De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer
Overzicht

Kamperen, Hiken & Kajakken in de Canadese Rockies

1 Beoordeling
 • 15 dagen

Deze 15-daagse kampeervakantie in de Nationale Parken van de Canadese Rockies is met recht een Doets Deep Desires reis te noemen. Je duikt namelijk diep in de natuur en je wordt door een ervaren gids meegenomen naar de overweldigende Canadese Rocky Mountains. Samen met een gezellige groep van maximaal 12 personen ga jij het bijzondere avontuur aan! Je overnacht in een ruime tweepersoonstent op unieke kampeerplaatsen in de nationale parken en langs de oever van de rivier. Je proeft, voelt en ademt hier letterlijk de Canadese natuur, dichterbij kan je niet komen... Je dagen worden gevuld met vele hikes en kanotochten over de Athabasca River. Deze Doets Deep Desires reis bevat daarom een ideale combinatie van sightseeing, fysieke uitdagingen en natuurbelevenis!

Deelnemen aan een kleinschalige groepsreis kan leiden tot geweldige nieuwe vriendschappen. Gedurende de gehele reis wordt je begeleid door een ervaren Engelstalige gids, die je ontmoet op dag 1 tijdens een gezamenlijk diner in het hotel. Hier verblijf je de eerste nacht, alvorens het grote avontuur op dag 2 gaat beginnen. De eerste week van je kampeervakantie bestaat uit diverse hikes door de prachtige omgeving van Banff en Jasper National Park. Deze hikes zijn op verschillende niveaus en zijn daarom voor iedere wandelaar toegankelijk. Het varieert van makkelijke routes op een rustig looptempo tot uitdagende routes met een goedgevulde backpack. Onderweg wordt er volop genoten van alle geweldige panoramische uitzichten over de toppen van de Rocky Mountains en de helblauwe meren zoals onder andere Lake Louise, Emerald Lake en Peyto Lake. Na deze geweldige week ruil je de wandelschoenen om voor de peddels van de kano. Na een korte introductie met veiligheidsvoorschriften en tips volgt een 5-daags kano avontuur over de mooie Athabasca River. Tijdens het wandelen, kanovaren en rijden door de Rocky Mountains is de kans groot op het zien van veel wildleven. Blijf dus vooral goed opletten!


2.961,-
Vanafprijs p.p. i
 • Doets Deep Desires
 • Kleinschalige groepsreis (max. 12 personen)
 • Inclusief kampeeruitrusting & ervaren gids
Bereken jouw prijs

Dag tot dag

Dag 1

Aankomst in Calgary

Vandaag start je met de reis waar je al lange tijd naar uitgekeken hebt. Na aankomst van je vlucht staat je transfer klaar om je naar het hotel in Calgary te brengen. Afhankelijk van je aankomst tijd is het mogelijk om de stad nog te verkennen. ’s Avonds tijdens het diner in het hotel, maak je kennis met de overige deelnemers en de gids van deze reis.

 • Overnachting:Calgary
Dag 2

Op weg naar Banff National Park

Je wordt vandaag met een busje (inbegrepen) in een circa 2 uur durende rit naar Banff National Park gereden. Gedurende de rit zie je de overweldigende Canadese Rockies dichterbij komen. Bij aankomst op de kampeerplaats (incl. douches), zet je de tent op voor de komende twee nachten. ’s Middags is het tijd voor de eerste wandeling van deze reis. Er wordt een keuze gemaakt uit de vele bergwandelingen die hier zijn. Bij terugkomst worden de voorbereidingen getroffen voor het diner dat bereid wordt op het kampvuur.

 • Overnachting:Banff National Park
Dag 3

Hiken in Banff National Park

Vandaag geniet je van een heerlijke wandeling door Banff National Park. De ervaren gids neemt jou mee over de beste wandelroutes. In de planning staat een 7.5 km lange wandeling met een hoogte verschil van 725m naar een verborgen meer. Daarna vervolg je de wandeling met nog eens 2km de berg op met als hoogste punt 2470m. Deze wandeling duurt circa 5 - 7 uur. In de middag kunnen de vermoeide spieren tot rust komen in een van de warmwaterbronnen bij Sulphur Mountain. Ook kan je ervoor kiezen om naar het gezellige centrum van Banff te gaan. De hoofdstraat heeft vele verschillende hotels, restaurants, bars en winkels.

 • Overnachting:Banff National Park
Dag 4

Banff National Park - Lake Louise

Na het afbreken van de tent vervolg je de reis met een mooie route naar Lake Louise. Het is zeker niet onmogelijk dat er wildleven gespot wordt gedurende deze rit. De gids raad de mooie wandeling (3.5km) aan naar het rustieke theehuis aan de oevers van Lake Agnes. Hiervandaan kunnen nog veel verschillende andere uitdagende wandelingen ondernomen worden , zoals naar de Plain of Six glaciers of een klim naar de top van een van de vele bergen. Op de top van de berg geniet je van een geweldig uitzicht over de vele scherpe bergpieken en valleien. Je verblijft 2 nachten op een kampeerplaats (incl. douches) vlakbij het bergdorp Lake Louise.

 • Overnachting:Lake Louise
Dag 5

Yoho National Park

Vandaag kan je zelf je dag indelen. Je kunt namelijk kiezen uit de volgende twee mogelijkheden. Maak bijvoorbeeld een fantastische wandeling van ca.18 km over bergtoppen, door de alpine weiden en geniet van geweldige uitzichten over het schitterende Emerald Lake. Ook kan je deze dag invullen met spanning en actie, door deel te nemen aan een 5-uur durende wildwater raft over de Kicking Horse River (niet inbegrepen). Wat je keuze ook is, het belooft een geweldige dag te worden!

 • Overnachting:Lake Louise
Dag 6

Via de Icefields Parkway naar Jasper National Park

Vandaag de staat de Icefields Parkway op het programma. Dit is een prachtige route van ongeveer 230 kilometer vanaf Lake Louise naar Jasper. Deze highway is een scenic drive langs de uitgeslepen scherpe bergpieken van de Canadian Rockies. Na iedere bocht lijkt het uitzicht nog wel weer mooier dan dat het daarvoor was. Tal van fotostop mogelijkheden bij onder andere Peyto Lake en Bow Lake. Ook is er grote kans op het zien van elks, bighornsheeps en beren langs de kant van de weg. Na een steile wandeling van 2.5km geniet je van een uniek uitzicht over de Saskatchewan Glacier. Na deze geweldige reisdag verblijf je de komende drie dagen op een kampeerplaats vlakbij Jasper.

 • Overnachting:Jasper National Park
Dag 7

Maligne Lake in Jasper National Park

Maligne Lake ligt op ongeveer 50 kilometer rijden vanaf Jasper. Dit is het één na grootste gletsjer meer van de wereld en volgens vele de mooiste van de Rocky Mountains. Hier kan je samen met de gids een wandeling naar de top(2789m) maken. Ook is het mogelijk om een boottocht over het meer te maken of een mountainbike te huren om de omgeving te verkennen (niet inbegrepen).

 • Overnachting:Jasper National Park
Dag 8

Athabasca Falls & Athabasca Glacier

Vandaag adviseert de gids een 11 kilometer lange wandeling van ongeveer 3.5 uur naar de top van de berg, waar je een geweldig uitzicht hebt over de Athabasca Glacier. Vele wandelingen in deze omgeving starten ongeveer op de boomgrens waardoor de uitzichten al snel fantastisch zijn. Tevens raden wij aan om een wandeling bij de Athabasca Falls en door de canyon te maken.

 • Overnachting:Jasper National Park
Dag 9

Maligne Canyon & kanovaren

Vandaag staat de kennismaking met de kano op het programma! Je wandelt door de Maligne Canyon langs het wilde water die door deze canyon loopt, gevolgd door een korte rit naar het meer waar je wordt voorbereid op het verdere programma van deze reis, de riviertocht. De basis van het peddelen in de 2 persoonskano en de veiligheid procedures worden uitgelegd. Je hebt geen ervaring nodig om te kunnen deelnemen aan deze tocht. De tocht is niet gevaarlijk, maar de actuele en vele stroomversnellingen vragen wel om voorzichtigheid in deze ruige omgeving. Jouw veiligheid en comfort zijn de belangrijkste zorg van de gids.

 • Overnachting:Jasper National Park
Dag 10

Op en langs de Athabasca Rivier!

Vandaag begint het avontuur op de rivier! Vanmorgen laat je een gedeelte van je bagage achter die je de komende dagen niet nodig hebt. De komende 3 nachten sta je met de tent op verschillende comfortabele plaatsen langs de oever van de rivier. In de dichtbeboste en de rustige valleien is er veel kans op het zien van bevers, elanden, beren, herten en adelaars. Dagelijks spendeer je ongeveer 5 á 6 uur op de rivier. Hoe intens de kanotocht is, is verschillend. Soms is het hard werken, maar het kan ook ontspannen stroomafwaarts de rivier af kanoën zijn. Er is ook tijd voor zwemmen en vissen in de rivier. ’s Avonds zit je gezellig aan een warm kampvuur kijkende naar de sterrenhemel. Op het juiste moment in het goede jaargetijde heb je zelfs kans om het noorderlicht te zien.

 • Overnachting:Jasper National Park
Dag 13

Vanaf Jasper National Park naar Edmonton

Vandaag is helaas alweer de laatste dag op de Athabasca River. Na een totale afstand van 160 km over deze rivier is het einde in zicht van deze geweldige kanotocht en ook van deze mooie uitdagende trip! De bus wordt weer ingepakt en vervolgens word je naar Edmonton gebracht, waar je de laatste nacht van je reis in een hotel zult verblijven. Naar verwachting kom je hier aan het begin van de avond aan.

 • Overnachting:Edmonton
Dag 14

Transfer naar de luchthaven van Edmonton

Met de inbegrepen transfer word je afgezet bij de luchthaven van Edmonton. Hier check je in, geef je de bagage af en passeer je de douane. De laatste nacht van je reis vind in het vliegtuig plaats.

Dag 15

Aankomst op Schiphol

Na een geweldige avontuur vol uitdagingen kom je vandaag aan op de luchthaven van Schiphol. Dit was een belevenis om nooit meer te vergeten! Welkom thuis en hopelijk tot snel!

 • Overnachting:Aan boord van het vliegtuig

Einde reis

CO₂-uitstoot

Deze CO₂-uitstootberekening is ter indicatie en op basis van onafhankelijke data die door voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal beschikbaar zijn gesteld aan Doets Reizen. De verwachte CO₂-uitstoot van deze reis is per persoon en op basis van 4 personen per reis waarbij we ervan uitgaan dat het vervoermiddel ter plaatse en de accommodatie(s) gedeeld worden door 4 personen. Voor de (intercontinentale)vliegreis hanteren we de kortste verbindingen (waar mogelijk non-stop) en wanneer er meerdere reisduren mogelijk zijn is de berekening op basis van de kortste reisduur. De klimaat-impact van de activiteiten hebben we geschat op basis van veelvoorkomende activiteiten die horen bij het gekozen vakantietype.

Er kunnen geen rechten ontleent worden aan deze berekening. Deze berekening heeft enkel een informatief doeleinde waarbij de daadwerkelijke CO₂-uitstoot afhankelijk is van talloze factoren waarop wij geen invloed hebben.

Met deze vakantie stoot je ongeveer 2.400 kilo CO₂ per persoon uit.

Bekijk hier de verhouding per reisonderdeel.
Vliegreis 78,8%
Accommodaties 10,7%
Rondreis 9,5%
Touringcar 1,1%

Bovenstaande berekening is op basis van 4 personen per reis en is in samenwerking met voorlichtingsorganisatie Mileu Centraal ontwikkeld.

Wat is 2.400 kilo CO₂-uitstoot precies?

Je weet nu hoeveel CO₂-uitstoot jouw vakantie veroorzaakt. Waarmee kun je dat vergelijken?

 • 3.034 keer 8 minuten douchen
 • De besparing van 18 zonnepanelen die één jaar lang stroom opwekken

Over deze berekening

De CO₂-uitstoot van broeikasgassen voor het vervoer wordt bij vliegtuigen, bussen en treinen berekend door het aantal reizigerskilometers te vermenigvuldigen met de emissiefactoren voor dat type voertuig. Doets Reizen hanteert in samenwerking met Milieu Centraal de emissiefactoren die zijn verkregen na studies en onderzoek en deze worden jaarlijks gecontroleerd op actualiteit.

Vliegvervoer

Voor het bepalen van de CO₂-uitstoot voor de vliegreizen hanteren we een vliegreis op basis van Economy Class. Wanneer je Premium of Businessclass vliegt, is de CO₂-uitstoot vele malen hoger. Vliegtuigen produceren naast CO₂, ook waterdamp, stikstofoxiden, roet en andere stoffen met een korte atmosferische verblijftijd. De uitstoot van deze zogeheten 'niet-C02emissies' op grote hoogte zorgen voor een verandering in de samenstelling van de atmosfeer, een verstoring van de stralingsbalans op aarde en uiteindelijk voor een extra broeikaseffect. De directe CO₂-uitstoot die vliegen veroorzaakt, wordt daarom vermenigvuldigd met 1,7 om het ook het effect van deze niet-C02 emissies mee te nemen. Op die manier weet je de totale klimaatimpact van vliegen, uitgedrukt in CO₂ equivalenten.

Auto/camper

Bij personenauto’s hanteren we één benzineauto van gemiddeld formaat per reisgezelschap. De grootte van de auto, het type brandstof én het landschap (berglandschap, steden etc.) hebben invloed op de daadwerkelijke uitstoot van de auto.

Bij campers gaan we uit van de uitstoot van een gemiddelde camper. Voor de uitstoot van de gemiddelde camper is een gewogen gemiddelde berekend op basis de modellen 'alkoof', 'integraal', 'half-integraal' en 'buscamper'. Hoe groter de camper hoe hoger de uiteindelijke uitstoot zal zijn.

Veerboot

Soms bevat een reis één of meerdere ferryovertocht(en). Op trajecten waar dit relevant is, wordt de CO₂-uitstoot bepaald op basis van het vaartraject.

Treinvervoer

Het treinvervoer is op basis van een gemiddelde en op basis van het aantal reizigerskilometers. De uiteindelijke CO₂-uitstoot hangt af van het type trein, de bezettingsgraad van de trein en aandrijving (bijvoorbeeld elektrisch of diesel).

Accommodaties en activeiten

De gegevens voor de impact van de accommodatie en de activiteiten op vakantie zijn gebaseerd op data van de Carmacal tool, die is opgesteld door de Breda University of Applied Sciences, in samenwerking met de ANVR.

Meer over onze samenwerking met Milieu Centraal

Met het oog op de toekomst, het faciliteren van bewustwording en het beperken van de negatieve klimaatimpact werkt Doets Reizen op een niet-commerciële basis samen met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. Met deze kennis op zak, kun jij als reiziger een bewuste keuze maken op basis van de CO₂-uitstoot per reis. Milieu Centraal waarborgt de totstandkoming van deze CO₂-uitstootberekening.

Doets Reizen kiest er bewust voor om inzicht te geven in de klimaatimpact van reizen en vakantiebestemmingen. Doets Reizen gebruikt hiervoor de actuele data van Milieu Centraal om reizen op CO₂-uitstoot door te rekenen. Voor wie hier waarde aan hecht maken wij het extra makkelijk om een bewuste vakantiekeuze te maken.

Milieu Centraal levert betrouwbare data en controleert jaarlijks de rekenmodules op deze website.

Video's van deze reis

Foto's van deze reis

Beoordelingen (1)

Terug naar de basis

D. de Vries

Op avontuur in de Canadese Rockies. Helemaal terug naar de basis en de natuur. Deze reis past perfect bij wat je van een Doets Deep Desires reis verwacht. Kamperen in de natuur! 

Inbegrepen

 • Retourvlucht in de Economy Class met getoonde luchtvaartmaatschappij inclusief 1 stuks ruimbagage van max 23 kilo per persoon
 • Luchthavenbelasting
  Door wijzigingen in brandstoftoeslagen of veiligheidstoeslagen kan de luchthavenbelasting na boeking hoger worden; voor de eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast.
 • Maaltijden naar de aard van de dag tijdens de trans-Atlantische vliegreis (tenzij anders aangegeven). Meer informatie zie ‘Luchtvaartmaatschappij
 • Toeristisch informatiepakket in het Mijn Doets account
 • Donatie Pacific Wild € 2,- per persoon
 • Kampeerarrangement The Rocky Mountains Parks Hike & Canoe Tour

Kampeerarrangement The Rocky Mountains Parks Hike & Canoe Tour

 • 1 nacht verblijf in Acclaim Hotel Calgary Airport*
 • 1 nacht verblijf in Quality Hotel West Edmonton*
 • 11 nachten verblijf in een ruime tweepersoonstent
 • Alle transfers per busje
 • Alle maaltijden tijdens het kamperen (vanaf de lunch op dag 2 t/m de lunch op dag 13) 
 • Kampeeruitrusting (m.u.v. een slaapzak)
 • Hardschuim matras
 • Nationale Park- en Kampeertoeslagen
 • 5 dagen gebruik van 2-persoons kajak inclusief benodigdheden zoals peddels en een zwemvest
 • Een welkomstcadeau
 • Service van een ervaren gids die de groep begeleid

  * onder voorbehoud van wijzigingen

Niet inbegrepen

 • De maaltijden tijdens je verblijf: ontbijt, lunch en diner (tenzij anders aangegeven)
 • Alcoholische dranken
 • Slaapzak
 • Huurauto
 • Benzine, parkeer- en tolgelden
 • Openbaar vervoer of taxi's etc.
 • Verzekeringen, assurantiebelastingen en poliskosten
 • De entrees van de diverse te bezoeken attracties, excursies, evenementen en musea (tenzij anders aangegeven)
 • Reserveringskosten alsmede iedere opvolgende notabevestiging: € 25,- per boeking
 • Calamiteitenfonds: €2,50 per boeking
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: € 3,- per persoon
 • Bijdrage SGR Fonds: € 5,- per persoon
 • Kosten voor visumontheffing(en) voor reizen naar Amerika en Canada. Meer informatie over het aanvragen en bijkomende kosten lees je hier.

Garantie wildlife

Wildlife laat zich niet regisseren. Daarom bestaat er nooit 100% zekerheid dat je alle gewenste dieren zult spotten in hun natuurlijke omgeving. Ondanks dat de kans tijdens dit arrangement heel groot is, geven wij geen garanties. Er worden geen vergoedingen uitgekeerd voor het niet zien van wildlife.

Vertrek mogelijkheden in 2023:

 • 4 juni 2023
 • 11 juni 2023
 • 18 juni 2023
 • 25 juni 2023
 • 2 juli 2023
 • 9 juli 2023
 • 16 juli 2023
 • 23 juli 2023
 • 30 juli 2023
 • 6 augustus 2023
 • 13 augustus 2023
 • 20 augustus 2023
 • 27 augustus 2023

Afwijkende voorwaarden

Naast de gebruikelijke ANVR-voorwaarden zijn er extra aanbetaling- & annuleringsvoorwaarden van toepassing:

 • De volledige aanbetaling dient uiterlijk 30 dagen voor vertrek te worden voldaan
 • Annuleren vanaf 30 dagen tot 21 dagen voor vertrek: 20% van de reissom
 • Annuleren vanaf 20 dagen tot 14 dagen voor vertrek: 40% van de reissom
 • Annuleren vanaf 13 dagen tot 8 dagen voor vertrek: 60% van de reissom
 • Annuleren vanaf 7 dagen t/m vertrekdag: 100% van de reissom

Luchtvaartmaatschappij

Tijdens het boeken van je reis, kun je kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert specifieke voorwaarden betreffende maaltijden, bagageregels en stoelreserveringen. Lees hier welke voorwaarden van toepassing zijn.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verrassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Doets Reizen afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Doets Plus Pakket voor voertuigen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada en IJsland, waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan om direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken. 

Beschikbaarheid

Al onze reizen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Het kan voorkomen dat op het moment dat jij bij ons boekt, het gewenste hotel/kamertype, vlucht(en) of voertuig niet beschikbaar is. Gelukkig kunnen wij in dit geval een vergelijkbaar alternatief voor jou boeken. Eventuele meer- of minderprijs wordt doorberekend en toegelicht door één van onze reisspecialisten.

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips.


Gerelateerde reizen

Logo Doets Reizen

Kamperen, Hiken & Kajakken in de Canadese Rockies

15 dagen
Vanaf 2.961,-
Vanafprijs p.p. per persoon i
Bereken jouw prijs