Boek zonder risico met onze Doets Duidelijkheid Garantie Lees meer
Overzicht

Luxury Canada & Alaska Seabourn

3 Beoordelingen
 • 25 dagen

Tijdens deze luxe reis word je verrast door het prachtige West-Canada en Alaska. De reis begint in Edmonton, vanuit waar je de prachtige natuur van Jasper en Banff National Park ontdekt. Een rit met de Rocky Mountaineer kan tijdens deze fantastische reis niet ontbreken! De trein brengt je naar Vancouver waar je opstapt op de ultiem luxe Seabourn Sojourn waarmee je in een 15-daagse reis door de Inside Passage vaart en geniet van het prachtige uitzicht op de gletsjers en fjorden van Alaska.

Deze reis biedt het allemaal! De reis begint in Edmonton met een korte autorondreis door de fantastische omgeving van Jasper en het Banff National Park. De must-do excursie Jasper SkyTram is inbegrepen in deze reis. In Kamloops ga je aan boord van de Rocky Mountaineer voor de meest legendarische treinreis in Noord-Amerika. Deze luxe 2-daagse treinreis komt op plekken waar geen auto of camper kan komen en toont je pure wildernis en natuurschoon. De treinreis eindigt in de hippe stad Vancouver. Je stapt de volgende dag aan boord van het luxe cruiseschip de Seabourn Sojourn voor een 15-daagse cruise door de Inside Passage en naar Alaska. Dit luxe schip is vele malen kleiner dan de schepen van andere rederijen, waardoor je nog dichter bij de gletsjers kunt komen. Kijk je ogen uit tijdens deze prachtige reis, laat je verwennen aan boord van de Rocky Mountaineer en de Seabourn Sojourn en geniet van de prachtige omgeving!

 • Meest exclusieve cruise naar Alaska
 • Inclusief rit met de Rocky Mountaineer
 • Prachtige uitzicht op de gletsjers en fjorden
Prijs op aanvraag

Dag tot dag

Totaal ± 515 km
Dag 1

Heenreis naar Edmonton

Vandaag vlieg je naar Edmonton, gelegen in de provincie Alberta. De huurauto van Hertz haal je op de luchthaven op en deze heb je tot aan Banff tot je beschikking. De komende nacht verblijf je in Edmonton. De rest van de dag kun je genieten van de faciliteiten die het hotel te bieden heeft of breng een bezoek aan één van de grote shopping malls!

 • Overnachting:Edmonton
Dag 2

Edmonton - Jasper

± 365 km

Vanuit Edmonton is het ongeveer vier uur rijden naar Jasper National Park. Wij adviseren je een extra loopje te rijden zodat je een bezoek kunt brengen aan Elk Island National Park. In dit natuurpark leven nog grote groepen bizons. Jasper National Park ligt ten noorden van Icefields Parkway, ook wel 'rooftop' genoemd. Jasper is nog heel ongerept en bestaat uit een bergachtig gebied met valleien, gletsjers, meren en wilde rivieren.

Dag 3

Jasper

Je hebt vandaag een hele dag om het prachtige Jasper National Park te ontdekken. Je kunt gebruik maken van je vouchers voor de Jasper SkyTram (inbegrepen). Per gondola ga je naar de top van Whistler Mountain. Vanaf daar is het mogelijk om wandelingen te maken en te genieten van een spectaculair uitzicht op Jasper National Park. Ook raden wij je aan om vandaag een bezoek te brengen aan het beroemde Maligne Lake.

Dag 4

Jasper - Banff National Park

± 110 km

Je laat vandaag Jasper achter je en rijdt naar het meest bekende en populaire park van West-Canada: Banff National Park. Moraine Lake, Bow Lake, Peyto Lake en Lake Louise zijn tijdens je verblijf zeker een bezoek waard. Lake Louise is de meest bekende en daarmee ook het drukst bezocht. Je kunt hier een leuke wandeling naar het theehuisje maken en hier genieten van de rust. Voor de mooiste uitzichten neem je de gondel op Sulphur Mountain, waar je tevens goed kunt eten. Je verblijft twee nachten in de fantastische Moraine Lake Lodge.

Dag 5

Banff National Park

Je bent vanochtend wakker geworden op misschien wel de meest bijzonder plaats. Geniet in alle stilte en rust van het prachtige Moraine Lake. Je kunt rondom het meer wandelingen maken of je wandelt op berg van rotsblokken die naast het meer liggen. Vanaf hier heb je een spectaculair uitzicht en het is de ideale plek om mooie foto's te maken!

Dag 6

Banff National Park - Banff Village

± 20 km

De laatste nacht voordat je aan boord gaat van de Rocky Mountaineer breng je door in Banff Village. Deze stad is in 1880 ontstaan toen hier warmwaterbronnen zijn ontdekt. Op Banff Avenue, de hoofdstraat, kun je veel winkels vinden. Tevens zijn er genoeg bars, restaurants en pubs om van een gezellige avond te genieten.

Dag 7

Banff Village - Treinreis - Kamloops

± 20 km

In de ochtend lever je de huurauto in en ga je met de taxi naar het station in Banff. Je stapt aan boord van de luxe Rocky Mountaineer. Tijdens de reis zal het spectaculaire landschap aan je raam voorbijtrekken. De trein rijdt door berglandschappen en langs kronkelende rivieren met stenen, over hoge bergpassen en door waanzinnige tunnels die deel uit maken van de rijke spoorweggeschiedenis van de Canadese Rockies. De hoogtepunten van vandaag zijn de klim over Rogers Pass, de Kicking Horse Canyon, de Spiral tunnel en de gletsjers en de met sneeuw bedekte toppen van de Canadese Rockies. Je dag eindigt in Kamloops.

 • Overnachting:Kamloops
Dag 8

Kamloops - Vancouver

Je vervolgt de treinreis westwaarts. Tijdens je reis ervaar je de drastische veranderingen van het landschap. Van de wijde rivieren, omgeven door bossen en grote rotsen van de Coast and Cascade Mountains, naar de groene velden van de Fraser River Valley. Hoogtepunten vandaag zijn de rivieren van Hell´s Gate in de Fraser Canyon en de steile kliffen langs de Thompson rivier. De reis eindigt in het bruisende Vancouver. Na aankomst ga je per taxi naar het centrum van de stad, waar je één nacht verblijft.

 • Overnachting:Vancouver
Dag 9

Vancouver - Instappen Cruise Alaska

Vandaag word je verwelkomd aan boord van de Seabourn Sojourn, voor een onvergetelijke reis naar Alaska. Seabourn staat voor ultieme luxe, geniet van de gastvrijhoud, de voortreffelijke restaurants en fijne faciliteiten. Onderweg naar Ketchikan vaar je vandaag door de Seymour Narrows. De Seymour Narrows is een vijf km lange versmalling ten noorden van Vancouver Island, British Columbia dat bekend staat om de kracht van de getijstromen die erdoorheen stromen. De gemiddelde breedte van de versmalling is slechts 750 meter.

 • Overnachting:Vancouver
Dag 10

Varen door de Queen Charlotte Sound

Vandaag vaar je nog steeds richting Ketchikan in Alaska. Je zult het schip vandaag niet verlaten maar je hebt vanaf het schip een geweldig uitzicht over de Inside Passage. De Queen Charlotte Strait is een zeestraat tussen Vancouver Island en het vasteland van British Columbia. Het verbindt de Queen Charlotte Sound met Johnstone Strait en Discovery Passage. Het maakt deel uit van de Inside Passage van Washington naar Alaska.

 • Overnachting:Inside Passage
Dag 11

Ketchikan (Alaska)

Je brengt vandaag een bezoek aan Ketichikan. Dit plaatsje heeft een belangrijke verbintenis met de First Nations. De Indianen bouwden ieder jaar hier hun viskamp op en sneden gigantische totempalen uit hout. Je vindt in het centrum van het plaatsje een groot aantal totempalen. Vanuit het centrum kun je ook een wandeling maken over het pad 'Married Man's Trail' in het gematigde regenwoud.

 • Overnachting:Ketchikan
Dag 12

Sitka (Alaska)

De ui-vormige koepels van de Sint-Michiels kathedraal zijn de eerste aanwijzing dat Sitka ooit een Russische nederzetting was. Inderdaad, het was de hoofdstad van Russisch-Amerika, de zetel van de bisschop van Kamtsjatka en de belangrijkste haven van de westkust gedurende de eerste helft van de 19e eeuw. Probeer een voorstelling bij te wonen van de New Archangel Dancers, maak een begroeting mee van de inheemse Tlingit bevolking en ga naar de plek waar de Verenigde Staten Alaska hebben ingenomen in 1867. De dramatische setting in de schaduw van de berg Edgecumbe is een van de mooiste in de Great North.

Dag 13

Yakutat Bay & Hubbard Glacier

Yakutat Bay & Hubbard Glacier

Dag 14

Icy Strait Point en Inian Islands (Alaska)

Icy Strait Point ligt bij het plaatsje Hoonah, dichtbij de historische nederzetting van de Tlingit First Nations. Nadat de visvangst en de bosbouw industrie minder werd, is deze plaats speciaal voor het cruise toerisme verder ontwikkeld. Dit is in overleg gegaan met de Tlingit First Nations. Het is een prachtig natuurgebied dat veel wilde dieren aantrekt, het is onder andere het leefgebied van bultrugwalvissen. Een van de vele excursiemogelijkheden is dan ook een walvistocht. Een grizzlytocht of zipline excursie behoren eveneens tot de mogelijkheden.

Dag 15

Haines (Alaska)

Haines is een havenplaatsje met ongeveer 2.300 inwoners. Het stadje ontstond door de Indiaanse nederzetting Dei Shu, wat ‘End of Trail’ betekent. Hier ontmoetten de Chilkat en Chilkoot Indianen de Russische en Canadese schepen en dreven een levendige handel. In 1879 arriveerden missionaris S. Hall Young en bioloog John Muir in het naastgelegen dorp Yen Dustucky, maar ze kozen Dei Shu als vestigingsplaats voor een Presbyteriaanse missiepost. Na de vestiging van de handelspost van de Northwest Trading Company volgden al snel een schooltje en postkantoor. Rond 1900 was Haines beroemd om zijn aardbeien, maar tegenwoordig is het een belangrijke haven in het Alaska Marine Highway System, en tevens het einde van de Haines Highway. In augustus wordt hier de grote Alaska State Fair gehouden.

Dag 16

Juneau (Alaska)

Je meert aan bij Juneau, de hoofdstad van Alaska. Het is de op drie na grootste stad van Alaska met diverse regeringsgebouwen. Het is een stad vol contrasten. Voor Alaska-begrippen is de stad groot, maar voor ons is het een lachertje. In de achtertuin en voortuin van Juneau vind je indrukwekkende natuur, waaronder de Mendenhall Glacier, 33 meter hoog en tweeënhalve kilometer breed. Je kunt zeer dichtbij deze gletsjer komen, en dat is uniek. Juneau is ook uitvalsbasis voor Glacier National Park, met de in zee uitstortende gletsjer en een grote populatie grijze walvissen.

 • Overnachting:Juneau
Dag 17

Varen door Tracy Arm of Endicott Arm

Verstopt tussen duizend meter hoge granieten rotswanden ligt het schitterende smalle fjord Tracy Arm. Klaterende watervallen storten zich naar beneden, terwijl het licht een regenboog tekent op de bergwand. Je vaart vandaag langs dit prachtige fjord. Hoe verder je het fjord invaart, hoe meer grillig gevormde ijsbergen je ziet. Daarna vaar je door naar het Endicott Arm Fjord, ook een smal fjord waar een gletsjer uitkomt in de zee.

Dag 18

Wrangell (Alaska)

Wrangell is een van de oudste nederzettingen van Alaska die niet door de oorspronkelijke bevolking is gesticht. In 1811 begonnen de Russen hier te handelen met de Tlingit. In 1834 liet baron Ferdinand von Wrangel, het toenmalige hoofd van de Russische belangen in Russisch Amerika, hier Fort Sint-Dionysius bouwen, nabij het Naanyaa.aayi clanhuis van opperhoofd Shakes. In 1840 werd het door de Russen geleased aan de Hudson Bay Company. Het bedrijf begon te jagen op zeeotters en bevers, maar kwam in conflict met de Tlingit, die de nabijgelegen Stikinerivier altijd hadden gebruikt als handelsroute. De Britten brachten echter infectieziekten met zich mee, waardoor twee pokkenepidemieën uitbraken onder de Tlingit in 1836 en 1840. De bevolking halveerde daardoor en het protest zwakte af. Nadat de voorraden zeeotters en bevers opraakten ontruimde het bedrijf de plaats in 1849. In 1867 werd Alaska overgedragen aan de Verenigde Staten en verloren de Britten hun rechten op de plek.

 • Overnachting:Wrangell St Elias National Park
Dag 19

Varen door Misty Fjords en Behm Narrows

Geniet van het prachtige uitzicht tijdens de tocht door de Misty Fjords en de Behm Narrows. Wist je dat Seabourn de enige cruiserederij is die de bijzondere Misty fjords in kan varen? Geen enkele andere rederij kan dit. Dit komt door de kleine schepen van Seabourn en het onderscheidend vermogen in de vaarroutes.

Dag 20

Prince Rupert (Alaska)

Prince Rupert is weliswaar pas aan het begin van de twintigste eeuw gesticht, maar dit gebied is millennia bewoond geweest door volkeren waarvan de Tsimshian en Haida-stammen nazaten zijn. De Tsimshian hebben hier tot rond 1880 hun potlatsches gehouden, daarna werden die door de staat verboden. Een ander overblijfsel van de indiaanse cultuur is gelukkig wel behouden: overal tref je in de parken van Prince Rupert nog totempalen aan.

 • Overnachting:Prince Rupert
Dag 21

Inside Passage

Vandaag vaar je door de Inside Passage langs een prachtige ruige kust met gletsjers. Je hebt kans om veel wildlife te zien zoals zeearenden, orka's en walvissen. Je komt onder andere door de Princess Royal Channel, Whale Channel en Grenville Channel.

Dag 22

Alert Bay en varen door de Seymour Narrows

Vandaag ga je van boord in Alert Bay. Deze kleine First Nations gemeenschap verwelkomt kleine groepen toeristen om zo hun gebruiken te tonen. Aan het einde van de middag stap je weer aan boord en vaar je door de Seymour Narrows.

Dag 23

Aankomst in Vancouver

's Ochtends kom je aan in de cruiseterminal van Vancouver. Je kunt vandaag nog gebruiken om lekker te relaxen in Stanley Park of bij English Bay. Je verblijft nog één nacht in het leuke Vancouver. Je kunt er ook voor kiezen om vandaag al terug naar huis te vliegen, in verband met de aankomsttijd van de cruise is het belangrijk dat je dan aan het einde van de middag pas terugvliegt. Vraag onze reisspecialisten naar de mogelijkheden.

Dag 24

Terugreis vanuit Vancouver

Vandaag komt er een einde aan jouw Canada en Alaska avontuur. Je gaat op eigen gelegenheid naar de luchthaven waar je incheckt voor jouw terugvlucht.

 • Overnachting:Vancouver
Dag 25

Thuiskomst

Vandaag kom je weer thuis en is het dus echt het einde van deze complete en bijzondere reis door West-Canada en Alaska. Laat je ons weten hoe bijzonder de reis was?

Einde reis

Excursies

Optionele excursies

Deze excursies kun je toevoegen aan deze reis bij een prijsberekening.

Orka's spotten Victoria - Vancouver Island - British Columbia - Canada - Doets Reizen
v.a.337,-

Victoria Whale Watching Adventure

Heb jij geen tijd om Vancouver Island te bezoeken, maar wil je toch Orka’s zien in de vrije natuur? Dan heeft Doets Reizen de oplossing: de Whale Watching Day Trip vanuit Vancouver waarbij je per watervliegtuig naar Victoria op Vancouver Island vliegt. Het beste van 2 werelden, want je gaat per boot opzoek naar orka’s en ziet de prachtige natuur vanuit de lucht via de overtocht per watervliegtuig. De overtocht vanuit Vancouver naar Victoria (v.v.) duurt ongeveer 35 minuten. Je zal tijdens deze vlucht worden beloond met uitzicht op de skyline van Vancouver en de vele eilandjes tussen deze stad en Vancouver Island. Eenmaal aangekomen in Victoria ga je aan boord van een boot om zo tijdens een circa 3,5 uur durende excursie op zoek te gaan naar orka’s! Ten zuiden van deze sfeervolle stad leven namelijk veel residentiële orka’s in de zee waardoor de kans groot is dat je ze in de vrije natuur zult zien. Daarbij zie je naar grote waarschijnlijkheid ook otters, zeeleeuwen, vogels en andere dieren. Een fantastische excursie die je gedaan moet hebben. Het ondernemen van een vlucht per watervliegtuig behoort tot een Canadese belevenis. Nog altijd is dit vervoersmiddel zeer belangrijk voor de bereikbaarheid van kleine gemeenschappen aan de kustdorpjes.   Duur: Circa 8 uur (afhankelijk van uiteindelijke indelingen!)Vertrek: dagelijks van mei t/m september, vanaf Coal Harbour bij Canada PlaceTijd: wordt na boeking bekend gemaaktBelangrijke info: Het betreft geen privé watervliegtuigje. Er kunnen andere passagiers aanwezig zijn aan boord van het vliegtuigje. Het betreft een excursie waarbij de totale duur niet vast. Laat je verrassen!

*Alle getoonde prijzen zijn de vanafprijs per persoon

Accommodaties

Onderstaand een overzicht van de accommodatie waar je in verblijft. Je kunt direct online de prijs berekenen.

BEST

FAIRED 1

Fairmont Hotel Macdonald

Het Fairmont Hotel Macdonald is gelegen in het hart van Edmonton downtown aan de Saskatchewan River. Dit iconische en luxe hotel torent boven veel gebouwen uit en vanuit het hotel heb je een prachtig uitzicht over de Saskatchewan River Valley. Neem zeker ook een kijkje in het restaurant en geniet van het uitzicht. Of het nu voor zaken of plezier is, Fairmont Hotel Macdonald heeft het attente personeel en de luxe kamers om je in de watten te leggen. Elke kamer beschikt over airconditioning, een mini bar, een of twee tweepersoonsbedden met bad/douche en toilet. De Harvest Room van het Fairmont Hotel Macdonald serveert regionale Canadese gerechten voor ontbijt, lunch, diner en brunch. In het weekend kunnen de gasten genieten van een ‘afternoon tea’ en een drankje in de lounge.  

Fairmont Jasper Park Lodge - omgeving

Fairmont Jasper Park Lodge

Dit resort heeft een prachtige ligging tussen de Canadese Rockies en ligt vlakbij het centrum van Jasper Village. Het Fairmont Jasper Park lodge is veruit het meest luxe hotels in dit Nationale Park en heeft haar gasten veel te bieden. De hotelkamers zijn voorzien van alle gemakken en zijn bijzonder sfeervol ingericht. Er zijn volop faciliteiten aanwezig, zoals 8 restaurants, bar, roomservice, buitenzwembad, fitnesscentrum, sauna, bubbelbad en verschillende winkels. Kinderen onder de 5 mogen gratis eten. In de winter kun je schaatsen op het Lac Beauvert of gaan langlaufen. Paardrijden, zwemmen in het buitenzwembad, tennissen, golven, fiets/ en wandelmogelijkheden raften en genieten van de mooie natuur. Tot de eigen eetgelegenheden behoren onder meer het Cavell’s Restaurants & Terrace, dat informele diners en uitzicht op het meer en de bergen biedt. 

Moraine Lake Lodge - 1

Moraine Lake Lodge

De Moraine Lake Lodge is zonder twijfel één van de meest spectaculaire hotels in Banff National Park. Het grootste pluspunt is de ligging aan het wereldberoemde Moraine Lake. De door Arthur Erickson ontworpen lodge is voorzien van grote ramen die een adembenemend uitzicht geven op de besneeuwde bergtoppen en door een gletsjers gevoed Moraine Lake. De Moraine Lake Lodge ligt centraal in het Nationale Park, zodat andere hot-spots makkelijk te bezoeken zijn. De lodge is luxe en elegant, maar heeft ondanks haar grandeur een toegankelijk een ‘down-to-earth’ sfeertje. De lodge is kleinschalig, gezellig en romantisch. Kinderen jonger dan 8 jaar zijn niet toegestaan in dit hotel. De hotelkamers zijn onderverdeeld in het hoofdgebouw en de gebouwen naast het meer. Het restaurant is ruim opgezet en is voorzien van enorme ramen, zodat je tijdens het diner/ontbijt zicht hebt op het strakblauwe Moraine Lake. In de keuken wordt gekookt met ingrediënten uit de directe omgeving. Verder beschikt de lodge over een giftshop en een bibliotheek waar gasten graag een kop koffie of thee drinken. Dit kleinschalige luxehotel heeft slechts 33 kamers en suites en beschikken over ambachtelijk handgemaakte bedden, warme donsdekens, pillow-top-matrassen en diepe badkuipen. De prachtige hotelkamers hebben veel lichtinval en zijn voorzien van een balkon of patio met zicht op het meer, gletsjers of de omliggende bergen. Je kunt op  Moraine Lake kanoën of een wandeling om het meer maken.  De receptie helpt je graag met het reserveren van andere activiteiten, zoals rafting, helitours, paardrijden en zelfs bezoeken van grotten. Rust uit bij het haardvuur in de bibliotheek of geniet van de zuivere berglucht tijdens een dagelijkse wandeling rond het meer. Als gast van de Moraine Lake Lodge kun je gebruik maken van de privé parkeerplaats zodat je probleemloos kunt reizen. Hierdoor heb je direct en gegarandeerd toegang tot het meer, ook op wat drukkere momenten op de dag. Een verblijf in de Moraine Lake Lodge is inclusief:

 • Gratis WiFi verbinding
 • Gratis buffet breakfast
 • Kanohuur bij Moraine Lake
 • Afternoon Tea and Coffee in de bibliotheek
 • Guided hikes met gids. (vraag naar beschikbaarheid en mogelijkheden zodra je incheckt in het hotel)
 • Parkeerplek bij het hotel en dus het Moraine Lake. 

Tip: reserveer vooraf een tafeltje in het restaurant. Door de hoogstaande kwaliteit is dit een populair restaurant. 

 

Fairmont Banff Springs - luchtfoto

Fairmont Banff Springs Hotel

Het Banff Springs Resort is in 1888 gebouwd in de stijl van een kasteel die erg Europees aandoet. Het resort ligt net buiten het centrum van Banff en beschikt over maar liefst 11 restaurants en tientallen winkels. Het binnen- en buitenzwembad gaat voor ontspanning zorgen. Je kunt bij het Banff Springs Resort ook bowlen, tennissen, paardrijden en golfen. De kamers van het Fairmont Banff Springs zijn klassiek en stijlvol ingericht die goed passen bij de sfeer van het hotel. Er zijn talrijke skilocaties op slechte enkele minuten afstand. Het fairmont heeft een eigen sneeuwschool waar je kunt leren skiën. Het resort biedt ook skipassen, -opslag en –verhuur. Parkeerkosten zijn circa CA$ 29 per dag exclusief tax. Valetparking is circa CA$ 43 per dag exclusief tax. ( allen onder voorbehoud van prijswijzigingen) Door middel van een resort fee a CA$ 25,- exclusief tax per dag heb je ongelimiteerd toegang tot het internet. Qua sfeer doet dit hotel heel bijzonder aan. Het is alsof je op een filmset loopt! 

First Passage Banff-Vancouver GL

Een reis met de Rocky Mountaineer is een onvergetelijke ervaring. De trein doorkruist de Rockies en komt op plekken waar geen enkel ander vervoermiddel kan komen. Het bergland met zijn besneeuwde toppen, oneindige bossen en diepe kloven komt vanuit een totaal ander perspectief uitstekend tot hun recht.

GoldLeaf: Vanaf het moment dat u aan boord stapt van het ruime panoramarijtuig, voelt u zich meteen thuis. Uw ruime en comfortabele zitplaats biedt 360º zicht op de spectaculaire omgeving. Tevens kunt u genieten van de heerlijke, vers bereide maaltijden begeleid door een goed glas Canadese wijn. Bij deze service is inbegrepen:

 • Aparte check-in service.
 • Zitplaats in het ‘Goldleaf’-panoramarijtuig.
 • Uitgebreid ontbijt en warme lunch in het restaurant van het rijtuig.
 • Toegang tot het open uitzichtbalkon aan de achterzijde van de trein.
 • Bagage-afhandeling in Kamloops.
 • Transfers tussen hotel en station in Kamloops.
 • Overnachting in een comfortabel middenklasse hotel in Kamloops.
 • Non-alcoholische, alcoholische dranken en snacks inbegrepen. 
 • Reisdocumentatie.

Dag 1: Banff - Kamloops
U stapt aan boord van de Rocky Mountaineer in Banff of Lake Louise. Tijdens de reis zal het spectaculaire landschap zich aan uw raam ontvouwen. De trein rijdt door boerenlandschappen en langs kronkelende rivieren met stenen. Over hoge bergpassen en door waanzinnige tunnels die deel uit maken van de rijke spoorweggeschiedenis in de Canadese Rockies. De hoogtepunten van vandaag zijn de klim over Rogers Pass, the Kicking Horse Canyon, the Spiral tunnels en natuurlijk de gletsjers en met sneeuw bedekte toppen van de Canadese Rockies. Uw dag eindigt in Kamloops. Hier overnacht u in een comfortabel hotel. 

Dag 2: Kamloops – Vancouver
U vervolgt uw reis verder westwaarts. Tijdens uw reis ervaart u de drastische veranderingen van het landschap. Van de wijde rivieren omgeven met bossen en grote rotsen van The Coast and Cascade Mountains tot de groene velden van the Fraser River Valley. Hoogtepunten vandaag zijn de rivieren van Hell´s Gate in the Fraser Canyon, de steile kliffen langs the Thompson river. De reis eindigt in het bruisende Vancouver.

 

Vancouver Pan Pacific

Pan Pacific Hotel Vancouver

Vancouver

Direct gelegen bij Canada Place en de cruise terminal vind je het Pan Pacific Vancouver. De ideale locatie om te verblijven als je in Vancouver bent. Ook als je met een cruise gaat of er juist van terugkomt, is dit de perfecte locatie voor een goed verblijf. Het hotel beschikt over ruime kamers met een fraai uitzicht over de baai of de haven van Vancouver. Beide uitzichten zijn prachtig en geven een goede indruk van de stad. Daarnaast loop je zo uit het hotel het centrum in. Voor een hapje eten hoef je nergens naar toe. Het hotel beschikt namelijk over vier verschillende eetgelegenheden: Oceans 999, Coal Harbour Bar, Patio Terrace en het Five Sails Restaurant. Daarnaast kun je ook voor roomservice kiezen. Om te relaxen kun je een duik nemen in het zoutwaterbad waarvandaan je een mooi uitzicht hebt. Ook is er een hot tub en een sauna. Boek via de receptie een heerlijke massage in de spa van het hotel. Alle kamers beschikken over de standaard faciliteiten: een kingsize bed of twee double beds, eigen badkamer, minibar, strijkmogelijkheid, koffie- en theefaciliteiten en een kluisje. Ook hebben ze een ‘pillow menu’, waardoor je altijd op het perfecte kussen slaapt. WIFI is tegen betaling beschikbaar. Parkeerkosten valetparking is circa $56 per dag + tax (onder voorbehoud van wijzigingen).

 

Reis in stijl met de klasse BEST van Doets Reizen.

Per locatie de beste keuze en mogelijkheden. Dit zijn accommodaties binnen het luxe segment of juist zeer bijzondere locaties. Denk daarbij aan de beste ligging binnen de grenzen van Nationale Parken, direct aan zee of andere bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan sfeervolle lodges, ranches, resorts en luxe hotels. De perfecte keuze voor iedereen die verzekerd wilt zijn van de allerbeste beleving tijdens de reis.

Video's van deze reis

Foto's van deze reis

Beoordelingen (3)

Te gek!

Greta van der Wielen

Was een leuke reis. Wij hebben enorm genoten van de treinreis. Wat een fantastische service aan boord van de Rocky Mountaineer.

Geweldig!

Douwe Terpstra

De treinreis met de rocky mountaineer was geweldig. Door de Canadese rocky's.

Alles was goed geregeld en we waren helemaal ontzorgd.

Thijmen de Coo

Geweldige reis naar Canada gehad met Jan Doets. Alles was goed geregeld en we waren helemaal ontzorgd. Ik kan Canada, en dan vooral het westen, iedereen aanraden. De natuur is schitterend en de mensen zijn super aardig.

Inbegrepen

 • Retourvlucht in de Economy Class met getoonde luchtvaartmaatschappij
 • Luchthavenbelasting
  Door wijzigingen in brandstoftoeslagen of veiligheidstoeslagen kan de luchthavenbelasting na boeking hoger worden; voor de eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast.
 • Maaltijden naar de aard van de dag tijdens de trans-Atlantische vliegreis (tenzij anders aangegeven). Meer informatie zie ‘Luchtvaartmaatschappij’
 • 9 hotelovernachtingen 
 • Lokale belastingen over de verblijfkosten en inbegrepen excursies
 • Eventuele resortfee's  (tenzij anders aangegeven)
  De accommodaties behouden het recht om de eventuele resort fee's te wijzigen of een resort fee in te voeren, een eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast of kan ter plaatse door de accommodatie in rekening worden gebracht.  
 • Gebruik van kamer met bad en/of douche, toilet, airco of verwarming
 • 7 x 24 uur gebruik huurauto Hertz (huursoort -1-)
  1-4 personen: categorie C (Compact Car)
  5-6 personen: categorie R (Minivan)
 • 2-daagse Rocky Mountaineer: First Passage to the West in Goldleaf
 • 15-daagse cruise per Seabourn Sojourn (14 nachten). Let op: het vaarschema is ten alle tijden onder voorbehoud van wijzigingen.
 • 1-2 pers: tweepersoons veranda suite, 3-4 pers: 2x tweepersoons veranda suite, 5-6 pers: 3x tweepersoons veranda suite.
  Let op: De cruisemaatschappijen werken met dagprijzen. Dit betekent dat de tarieven voor de cruise per dag kunnen verschillen. Bij het maken van deze reis is uitgegaan van een basis tarief. Op het moment van boeken wordt het definitieve tarief bepaald. Dit kan dus altijd hoger of lager zijn dan het genoemde bedrag. 
 • Havengelden en fooien
 • Maaltijden, dranken en entertainment aan boord gedurende de cruise
 • Jasper SkyTram
 • Toeristisch informatiepakket

First Passage to the West (Banff - Vancouver)

Een reis met de Rocky Mountaineer is een onvergetelijke ervaring. De trein doorkruist de Rockies en komt op plekken waar geen enkel ander vervoermiddel kan komen. Het bergland met zijn besneeuwde toppen, oneindige bossen en diepe kloven komt vanuit een totaal ander perspectief uitstekend tot zijn recht. Je kunt kiezen uit verschillende klassen:

GoldLeaf “Service as spectacular as the scenery”
Vanaf het moment dat je aan boord stapt van het ruime panoramarijtuig, voel je je meteen thuis. Je ruime en comfortabele zitplaats biedt 360º zicht op de spectaculaire omgeving. Tevens kun je genieten van de heerlijke, vers bereide maaltijden begeleid door een goed glas Canadese wijn. Bij deze service is inbegrepen:

 • Aparte check-in service
 • Zitplaats in het ‘Goldleaf’-panoramarijtuig
 • Uitgebreid ontbijt en warme lunch in het restaurant van het rijtuig
 • Toegang tot het open uitzicht-balkon aan de achterzijde van de trein
 • Bagage-afhandeling in Kamloops
 • Transfers tussen hotel en station in Kamloops
 • Overnachting in een comfortabel middenklasse hotel in Kamloops
 • Non-alcoholische, alcoholische dranken en snacks inbegrepen

Niet inbegrepen

 • De maaltijden tijdens je verblijf: ontbijt, lunch en diner (tenzij anders aangegeven)
 • Transfers vanaf de luchthaven naar het hotel of cruisehaven en v.v. 
 • Huurauto
 • Benzine-, parkeer-, en tolgelden
 • Verzekeringen, assurantiebelastingen en poliskosten
 • Nationale Parken pas ca. CA$ 70,- per volwassene en ca. CA$ 35,- per kind (6-16 jaar). Een familiepas kost ca. CA$ 140,-. Je kunt deze pas kopen bij het eerste Nationale Park wat je bezoekt. 
 • De entreegelden van de diverse te bezoeken attracties, excursies, evenementen en musea (tenzij anders aangegeven)
 • Reserveringskosten alsmede iedere opvolgende notabevestiging: €25,- per boeking
 • Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: € 3,- per persoon
 • Bijdrage SGR Fonds: € 5,- per persoon
 • Tijdens de cruise:
  A Eventuele extra havengelden en fooien
  B Brandstoftoeslagen
  C Excursies tijdens de cruise
  D Eventuele bijzondere dranken
  E Bezoek aan spa, kapper of schoonheidssalon etc.
  F Energieheffingen die mogelijk ter plaatse in rekening worden gebracht
  G Eventuele upgrade naar een andere hut of suite
 • Kosten voor visumontheffing(en) voor reizen naar Amerika en Canada. Meer informatie over het aanvragen en bijkomende kosten lees je hier.

Luchtvaartmaatschappij

Tijdens het boeken van je reis, kun je kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert specifieke voorwaarden betreffende maaltijden, bagageregels en stoelreserveringen. Lees hier welke voorwaarden van toepassing zijn.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Doets Reizen afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Doets Plus Pakket voor voertuigen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada en IJsland, waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan om direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken.

Beschikbaarheid

Al onze reizen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Het kan voorkomen dat op het moment dat jij bij ons boekt, het gewenste hotel/kamertype, vlucht(en) of voertuig niet beschikbaar is. Gelukkig kunnen wij in dit geval een vergelijkbaar alternatief voor jou boeken. Eventuele meer- of minderprijs wordt doorberekend en toegelicht door één van onze reisspecialisten.

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips. Voor cruisevakanties zijn afwijkende voorwaarden van toepassing. Deze voorwaarden lees je hier.

Gerelateerde reizen

Logo Doets Reizen

Luxury Canada & Alaska Seabourn

25 dagen