De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Top 5 Natuurparken in Zuidwest Amerika

Dat Amerika beschikt over veel Nationale Parken is voor velen geen verrassing. Amerika beschikt over vele uiteenlopende natuurgebieden en dit zorgt dan ook voor de fantastische diversiteit in natuur. In Zuidwest Amerika zijn er een aantal absolute parels van Nationale Parken terug te vinden. Doets Reizen heeft onze top 5 voor jou op een rijtje gezet.

1. Zion National Park

Houd jij van het maken van prachtige wandelingen en kan het je niet gek genoeg? Dan is Zion National Park het park voor jou. Dit prachtige Nationale Park is uniek in Utah aangezien je in plaats van op de rim (rand van de canyon) zoals bijvoorbeeld bij de Grand Canyon of Bryce Canyon je in de kloof van de Canyon loopt en dus de immens hoge rode bergwanden aan de zijkanten hebt. Voor de echte durfallen kan je ook de Angels Landing lopen. Dit is een zware wandeling waarbij je het laatste stuk de bergwand beklimt. Dit zorgt ervoor dat je fantastisch uitzicht hebt op de gehele kloof. Ben je minder avontuurlijk dan ook zijn er genoeg korte wandelingen of fietstochten te ondernemen om alsnog het park goed te kunnen bekijken. 

Zion National Park - Utah - Doets Reizen

2. Bryce Canyon National Park

Het Bryce Canyon National Park is een uniek National Park dat volledig draait om de canyon die bekend is van de vele Hoodoo’s die uit de canyon naar boven komen. Door het rode gesteente en deze Hoodoo’s zorgt Bryce Canyon voor een absolute unieke ervaring die je nergens anders in Amerika tegen zult komen. Het bijzondere aan dit Nationale Park is ook dat je doormiddel van een wandeling van uitzichtpunt naar uitzichtpunt een deel de canyon in kunt wandelen en vervolgens ook tussen de Hoodoo’s door wandelt. Het is dan ook een National Park waar je zeker meerdere dagen kunt doorbrengen. Een van onze tips is om de canyon bij zonsopgang te bezoeken, dit omdat het licht dan mooi op de canyon valt waardoor de rode kleuren in het gesteente nog mooier naar voren komen en je absoluut betoverd zult worden door dit prachtige nationale park. 

​Bryce Canyon National Park - Utah - Doets Reizen

3. Grand Canyon National Park

De Grand Canyon, het is toch wel een algemeen bekend begrip en mag eigenlijk niet ontbreken in een rondreis door Zuidwest Amerika. Het National Park draait volledig om de grote van de Grand Canyon en je kunt heerlijk genieten van de vergezichten over de canyon. Een wandeling de canyon in is helaas geen optie, dit zullen altijd trektochten zijn van meerdere dagen, echter vanaf de uitzichtpunten zal de Grand Canyon je al verwonderen met zijn immense grote. Wil je je bezoek aan de Grand Canyon nog specialer maken boek dan een helikoptervlucht over de Grand Canyon. Door een helikoptervlucht over de Grand Canyon kom je op plaatsen waar je anders niet zou kunnen komen en krijg unieke uitzichten over dit natuurspektakel. Tip van Doets Reizen boek de helikoptervlucht rond half negen in de ochtend, dit is het mooiste tijdstip om deze vlucht te maken vanwege het lichtval in de canyon. 

Grand Canyon - Arizona - Doets Reizen

4. Yosemite National Park

Net als de Grand Canyon is dit nationale park zeer bekend. Het Yosemite National Park heeft echter een hele andere natuur als de nationale parken in Arizona of Utah. Dit park is zeer groen en zeer geschikt voor wandelaars. Je kan hier prachtige wandelingen maken naar een van de vele watervallen of meertjes met prachtige uitzichten met misschien wel de meest bekende bergpieken van Amerika op de achtergrond. Naast de mooie bergachtige omgeving kan je hier ook de Sequoia bomen terugvinden. Deze bomen staan in de Mariposa Grove en kunnen wel 30 meter hoog worden en zijn vaak zo breed dat er minimaal 5 volwassenen in de stam passen. Tip van Doets Reizen rijdt de Tioga Pass. Dit is een prachtige bergroute die dwars door Yosemite National Park loopt en je direct langs vele highlights van het park leidt. Let op deze pas is enkel geopend van circa half mei tot half oktober in verband met vele sneeuwval in de wintermaanden. 

Yosemite National Park - California - Doets Reizen

5. Death Valley National Park

Nog een zeer bijzonder nationaal park dat gelegen is in Zuidwest Amerika is Death Valley. Dit unieke nationale park staat vooral bekend om de bizarre temperaturen die hier voor kunnen komen. Zo wordt op een gemiddelde zomerdag regelmatig een temperatuur van 50 graden celsius gemeten maar kan er in de winter in de nachten een temperatuur van ver onder nul voorkomen. Door deze bizarre temperatuurverschillen is er ook een uniek natuurgebied ontstaan. Zo vindt je in Death Valley National Park zandduinen, zoutvlaktes en canyons. Bij bepaalde lichtvallen krijgen de duinen in Death Valley ook een groene of zelfs blauwe gloed. Het is dan ook zeker de moeite waard om dit park te bezoeken tijdens je reis in Zuidwest Amerika. Tip van Doets Reizen: je kan ook overnachten in Death Valley (uiteraard lekker met airco), dit is pas een unieke beleving in je reis. 

Dead Valley - California - Amerika - Doets Reizen

Uitgelichte reizen