Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Fogo Island Retreat

2 Beoordelingen
 • 10 dagen

Proef de essentie van Newfoundland door een verblijf in het bijzondere 5 sterrenhotel Fogo Island Inn. Het is de ideale locatie om helemaal tot rust te komen en te genieten. Je reist vanuit St. John's per luxe helikopter naar het eiland (en weer terug). Wij geven graag advies op basis van onze eigen reiservaringen.

Per helikopter snel en efficiënt naar Fogo Island

Fogo Island ligt aan de noordoostkust van Newfoundland. ‘Fogo’ betekent in het Portugees vuur. Zeemannen zagen hier vroeger veel vuurtjes branden op het strand, vandaar de naam.  Het is een klein eiland van ongeveer 35 bij 25 km en heeft zo'n 2400 inwoners. De tijd heeft er stil gestaan omdat het jarenlang afgesloten is geweest van de bewoonde wereld. Het kostte nogal wat moeite om hier te komen. Daarom lijkt het alsof je op een filmset rondloopt. Het eiland kent zeven seizoenen. Zo is er de zeer koude winter met veel sneeuw, een ijsseizoen, een lente, een bessenseizoen, een warme zomer en stormachtige herfst. Elk seizoen heeft zijn charme en is het eiland prima te bezoeken. Erg populair zijn de maanden april tot half juni wanneer de ijsbergen langskomen en daarna de zomermaanden wanneer de walvissen gespot kunnen worden.

Zita Cobb, geboren op Fogo Island heeft het eiland op de kaart gezet. Zij komt uit een groot gezin dat hier zonder stromend water en elektriciteit woonde. Alleen Zita kon gaan studeren en werd een van de meest succesvolle zakenvrouwen van Canada die, begin deze eeuw, op haar 43ste kon gaan rentenieren. Ze besloot zich in te zetten voor verschillende goede doelen. Een daarvan was het op de kaart zetten van het toerisme naar haar het eiland van haar geboorte. Grootste doel van haar was om de economie een boost te geven zodat de inwoners werk kregen. Vooral voor jongeren belangrijk, zodat zij op Fogo eiland een bestaan kunnen opbouwen en een gezin kunnen stichten. De gemeenschap op Fogo blijft daardoor jong en levendig. Het begon allemaal met zes studio’s gebouwd door de Newfoundlandse architect Todd Saunders. In deze studio’s konden kunstenaars in alle rust aan hun nieuwe project werken. Fogo Island werkt inspirerend en rustgevend! Een paar jaar later werd de Fogo Island Inn gebouwd door dezelfde architect en dit is inmiddels een icoon binnen de wereld van architecten en kunstliefhebbers. Het gebouw heeft een verrassend uiterlijk met subtiele linkjes naar de bouwstijl op het eiland. Vrijwel al het materiaal voor de bouw en de inrichting komt van Fogo Island of Newfoundland. Ook het personeel van de Fogo Island Inn komt van het eiland. Hierdoor weten zij je bij vragen zeer goed te informeren.

Onze ervaringen

De Fogo Island Inn staat garant voor een 5-sterrenbeleving, zo hebben Elske Doets en Melvin Malepaard van Doets Reizen ervaren! Het begon al met de hartelijke ontvangst. Vervolgens werden wij geholpen met de koffers en bij de incheck wisten ze al wie wij waren zonder dat we ons hadden voorgesteld. Na het uitpakken van de koffers konden wij genieten van een overheerlijk kopje cappuccino dat ondertussen op de kamer was gebracht. Wat een geweldig moment, met een lekker bakkie, zittend in de schommelstoel heerlijk te genieten van het geweldige uitzicht vanuit je kamer. Na de lunch was het tijd om de omgeving rond het hotel te verkennen. Fogo Island Inn ligt op een geweldige locatie. Op de ruige rotsen, pal aan de woeste oceaan. Ondertussen was het geweldig weer geworden dus tijd voor een wandeling over de rotskust. Dit met af en toe een relax-momentje om te genieten van het uitzicht en om het tot ons door te laten dringen in wat voor een geweldige plek we waren beland. Het hotel en de kamers zijn enorm smaakvol ingericht, maar ook het eten in het intieme restaurant is een culinair hoogstandje. Wat ook een aanrader is om na het eten te relaxen in de sauna en de jacuzzi op de bovenste verdieping. Geniet niet alleen van de jacuzzi maar ook van de sterrenhemel en het ruizen van de oceaan. Tijdens je bezoek aan Fogo Island kun je naast het relaxen ook genieten van leuke activiteiten. Wij hebben ons laten rondleiden door een local. Wij kregen alle hoogtepunten van het eiland te zien. Bijvoorbeeld de zes studio's, de zandstranden (uniek in Newfoundland) en we gingen de enige berg van het eiland op. Ook bezochten wij de kleine dorpjes om zo contact te krijgen met de lokale bevolking. De verhalen waren indrukwekkend en bijna onwerkelijk voor ons. Als het seizoen er naar is kun je ook via een bootexcursie opzoek gaan naar de ijsbergen. Adembenemend mooi om deze van dichtbij te zien vanaf het water. Als je muisstil bent, hoor je het ijs kraken. Het zien van gigantische ijsschotsen werkte rustgevend, maar bracht ook de nodige opwinding. Je kunt ook een nog verder gelegen eilandje bezoeken per boot. Hier zijn geen wegen te vinden! De kleurrijke houten huisjes versieren het eiland en nog altijd leven hier mensen, generaties lang. De conclusie die wij trekken: zoek je iets unieks? Dan is deze reis gegarandeerd een toevoeging aan je reiservaringen. Het heeft op ons diepe indruk gemaakt en hebben grote emotie gekregen voor het eiland maar ook het hotel.

9.567,-
Vanafprijs p.p. i
 • Inclusief luxe helikoptertransfers
 • Inclusief maaltijden Fogo Island Inn
 • De essentie van Newfoundland!
Bereken jouw prijs

Dag tot dag

Dag 1

Heenreis naar St. John's

Vandaag vlieg je naar St. John's op Newfoundland. Een leuk stadje met gezellige horeca. Eenmaal aangekomen ga je per taxi naar het centrum van deze leuke stad. Je kunt bijvoorbeeld lekker bijkomen van de vliegreis in één van de vele pubs en restaurants.

 • Overnachting:St. John's
Dag 2

St. John's ontdekken!

St. John’s is de hoofdstad van Newfoundland en heeft een gezellig kleurrijk centrum. De meeste bezienswaardigheden zijn op loopafstand te vinden. Typerend voor deze stad zijn de pastelkleurige huizen en de steile straatjes en heuvels. De haven en het centrum is omringt door een berg en water wat zorgt voor een beschutting. Plekken die je gezien moet hebben zijn Signal Hill met de Cabot Tower en de bierbrouwerij Quidi Vidi waar bier van gletsjer smeltwater wordt gemaakt.

 • Overnachting:St. John's
Dag 3

Per luxe heli naar Fogo Island

Vandaag is het tijd om af te reizen naar het prachtige Fogo Island! De helikopter brengt je in circa 60 a 90 minuten naar het afgelegen Fogo Island. Onderweg kun je genieten van prachtige kustlijnen. Als je geluk hebt kun je ook enorme ijsschotsen zien drijven in de zee. Zodra je aankomt zul je een warm welkom ervaren door het personeel van de Fogo Island Inn. De rest van de middag en avond kun je heerlijk bijkomen in dit prachtige hotel.

 • Overnachting:Fogo Island
Dag 4-7

Fogo Island

Fogo Island Inn is een 5 sterrenaccommodatie en komt in vele lijstjes voor met de meest bijzondere accommodaties ter wereld. Je verblijf is inclusief gebruik van de faciliteiten die het hotel te bieden heeft. De komende dagen kun je tal van activiteiten ondernemen en relaxen. Op het eiland staan verschillende gebouwen in dezelfde stijl van het hotel. Dit zijn zes studio’s voor artiesten en kunstenaars. De studio's zijn ontworpen door de Newfoundlandse architect Todd Saunders. Later ontwierp hij ook de Fogo Island Inn dat inmiddels een super de luxe hotel is geworden voor wie dol is op kunst en natuur. Tijdens je verblijf zijn alle maaltijden inbegrepen en deze zijn voor hoog culinair niveau. Verken het eiland met een lokale gids en zie hoe authentiek Fogo Island is. Laat je inspireren door de kunststudio's op het eiland of ga aan boord van een boot om op zoek te gaan naar reusachtige ijsschotsen. Ook het hotel zelf heeft veel te bieden. Een prachtig restaurant, bioscoop een spa en dakterras met jacuzzi's.

 • Overnachting:Fogo Island
Dag 8

Laatste ochtend op Fogo en terug per heli naar St. John's

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van de vriendelijke mensen van Fogo Island Inn. Je reist wederom per heliktopter terug naar St. John's. De resterende middag kun je nog even rondlopen door het gezellige centrum om te shoppen. De komende nacht vebrlijf je in St. John's.

 • Overnachting:St. John's
Dag 9

Terug naar huis

Vandaag vlieg je weer terug naar Nederland of België. De komende nacht verblijf je aan boord van het toestel en komt de volgende ochtend aan.

 • Overnachting:Nacht in het vliegtuig
Dag 10

Thuiskomst

Vandaag kom je aan. Dit betekent het einde van een bijzondere reis. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de reis naar wens aan te laten passen. Combineer je bezoek bijvoorbeeld met een bezoek aan West-Canada of West-USA. Ook New York is een prima combinatie.

Einde reis

Accommodaties

Onderstaand een overzicht van de accommodatie waar je in verblijft. Je kunt direct online de prijs berekenen.

BEST

the Sheraton Newfoundland - Waterfront

The Sheraton Newfoundland

Dit hotel is centraal gelegen en biedt uitzicht op uitzicht op de St. John's Harbor. Het ligt op loopafstand van het centrum van St. John's en de vele winkels en restaurants. George Street ligt op ca. 15 min. lopen van het hotel. Deze straat heeft de meeste bars & pubs van North America en is alleen toegankelijk voor voetgangers. Het hotel heeft een binnenzwembad, fitness ruimte en beschikt over een goed restaurant. De kamers hebben 1 of 2 bedden en er is gratis internet. Het uitzicht is of over de haven of over het historische St. John's.

Fogo Island Inn -

Fogo Island Inn

De Inn heeft een bijzonder verhaal. Hij maakt deel uit van een sociaal-economisch plan van de Shorefast Foundation, om de toekomst van het eilandje Fogo wat rooskleuriger te maken. Er was daar namelijk een enorme leegloop gaande bij gebrek aan werk en toekomstperspectief, en dat wil de stichting stoppen. Zita Cobb, de initiatiefneemster, is geboren op het eiland als enige meisje in een gezin met zes broers. Ze groeide op in een heel eenvoudig huis, zonder water of stroom. Haar broers werden na hun negende allemaal van school gehaald om hun vader te helpen bij het vissen, maar Zita mocht doorleren en ging zelfs studeren. Inmiddels heeft ze het geschopt tot een van de meest succesvolle zakenvrouwen van Canada. 

Begin deze eeuw besloot ze te stoppen met werken en haar aandelen te verkopen. Met het kapitaal dat ze daarmee verdiende startte ze eerst een liefdadigheidsproject in Afrika. Tot ze besefte dat er op haar eigen Fogo ook een boel te redden viel. Om het toerisme op het prachtige Fogo een boost te geven – en daarmee dus werk te creëren voor de inwoners – bedacht ze een aantal plannen om Fogo een paradijs voor reizigers te maken. Zo zette ze Fogo op de kaart als internationale kunstbestemming, door zes studio’s voor artiesten te laten ontwerpen door de New Foundlandse architect Todd Saunders. Later ontworp hij ook de Fogo Ilsand Inn, dat inmiddels een superdeluxe hotel is geworden voor wie dol is op kunst en natuur.

Hoewel het hotel dus een echte vijfsterrenaccomodatie is, is het ook heel nadrukkelijk een herberg (een Inn). Want de plaatselijke bevolking moet er ook wat aan hebben, vond Zita Cobb. Dus vinden er ook bruiloften, concerten en filmavonden plaats in de Fogo Island Inn. Die mengeling van toeristen en eilandbewoners geeft de hele ervaring van je verblijf een extra bijzonder tintje.

Fogo Island Inn is een 5 sterrenaccommodatie en komt voor in vele lijstjes voor met de meest bijzondere accommodaties ter wereld. Je verblijf is inclusief gebruik van de faciliteiten die het hotel te bieden heeft. 

Reis in stijl met de klasse BEST van Doets Reizen.

Per locatie de beste keuze en mogelijkheden. Dit zijn accommodaties binnen het luxe segment of juist zeer bijzondere locaties. Denk daarbij aan de beste ligging binnen de grenzen van Nationale Parken, direct aan zee of andere bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan sfeervolle lodges, ranches, resorts en luxe hotels. De perfecte keuze voor iedereen die verzekerd wilt zijn van de allerbeste beleving tijdens de reis.

CO₂-uitstoot

Deze CO₂-uitstootberekening is ter indicatie en op basis van onafhankelijke data die door voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal beschikbaar zijn gesteld aan Doets Reizen. De verwachte CO₂-uitstoot van deze reis is per persoon en op basis van 4 personen per reis waarbij we ervan uitgaan dat het vervoermiddel ter plaatse en de accommodatie(s) gedeeld worden door 4 personen. Voor de (intercontinentale)vliegreis hanteren we de kortste verbindingen (waar mogelijk non-stop) en wanneer er meerdere reisduren mogelijk zijn is de berekening op basis van de kortste reisduur. De klimaat-impact van de activiteiten hebben we geschat op basis van veelvoorkomende activiteiten die horen bij het gekozen vakantietype.

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan deze berekening. Deze berekening heeft enkel een informatief doeleinde.

Met deze vakantie stoot je ongeveer 1.900 kilo CO₂ per persoon uit.

Bekijk hier de verhouding per reisonderdeel.
Vliegreis 83,5%
Accommodaties 8,6%
Rondreis 7,9%

Bovenstaande berekening is op basis van 4 personen per reis en is in samenwerking met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal ontwikkeld.

Wat is 1.900 kilo CO₂-uitstoot precies?

Je weet nu hoeveel CO₂-uitstoot jouw vakantie veroorzaakt. Waarmee kun je dat vergelijken?

 • 2.402 keer 8 minuten douchen
 • De besparing van 14 zonnepanelen die één jaar lang stroom opwekken

Over deze berekening

De CO₂-uitstoot van broeikasgassen voor het vervoer wordt bij vliegtuigen, bussen en treinen berekend door het aantal reizigerskilometers te vermenigvuldigen met de emissiefactoren voor dat type voertuig. Doets Reizen hanteert in samenwerking met Milieu Centraal de emissiefactoren die zijn verkregen na studies en onderzoek en deze worden jaarlijks gecontroleerd op actualiteit.

Vliegvervoer

Voor het bepalen van de CO₂-uitstoot voor de vliegreizen hanteren we een vliegreis op basis van Economy Class. Wanneer je Premium of Businessclass vliegt, is de CO₂-uitstoot vele malen hoger. Vliegtuigen produceren naast CO₂, ook waterdamp, stikstofoxiden, roet en andere stoffen met een korte atmosferische verblijftijd. De uitstoot van deze zogeheten 'niet-C02emissies' op grote hoogte zorgen voor een verandering in de samenstelling van de atmosfeer, een verstoring van de stralingsbalans op aarde en uiteindelijk voor een extra broeikaseffect. De directe CO₂-uitstoot die vliegen veroorzaakt, wordt daarom vermenigvuldigd met 1,7 om het ook het effect van deze niet-C02 emissies mee te nemen. Op die manier weet je de totale klimaatimpact van vliegen, uitgedrukt in CO₂ equivalenten.

Auto/camper

Bij personenauto’s hanteren we één benzineauto van gemiddeld formaat per reisgezelschap. De grootte van de auto, het type brandstof én het landschap (berglandschap, steden etc.) hebben invloed op de daadwerkelijke uitstoot van de auto.

Bij campers gaan we uit van de uitstoot van een gemiddelde camper. Voor de uitstoot van de gemiddelde camper is een gewogen gemiddelde berekend op basis de modellen 'alkoof', 'integraal', 'half-integraal' en 'buscamper'. Hoe groter de camper hoe hoger de uiteindelijke uitstoot zal zijn.

Veerboot

Soms bevat een reis één of meerdere ferryovertocht(en). Op trajecten waar dit relevant is, wordt de CO₂-uitstoot bepaald op basis van het vaartraject.

Treinvervoer

Het treinvervoer is op basis van een gemiddelde en op basis van het aantal reizigerskilometers. De uiteindelijke CO₂-uitstoot hangt af van het type trein, de bezettingsgraad van de trein en aandrijving (bijvoorbeeld elektrisch of diesel).

Accommodaties en activiteiten

De gegevens voor de impact van de accommodatie en de activiteiten op vakantie zijn gebaseerd op data van de Carmacal tool, die is opgesteld door de Breda University of Applied Sciences, in samenwerking met de ANVR.

Meer over onze samenwerking met Milieu Centraal

Met het oog op de toekomst, het faciliteren van bewustwording en het beperken van de negatieve klimaatimpact werkt Doets Reizen op een niet-commerciële basis samen met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. Met deze kennis op zak, kun jij als reiziger een bewuste keuze maken op basis van de CO₂-uitstoot per reis. Milieu Centraal waarborgt de totstandkoming van deze CO₂-uitstootberekening.

Doets Reizen kiest er bewust voor om inzicht te geven in de klimaatimpact van reizen en vakantiebestemmingen. Doets Reizen gebruikt hiervoor de actuele data van Milieu Centraal om reizen op CO₂-uitstoot door te rekenen. Voor wie hier waarde aan hecht maken wij het extra makkelijk om een bewuste vakantiekeuze te maken.

Milieu Centraal levert betrouwbare data en controleert jaarlijks de rekenmodules op deze website.

Video's van deze reis

Foto's van deze reis

Beoordelingen (2)

Bekijk mijn experiences en laat je inspireren!

Melvin Malepaard

Ik ben groot fan van de Fogo Island Inn. Lees mijn experiences voor meer informatie over dit bijzondere hotel en eiland.

Einde van de wereld, begin van de wereld

Elske Doets

Fogo Island Newfoundland, letterlijk vuur eiland, is de plek waar ik nu ben. Een plek waar mensen heengaan om verbintenis te maken. Die verbintenis kan van alles zijn. Het oneindige van de Oceaan. Het kneuterige dorpsleven met kleurige houten huizen met waslijnen gevuld met bontgekleurde was. De grotesk genoemde ‘stages’ waar de vissers vroeger hun buit binnenhaalden. Stages zijn krakkemikkige schuurtjes op palen waarnaar de luxueuze Fogo Island Inn architectonisch is geïnspireerd. Deze sociale onderneming zorgt ervoor dat de lokale bevolking een nieuwe invulling heeft na het wegvallen van de visserij. Toch voelt het bijna unheimisch dat de inwoners, die allemaal op elkaar lijken te lijken, nu hun speeltuin tijdelijk delen met rijke passanten. Lichte argwaan, bonkige verlegenheid en onhandigheid is hun gastvrijheid. Rijkdom delen daar gaat het hierom. Rijkdom een verbinding te mogen hebben met natuur. Puur, ruig en leeg. Of juist vol. Vol prachtige details die ertoe doen. Je zintuigen openen voor deze prikkels is geen strijd maar een genot. Tot slot blijft over het ongrijpbare van de voorbij drijvende ijsbergen, die zoveel niet laten zien. Lees mijn blog voor meer informatie over dit bijzondere hotel en eiland.

Inbegrepen

 • Retourvlucht in de Economy Class met getoonde luchtvaartmaatschappij inclusief 1 stuks ruimbagage van max 23 kilo per persoon
 • Luchthavenbelasting
  Door wijzigingen in brandstoftoeslagen of veiligheidstoeslagen kan de luchthavenbelasting na boeking hoger worden; voor de eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast.
 • Maaltijden naar de aard van de dag tijdens de transatlantische vliegreis (tenzij anders aangegeven). Meer informatie zie ‘Luchtvaartmaatschappij’.
  • Bij 1 tot 4 personen een Bell 206 LR. Deze helikopter is geschikt voor maximaal 4 personen met bagage)
  • Bij 5 to 6 personen een Bell 407. Deze helikopter is geschikt voor maximaal 6 personen met bagage) 
 • 3 overnachtingen conform hotelselectie in St. John's. (2 aan het begin en 1 aan het einde van de reis)
 • 5 overnachtingen conform hotelselectie in de Fogo Island Inn op basis van Full Board (maaltijden inclusief) op basis van een Newfoundland Room. 
 • Lokale belastingen over de verblijfkosten en inbegrepen excursies
 • Gebruik van kamer met bad en/of douche, toilet, airco of verwarming
 • Toeristisch informatiepakket
 • Alle maaltijden tijdens het verblijf in de Fogo Island Inn 
 • Gebruik van de faciliteiten in de Fogo Island Inn
 • Donatie Pacific Wild € 2,- per persoon

Niet inbegrepen

 • De maaltijden tijdens je verblijf: ontbijt, lunch en diner (behalve tijdens het verblijf in de Fogo Island Inn)
 • Taxi- of openbaarvervoerkosten tussen luchthaven en downtown St. John's v.v. 
 • Optionele verzekeringen 
 • De entrees van de diverse te bezoeken attracties, excursies, evenementen en musea (tenzij anders aangegeven) 
 • Reserveringskosten €40,- per boeking.
 • Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking 
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: € 3,- per persoon 
 • Bijdrage SGR Fonds: € 5,- per persoon
 • Kosten voor visumontheffing(en) voor reizen naar Amerika en Canada. Meer informatie over het aanvragen en bijkomende kosten lees je hier.

Luchtvaartmaatschappij

Tijdens het boeken van je reis, kun je kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert specifieke voorwaarden betreffende maaltijden, bagageregels en stoelreserveringen. Lees hier welke voorwaarden van toepassing zijn.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Doets Reizen afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Doets Plus Pakket voor voertuigen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada en IJsland, waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan om direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken.

Beschikbaarheid

Al onze reizen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Het kan voorkomen dat op het moment dat jij bij ons boekt, het gewenste hotel/kamertype, vlucht(en) of voertuig niet beschikbaar is. Gelukkig kunnen wij in dit geval een vergelijkbaar alternatief voor jou boeken. Eventuele meer- of minderprijs wordt doorberekend en toegelicht door één van onze reisspecialisten. Voor deze reis is alleen vertrek op zaterdag mogelijk.

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips

Gerelateerde reizen

Logo Doets Reizen

Fogo Island Retreat

10 dagen
Vanaf 9.567,-
Vanafprijs p.p. per persoon i
Bereken jouw prijs