De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer
Overzicht

Wintersport New York & Whistler

2 Beoordelingen
 • 12 dagen

Deze reis is een unieke combinatie. Eerst overnacht je een paar dagen in de wereldberoemde metropool New York City en vervolgens vlieg je door naar één van mooiste skigebieden in Canada, namelijk Whistler. In totaal duurt deze reis 12 dagen. In New York hebben wij een mooie excursie toegevoegd en een skipas voor 6 dagen mag ook zeker niet ontbreken. Een reis waar je van zowel de stad als de natuur kunt genieten!

Wat is er nu leuker dan een bezoek aan New York City te combineren met een wintersportvakantie? Geniet van alles wat de Big Apple te bieden heeft. Bewonder de talloze wolkenkrabbers, geniet van de hipste maaltijden, ga shoppen in de vele warenhuizen of in de leuke boetiekjes, breng een bezoek aan de shows op Broadway en kijk je ogen uit naar de vele videoschermen op Times Square. New York leeft 24 uur per dag, waardoor je je zeker niet zult vervelen! Na enkele dagen doorgebracht te hebben in New York, vlieg je door naar Vancouver om vanuit hier af te reizen naar Whistler. Whistler staat bekend als een van de meest mooie wintersportgebieden in Canada. Het heeft een gezellig centrum en pistes die voor elk niveau geschikt zijn. Ben je naast skiën en snowboarden op zoek naar andere activiteiten? Ook dat heeft Whistler. Je kunt er onder andere gaan heli-skiën, crosscountry skiën,  snowmobiling of een hondensledetocht maken. Genoeg vermaak! 

Extra inbegrepen

 • Entree voor Top of the Rock bij het Rockefeller Center in New York
 • 6 daagse skipas
 • Transfer Vancouver - Whistler en visa versa 

 • Inclusief overnachtingen in New York City
 • 6 daagse skipas voor Whistler inbegrepen
 • Skiën in het grootste skigebied van Canada
Prijs op aanvraag

Dag tot dag

Dag 1

Heenreis naar New York

Vandaag vlieg je richting Newark Airport of JFK Airport en gaat jouw prachtige reis naar Amerika en Canada beginnen. Eenmaal aangekomen passeer je de douane en ga je per transfer, taxi, bus of metro naar je hotel op Manhattan. De rest van de middag kun je naar eigen wens invulling geven. Je verblijft 3 nachten in New York City. Als je in de avond al zin hebt in vermaak, raden we je aan om een show op Broadway te boeken. Ga lekker zitten en geniet van de meest prachtige theater voorstellingen.

Dag 2

Ontdek New York City

Je hebt de komende dagen alle tijd om New York te verkennen Geen stad ter wereld is te vergelijken met New York; trendy, snel, een mengeling van vele culturen, mooie gebouwen, parken en wereldberoemde musea. In een stad waar zoveel te doen is, is het moeilijk om een paar hoogtepunten eruit te pakken. Je moet zeker in een aantal wijken van Manhattan gaan kijken, even de sfeer proeven en genieten van de lifestyle. Ook een gezoek aan de allernieuwste hotspot de Meatpacking District mag je zeker niet overslaan. Een wereld van hippe restaurants, leuke bars en unieke winkels. Als je de stad vanuit een geweldig uitzicht wilt bekijken, raden we je aan om en helikoptervlucht te boeken. Tijdens deze 15 minuten durende vlucht heb je prachtig zicht op de wereldberoemde bezienswaardigheden van de stad.

Dag 3

New York

Bezoek vandaag de Top of the Rock Observation Deck. De tickets hiervoor hebben wij al voor je geregeld. Het is een excursie die je niet mag missen tijdens je bezoek in New York. Vanaf het observatiedeck heb je prachtig uitzicht over Manhattan en de omliggende wijken. Bij helder weer zie je ook zeker Empire State Building, the Chrysler Building en Central Park. Van 's ochtends vroeg tot 's avonds is het observatiedeck geopend. Ook adviseren wij je om vandaag naar High Line Park te wandelen. Hier ligt een voormalig treinspoor ontworpen door een Nederlandse architect.

Dag 4

New York - Vancouver - Whistler

Vandaag verlaat je de Big City New York en vlieg je naar Vancouver, om van daaruit door te reizen naar Whistler. Bij aankomst in Vancouver staat de shuttlebus al op je te wachten. Met deze bus vertrek je naar Whistler via een prachtige route over de Sea to Sky Highway. In totaal verblijf je 7 nachten in Whistler.

Dag 5

Whistler

Vanuit je hotelkamer heb je uitzicht op de prachtige bergen van Whistler. Het skigebied van Whistler staat bekend om twee grote bergen: Whistler Mountain en Blackcomb Mountain. Beide bergen zorgen voor urenlang skiplezier en beschikken over pistes voor elk niveau. Een skipas voor 6 dagen is inclusief. Vandaag kun je dus meteen op pad gaan. Wij weten zeker dat je je ogen uit zult kijken. Er is ontzettend veel ruimte en de bergen beschikken over echte sneeuw. Hier ga jij je de komende dagen zeker vermaken!

Dag 6

Whistler

In 2010 stond het dorpje Whistler in het teken van de Olympische Winterspelen. Hierdoor is het centrum erg gezellig gemaakt en staat het gebied bekend als één van de beste skiplekken ter wereld. Om het skigebied van bovenaf te bekijken, raden we je aan om in de Peak 2 Peak gondola te stappen. Deze gondola hangt op 436 meter hoogte en brengt je van Whistler Mountain naar Blackbomb Mountain en andersom. Vanuit de gondola heb je prachtig uitzicht over de valleien en bergtoppen. Wie weet spot jij van deze hoogte ook nog een zwarte beer.

 • Overnachting:Whistler
Dag 7

Whistler

Na een dag skiën is het dorp van Whistler zeer geschikt om te genieten van een hapje en een drankje. Er zijn talloze restaurants, bars en leuke winkels. Een mooie bijkomstigheid is dat het centrum autovrij is. Jong en oud kunnen onbezorgd struinen door de leuke straatjes van het dorp. Als je iets speciaals wilt proberen, raden wij je aan om naar de Whistler Brewery te gaan. Sinds 1989 heeft het dorp eigen gebrouwen bier. Het is mogelijk om een rondleiding te doen in de brouwerij en ondertussen verschillende soorten biertjes te proeven.

 • Overnachting:Whistler
Dag 8

Whistler

In de ochtend lekker skiën, maar wil je in de middag een andere activiteit doen? Dat kan zeker in Whistler! Maak een snowmobile tocht of ervaar het echte Canada per sledehondentocht. Maak kennis met de dolgelukkige honden. Zij vinden het geweldig om je door de sneeuw te mogen begeleiden. Er zal ook een paar keer gestopt worden om te genieten van het uitzicht. Je rijdt door de bossen en komt op de meest bijzondere plekjes.

Dag 9

Whistler

Wil je tijdens het skiën echt op avontuur? Ga dan heli-skiën of heli-boarden! Hier ga je niet per lift naar de startlocatie, maar per helikopter. De helikopter brengt je drie keer op verschillende plaatsen, vanwaar je met de gids naar beneden afdaalt. Je gaat buiten de normale pistes, komt op plaatsen waar weinig andere toeristen zullen zijn en tijdens het afdalen zal de adrenaline door je lijf gieren. Dit avontuur wil je niet missen!

Dag 10

Whistler

De laatste dag om de pistes op te gaan is aangebroken. Na een week in dit gebied, durf je misschien vandaag een piste met iets meer uitdaging. Kijk om je heen en geniet van de prachtige natuur en de spannende afdelingen. In de middag zou je even heerlijk kunnen ontspannen en relaxen in het zwembad, de sauna of de hottub van het hotel waar je verblijft. Je bent tenslotte op vakantie.

 • Overnachting:Whistler
Dag 11

Terugreis vanuit Whistler - Vancouver

Het is tijd om de bergen achter je te laten. De shuttle bus brengt je vandaag terug naar de luchthaven van Vancouver. Bij aankomst op de luchthaven check je in voor de terugvlucht. Een prachtige week met verse sneeuw zit in je geheugen en zorgt voor zeer mooie herinneringen.

Dag 12

Thuiskomst

De wintersportvakantie zit er vandaag echt op. Hopelijk kan je nog lang terugdenken aan deze geweldige reis.

Einde reis

Excursies

Deze excursies zijn bij jouw reis inbegrepen.

Optionele excursies

Deze excursies kun je toevoegen aan deze reis bij een prijsberekening.

Wintersport - Sneeuwscooter - Whistler - British Columbia - Canada - Doets Reizen
v.a.166,-

Mountain Explorer Snowmobile Tour

Per transfer wordt je vanuit het centrum van Whistler naar het gebouw van Canadian Wilderness Adventures gebracht. Hier worden de nodige uitrustingen uitgedeeld (laarzen, jassen en broeken) indien je hier niet zelf over beschikt. Ook krijg je een helm en een sneeuwbril. Neem zelf wel handschoenen mee, deze zijn verplicht en heb je echt nodig. Als iedereen voorzien is, ga je naar de locatie waar de snowmobiles opgesteld staan (afhankelijk van de sneeuwval is dit op loop afstand of per transfer). Hier krijg je uitgebreide instructies en wanneer iedereen de snowmobile onder controle heeft gaat de groep op weg. Je stuurt de snowmobile de bergen van Whistler Blackcomb op. Onderweg geniet je van de uitzichten om je heen. Tijdens de tocht wordt het langzaam donker en bij terug komst is de avond geheel gevallen. Geniet van de rust en ruimte om je heen!  De prijs is per persoon en deze is geldig als je alleen op één sneeuwscooter rijdt. Wil je liever een sneeuwscooter delen met jouw reisgenoot? Ook dit is mogelijk, er geldt dan een lager tarief.Vertrektijden: dagelijks om 16.30 (behalve op dinsdag en donderdag)Duur: circa 2 uur Bijzonderheden: Zorg ervoor dat je, je kleed naar de weersomstandigheden, voldoende warme kleding (draag laagjes dan kan je eventueel iets uittrekken mocht het te warm zijn), snowboots en handschoenen. Wanneer je zwanger bent mag je niet deel nemen aan deze tour. Iedereen die de 19 jaar is en in bezit is van een geldig legitimatie bewijs kan een snowmobile besturen. Geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar oud en minimaal 122 cm groot.

*Alle getoonde prijzen zijn de vanafprijs per persoon

CO₂-uitstoot

Deze CO₂-uitstootberekening is ter indicatie en op basis van onafhankelijke data die door voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal beschikbaar zijn gesteld aan Doets Reizen. De verwachte CO₂-uitstoot van deze reis is per persoon en op basis van 4 personen per reis waarbij we ervan uitgaan dat het vervoermiddel ter plaatse en de accommodatie(s) gedeeld worden door 4 personen. Voor de (intercontinentale)vliegreis hanteren we de kortste verbindingen (waar mogelijk non-stop) en wanneer er meerdere reisduren mogelijk zijn is de berekening op basis van de kortste reisduur. De klimaat-impact van de activiteiten hebben we geschat op basis van veelvoorkomende activiteiten die horen bij het gekozen vakantietype.

Er kunnen geen rechten ontleent worden aan deze berekening. Deze berekening heeft enkel een informatief doeleinde waarbij de daadwerkelijke CO₂-uitstoot afhankelijk is van talloze factoren waarop wij geen invloed hebben.

Met deze vakantie stoot je ongeveer 2.700 kilo CO₂ per persoon uit.

Bekijk hier de verhouding per reisonderdeel.
Vliegreis 85,8%
Accommodaties 7,4%
Wintersport 6,8%

Bovenstaande berekening is op basis van 4 personen per reis en is in samenwerking met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal ontwikkeld.

Wat is 2.700 kilo CO₂-uitstoot precies?

Je weet nu hoeveel CO₂-uitstoot jouw vakantie veroorzaakt. Waarmee kun je dat vergelijken?

 • 3.413 keer 8 minuten douchen
 • De besparing van 20 zonnepanelen die één jaar lang stroom opwekken

Over deze berekening

De CO₂-uitstoot van broeikasgassen voor het vervoer wordt bij vliegtuigen, bussen en treinen berekend door het aantal reizigerskilometers te vermenigvuldigen met de emissiefactoren voor dat type voertuig. Doets Reizen hanteert in samenwerking met Milieu Centraal de emissiefactoren die zijn verkregen na studies en onderzoek en deze worden jaarlijks gecontroleerd op actualiteit.

Vliegvervoer

Voor het bepalen van de CO₂-uitstoot voor de vliegreizen hanteren we een vliegreis op basis van Economy Class. Wanneer je Premium of Businessclass vliegt, is de CO₂-uitstoot vele malen hoger. Vliegtuigen produceren naast CO₂, ook waterdamp, stikstofoxiden, roet en andere stoffen met een korte atmosferische verblijftijd. De uitstoot van deze zogeheten 'niet-C02emissies' op grote hoogte zorgen voor een verandering in de samenstelling van de atmosfeer, een verstoring van de stralingsbalans op aarde en uiteindelijk voor een extra broeikaseffect. De directe CO₂-uitstoot die vliegen veroorzaakt, wordt daarom vermenigvuldigd met 1,7 om het ook het effect van deze niet-C02 emissies mee te nemen. Op die manier weet je de totale klimaatimpact van vliegen, uitgedrukt in CO₂ equivalenten.

Auto/camper

Bij personenauto’s hanteren we één benzineauto van gemiddeld formaat per reisgezelschap. De grootte van de auto, het type brandstof én het landschap (berglandschap, steden etc.) hebben invloed op de daadwerkelijke uitstoot van de auto.

Bij campers gaan we uit van de uitstoot van een gemiddelde camper. Voor de uitstoot van de gemiddelde camper is een gewogen gemiddelde berekend op basis de modellen 'alkoof', 'integraal', 'half-integraal' en 'buscamper'. Hoe groter de camper hoe hoger de uiteindelijke uitstoot zal zijn.

Veerboot

Soms bevat een reis één of meerdere ferryovertocht(en). Op trajecten waar dit relevant is, wordt de CO₂-uitstoot bepaald op basis van het vaartraject.

Treinvervoer

Het treinvervoer is op basis van een gemiddelde en op basis van het aantal reizigerskilometers. De uiteindelijke CO₂-uitstoot hangt af van het type trein, de bezettingsgraad van de trein en aandrijving (bijvoorbeeld elektrisch of diesel).

Accommodaties en activiteiten

De gegevens voor de impact van de accommodatie en de activiteiten op vakantie zijn gebaseerd op data van de Carmacal tool, die is opgesteld door de Breda University of Applied Sciences, in samenwerking met de ANVR.

Meer over onze samenwerking met Milieu Centraal

Met het oog op de toekomst, het faciliteren van bewustwording en het beperken van de negatieve klimaatimpact werkt Doets Reizen op een niet-commerciële basis samen met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. Met deze kennis op zak, kun jij als reiziger een bewuste keuze maken op basis van de CO₂-uitstoot per reis. Milieu Centraal waarborgt de totstandkoming van deze CO₂-uitstootberekening.

Doets Reizen kiest er bewust voor om inzicht te geven in de klimaatimpact van reizen en vakantiebestemmingen. Doets Reizen gebruikt hiervoor de actuele data van Milieu Centraal om reizen op CO₂-uitstoot door te rekenen. Voor wie hier waarde aan hecht maken wij het extra makkelijk om een bewuste vakantiekeuze te maken.

Milieu Centraal levert betrouwbare data en controleert jaarlijks de rekenmodules op deze website.

Video's van deze reis

Foto's van deze reis

Beoordelingen (2)

wanneer we weer naar Canada willen komen we zeker bij jullie terug

van den Broeck

Wat een leuke combinatie tussen deze geweldige stad en het gezellige Whistler. De reis was prima door jullie georganiseerd, ga zo door! en wanneer we weer naar Canada willen komen we zeker bij jullie terug (eerst weer even sparen).

Whistler geboekt en een heli tour, helemaal geweldig, wat een ervaring! Dank voor alles nog!

J. R. Landwehr

Een top vakantie!

Inbegrepen

 • Retourvlucht in de Economy Class met getoonde luchtvaartmaatschappij inclusief 1 stuks ruimbagage van max 23 kilo per persoon
  Let op: Deze reis is gepubliceerd op basis van het laagste tarief binnen de Economy Class. Actuele vliegbeschikbaarheid is niet opgenomen in de totaal reissom en hierdoor kan er een meerprijs ontstaan op het gepubliceerde basistarief van deze reis. Meer informatie over vluchttijden en actuele vluchtbeschikbaarheid zijn op te vragen via onze reisspecialisten via [email protected] of 072 575 3333
 • Luchthavenbelasting
  Door wijzigingen in brandstoftoeslagen of veiligheidstoeslagen kan de luchthavenbelasting na boeking hoger worden; voor de eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast.
 • Maaltijden naar de aard van de dag tijdens de trans-Atlantische vliegreis (tenzij anders aangegeven). Meer informatie zie ‘Luchtvaartmaatschappij’
 • 3 hotelovernachtingen in New York City conform hotelselectie
 • 7 hotelovernachtingen in Whistler conform hotelselectie
 • Lokale belastingen over de verblijfkosten en inbegrepen excursies
 • Eventuele resort fee's  (tenzij anders aangegeven) 
  De accommodaties behouden het recht om de eventuele resort fee's te wijzigen of een resort fee in te voeren, een eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast of kan ter plaatse door de accommodatie in rekening worden gebracht.  
 • Gebruik van kamer met bad en/of douche, toilet, airco of verwarming
 • Transfer Vancouver Airport – Whistler en v.v.
 • Entree voor Top of the Rock bij het Rockefeller Center in New York 
 • 6-daagse skipas voor het skigebied van Whistler
 • Toeristisch informatiepakket
 • Pacific Wild donatie

Niet inbegrepen

 • De maaltijden tijdens je verblijf: ontbijt, lunch en diner (tenzij anders aangegeven)
 • Transfer van de luchthaven van New York en v.v. 
  Meer informatie over deze transfers vind je hier
 • Huurauto
 • Benzine-, parkeer-, en tolgelden
 • Eventuele drop-off kosten huurauto
 • Verzekeringen, assurantiebelastingen en poliskosten
 • De entreegelden van de diverse te bezoeken attracties, excursies, evenementen, musea en Nationale Parken (tenzij anders aangegeven)
 • Skihuur en skiles
 • Kosten voor meebrengen eigen ski spullen. Meer informatie over deze kosten lees je hier.
 • Reserveringskosten alsmede iedere opvolgende notabevestiging: € 25,- per boeking
 • Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: € 3,- per persoon
 • Bijdrage SGR Fonds: € 5,- per persoon
 • Kosten voor visumontheffing(en) voor reizen naar Amerika en Canada. Meer informatie over het aanvragen en bijkomende kosten lees je hier.

Luchtvaartmaatschappij

Tijdens het boeken van je reis, kun je kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert specifieke voorwaarden betreffende maaltijden, bagageregels en stoelreserveringen. Lees hier welke voorwaarden van toepassing zijn.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verrassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Doets Reizen afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Doets Plus pakket voor voertuigen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada en IJsland, waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan om direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken.

Beschikbaarheid

Al onze reizen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Het kan voorkomen dat op het moment dat jij bij ons boekt, het gewenste hotel/kamertype, vlucht(en) of voertuig niet beschikbaar is. Gelukkig kunnen wij in dit geval een vergelijkbaar alternatief voor jou boeken. Eventuele meer- of minderprijs wordt doorberekend en toegelicht door een van onze reisspecialisten.

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips.

Gerelateerde reizen

Logo Doets Reizen

Wintersport New York & Whistler

12 dagen