Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!
Overzicht

CampingTrip Rockies & Yellowstone vanuit Denver

8 Beoordelingen
 • 25 dagen

Reis met de camper in het spoor van de machtige Rocky Mountains, waarbij je het oudste en tevens één van de meest iconische National Parks van Amerika bezoekt: Yellowstone National Park! Vanuit Denver begin je per camper aan een onvergetelijke en afwisselende reis! De vier presidentshoofden van Mount Rushmore National Memorial, de bergpieken van Grand Teton National Park, de uitgestrektheid van Great Salt Lake bij Salt Lake City, de natuurlijke bogen van Arches National Park en de donkere diepte van Black Canyon of the Gunnison National Park zijn hoogtepunten van deze reis.

Doets Reizen streeft ernaar om jou een reis te laten beleven die je verwachtingen overtreft. Alles bij deze camperreis is tot in de puntjes geregeld! Heb je bijvoorbeeld altijd al eens met een camper door het imposante landschap van de Rocky Mountains willen reizen, maar zie je op tegen het organiseren van de reis? In samenwerking met Amerikaanse topcampings bieden wij jou deze 25-daagse camperreis aan. Je komt langs talloze hoogtepunten en verblijft op vooraf gereserveerde campings. Deze reis is zo samengesteld dat je op elke plek genoeg tijd hebt om te genieten van de prachtige natuur en het afwisselende landschap. 

3.421,-
Vanafprijs p.p. i
 • Camperreis naar de Amerikaanse Rockies
 • Bezoek Yellowstone National Park
 • Inclusief 2 excursies
Bereken jouw prijs

Dag tot dag

Totaal ± 3519 km
Dag 1

Heenreis naar Denver

Vandaag vertrek je naar Denver. Indien mogelijk heb je vandaag de tijd om Denver beter te leren kennen. Deze bruisende stad wordt ook wel "The Mile High City" genoemd en heeft meer dan voldoende highlights te bieden. Zo kun je in Denver heerlijk wandelen over de 16th Street Mall, een autovrije boulevard met veel gezellige bars, restaurants en winkels. Aan het uiteinde van de 16th Street Mall vind je het imposante Colorado State Capitol, met het indrukwekkende Denver Art Museum op korte afstand en het prachtig aangelegde Civic Center Park. Ook zeker de moeite waard is een bezoek aan de Denver Botanic Gardens, met een indrukwekkende collectie aan planten uit de Rocky Mountains.

Dag 2

Denver - Rocky Mountain National Park

± 119 km

Vandaag ga je beginnen aan jouw rondreis per camper en zet je koers naar het eerste National Park van je reis: Rocky Mountain National Park. Tip: reis deze dag vanuit Denver naar je eindbestemming via Highway 72 en Highway 7. Dit is niet de snelste reisroute, maar wel de mooiste. Je bestemming deze dag is Estes Park, een plaatsje dat wordt omringd door de bergtoppen van de machtige Rockies. Talloze outdoor activiteiten, kunst, een sfeervol en levendig centrum met leuke winkeltjes en bovenal een geweldige ligging ten opzichte van Rocky Mountain National Park; Estes Park biedt het allemaal! Je verblijft twee nachten op een leuke camping in Estes Park.

 • Overnachting:Rocky Mountain National Park
Dag 3

Rocky Mountain National Park

Een volle dag om de eerste indrukken van de imposante Rocky Mountains verder op je in te laten werken. Heerlijk, want je hebt alle tijd om Rocky Mountain National Park te ontdekken en beleven! Met majestueuze bergtoppen overal om je heen, wildlife dat rondscharrelt in de prachtige valleien en het gegeven dat dit gebied een van de mooiste bestemmingen vormt voor buitenactiviteiten, is het niet verwonderlijk dat Rocky Mountain National Park een heel populair nationaal park in Amerika is! Binnen de grenzen van het park bevinden zich meer dan 100 bergtoppen van boven de 3.300 meter. De prachtige bergen, aangekleed met naaldbossen en wilde toendra's, voorzien de bewoners en bezoekers van het gebied van ongekend mooie vergezichten. De hogere bergpieken van de Rocky Mountains vormen de zogenaamde "Continental Divide", de natuurlijke grens waar het smeltwater vanuit de Rockies aan de westelijke zijde van de bergen richting de Pacific Ocean stroomt, terwijl het smeltwater aan de oostelijke zijde van de bergen zich een weg baant richting de Atlantische Oceaan. De talloze uitzichtpunten in Rocky Mountain National Park zijn toegankelijk per paard, via hiking trails en per camper.  Vergeet deze dag niet om een stukje te rijden op de bijzondere Trail Ridge Road (Highway 34), de hoogst gelegen highway in Noord-Amerika! Deze route biedt adembenemend mooie uitzichten op de bergtoppen, wilde bloemen en mogelijkheden om wildlife te spotten. En dat allemaal terwijl je geniet van het comfort van de camper. Onderweg zie je het landschap en de natuur veranderen naarmate je met de camper verder naar boven klimt via de Trail Ridge Road. Erg bijzonder om te zien!

 • Overnachting:Rocky Mountain National Park
Dag 4

Rocky Mountain National Park - Guernsey State Park

± 314 km

Vandaag verlaat je voor even de bergtoppen van de Rocky Mountains en de staat Colorado. Een nieuwe bestemming in de staat Wyoming staat op het programma: Guernsey State Park. Naarmate je vanuit de Rockies in noordelijke richting reist met de camper, zie je het landschap veranderen in een woestijnachtig en glooiend schouwspel. Als je reist via Interstate 25 passeer je halverwege de rit de plaats Cheyenne (Wyoming), waar je nog een tussenstop kan maken bij onder andere het Wyoming State Capitol en het Wyoming State Museum. Het Guernsey State Park is vooral bekend vanwege het Guernsey Reservoir, een groot stuwmeer dat wordt omringd door spectaculaire kliffen. Dit prachtige meer biedt geweldige mogelijkheden voor diverse activiteiten in en nabij het water, zoals zwemmen, vissen, het spotten van vogels en picknicken. Door de omliggende kliffen wordt de wind tegengehouden en heeft het water van het Guernsey Reservoir een heerlijke temperatuur voor zwemmers en waterskiërs. Je verblijft een nacht op een mooie camping in het Guernsey State Park.

 • Overnachting:Guernsey State Park
Dag 5

Guernsey State Park - Mount Rushmore National Memorial en omgeving

± 303 km

Weer klaar voor vertrek, want vandaag staat een van de meest iconische bestemmingen op het programma: Mount Rushmore National Memorial en omgeving. Vanuit het Guernsey State Park reis je met de camper verder in noordelijke richting en kijk je onderweg eindeloos ver over het glooiende landschap in het oosten van Wyoming. Niet zo heel ver van je eindbestemming in de staat South Dakota vind je nog het indrukwekkende Crazy Horse Memorial, een plek die je niet kunt missen en die zeker de moeite waard is voor een tussenstop. In het graniet van de Black Hills in South Dakota wordt het Crazy Horse Memorial momenteel nog uitgehouwen, ter ere van de Lakotaleider 'Crazy Horse'. Na je bezoek aan dit bijzondere monument in aanbouw reis je verder naar je eindbestemming in South Dakota, waar je drie nachten zult verblijven op een mooie camping in de buurt van Mount Rushmore National Memorial.

 • Overnachting:Mount Rushmore National Memorial
Dag 6

Op ontdekking in South Dakota

Vandaag breekt de eerste volle dag van je verblijf in South Dakota aan. Je zult verrast zijn door deze veelzijdige bestemming! Zo verblijf je op vrijwel een steenworp afstand van Mount Rushmore National Memorial, waar je kennis maakt met de iconische beeltenissen van George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln; vier historische Amerikaanse presidenten die bij het Mount Rushmore National Monument zijn vereeuwigd in het gesteente van de Black Hills. Hier maak je kennis met de oorsprong, de groei en de ontwikkeling van de Verenigde Staten. Uiteraard ben je volledig vrij om je verblijf in het westen van South Dakota naar eigen wens in te vullen. Als tip kun je nog een bezoek brengen aan een bijzonder National Park: Badlands National Park. De ruige schoonheid van 'The Badlands' heeft al sinds jaar en dag een ongekende aantrekkingskracht op bezoekers vanuit de hele wereld! De opmerkelijke geologische kenmerken van Badlands National Park omvatten een van de rijkste vindplaatsen van fossielen. Prehistorische dieren zoals de sabeltandtijger hadden in dit gebied hun territorium. Het hedendaagse Badlands National Park beschermt een enorm gebied, met een landschap waarin ravijnen, canyons en hoodoos worden afgewisseld met grote grasachtige prairies. Hier voelen onder andere bizons, bighorn sheeps en prairie dogs zich prima thuis!

 • Overnachting:Mount Rushmore National Memorial
Dag 7

Wildlife spotten in Custer State Park

Een tweede volle dag in South Dakota breekt aan. Heerlijk, want deze veelzijdige staat heeft zoveel moois te bieden dat ook een tweede dag heel eenvoudig is te vullen met activiteiten. Zo kan je deze dag besteden met een bezoek aan bijvoorbeeld het enorme Custer State Park in de Black Hills van South Dakota. Custer State Park vormt een van de grootste State Parks in Amerika en biedt een scala aan mogelijkheden om bizons en ander wildlife te spotten. Ook kan je in dit gebied met de camper een mooie rit maken over de Wildlife Loop Road, een prachtige scenic route die je door een heuvelachtig landschap leidt, met onderweg uitzicht op open grasland. Grenzend aan Custer State Park vind je het bijzondere Wind Cave National Park. Bovengronds is dit park met haar beboste heuvels en de rollende prairies waarover bizons struinen al bijzonder mooi, maar vooral de pracht van het ondergrondse gedeelte zal je verbazen! Hier vind je namelijk een van de langste en meest complexe grotten ter wereld. Vanuit het visitor center vertrekken dagelijks diverse guided tours met een park ranger. Een van onze favoriete tours is de 'Garden of Eden Cave Tour', maar ook de 'Candlelight Cave Tour' is erg leuk. Deze laatstgenoemde guided tour vergt echter wel wat meer inspanning.

 • Overnachting:Mount Rushmore National Memorial
Dag 8

Devils Tower National Monument

± 197 km

Vandaag laat je de pracht van South Dakota achter je en zet je de reis voort naar de volgende bestemming in de staat Wyoming. De highways voeren je met de camper door het glooiende prairie-landschap, afgewisseld door rollende heuvels met bosrijke hellingen. De eindbestemming voor deze dag is het bijzondere Devils Tower National Monument, een monoliet die met een hoogte van 386 meter ver boven de omliggende prairies uitsteekt. De spleten in de wanden maken van dit geologische wonder een steengoede plek voor rotsklimmers. Devils Tower National Monument is tevens een heilige plek voor de Lakota tribe en veel andere native bewoners die een link hebben met het gebied. Je verblijft een nacht op een topcamping bij Devils Tower National Monument, zodat je een mooi rustmoment hebt op weg naar het westen.

 • Overnachting:Devils Tower National Monument
Dag 9

Devils Tower National Monument - Cody

± 500 km

Vandaag is het raadzaam om iets vroeger uit de veren te gaan, want er staat namelijk een wat langere reisdag op het programma. Met de camper zet je koers in westelijke richting naar Cody. De plaats werd gesticht door William Frederick Cody, beter bekend als 'Buffalo Bill', een heel bekend figuur uit het Wilde Westen. De route vanuit Devils Tower National Monument naar Cody voert je grotendeels via de Interstate 90, maar je kan er ook voor kiezen om vanaf het plaatsje Gilette de prachtige Highway 14 te volgen. Deze laatstgenoemde Highway vergt slechts een beetje meer reistijd en voert je met de camper door een schitterend landschap met uitgestrekte grasvelden met grazende paarden, rollende heuvels met naaldbomen en halverwege de rit ook door het grote Bighorn National Forest. Je kijkt je ogen uit en zult ongetwijfeld genieten van de rust en het mooie landschap! In Cody zelf kun je nog een bezoek brengen aan het Buffalo Bill Historal Center, waar je meer te weten komt over de roemruchte held van het Wilde Westen. Indien je in de gelegenheid bent, is het absoluut de moeite waard om in Cody een bezoek te brengen aan een heuse rodeo. Zo heb je echt het gevoel dat je in het Wilde Westen bent beland!

 • Overnachting:Cody
Dag 10

Cody - Yellowstone National Park

± 124 km

Vandaag reis je naar het oudste nationale park en tevens de het meest bekende park van Amerika: Yellowstone National Park. De snelste route naar de camping in het park loopt via Highway 14 in westelijke richting. Wij raden je echter aan om vanuit Cody een stukje in noordwestelijke richting te rijden en vervolgens Highway 296, de zogenaamde 'Chief Joseph Scenic Byway', te bereizen. Deze prachtige route loopt ten noorden van Yellowstone National Park over in de Beartooth Highway. Het vergt met de camper wel wat meer reistijd om via de Chief Joseph Scenic Byway en de Beartooth Highway naar Yellowstone National Park te reizen, maar gezien het schitterende landschap onderweg, is de extra reistijd zeker de moeite waard. Bergen, bossen en wilde stroompjes; je ziet het allemaal onderweg. In Yellowstone National Park verblijf je drie nachten op een mooie camping, zodat je veel tijd hebt om dit geweldige park te ontdekken.

 • Overnachting:Yellowstone National Park
Dag 11

Yellowstone National Park

Een eerste volle dag in Yellowstone National Park breekt aan. In 1872 werd Yellowstone National Park het eerste National Park van Amerika. Het park is sterk verbonden met vulkanische activiteit en beschermt een uniek landschap van bergen, bossen, geisers, warmwaterbronnen, kalkterrassen, watervallen, meren, rivieren en canyons. Prachtige dieren als de grizzlybeer, de wolf, de bizon en het hert voelen zich hier prima thuis. Yellowstone National Park is de plek waar je de meeste geisers ter wereld kunt vinden. De Lone Star Geyser, de Great Fountain Geyser, de Castle Geyser en de Steamboat Geyser zijn daar slechts enkele voorbeelden van. Maar de wereldberoemde geiser die je tijdens je bezoek aan Yellowstone National Park zeker niet over mag slaan is uiteraard de Old Faithful Geyser, die heel trouw ongeveer om het uur à anderhalf uur kokend heet water tot bijna 42 meter hoog de lucht in spuit! Wandel vanaf de Old Faithful Geyser ook zeker nog even een stukje over de Loop Trail naar de Morning Glory Pool, een bijzonder gekleurde warmwaterbron. Als je met de camper vervolgens de acht-vormige route door Yellowstone National Park verder bereist met de klok mee, dan passeer je al snel de adembenemend mooie Grand Prismatic Spring; de op twee na grootste warmwaterbron ter wereld en tevens een ongekend natuurlijk palet van kleuren. Maak hier zeker een tussenstop met de camper.  Maar Yellowstone heeft nog veel meer voor je in petto. Zo kun je deze dag ook nog besteden om een bezoek te brengen aan de unieke kalksteenterrassen bij de Mammoth Hot Springs in het noordwesten van het park. En niet ver van de camping bij Fishing Bridge vind je het Hayden Valley Geyser Basin, een gebied met diverse unieke geothermische kenmerken als de Mud Volcano en de Dragon's Mouth Spring, waar je neus ongetwijfeld op de proef wordt gesteld door de geur van rotte eieren door de zwavelgassen. Kortom: een dag in Yellowstone National Park is erg snel gevuld.

Dag 12

Yellowstone National Park

Yellowstone National Park is een natuurwonder waar je voldoende tijd voor moet uittrekken. Daarom heb je vandaag een tweede volle dag om te genieten van het park. Je zou deze dag bijvoorbeeld kunnen besteden aan een avontuurlijke hike of aan diverse andere buitenactiviteiten. Wist je dat er meer dan 1.400 kilometer aan hiking trails zijn te vinden, kriskras door Yellowstone National Park? Enkele tips: de hiking trail naar de Fairy Falls en de Riddle Lake hiking trail. Je kunt Yellowstone National Park overigens ook op andere manieren verkennen. Zo kun je bij Bridge Bay Marina bootjes huren, waarmee je heerlijk kunt ronddobberen op Yellowstone Lake. Bij Tower-Roosevelt in het het noorden van het Yellowstone National Park kun je deelnemen aan paardrijtochten, waarbij je het park op een meer traditionele manier leert kennen. En mocht je van fietsen houden, dan kun je bij de Bear Den Gift Shop in de Old Faithful Snow Lodge terecht voor het huren van fietsen.

Dag 13

Yellowstone National Park - Grand Teton National Park

± 94 km

Vandaag vertrek je uit Yellowstone National Park, maar niet getreurd, want vandaag hoef je met de camper maar een korte afstand af te leggen naar een nieuw hoogtepunt, vrijwel om de hoek: Grand Teton National Park. Via Highway 89 zet je de reis in zuidelijke richting voort naar je eindbestemming voor deze dag. Wanneer je zicht krijgt op Jackson Lake, zie je de indrukwekkende en spitse bergtoppen aan de overkant van het meer. De rit langs de oevers van Jackson Lake biedt verschillende stopmogelijkheden, waarbij je van het prachtige uitzicht op het meer en de aangrenzende bergen kunt genieten tijdens een picknick. Je verblijft twee nachten op een camping nabij het park, zodat je een ideale uitvalsbasis hebt voor een bezoek aan het schitterende Grand Teton National Park.

Dag 14

Grand Teton National Park

Vandaag heb je alle tijd om de highlights van Grand Teton National Park te gaan ontdekken. Het park, vooral bekend vanwege de spitse bergtoppen van de Teton Range, de gletsjers, de kristalheldere bergmeertjes en de kronkelende Snake River, is onlosmakelijk verbonden met avontuur. Zo leent Grand Teton National Park zich meer dan uitstekend voor onder andere het maken van een prachtige hike, het spotten van wildlife, rotsklimmen, zwemmen en raften! Onze tips voor de hikers: vooral de hiking trails naar Leigh Lake en String Lake zijn ook voor de minder gevorderde wandelaars prima te bewandelen! Houd je juist van wat meer uitdaging, dan kun je deze dag besteden aan een hike naar Inspiration Point, waar je aan het einde van de trail een geweldig mooi uitzicht hebt over Jenny Lake! Ten zuiden van het Grand Teton National Park vind je overigens nog het plaatsje Jackson Hole, een typisch westernstadje met een sfeervol centrum. Vanuit Jackson Hole kun je deelnemen aan een avontuurlijke raft op de Snake River. In de avonduren kun je in Jackson Hole terecht voor wat authentiek cowboyvermaak bij een rodeo of genieten van de gezelligheid in de sfeervolle restaurants of barretjes in het centrum.

Dag 15

Grand Teton National Park - Salt Lake City

± 515 km

Vandaag staat er een langere rit op het programma. De prachtige staat Wyoming zul je definitief achter je laten en je zet koers naar Utah, met Provo (vlakbij Salt Lake City) als eindbestemming van deze reisdag. Wederom heeft deze laatstgenoemde staat veel voor jou in petto deze reis. Het is aan te raden om deze reisdag op tijd op te staan, niet alleen vanwege de rit die je vandaag maakt met de camper, maar vooral om de zonsopkomst in Grand Teton National Park in volle glorie mee te maken. Hierbij kleuren de bergtoppen van de Teton Range prachtig in het opkomende zonlicht.  Salt Lake City is, na al het overdonderende natuurschoon van de vorige bestemmingen, ongetwijfeld een prettige afwisseling deze reis. De hoofdstad van de staat Utah biedt een scala aan highlights om te gaan verkennen, waaronder Temple Square met in de buurt de Salt Lake Temple, de Salt Lake Tabernacle, de Salt Lake Assembly Hall en het Seagull Monument. Maar ook een scala aan musea, restaurants en andere horecagelegenheden. In de directe omgeving van Salt Lake City zul je een nacht verblijven op een comfortabele en mooie camping.

 • Overnachting:Salt Lake City
Dag 16

Salt Lake City - Moab

± 376 km

Zoals de naam impliceert, is Salt Lake City de uitvalsbasis voor het bekijken van het enorme zoutmeer Great Salt Lake. Een kort ritje met de camper in westelijke richting brengt je naar Antelope Island State Park, vanwaar je een schitterend uitzicht hebt op het zoutmeer en de ongerepte omgeving van het meer. Nog iets verder in westelijke richting, als je met de camper Interstate 80 volgt, vind je ten westen van Great Salt Lake de indrukwekkende Bonneville Salt Flats, een immense zoutvlakte. Vandaag reis je ook naar het avontuurlijke Moab. Tijdens deze rit wordt het landschap steeds meer roodgekleurd. Eenmaal gearriveerd in Moab, verblijf je drie nachten op een camping. Wij adviseren je om na je aankomst alvast een voorproefje te nemen van de schitterende omgeving van Moab. Er is hier zoveel te zien en te beleven dat je wel een hele week zou kunnen vullen in deze plaats!

 • Overnachting:Moab
Dag 17

Moab (Arches National Park en Canyonlands National Park)

Een hele dag om Moab en omgeving te verkennen! Dat is zeker geen overbodige luxe, want deze avontuurlijke bestemming is dé perfecte uitvalsbasis voor tenminste drie bijzondere highlights: Arches National Park, Canyonlands National Park en Dead Horse Point State Park. Arches National Park bevat een landschap van kleurcontrasten, unieke landvormen en texturen. Het park biedt bescherming aan meer dan tweeduizend natuurlijke stenen bogen, honderden torenhoge rotsformaties en gigantische balancerende rotsen. Het rode, rotsachtige wonderland van Arches National Park, met vele wandelmogelijkheden, zal je verbazen en inspireren. Het nabijgelegen Canyonlands National Park nodigt je uit om een wildernis vol ontelbare kloven en fantastisch gevormde tafelbergen (uitgesleten door de Colorado River en haar zijrivieren) te verkennen. De rivieren verdelen het park in vier districten: the Island in the Sky, the Needles, the Maze en de rivieren van het Canyonlands National Park zelf. Deze gebieden worden gekenmerkt door hun ongerepte woestijnsfeer. Elk gebied biedt talrijke mogelijkheden voor sightseeing en avontuur. Naast Arches National Park en Canyonlands National Park, kun je inspiratie opdoen in Dead Horse Point State Park. Hier ontmoeten immense verticale kliffen de ravijnen, die zijn uitgesneden door ijs, water en wind. Dead Horse Point State Park is een visueel meesterwerk en vooral tijdens zonsondergang adembenemend mooi!

 • Overnachting:Moab
Dag 18

Moab (Arches National Park en Canyonlands National Park)

Moab is een bestemming waar je al snel tijd tekort komt! Daarom is het heerlijk om te weten dat je vandaag een tweede volle dag tot je beschikking hebt om deze plaats en de schitterende omgeving nog verder te ontdekken! Je kunt deze dag besteden aan het ondernemen van diverse spannende excursies. Vanuit Moab kan je deelnemen aan talloze excursies, waaronder jeeptochten, mountainbike tochten, rafting en zelfs tochten per jetboat.

Dag 19

Moab - Durango

± 254 km

Een nieuwe reisdag breekt aan. De cirkel is bijna rond, want vandaag brengt de reis je weer terug naar de staat Colorado! Je eindbestemming voor deze dag is de veelzijdige plaats Durango, gelegen in het zuidwesten van Colorado. Naast het historische stadscentrum met haar verschillende art galleries, theaters en sfeervolle horecagelegenheden, biedt Durango een variatie aan outdoor activiteiten, zoals hiking en mountainbiking, maar ook diverse sightseeing mogelijkheden in de nabije omgeving. Zo is Durango de uitvalsbasis voor de schitterende Durango & Silverton Narrow Gauge Railroad, waarbij je met een historische locomotief een tocht maakt door de canyons van San Juan National Forest. Oorspronkelijk is deze spoorweg aangelegd voor het vervoer van goud en zilver dat werd gewonnen uit de San Juan Mountains, maar al snel realiseerde men zich dat het uitzicht tijdens deze treinrit minstens zo waardevol is. Je verblijft twee nachten op een camping in Durango. Niet alleen in het plaatsje zelf, maar ook in de nabije omgeving is er ontzettend veel te ontdekken!

Dag 20

Durango

Een volle dag om Durango en omgeving beter te leren kennen. Op iets meer dan een uur rijden ten westen van Durango vind je een bijzonder National Park dat je kan gaan ontdekken: Mesa Verde National Park. Een bezoek aan dit park brengt je terug naar vroegere tijden en laat je kennismaken met de cultuur en geschiedenis van de Ancestral Pueblo gemeenschap, een volk dat maar liefst 700 jaar lang haar thuisbasis had in het gebied dat tegenwoordig wordt beschermd door de grenzen van Mesa Verde National Park. Het gebied telt een indrukwekkend aantal van bijna 5000 archeologische vindplaatsen, met onder meer 600 rotswoningen, ook wel 'cliff dwellings' genoemd. Veel van de cliff dwellings in het park kan je van veraf bewonderen, maar het is zeker de moeite waard om samen met een park ranger een kijkje van dichtbij te nemen. De meest beroemde cliff dwellings, zoals Cliff Palace, Balcony House en Long House, zijn alleen van dichtbij te bezoeken tijdens een guided tour met een park ranger. Tickets voor een dergelijke tour kosten kan je aanschaffen bij het Mesa Verde Visitor and Research Center. Zorg vooral in het zomerseizoen dat je op tijd tickets voor de guided tour aanschaft, want per tour kunnen er maar een vast aantal deelnemers afdalen naar de cliff dwellings. Ook zeker de moeite waard is een bezoek aan de cliff dwelling van Spruce Tree House. Deze kun je tijdens de zomerperiode wel op eigen houtje van dichtbij bekijken. Nog een tip: via de Soda Canyon Overlook Trail kun je op eigen houtje een relatief korte wandeling maken naar de Soda Canyon Overlook, vanwaar je een goed uitzicht hebt op Balcony House.

Dag 21

Durango naar Black Canyon of the Gunnison National Park

± 230 km

Vandaag ga je een stukje Colorado verkennen dat voor veel mensen nog relatief onbekend is: de omgeving van het prachtige Black Canyon of the Gunnison National Park. Het is aan te raden om niet al te laat vanuit Durango te vertrekken, want zo houd je deze dag nog voldoende tijd over om alvast een voorproefje te nemen van dit waanzinnig mooie park. Vanuit Durango rijd je in noordelijke richting naar de plaats Gunnison, je eindbestemming voor vandaag. De rit met de camper over Highway 550 is schitterend en zal je ongetwijfeld het gevoel geven alsof je door de Oostenrijkse Alpen rijdt. Bergen, bossen, rivieren en valleien passeren de revue tijdens je rit met de camper. Gunnison is de ideale uitvalsbasis voor het Black Canyon of the Gunnison National Park. In dit park ontdek je enkele van de steilste kliffen en zie je tevens sommige van de oudste en meest verweerde rotsformaties van Noord Amerika. Je hebt hier een North Rim en een South Rim, de South Rim is de meest toegankelijke zijde van het park. Onze tip voor de wandelaars: doe de Rim Rock Nature Trail, waarbij je geweldige uitzichten hebt op de steile, donkere wanden van de canyon en op de Gunnison River op de bodem van de canyon. Het is ook absoluut de moeite waard om vandaag nog een rit met de camper te maken langs de meer ongerepte North Rim. Een prachtige hike kan je aan deze zijde van het park vinden bij de North Vista Trail, waar je bijvoorbeeld bij Exclamation Point kunt genieten van ongekend mooie uitzichten op de donkere canyon. Kortom: deze dag zal de schoonheid en ongereptheid van Black Canyon of the Gunnison National Park jou betoveren!

 • Overnachting:Gunnison
Dag 22

Richting Golden (Denver en omgeving)

± 463 km

Deze dag staat tevens in het teken van de rit naar je eindbestemming van de reis: Golden, vlakbij Denver. De rit voert je opnieuw door de machtige Rocky Mountains, waar je mee begon toen je vanuit Denver naar je eerste camping overnachting toerde. Je kan er voor kiezen om vanuit Montrose nog een stukje via Highway 50 in noordelijke richting naar Grand Junction te rijden met de camper en vervolgens vanuit Grand Junction via Interstate 70 in oostelijke richting naar de eindbestemming Golden verder te reizen. Dit is niet de snelste route, maar wel de mooiste. Vanaf Grand Junction word je, naarmate je in oostelijke richting rijdt, lange tijd vergezeld door de beroemde Colorado River. Het landschap waar je doorheen toert is prachtig en hoe dichter je bij je eindbestemming komt, hoe bergachtiger en groener de omgeving wordt. Je verblijft nog een nacht op een camping in Golden (Colorado), voordat je de volgende dag de camper inlevert. Hierdoor kun je de laatste rit van deze reis helemaal op je gemak en zonder stress ondernemen. Optimaal genieten van de pracht van de Rocky Mountains en omgeving; daar draait deze reisdag om!

 • Overnachting:Denver
Dag 23

Golden - Denver

± 30 km

De dag van vertrek uit Amerika is (helaas) alweer bijna aangebroken. Na het inleveren van de camper kun je nog heerlijk bijkomen van een fantastische reis en alle opgedane ervaringen nog even op je in laten werken. Je kunt er ook nog voor kiezen om deze dag te besteden om een aantal highlights in Denver te gaan bekijken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoekje aan het Denver Art Museum, het Colorado State Capitol, of heerlijk wandelen langs de terrassen en leuke winkels langs de sfeervolle 16th Street Mall? In de avond heerlijk dineren in één van de gezellige restaurants bij het historische Larimer Square vormt uiteraard ook een geweldige afsluiter van de reis!

 • Overnachting:Denver
Dag 24

Terugreis vanuit Denver

Vanuit je hotel bij Denver International Airport reis je vandaag naar de vertrekterminal van de luchthaven. Als je eenmaal bent ingecheckt kun je heerlijk achterover leunen en alle reiservaringen in gedachten nog eens afspelen. Het heerlijke nagenieten van je reis is nu officieel begonnen!

Dag 25

Thuiskomst

Vandaag land je weer op Europese bodem. De reis zit er echt definitief op zodra je het vliegtuig verlaat en met een goedgevulde koffer vol mooie herinneringen huiswaarts gaat. Je bent een onvergetelijke reiservaring vol hoogtepunten rijker en zult in gedachten ongetwijfeld nog heel vaak verzeild raken op plekken als Yellowstone National Park, Grand Teton National Park, Denver, Mesa Verde National Park, Mount Rushmore National Memorial, Cody, noem maar op!

Einde reis

Excursies

Optionele excursies

Deze excursies kun je toevoegen aan deze reis bij een prijsberekening.

*Alle getoonde prijzen zijn de vanafprijs per persoon

Campers

Onderstaand een overzicht van de campers waar je mee kunt rondreizen. Je kunt direct online tijdens het berekenen van de prijs voor een bepaalde camper en bijbehorende prijs kiezen.

C23-25ft - motorhome M - Road Bear RV Doets Reizen (2)

C23-25 (motorhome M)

Al sinds jaar en dag staat Road Bear RV voor topkwaliteit op het gebied van camperhuur in Amerika! Met de compleet uitgeruste C23-25 ft camper biedt Road Bear RV een campertype met een uniek tussenformaat; waarbij de indeling en leefruimte van het voertuig optimaal zijn afgestemd op het formaat. Zo beschikt deze camper over een ruime doucheruimte met een ingebouwde wasbak en een vast toilet, over een keukenblok met moderne en fijne keukenapparatuur, veel opbergruimte, en over een ruim zit-/dinettegedeelte waar je comfortabel met je gezelschap kunt gaan zitten tijdens de maaltijden of tijdens een gezellig potje kaarten in de avonduren. Voor extra gemak beschikt de C23-25 ft camper van Road Bear RV onder andere over een zonnescherm voor extra schaduw tijdens zonnige dagen, een achteruitrijcamera en over comfortabele bedden waarop je heerlijk een oogje dicht kunt doen. Als je deze camper huurt, krijg je van Road Bear RV gratis een campingtafel erbij. Kortom: de C23-25 ft - Motorhome M is voorzien van alle gemakken en faciliteiten om iedere reiziger een geweldige campervakantie te laten beleven!

C26-28ft - motorhome P - Road Bear RV Doets Reizen (1)

CS26-28 met slide-out (motorhome P)

Road Bear RV staat voor topkwaliteit! De Road Bear CS26-28 ft is met zijn compacte en zeer handige indeling perfect voor een echt camper-avontuur! Uiterst wendbaar en bovendien uitermate geschikt voor gezinnen. Deze camper is geschikt voor maximaal vijf personen en dus zeer fijn voor als je met je gezin reist. De camper is onder andere voorzien van een elektrische luifel, achteruitrijcamera, een ruim douchegedeelte met vast toilet, compleet uitgeruste keuken en een vast bed achterin. Met de krachtige Ford V10 benzinemotor zal je moeiteloos voortbewegen terwijl de airco je hoofd koel houdt.  En dan misschien nog wel het beste van alles: de CS26-28 ft camper beschikt tevens over een slide-out systeem, waarmee je met een simpele druk op de knop extra leefruimte creëert als je op je campingplaats staat. 

C29-31ft - motorhome R - Road Bear RV Doets Reizen (1)

CS29-31 met slide-out (motorhome R)

Road Bear RV staat voor topkwaliteit! De Road Bear RV CS 29-31 ft camper is perfect voor het gezin. Deze camper biedt gezelligheid en is daarnaast voorzien van alle gemakken die je nodig hebt voor de vakantie. Een toilet, wastafel en douche, warm water boiler, gasfornuis, magnetron, koelkast, vriezer en achteruitrijcamera. Het slide-out systeem van deze camper bied je binnenin het voertuig nog meer ruimte en als het regent kun je eten in comfort of zitten onder de luifel en genieten van de frisse lucht bij de grill of barbecue. Een fijne camper die voor grotere gezinnen of families comfortabel is, deze camper heeft namelijk slaapplekken voor 7 personen! 

Altijd alles bij de hand met je eigen camper.

Accommodaties & Campings

Onderstaand een overzicht van de accommodatie en campings waar je verblijft. Je kunt direct online de prijs berekenen.

Fairfield Inn Denver - 2 doubles

Fairfield Inn Denver Airport

Een kleinschalig en mooi hotel vlakbij de luchthaven van Denver. Dit hotel heeft een zwembad, business center en een fitnesscentrum. Vanaf hier vertrekken gratis shuttlebusjes naar de luchthaven. Gratis parkeren en gratis ontbijt! De kamers zijn standaard voorzien van airco, alarmklok, koffiezetapparaat, koelkast en magnetron. Nabij het hotel tref je het Children's Museum, het Denver Art Museum en Denver Zoo. De kamers zijn voorzien van alle standaard faciliteiten. 

Spruce Lake RV Resort - meer

Spruce Lake RV Resort

Spruce Lake RV Resort is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan het Rocky Mountain National Park. Groene weiden, een kristalhelder meer en de kalme wateren van de Big Thompson Rivier zijn de ingredienten voor een heerlijk verblijf. Je kunt naar het centrum lopen of je kunt gebruik maken van de gratis shuttle service. 

De campingplaatsen zijn full hook-up (water, elektra en dumpstation) of partial hook-up (water en elektra). Gratis WiFi is beschikbaar op de hele camping. Doordat de camping zich midden in de natuur bevind, kunnen wij geen garantie geven op de kwaliteit van de verbinding. 

Naast de standaardfaciliteiten beschikt de camping over een verwarmd buitenzwembad, hot tub en een speelplaats. 

Belangrijke informatie: 
- Check in vanaf 13.00 uur 
- Check out voor 11.00 uur 
- Het maken van een kampvuur is niet toegestaan
- Huisdieren zijn toegestaan, mits ze zijn aangelijnd

Guernsey State Park

Guernsey State Park Campground

Deze camping is gelegen in het gelijknamige Guernsey State Park. Het staat bekend om zijn stuwmeer en de historische gebouwen van de Civilian Conservation Corps. Dit maatschappelijk betrokken corps opereerde tussen 1933-1942 en zorgde ervoor dat o.a. werklozen aan het werk konden. Het Guernsey museum, the Castle en Brimmer Point kun je bezoeken. Het museum staat op een klif met uitzicht op het water.

De camping is voorzien van een toiletgebouw, picknicktafels en barbecues. De locatie van de camping is een groot gebied met meerdere campings. Het is van te voren niet mogelijk om je voorkeur aan te geven. 

De camping bestaat uit twee campings: 

* Sandy Beach Campground (site nummers die beginnen met SB)
* Sandy Point Campground (site nummers die beginnen met SP)

Mount Rushmore KOA at Palmer Gulch - camping

Mount Rushmore KOA at Palmer G

Gelegen temidden van de Black Hills van South Dakota en ongeveer 10 minuten rijden vanaf het bekende Mount Rushmore ligt de camping Mount Rushmore KOA at Palmer Gulch. Het Crazy Horse National Monument ligt op ongeveer 15 minuten rijden. Kortom, alle highlights liggen in de buurt!

Deze prachtige camping biedt naast de standaardfaciliteiten o.a. fietsverhuur, begeleide ritten te paard en waterfietsen. Drie avonden per week wordt er voor amusement gezorgd. Voor de kinderen is er ook genoeg vertier; speurtochten, knutselen en springkussens.

 

Devils Tower KOA Campground1

Devils Tower / Black Hills KOA

Een van de beste eigenschappen van Devils Tower KOA is de perfecte locatie. Deze camping is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de Black Hills en Noordoost Wyoming.  Slechts een korte rit en je bent al bij een van de populaire attracties zoals de Vore Buffalo Jump, Black Hills National Forest, Keyhole State Park, Spearfish Canyon, Custer State Park, Crazy Horse Memorial, Mount Rushmore en nog veel meer!

De camping beschikt over een full-service restaurant, een cadeau- en snoepwinkel, een verwarmd buitenzwembad en een speeltuin. Ook zijn er enorm veel leuke activiteiten te doen op deze camping. 

 

KOA Yellowstone (6)

Yellowstone Park/West Gate KOA

Yellowstone Park campground ligt op 10 km van de westelijke ingang van het Nationale Park. De camping ligt wel vlakbij een snelweg, wat kan zorgen voor geluid. De camping is voorzien van veel faciliteiten. Een winkeltje voor de basis benodigdheden, sanitairgebouwen, een speeltuin, minigolf en een binnenzwembad. 

De campingplaatsen zijn full hook up of partial hook up. Enkele campingplaatsen liggen dicht bij de weg. Wij zullen proberen altijd de andere plaatsen te boeken. 

De camping richt zich veel op het vermaak van kinderen. Dit kan zorgen voor lawaai en drukte. 

Colter Bay RV Park 1

Colter Bay RV Park

Jackson Hole

Het Colter Bay RV Park maakt onderdeel uit van het Colter Bay Village; een verzameling van handige bezoekersfaciliteiten binnen de parkgrenzen van het ruige Grand Teton National Park in Wyoming. Deze camping is gelegen langs de oostelijke oever van Jackson Lake, een prachtig en uitgestrekt meer dat wordt omringd door de machtige bergtoppen van Grand Teton National Park. Jackson Lake is vanaf het Colter Bay RV Park te bereiken binnen een wandelafstand van slechts 5 minuten, maar ook het Colter Bay Visitor Center, het Indian Arts Museum en de hiking trail van de Hermitage Point Trailhead liggen binnen loopafstand.

Het Colter Bay RV Park biedt kampeerders een aantal handige (algemene) faciliteiten, waaronder muntdouches en een wasserette bij de Colter Bay Launderette. Eventueel kunnen gasten bij de wasserette en de nabijgelegen restaurants gebruikmaken van een WiFi internetverbinding. De camperplaatsen van het Colter Bay RV Park liggen prachtig verspreid over het campingterrein en deze worden omgeven door naaldbomen, welke tijdens de zomermaanden voor een heerlijk verkoelende schaduw zorgen. Alle camperplaatsen beschikken over full hook-up aansluitmogelijkeden, zodat camperreizigers hun camper kunnen aansluiten op water, elektriciteit en op de riolering. Daarnaast beschikken alle camperplaatsen over een picknicktafel, waar gasten in de ochtend en in de avond heerlijk kunnen relaxen in de omliggende natuur van Grand Teton National Park.

Kortom: kamperen in de prachtige natuur met alle gemakken binnen handbereik, dat is een gegeven dat tijdens een verblijf op het Colter Bay RV Park wordt waargemaakt!

Lakeside RV Campground -Povo - Utah - Doets Reizen

Lakeside RV Campground

Op ongeveer 45 minuten ten zuiden van Salt Lake City vindt je Lakeside RV Campground, aan de rand van de stad Provo en op slechts tien minuten lopen van Utah Lake State Park. Om de camping heen loopt de Provo River, waar veel gevist wordt. Je kan daar je verkoeling zoeken, maar op de camping is ook een zwembad aanwezig.
Het is allemaal wijds opgezet en het zijn grote campingplekken. Er staan veel bloemen en bomen, waardoor het een parkgevoel geeft. De plekken zijn voorzien van 30/50 AMP stroom, wateraansluiting, een picknicktafel, fire pit en WIFI internetverbinding. Er is een sanitairgebouw, een klein winkeltje en een wasserette aanwezig. Je kan tevens je LP (propane) gas laten vullen op de camping. Wanneer het slecht weer is kun je binnen boeken lenen, spelletjes spelen en tafeltennissen. 

Sun Outdoors Moab Downtown - campground

Sun Outdoors Moab Downtown

Canyonlands Campground and RV Park is gelegen in het hart van één van de meest spectaculaire omgevingen in West Amerika. De camping is gevestigd in het avonturiersplaatsje Moab, van waaruit men talloze activiteiten kan gaan ondernemen in de prachtige nabije omgeving. 
Zo vind je op een kwartiertje rijden de ingang van het bijzondere Arches National Park en het bijbehorende Arches National Park Visitor Center & Park Headquarters. Maar ook voor Dead Horse Point State Park en Canyonlands National Park hoeft men vanaf Canyonlands Campground and RV Park niet ver te reizen! 

De camping biedt keurig onderhouden full hook-up camperplaatsen en is o.a. voorzien van een zwembad, een speeltuin en gratis WiFi. Een verblijf op Canyonlands Campground and RV Park is de perfecte manier om tijdens een campervakantie optimaal te genieten van al het moois dat Moab en omgeving te bieden hebben! 

HTR Durango Campground (2)

HTR Durango Campground

HTR Durango Campground is een familiecamping gelegen in Durango, Colorado bestaande uit 27 hectare in een prachtige bergachtige omgeving. Compleet met een prachtige heldere bergbeek. Het centrum van Durango ligt op slechts 5 mijl afstand.

Het is een full-service camping met toiletten, douches en nog veel meer voorzieningen om heerlijk te kunnen ontspannen. Wees bereid om te koken met houtskool of gas, want er mogen geen kampvuren plaatsvinden op dit park.

Het bergklimaat is hier zeer aangenaam, het park is gelegen op 7200 meter hoogte. Overdag is het perfect weer voor een t-shirt en ’s avonds kun je heerlijk ontspannen in een warme trui. Er zijn tal van activiteiten te doen in de omgeving, plan bijvoorbeeld een bezoek aan het Mesa Verde National Park! 

 

Black Canyon - Gunnison NP

South Rim Campground

De South Rim Campground is gelegen vlakbij de Black Canyon of The Gunnison in Colorado. De camping beschikt over drie loops, waarvan de B-Loop elektra heeft en de overige loops hebben geen faciliteiten bij de campingplaatsen. Het is een grote camping gelegen midden in de natuur, veel camperplaatsen beschikken over schaduw. 

De camping beschikt niet over sanitairgebouwen, maar alleen over losse toilethokjes. Ook is er één waterpunt per loop aanwezig. Bij deze punten is er alleen water beschikbaar tijdens het hoogseizoen (van mei t/m september). 

Vanaf de camping kan je de Rim Rock Trail naar het visitor center wandelen. De hertjes wandelen zo langs je! 

Dakota Ridge RV Park - campingplaatsen

Dakota Ridge RV Resort

Het Dakota Ridge RV Resort is onderdeel van de Essential Colorado RV Resorts. De camping ligt in Golden tussen de bergen van Summit County en Denver. Vanaf de camping heb je een prachtig uitzicht op de bergen en kun je de skyline van Denver zien.

Op deze mooi aangelegde camping met veel groen tref je de volgende faciliteiten aan; clubhuis met fitnesscentrum, biljartkamer, koffiebar en bibliotheek, verwarmd zwembad met jacuzzi, wasserette en speeltuin.

De camping is het hele jaar door geopend. 

CO₂-uitstoot

Deze CO₂-uitstootberekening is ter indicatie en op basis van onafhankelijke data die door voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal beschikbaar zijn gesteld aan Doets Reizen. De verwachte CO₂-uitstoot van deze reis is per persoon en op basis van 4 personen per reis waarbij we ervan uitgaan dat het vervoermiddel ter plaatse en de accommodatie(s) gedeeld worden door 4 personen. Voor de (intercontinentale)vliegreis hanteren we de kortste verbindingen (waar mogelijk non-stop) en wanneer er meerdere reisduren mogelijk zijn is de berekening op basis van de kortste reisduur. De klimaat-impact van de activiteiten hebben we geschat op basis van veelvoorkomende activiteiten die horen bij het gekozen vakantietype.

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan deze berekening. Deze berekening heeft enkel een informatief doeleinde.

Met deze vakantie stoot je ongeveer 3.000 kilo CO₂ per persoon uit.

Bekijk hier de verhouding per reisonderdeel.
Vliegreis 69,4%
Camper 14,4%
Rondreis 12,7%
Accommodaties 2,5%
Camperovernachting 1%

Bovenstaande berekening is op basis van 4 personen per reis en is in samenwerking met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal ontwikkeld.

Wat is 3.000 kilo CO₂-uitstoot precies?

Je weet nu hoeveel CO₂-uitstoot jouw vakantie veroorzaakt. Waarmee kun je dat vergelijken?

 • 3.793 keer 8 minuten douchen
 • De besparing van 22 zonnepanelen die één jaar lang stroom opwekken

Over deze berekening

De CO₂-uitstoot van broeikasgassen voor het vervoer wordt bij vliegtuigen, bussen en treinen berekend door het aantal reizigerskilometers te vermenigvuldigen met de emissiefactoren voor dat type voertuig. Doets Reizen hanteert in samenwerking met Milieu Centraal de emissiefactoren die zijn verkregen na studies en onderzoek en deze worden jaarlijks gecontroleerd op actualiteit.

Vliegvervoer

Voor het bepalen van de CO₂-uitstoot voor de vliegreizen hanteren we een vliegreis op basis van Economy Class. Wanneer je Premium of Businessclass vliegt, is de CO₂-uitstoot vele malen hoger. Vliegtuigen produceren naast CO₂, ook waterdamp, stikstofoxiden, roet en andere stoffen met een korte atmosferische verblijftijd. De uitstoot van deze zogeheten 'niet-C02emissies' op grote hoogte zorgen voor een verandering in de samenstelling van de atmosfeer, een verstoring van de stralingsbalans op aarde en uiteindelijk voor een extra broeikaseffect. De directe CO₂-uitstoot die vliegen veroorzaakt, wordt daarom vermenigvuldigd met 1,7 om het ook het effect van deze niet-C02 emissies mee te nemen. Op die manier weet je de totale klimaatimpact van vliegen, uitgedrukt in CO₂ equivalenten.

Auto/camper

Bij personenauto’s hanteren we één benzineauto van gemiddeld formaat per reisgezelschap. De grootte van de auto, het type brandstof én het landschap (berglandschap, steden etc.) hebben invloed op de daadwerkelijke uitstoot van de auto.

Bij campers gaan we uit van de uitstoot van een gemiddelde camper. Voor de uitstoot van de gemiddelde camper is een gewogen gemiddelde berekend op basis de modellen 'alkoof', 'integraal', 'half-integraal' en 'buscamper'. Hoe groter de camper hoe hoger de uiteindelijke uitstoot zal zijn.

Veerboot

Soms bevat een reis één of meerdere ferryovertocht(en). Op trajecten waar dit relevant is, wordt de CO₂-uitstoot bepaald op basis van het vaartraject.

Treinvervoer

Het treinvervoer is op basis van een gemiddelde en op basis van het aantal reizigerskilometers. De uiteindelijke CO₂-uitstoot hangt af van het type trein, de bezettingsgraad van de trein en aandrijving (bijvoorbeeld elektrisch of diesel).

Accommodaties en activiteiten

De gegevens voor de impact van de accommodatie en de activiteiten op vakantie zijn gebaseerd op data van de Carmacal tool, die is opgesteld door de Breda University of Applied Sciences, in samenwerking met de ANVR.

Meer over onze samenwerking met Milieu Centraal

Met het oog op de toekomst, het faciliteren van bewustwording en het beperken van de negatieve klimaatimpact werkt Doets Reizen op een niet-commerciële basis samen met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. Met deze kennis op zak, kun jij als reiziger een bewuste keuze maken op basis van de CO₂-uitstoot per reis. Milieu Centraal waarborgt de totstandkoming van deze CO₂-uitstootberekening.

Doets Reizen kiest er bewust voor om inzicht te geven in de klimaatimpact van reizen en vakantiebestemmingen. Doets Reizen gebruikt hiervoor de actuele data van Milieu Centraal om reizen op CO₂-uitstoot door te rekenen. Voor wie hier waarde aan hecht maken wij het extra makkelijk om een bewuste vakantiekeuze te maken.

Milieu Centraal levert betrouwbare data en controleert jaarlijks de rekenmodules op deze website.

Video's van deze reis

Foto's van deze reis

Beoordelingen (8)

Één van de mooiste gebieden in Amerika die we hebben gezien

Daalder, I.

Afgelopen juli zijn wij met de camper naar Yellowstone National Park gereisd. Onze reis in 1 woord: "fantastisch"! Wat is dit park geweldig mooi! Zeker 1 van de mooiste gebieden die we in Amerika hebben gezien. We hebben ontzettend genoten; niet alleen dankzij de schitterende natuur en de vriendelijke mensen die we onderweg ontmoetten, maar ook dankzij de uitstekende adviezen van Doets Reizen en de vooraf geboekte diensten! De door Doets Reizen geadviseerde camping in Yellowstone is ons uitstekend bevallen, evenals de camper van Road Bear RV!

Dank je wel voor het waarmaken van deze onvergetelijk reis met de camper! We kunnen niet wachten om binnenkort weer richting de USA te gaan! 

Yellowstone, WOW!

Hak, D.

Heel veel onvergetelijk e indrukken van de overweldigende natuur. Ook de kennismaking met het ' wilde westen' (rodeo, prairies) was een geweldige ervaring.

Wat zijn de mensen aardig!

H. Pruis

Wat een natuurpracht, wat een ruimte, en wat zijn de mensen aardig!

Voor de eerste keer met een camper op pad geweest. Is heel goed bevallen.

C. Loonen

Voor de eerste keer met een camper op pad geweest. Is heel goed bevallen.

Zeer bijzonder en prachtig land!

G. Schouten

Zeer bijzonder land, prachtig om met camper te reizen.

Handig als je zelf geen tijd hebt om een reis te boeken.

M. van de Bunt

Doets Reizen maakt prachtige reizen. Handig als je zelf geen tijd hebt om een reis te boeken.

Yellowstone bracht ons in contact met alle grote dieren die we van nabij konden fotograferen

Dhr. P. Ruitenberg

Yellowstone heeft ons binnen 3 dagen in contact gebracht met alle grote dieren die we van nabij konden fotograferen waarbij jonge elk, jonge bisons en de grizzly beer wel de hoogtepunten waren. Dat daar mensen midden op de weg stoppen stoort niemand want iedereen is op zoek naar mooie momenten!

Ik heb ontzettend genoten van de adembenemende natuur in Yellowstone.

C.Bijvoet

Ik heb ontzettend genoten van de adembenemende natuur in Yellowstone. Prachtig om de vele geisers, modderpotten en hot springs te zien. Een prachtige les Aardrijkskunde!

De Rocky Mountains, Black Hills en Yellowstone waren voor ons de hoogtepunten van deze reis. Genoten van de fantastische uitzichten, dieren en wandelingen. In Yellowstone hebben we elke dag in de file gestaan vanwege bizons op de weg. Op een avond bij zonsondergang liepen twee bizons kilometerslang voor
een lange sliert auto's uit op zoek naar de rest van de kudde.


Inbegrepen

 • Retourvlucht in de Economy Class met getoonde luchtvaartmaatschappij inclusief 1 stuks ruimbagage van max 23 kilo per persoon
 • Luchthavenbelasting.
  Door wijzigingen in brandstoftoeslagen of veiligheidstoeslagen kan de luchthavenbelasting na boeking hoger worden; voor de eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast.
 • Maaltijden naar de aard van de dag tijdens de trans-Atlantische vliegreis (tenzij anders aangegeven). Meer informatie zie ‘Luchtvaartmaatschappij’.
 • 2 Hotelovernachtingen in het Fairfield Inn & Suites Denver Airport in de buurt van Denver International Airport; 1 overnachting bij aankomst en 1 overnachting na het inleveren van de camper.
 • 21 Huurnachten camper van Road Bear RV, campertype C22-24 ft, CS25-27 ft, of campertype CS28-30 ft.  
 • 21 Huurnachten all inclusive pakket van Road Bear RV met daarbij inbegrepen een ongelimiteerd kilometerpakket om te rijden met de camper, alle persoonlijke uitrustingen, de camperuitrusting, de preparation fee, de VIP verzekering, en de campingtafel en campingstoelen van Road Bear RV.  
 • Colorado Road Safety Fee van Road Bear RV in verband met het ophalen van de camper in Denver.
 • Transfers Road Bear RV tussen het verhuurstation en Fairfield Inn & Suites Denver Airport.
 • Shuttle service tussen Denver International Airport en Fairfield Inn & Suites Denver Airport.
 • 21 Campingovernachtingen op campings tijdens de reis. 
 • Lokale belastingen over de verblijfkosten en de bovengenoemde diensten van camperverhuurder Road Bear RV.
 • Toeristisch informatiepakket.
 • Donatie Pacific Wild € 2,- per persoon.

Niet inbegrepen

 • De maaltijden tijdens je verblijf: ontbijt, lunch en diner (tenzij anders aangegeven).
 • Als je kiest voor een ander campertype dan de C22-24 ft camper, de C25-27 camper of de C28-30 ft camper van Road Bear RV, dan zijn de huurprijs van de andere camper en de eventuele meer- of minderkosten voor extra's zoals mijlenpakketten, uitrustingen, transfers, preparation fee e.d. nog niet inbegrepen bij de totaalprijs van deze reis. Om een beeld te krijgen van de kosten voor camperhuur en extra's van overige camperverhuurders kun je eventueel gebruik maken van onze online camper tool.
 • Benzine-, parkeer-, en tolgelden.
 • Verzekeringen, assurantiebelastingen en poliskosten.
 • Pas voor toegang tot de National Parks. Een jaarpas kost US$ 80,- per voertuig. Je kunt deze pas kopen bij het eerste National Park dat je bezoekt.
 • De entrees van de diverse te bezoeken attracties, excursies, evenementen en musea (tenzij anders aangegeven).
 • Reserveringskosten €40,- per boeking.
 • Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking.
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: € 3,- per persoon.
 • Bijdrage SGR Fonds: € 5,- per persoon
 • Kosten voor visumontheffing(en) voor reizen naar Amerika en Canada. Meer informatie over het aanvragen en bijkomende kosten lees je hier.

Luchtvaartmaatschappij

Tijdens het boeken van je reis, kun je kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert specifieke voorwaarden betreffende maaltijden, bagageregels en stoelreserveringen. Lees hier welke voorwaarden van toepassing zijn.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verrassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Doets Reizen afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Doets Plus Pakket voor voertuigen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada en IJsland, waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan om direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken.

Beschikbaarheid

Al onze reizen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Het kan voorkomen dat op het moment dat jij bij ons boekt, het gewenste hotel/kamertype, de camping/camperplaats, de vlucht(en) of het voertuig niet beschikbaar is. Gelukkig kunnen wij in dit geval een vergelijkbaar alternatief voor jou boeken. Eventuele meer- of minderprijs wordt doorberekend en toegelicht door een van onze reisspecialisten.

Het verhuurstation van Road Bear is gesloten op zondag, vandaar dat vertrek op zaterdag niet mogelijk is (pick up en drop off). Wil je toch graag vertrekken op een zaterdag? Onze reisspecialisten kunnen samen met je kijken naar een oplossing. Dit kan bijvoorbeeld een nachtje extra in Denver zijn of er kan gekozen worden voor een andere campermaatschappij welke wel geopend is op zondag. 

Campings

Wij hebben voor deze Campingreis een selectie gemaakt van uitstekende campings in Amerika. In verband met een beperkte beschikbaarheid kan het gebeuren dat een campingalternatief geboekt moet worden. Mocht het gebeuren dat een camping door beschikbaarheid niet geboekt kan worden, dan boeken wij voor jouw reis een passende en vergelijkbare camping. 

Belangrijke informatie: de campings in deze reis zijn prachtig gelegen en beschikken bovendien over uitstekende faciliteiten. De geselecteerde campings hebben een goede naam en wij bieden in de eerste instantie camperplaatsen op campings met een garantie voor aansluitingen. Echter, vanwege een beperkte beschikbaarheid van camperplaatsen met aansluitingen tijdens drukke periodes, kan het gebeuren dat wij genoodzaakt zijn om voor jouw reis één of meerdere campings zonder aansluitingen te boeken. Bij de reisbescheiden, welke je ongeveer vier weken van te voren ontvang, zie je welke camping en camperplaats er daadwerkelijk voor jou geboekt is. 

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips.

 • Bij boeking dien je een aanbetaling van 15% een extra aanbetaling van €500,- voor de campingplaatsen te voldoen.

Reservering Arches National Park

Voor de volledigheid een belangrijke toelichting: Arches National Park is een populaire bestemming. Om de bezoekersaantallen en de rust zoveel mogelijk in stand te kunnen houden, wordt er gewerkt met een reserveringssysteem. Lees hier de uitgebreide informatie.

Reservering Rocky Mountain National Park

Voor de volledigheid een belangrijke toelichting: Rocky Mountain National Park is een populaire bestemming. Om de bezoekersaantallen en de rust zoveel mogelijk in stand te kunnen houden, wordt er gewerkt met een reserveringssysteem. Lees hier de uitgebreide informatie.

Gerelateerde reizen

Logo Doets Reizen

CampingTrip Rockies & Yellowstone vanuit Denver

25 dagen
Vanaf 3.421,-
Vanafprijs p.p. per persoon i
Bereken jouw prijs