De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer
Overzicht

Fogo Island Retreat

2 Beoordelingen
 • 9 dagen

Proef de essentie van Newfoundland door een verblijf in het bijzondere 5 sterrenhotel Fogo Island Inn. Het is de ideale locatie om helemaal tot rust te komen en te genieten. Je reist vanuit Halifax per privé charter vliegtuigje af naar het eiland (en weer terug). Wij geven graag advies op basis van onze eigen reiservaringen.

Fogo Island ligt aan de noordoostkust van Newfoundland. ‘Fogo’ betekent in het Portugees vuur. Zeemannen zagen hier vroeger veel vuurtjes branden op het strand, vandaar de naam.  Het is een klein eiland van ongeveer 35 bij 25 km en heeft zo'n 2400 inwoners. De tijd heeft er stil gestaan omdat het jarenlang afgesloten is geweest van de bewoonde wereld. Het kostte nogal wat moeite om hier te komen. Daarom lijkt het alsof je op een filmset rondloopt. Het eiland kent zeven seizoenen. Zo is er de zeer koude winter met veel sneeuw, een ijsseizoen, een lente, een bessenseizoen, een warme zomer en stormachtige herfst. Elk seizoen heeft zijn charme en is het eiland prima te bezoeken. Erg populair zijn de maanden april tot half juni wanneer de ijsbergen langskomen en daarna de zomermaanden wanneer de walvissen gespot kunnen worden.

Zita Cobb, geboren op Fogo Island heeft het eiland op de kaart gezet. Zij komt uit een groot gezin dat hier zonder stromend water en elektriciteit woonde. Alleen Zita kon gaan studeren en werd een van de meest succesvolle zakenvrouwen van Canada die, begin deze eeuw, op haar 43ste kon gaan rentenieren. Ze besloot zich in te zetten voor verschillende goede doelen. Een daarvan was het op de kaart zetten van het toerisme naar haar het eiland van haar geboorte. Grootste doel van haar was om de economie een boost te geven zodat de inwoners werk kregen. Vooral voor jongeren belangrijk, zodat zij op Fogo eiland een bestaan kunnen opbouwen en een gezin kunnen stichten. De gemeenschap op Fogo blijft daardoor jong en levendig. Het begon allemaal met zes studio’s gebouwd door de Newfoundlandse architect Todd Saunders. In deze studio’s konden kunstenaars in alle rust aan hun nieuwe project werken. Fogo Island werkt inspirerend en rustgevend! Een paar jaar later werd de Fogo Island Inn gebouwd door dezelfde architect en dit is inmiddels een icoon binnen de wereld van architecten en kunstliefhebbers. Het gebouw heeft een verrassend uiterlijk met subtiele linkjes naar de bouwstijl op het eiland. Vrijwel al het materiaal voor de bouw en de inrichting komt van Fogo Island of Newfoundland. Ook het personeel van de Fogo Island Inn komt van het eiland. Hierdoor weten zij je bij vragen zeer goed te informeren.

Onze ervaringen

De Fogo Island Inn staat garant voor een 5-sterrenbeleving, zo hebben Janette Krijgsman en Melvin Malepaard van Doets Reizen ervaren! Het begon al met de hartelijke ontvangst. Vervolgens werden wij geholpen met de koffers en bij de incheck wisten ze al wie wij waren zonder dat we ons hadden voorgesteld. Na het uitpakken van de koffers konden wij genieten van een overheerlijk kopje cappuccino dat ondertussen op de kamer was gebracht. Wat een geweldig moment, met een lekker bakkie, zittend in de schommelstoel heerlijk te genieten van het geweldige uitzicht vanuit je kamer. Na de lunch was het tijd om de omgeving rond het hotel te verkennen. Fogo Island Inn ligt op een geweldige locatie. Op de ruige rotsen, pal aan de woeste oceaan. Ondertussen was het geweldig weer geworden dus tijd voor een wandeling over de rotskust. Dit met af en toe een relax-momentje om te genieten van het uitzicht en om het tot ons door te laten dringen in wat voor een geweldige plek we waren beland. Het hotel en de kamers zijn enorm smaakvol ingericht, maar ook het eten in het intieme restaurant is een culinair hoogstandje. Wat ook een aanrader is om na het eten te relaxen in de sauna en de jacuzzi op de bovenste verdieping. Geniet niet alleen van de jacuzzi maar ook van de sterrenhemel en het ruizen van de oceaan. Tijdens je bezoek aan Fogo Island kun je naast het relaxen ook genieten van leuke activiteiten. Wij hebben ons laten rondleiden door een local. Wij kregen alle hoogtepunten van het eiland te zien. Bijvoorbeeld de zes studio's, de zandstranden (uniek in Newfoundland) en we gingen de enige berg van het eiland op. Ook bezochten wij de kleine dorpjes om zo contact te krijgen met de lokale bevolking. De verhalen waren indrukwekkend en bijna onwerkelijk voor ons. Als het seizoen er naar is kun je ook via een bootexcursie opzoek gaan naar de ijsbergen. Adembenemend mooi om deze van dichtbij te zien vanaf het water. Als je muisstil bent, hoor je het ijs kraken. Het zien van gigantische ijsschotsen werkte rustgevend, maar bracht ook de nodige opwinding. Je kunt ook een nog verder gelegen eilandje bezoeken per boot. Hier zijn geen wegen te vinden! De kleurrijke houten huisjes versieren het eiland en nog altijd leven hier mensen, generaties lang. De conclusie die wij trekken: zoek je iets unieks? Dan is deze reis gegarandeerd een toevoeging aan je reiservaringen. Het heeft op ons diepe indruk gemaakt en hebben grote emotie gekregen voor het eiland maar ook het hotel.

 • Inclusief retourvlucht naar Fogo Island
 • Inclusief maaltijden Fogo Island Inn
 • De essentie van Newfoundland!
Prijs op aanvraag

Dag tot dag

Dag 1

Heenreis naar Halifax

Vandaag vlieg je naar Halifax op Nova Scotia. Atlantisch Canada ligt verrassend dichtbij Europa. Eenmaal aangekomen ga je per taxi naar het centrum van deze leuke stad. Je kunt bijvoorbeeld lekker bijkomen van de vliegreis in één van de vele pubs en restaurants.

 • Overnachting:Halifax
Dag 2

Halifax

Een volle dag om te genieten van een aantal leuke activiteiten en bezienswaardigheden in Halifax! Deze sfeervolle stad heeft namelijk veel te bieden. Een van de hoogtepunten is de beroemde Halifax Citadel National Historic Site of Canada. Ga heerlijk slenteren langs historische pakhuizen, galleries, winkeltjes en gezellige restaurants. Dit doe je via de 'boardwalk' langs Halifax Waterfront, vanaf Pier 19 tot Pier 23. Ook vind je in Halifax de oudste farmers' market in Noord-Amerika: de Halifax Seaport Farmers’ Market. Deze plek is absoluut een bezoekje waard, je vindt er diverse lokale specialiteiten! Of ga naar het Maritime Museum of the Atlantic, waar je een prachtige collectie vindt en ook meer te weten kunt komen over de link tussen Halifax en de ramp met de Titanic.

 • Overnachting:Halifax
Dag 3

Vlucht Halifax - Fogo Island

Vandaag is het tijd om af te reizen naar het prachtige Fogo Island. Je vertrekt om 14.30 uur per privé charter vanuit Halifax naar Fogo Island. De vlucht duurt iets meer dan 2 uur. Als je geluk hebt kun je ook enorme ijsschotsen zien drijven in de zee. Zodra je aankomt zul je een warm welkom ervaren door het personeel van de Fogo Island Inn. De rest van de middag en avond kun je heerlijk bijkomen in dit prachtige hotel.

 • Overnachting:Fogo Island
Dag 4

Fogo Island

Fogo Island Inn is een 5 sterrenaccommodatie en komt in vele lijstjes voor met de meest bijzondere accommodaties ter wereld. Je verblijf is inclusief gebruik van de faciliteiten die het hotel te bieden heeft. De komende dagen kun je tal van activiteiten ondernemen en relaxen. Op het eiland staan verschillende gebouwen in dezelfde stijl van het hotel. Dit zijn zes studio’s voor artiesten en kunstenaars. De studio's zijn ontworpen door de Newfoundlandse architect Todd Saunders. Later ontwierp hij ook de Fogo Island Inn dat inmiddels een super de luxe hotel is geworden voor wie dol is op kunst en natuur. Tijdens je verblijf zijn alle maaltijden inbegrepen en deze zijn voor hoog culinair niveau. Verken het eiland met een lokale gids en zie hoe authentiek Fogo Island is. Laat je inspireren door de kunststudio's op het eiland of ga aan boord van een boot om op zoek te gaan naar reusachtige ijsschotsen. Ook het hotel zelf heeft veel te bieden. Een prachtig restaurant, bioscoop een spa en dakterras met jacuzzi's.

 • Overnachting:Fogo Island
Dag 7

Vlucht Fogo Island - Halifax

Je vertrekt om 10 uur 's morgens per privé charter weer terug vanuit Fogo Island naar Halifax. Je overnacht in een downtown accommodatie in Halifax, maar deze kun je eventueel omzetten naar een hotel bij de luchthaven.

 • Overnachting:Halifax
Dag 8

Terugreis vanuit Halifax

Vandaag vlieg je weer terug naar Nederland, Duitsland of België. De komende nacht verblijf je aan boord van het toestel en komt de volgende ochtend aan.

Dag 9

Thuiskomst

Vandaag kom je aan. Dit betekent het einde van een bijzondere reis. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de reis naar wens aan te laten passen. Combineer je bezoek bijvoorbeeld met een bezoek aan West-Canada of West-USA. Ook New York is een prima combinatie.

Einde reis

CO₂-uitstoot

Deze CO₂-uitstootberekening is ter indicatie en op basis van onafhankelijke data die door voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal beschikbaar zijn gesteld aan Doets Reizen. De verwachte CO₂-uitstoot van deze reis is per persoon en op basis van 4 personen per reis waarbij we ervan uitgaan dat het vervoermiddel ter plaatse en de accommodatie(s) gedeeld worden door 4 personen. Voor de (intercontinentale)vliegreis hanteren we de kortste verbindingen (waar mogelijk non-stop) en wanneer er meerdere reisduren mogelijk zijn is de berekening op basis van de kortste reisduur. De klimaat-impact van de activiteiten hebben we geschat op basis van veelvoorkomende activiteiten die horen bij het gekozen vakantietype.

Er kunnen geen rechten ontleent worden aan deze berekening. Deze berekening heeft enkel een informatief doeleinde waarbij de daadwerkelijke CO₂-uitstoot afhankelijk is van talloze factoren waarop wij geen invloed hebben.

Met deze vakantie stoot je ongeveer 1.900 kilo CO₂ per persoon uit.

Bekijk hier de verhouding per reisonderdeel.
Vliegreis 85%
Accommodaties 7,8%
Rondreis 7,2%

Bovenstaande berekening is op basis van 4 personen per reis en is in samenwerking met voorlichtingsorganisatie Mileu Centraal ontwikkeld.

Wat is 1.900 kilo CO₂-uitstoot precies?

Je weet nu hoeveel CO₂-uitstoot jouw vakantie veroorzaakt. Waarmee kun je dat vergelijken?

 • 2.402 keer 8 minuten douchen
 • De besparing van 14 zonnepanelen die één jaar lang stroom opwekken

Over deze berekening

De CO₂-uitstoot van broeikasgassen voor het vervoer wordt bij vliegtuigen, bussen en treinen berekend door het aantal reizigerskilometers te vermenigvuldigen met de emissiefactoren voor dat type voertuig. Doets Reizen hanteert in samenwerking met Milieu Centraal de emissiefactoren die zijn verkregen na studies en onderzoek en deze worden jaarlijks gecontroleerd op actualiteit.

Vliegvervoer

Voor het bepalen van de CO₂-uitstoot voor de vliegreizen hanteren we een vliegreis op basis van Economy Class. Wanneer je Premium of Businessclass vliegt, is de CO₂-uitstoot vele malen hoger. Vliegtuigen produceren naast CO₂, ook waterdamp, stikstofoxiden, roet en andere stoffen met een korte atmosferische verblijftijd. De uitstoot van deze zogeheten 'niet-C02emissies' op grote hoogte zorgen voor een verandering in de samenstelling van de atmosfeer, een verstoring van de stralingsbalans op aarde en uiteindelijk voor een extra broeikaseffect. De directe CO₂-uitstoot die vliegen veroorzaakt, wordt daarom vermenigvuldigd met 1,7 om het ook het effect van deze niet-C02 emissies mee te nemen. Op die manier weet je de totale klimaatimpact van vliegen, uitgedrukt in CO₂ equivalenten.

Auto/camper

Bij personenauto’s hanteren we één benzineauto van gemiddeld formaat per reisgezelschap. De grootte van de auto, het type brandstof én het landschap (berglandschap, steden etc.) hebben invloed op de daadwerkelijke uitstoot van de auto.

Bij campers gaan we uit van de uitstoot van een gemiddelde camper. Voor de uitstoot van de gemiddelde camper is een gewogen gemiddelde berekend op basis de modellen 'alkoof', 'integraal', 'half-integraal' en 'buscamper'. Hoe groter de camper hoe hoger de uiteindelijke uitstoot zal zijn.

Veerboot

Soms bevat een reis één of meerdere ferryovertocht(en). Op trajecten waar dit relevant is, wordt de CO₂-uitstoot bepaald op basis van het vaartraject.

Treinvervoer

Het treinvervoer is op basis van een gemiddelde en op basis van het aantal reizigerskilometers. De uiteindelijke CO₂-uitstoot hangt af van het type trein, de bezettingsgraad van de trein en aandrijving (bijvoorbeeld elektrisch of diesel).

Accommodaties en activeiten

De gegevens voor de impact van de accommodatie en de activiteiten op vakantie zijn gebaseerd op data van de Carmacal tool, die is opgesteld door de Breda University of Applied Sciences, in samenwerking met de ANVR.

Meer over onze samenwerking met Milieu Centraal

Met het oog op de toekomst, het faciliteren van bewustwording en het beperken van de negatieve klimaatimpact werkt Doets Reizen op een niet-commerciële basis samen met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. Met deze kennis op zak, kun jij als reiziger een bewuste keuze maken op basis van de CO₂-uitstoot per reis. Milieu Centraal waarborgt de totstandkoming van deze CO₂-uitstootberekening.

Doets Reizen kiest er bewust voor om inzicht te geven in de klimaatimpact van reizen en vakantiebestemmingen. Doets Reizen gebruikt hiervoor de actuele data van Milieu Centraal om reizen op CO₂-uitstoot door te rekenen. Voor wie hier waarde aan hecht maken wij het extra makkelijk om een bewuste vakantiekeuze te maken.

Milieu Centraal levert betrouwbare data en controleert jaarlijks de rekenmodules op deze website.

Video's van deze reis

Foto's van deze reis

Beoordelingen (2)

Bekijk mijn experiences en laat je inspireren!

Melvin Malepaard

Ik ben groot fan van de Fogo Island Inn. Lees mijn experiences voor meer informatie over dit bijzondere hotel en eiland.

Einde van de wereld, begin van de wereld

Elske Doets

Fogo Island Newfoundland, letterlijk vuur eiland, is de plek waar ik nu ben. Een plek waar mensen heengaan om verbintenis te maken. Die verbintenis kan van alles zijn. Het oneindige van de Oceaan. Het kneuterige dorpsleven met kleurige houten huizen met waslijnen gevuld met bontgekleurde was. De grotesk genoemde ‘stages’ waar de vissers vroeger hun buit binnenhaalden. Stages zijn krakkemikkige schuurtjes op palen waarnaar de luxueuze Fogo Island Inn architectonisch is geïnspireerd. Deze sociale onderneming zorgt ervoor dat de lokale bevolking een nieuwe invulling heeft na het wegvallen van de visserij. Toch voelt het bijna unheimisch dat de inwoners, die allemaal op elkaar lijken te lijken, nu hun speeltuin tijdelijk delen met rijke passanten. Lichte argwaan, bonkige verlegenheid en onhandigheid is hun gastvrijheid. Rijkdom delen daar gaat het hierom. Rijkdom een verbinding te mogen hebben met natuur. Puur, ruig en leeg. Of juist vol. Vol prachtige details die ertoe doen. Je zintuigen openen voor deze prikkels is geen strijd maar een genot. Tot slot blijft over het ongrijpbare van de voorbij drijvende ijsbergen, die zoveel niet laten zien. Lees mijn blog voor meer informatie over dit bijzondere hotel en eiland.

Inbegrepen

 • Retourvlucht in de Economy Class met getoonde luchtvaartmaatschappij inclusief 1 stuks ruimbagage van max 23 kilo per persoon
 • Luchthavenbelasting
  Door wijzigingen in brandstoftoeslagen of veiligheidstoeslagen kan de luchthavenbelasting na boeking hoger worden; voor de eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast.
 • Maaltijden naar de aard van de dag tijdens de transatlantische vliegreis (tenzij anders aangegeven). Meer informatie zie ‘Luchtvaartmaatschappij’.
 • Retourvlucht Halifax - Fogo Island per EVAS Air
 • 3 overnachtingen conform hotelselectie in Halifax (2 aan het begin en 1 aan het einde van de reis)
 • 4 overnachtingen conform hotelselectie in de Fogo Island Inn op basis van Full Board (maaltijden inclusief)
 • Lokale belastingen over de verblijfkosten en inbegrepen excursies
 • Gebruik van kamer met bad en/of douche, toilet, airco of verwarming
 • Toeristisch informatiepakket
 • Alle maaltijden tijdens het verblijf in de Fogo Island Inn 
 • Gebruik van de faciliteiten in de Fogo Island Inn
 • Donatie Pacific Wild € 2,- per persoon

Niet inbegrepen

 • De maaltijden tijdens je verblijf: ontbijt, lunch en diner (behalve tijdens het verblijf in de Fogo Island Inn)
 • Taxi- of openbaarvervoerkosten tussen luchthaven en downtown Halifax v.v. 
 • Verzekeringen 
 • De entrees van de diverse te bezoeken attracties, excursies, evenementen en musea (tenzij anders aangegeven) 
 • Reserveringskosten alsmede iedere opvolgende notabevestiging: € 25,- per boeking 
 • Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking 
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: € 3,- per persoon 
 • Bijdrage SGR Fonds: € 5,- per persoon
 • Kosten voor visumontheffing(en) voor reizen naar Amerika en Canada. Meer informatie over het aanvragen en bijkomende kosten lees je hier.

Luchtvaartmaatschappij

Tijdens het boeken van je reis, kun je kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert specifieke voorwaarden betreffende maaltijden, bagageregels en stoelreserveringen. Lees hier welke voorwaarden van toepassing zijn.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Doets Reizen afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Doets Plus Pakket voor voertuigen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada en IJsland, waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan om direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken.

Beschikbaarheid

Al onze reizen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Het kan voorkomen dat op het moment dat jij bij ons boekt, het gewenste hotel/kamertype, vlucht(en) of voertuig niet beschikbaar is. Gelukkig kunnen wij in dit geval een vergelijkbaar alternatief voor jou boeken. Eventuele meer- of minderprijs wordt doorberekend en toegelicht door één van onze reisspecialisten. Voor deze reis is alleen vertrek op zaterdag mogelijk.

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips

Gerelateerde reizen

Logo Doets Reizen

Fogo Island Retreat

9 dagen