De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer
Overzicht

Stedentrip Ottawa

0 Beoordelingen
 • 5–7 dagen

Welkom in Ottawa! Met allure en grandeur vervult Ottawa de rol van hoofdstad van Canada. De stad barst uit haar voegen door cultuur en historie; van de indrukwekkende parlementsgebouwen bij Parliament Hill tot de sfeervolle kades langs het tot Unesco Werelderfgoed verheven Rideau Canal.

De kleinste van de belangrijkste steden in Oost-Canada werd door koningin Victoria in 1858 gekozen als hoofdstad van de Upper en Lower Canada koloniën. Negen jaar later werd Ottawa de nationale hoofdstad van Canada. Wat ooit begon als een schreeuwerige rommelstad, werd een stad met ceremoniën, gracieuze gebouwen, kunstgalerijen en musea. Een moderne stad dus, die werken combineert met plezier. De naam Ottawa is een verbastering van ‘Outaouc’, een indianenstam die in de zeventiende eeuw bont met de Fransen verhandelde.

Waarom je StedenTrip boeken bij Doets Reizen?

 • Persoonlijke ervaringen met hotels
 • Zelf jouw reisduur samenstellen
 • Directe inkoop bij hotels en excursies, zonder dure tussenschakels en inkooporganisatie
 • Kritische inkoop zodat wij de kwaliteit kunnen garanderen
 • Complete pakketten bestaande uit hotel + vliegreis 
 • Informatief reisbescheidenpakket
 • Bij Doets Reizen geen keuze uit duizenden hotels: Maar alleen de leukste!
 • StedenTrips zijn geschikt voor ieder budget: toeristenklasse, middenklasse en luxeklasse  772,-
  Vanafprijs p.p. i
  • Bezoek de hoofdstad van Canada
  • Persoonlijke ervaringen met hotels
  • Geheel naar eigen wens aan te passen
  Bereken jouw prijs

  Bestemming

  Het politieke hart van Canada

  Parliament Hill is het politieke hart van Canada. Vanuit hier wordt het land bestuurd, maar daarnaast is het een plek waar nationale vieringen plaatsvinden en waar tradities in ere worden gehouden. Zo ben je tijdens de zomermaanden iedere ochtend getuige van de traditionele wisseling van de wacht aan de voorzijde van het parlementsgebouw, terwijl je in de avonduren kunt genieten van een spectaculaire licht- en geluidshow waarbij de parlementsgebouwen dienen als decor.

  ByWard Market

  Deze bruisende marktplaats, op een kwartier lopen van Parliament Hill, is vergroeid in de historie van Ottawa. Het biedt een prachtig palet van kunstenaars, lokale boeren en ambachtslieden die op deze plek hun koopwaar aan de man brengen. Ook heeft het veel gezellige cafés, pubs en een aantal van de beste restaurants in Ottawa. Zodra de straatlantaarns aan gaan, verandert ByWard Market in de perfecte plek voor een drankje, met livemuziek op de achtergrond!

  Rideau Canal

  Dit tot Unesco Wereldferfgoed erkende kanaal baant zich gracieus een weg door het hart van Ottawa. Het is de hartslag van de Canadese hoofdstad tijdens ieder seizoen. In de zomermaanden zijn de groenrijke kades van het Rideau Canal een paradijs voor wandelaars en fietsers. Zodra de winter zijn intrede doet en het water begint te bevriezen, verandert het in de grootse ijsbaan ter wereld waar mensen uit de hele wereld op afkomen voor een onvergetelijk ritje op de schaats!

  Canadian Museum of History

  Hier kun je wel een hele dag doorbrengen en op een leuke manier alles leren over de indrukwekkende geschiedenis van dit enorme land. Er zijn verschillende afdelingen, zoals de History Exhibition Hall met de geschiedenis van dit gedeelte van Canada, The Native Peoples Exhibition Hall, The Folk Art and Traditions Exhibition Hall, The Children’s Museum en een IMAX/OMNIMAX theater. Zeker een bezoekje waard.

  National Gallery of Canada

  De National Gallery of Canada is gevestigd in een opmerkelijk glazen en granieten gebouw aan Sussex Drive met een mooi uitzicht op de Canadese parlementsgebouwen op Parliament Hill. De National Gallery heeft een grote en gevarieerde collectie schilderijen, tekeningen, foto's en beeldhouwwerk. Alhoewel de nadruk ligt op Canadese kunst, het museum bezit ook werk van vele gerenommeerde Europese kunstenaars.

  Accommodaties

  Onderstaand een overzicht van de accommodaties waar je in verblijft per accommodatieklasse. Je kunt direct online tijdens het berekenen van de prijs voor een bepaalde klasse en bijbehorende prijs kiezen.

  Alles goed voor elkaar met de klasse GOED van Doets Reizen.

  Toeristenklassehotels op een prima ligging. Altijd in het centrum van de stad of vlakbij de (en soms direct in) nationale parken. De kamers zijn standaard en voorzien van basisfaciliteiten. Perfect voor reizigers die geen luxe of design verwachten van een accommodatie. De accommodaties voldoen aan de Doets Reizen-criteria en zijn alle door ons gecontroleerd op kwaliteit.

  Onze meest geboekte klasse, de klasse BETER van Doets Reizen.

  Middenklasse accommodaties op geweldige locaties! Altijd in het centrum, ofwel de leukste wijken van de stad, of direct in of aan de rand van nationale parken. De kamers hebben veel faciliteiten of een sfeervolle uitstraling. In veel gevallen is gekozen voor trendy of boetiekhotels of juist leuke lodges.

  Reis in stijl met de klasse BEST van Doets Reizen.

  Per locatie de beste keuze en mogelijkheden. Dit zijn accommodaties binnen het luxe segment of juist zeer bijzondere locaties. Denk daarbij aan de beste ligging binnen de grenzen van Nationale Parken, direct aan zee of andere bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan sfeervolle lodges, ranches, resorts en luxe hotels. De perfecte keuze voor iedereen die verzekerd wilt zijn van de allerbeste beleving tijdens de reis.

  Foto's van deze reis

  Beoordelingen

  Er zijn nog geen beoordelingen voor deze reis.

  Inbegrepen

  • Retourvlucht in de Economy Class met getoonde luchtvaartmaatschappij
  • Luchthavenbelasting
   Door wijzigingen in brandstoftoeslagen of veiligheidstoeslagen kan de luchthavenbelasting na boeking hoger worden; voor de eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast.
  • Maaltijden naar de aard van de dag tijdens de trans-Atlantische vliegreis (tenzij anders aangegeven). Meer informatie zie ‘Luchtvaartmaatschappij’
  • Aantal gekozen hotelovernachtingen in het genoemde hotel
  • Lokale belastingen over de verblijfkosten en inbegrepen excursies
  • Gebruik van kamer met bad en/of douche, toilet, airco of verwarming
  • Toeristisch informatie pakket
  • Donatie Pacific Wild € 2,- per persoon

  Niet inbegrepen

  • De maaltijden tijdens je verblijf: ontbijt, lunch en diner (tenzij anders aangegeven)
  • Transportkosten tijdens de hele reis. (Bijvoorbeeld: een openbaar vervoer, taxikosten etc.)
  • Verzekeringen, assurantiebelastingen en poliskosten
  • De entrees van de diverse te bezoeken attracties, excursies, evenementen en musea (tenzij anders aangegeven)
  • Reserveringskosten alsmede iedere opvolgende notabevestiging: € 25,- per boeking
  • Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
  • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: € 3,- per persoon
  • Bijdrage SGR Fonds: € 5,- per persoon
  • Kosten voor visumontheffing(en) voor reizen naar Amerika en Canada. Meer informatie over het aanvragen en bijkomende kosten lees je hier.

  Luchtvaartmaatschappij

  Tijdens het boeken van je reis, kun je kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert specifieke voorwaarden betreffende maaltijden, bagageregels en stoelreserveringen. Lees hier welke voorwaarden van toepassing zijn.

  Verzekeringen

  Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Doets Reizen afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Doets Plus Pakket voor voertuigen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada en IJsland, waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan om direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken.

  Beschikbaarheid

  Al onze reizen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Het kan voorkomen dat op het moment dat jij bij ons boekt, het gewenste hotel/kamertype, vlucht(en) of voertuig niet beschikbaar is. Gelukkig kunnen wij in dit geval een vergelijkbaar alternatief voor jou boeken. Eventuele meer- of minderprijs wordt doorberekend en toegelicht door één van onze reisspecialisten.

  Voorwaarden & praktische informatie

  Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips.

  Gerelateerde reizen

  Logo Doets Reizen

  Stedentrip Ottawa

  5–7 dagen
  Vanaf 772,-
  Vanafprijs p.p. per persoon i
  Bereken jouw prijs