De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Reserveren toegang Rocky Mountain National Park

Amerika staat bol van schitterende natuurparken, van groot tot klein, van zeer bekend tot onontdekte parels. Om de toestroom van bezoekers meer te reguleren in het hoogseizoen werkt National Park Service, naast de standaard nationale parken pass of het losse entreebewijs, ook met een reservering dat datum en tijd gebonden is.

Rocky Mountain National Park

Machtige bergpieken, indrukwekkende uitzichtpunten en kristalheldere meren, een kleine greep van al het natuurschoon wat Rocky Mountain National Park heeft te bieden. Daarnaast biedt het nationale park een interessante flora en fauna met bevers, elanden, mountain lions en de bald eagle. 

Rocky Mountain National Park - Colorado - Doets Reizen

Hoe werkt het

Na het boeken van je reis adviseren we jouw bezoek aan het nationale park goed te plannen.

Via de website van National Park Services kun je een account aanmaken die je voor meerdere reserveringen kunt gebruiken. De entreekosten bedragen $35,- incl. $ 2,- reserveringskosten. De reserveringskosten zijn non-refundable. Indien je een jaarkaart hebt, dien je dit bij de reservering te noteren en wordt alleen de $ 2,- reserveringskosten in rekening gebracht. 


Je dient tevens in het bezit te zijn van een ID welke bij de ingang gecheckt zal worden.

Rocky Mountain National Park - Colorado - Doets Reizen

Wanneer is reserveren nodig

Een reservering is noodzakelijk als je het National Park bezoekt in de periode 27 mei tot en met 10 oktober 2022.

Op 2 mei om 10.00 uur (MDT lokale tijd) zijn tickets beschikbaar voor 27 tot en met 30 juni. Je kunt per 1 juni reserveringen maken voor de maand juli, per 1 juli voor de maand augustus etc.


Lukt het niet om in die periode een toegangsbewijs te kopen, dan komen ongeveer 25 tot 30% van de toegangsbewijzen een dag voor aankomst om 17.00 uur online. Naar verwachtingen zullen deze bewijzen snel uitverkocht zijn dus moedigen wij aan om goed vooruit te plannen indien mogelijk. 

Rocky Mountain National Park - Colorado - Doets Reizen

Twee mogelijkheden

Er zijn twee soorten tickets beschikbaar. 

✔️Optie 1 is een toegangsbewijs voor “Bear Lake Road Corridor” met toegang tot de gehele corridor en de rest van het park. Tussen 05.00 – 18.00 uur is een reservering nodig.

✔️Optie 2 geldt voor het gehele park met uitzondering van “Bear Lake Road Corridor”. Een reservering is tussen 09.00 – 15.00 uur nodig. 

Rocky Mountain National Park - Colorado - Doets Reizen

Uitgelichte reizen