigen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada en IJsland, waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan om direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken.

Vertrekdagen en beschikbaarheid 

Deze reis vertrekt op specifieke dagen, vraag onze reisspecialisten naar de mogelijkheden (mits beschikbaar).  Het klinkt cliche: maar het is noodzakelijk om deze reis zo vroeg mogelijk te boeken. Door de kleinschaligheid, exclusiviteit en populariteit is beschikbaarheid beperkt. Al onze reizen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Het kan voorkomen dat op het moment dat jij bij ons boekt, het gewenste hotel/kamertype, vlucht(en) of voertuig niet beschikbaar is. Gelukkig kunnen wij in dit geval een vergelijkbaar alternatief voor jou boeken. Eventuele meer- of minderprijs wordt doorberekend en toegelicht door één van onze reisspecialisten. Wij controleren graag of de Spirit Bear Lodge beschikbaar is voordat je een definitieve boeking maakt. Bel of mail ons daarom voor meer info en de actuele mogelijkheden. 

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips.

Afwijkende aanbetalings- en annuleringsvoorwaarden

Naast de gebruikelijke ANVR-aanbetalingsvoorwaarden is er een extra verplichte aanbetaling van € 500,- per persoon. Deze aanbetaling is nodig om de reservering te garanderen bij de Spirit Bear Lodge.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden

Naast de gebruikelijke ANVR-annuleringsvoorwaarden zijn er extra annuleringsvoorwaarden van toepassing:

 • Vanaf boeking minimaal € 500,- per persoon
 • 60 dagen voor vertrek: 60% van de totale reissom
 • 0 - 59 dagen voor vertrek: 100% van de totale reissom

Garantie wildlife

Wildlife laat zich niet regisseren. Daarom bestaat er nooit 100% zekerheid dat je alle gewenste dieren zult spotten in hun natuurlijke omgeving. Ondanks dat de kans tijdens dit arrangement heel groot is, geven wij geen garanties. Er worden geen vergoedingen uitgekeerd voor het niet zien van wildlife. Let op: minimale leeftijd om te mogen verblijven in de Spirit Bear Lodge is 12 jaar. 

Meer informatie?

Doets Reizen is dé Canada specialist van Nederland. Wij kennen de manager van de lodge persoonlijk en helpen je daarom graag bij eventuele vragen en/of verzoeken. Je kunt deze reis geheel naar wens aanpassen en uitbreiden met een rondreis elders in de USA en of Canada. Wij kunnen je ook meer vertellen over de kosten van kortere of langere verblijfsduur in de Spirit Bear Lodge. 

Gerelateerde reizen

Logo Doets Reizen

Great Bear Rainforest & Spirit Bears

13 dagen
Vanaf 8.746,-
Vanafprijs p.p. per persoon i
Bereken jouw prijs