Boek zonder risico met onze Doets Duidelijkheid Garantie Lees meer

Uitleg Doets Duidelijkheid Garantie

De Doets Duidelijkheid Garantie

Bekijk hier de algemene informatie over deze unieke garantie. Bijna kosteloos annuleren is mogelijk wanneer er 5 weken voor vertrekdatum code oranje of rood van toepassing is op jouw reisbestemming (op landelijk niveau) conform de berichtgeving van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (Nederland wereldwijd). We vertellen je hieronder welke exacte voorwaarden van toepassing zijn. 

Eerder annuleren dan 5 weken voor vertrekdatum of annuleren bij code geel of groen:

Het doel is om jouw reis op een veilige en verantwoorde manier plaats te laten vinden. Ga je er als klant toe over eerder dan 5 weken voor vertrekdatum je boeking te annuleren, dan is dit mogelijk conform de reguliere ANVR en Doets Reizen annuleringsvoorwaarden. Let wel, hier zijn altijd kosten aan verbonden die in het ongunstigste geval kunnen oplopen tot 100% van de reissom. 

EUR 75,- per persoon annuleringsvergoeding

Zoals uitgelegd in de Doets Duidelijkheid Garantie kun je, binnen de richtlijnen die hiervoor gelden, vrijwel kosteloos annuleren. In plaats van de reguliere annuleringskosten hanteert Doets Reizen een marginale servicevergoeding (ook wel annuleringsvergoeding) van EUR 75,- per persoon. Deze kosten worden bij annulering verrekend met de aanbetaling die wij binnen 6 maanden (na annuleringsdatum) zullen retourneren. In feite kost een annulering, binnen de gestelde richtlijnen, dus EUR 75,- per persoon*. Opsomming van kosten die van kracht blijven:

  • EUR 75,- per persoon annuleringsvergoeding 
  • Premie van de eventueel afgesloten annuleringsverzekering. Deze verzekering start namelijk op het moment van boeken en is daarmee een afgenomen dienst die direct van kracht is gegaan.
  • Poliskosten EUR 4,84 
  • EUR 25,- administratiekosten 
  • Eventuele afwijkende annulerings- en wijzigingsvoorwaarden* (Zie uitleg hier onder)

*Afwijkende annulerings- en wijzigingsvoorwaarden

In specifieke gevallen is het niet ongebruikelijk dat leveranciers zoals luchtvaartmaatschappijen (speciale korting tarieven met strenge voorwaarden), campermaatschappijen, lodges, excursies, accommodaties, veerboot organisaties (etc.) afwijkende annulerings- en/of wijzigingsvoorwaarden hanteren. Deze voorwaarden communiceren wij in de meeste gevallen op de website bij de betreffende reis en op dienstniveau in de offerte / boekingsopdracht en factuur. Ze zullen van kracht blijven bij de Doets Duidelijkheid Garantie en kunnen dus in sommige gevallen kosten met zich meebrengen naast de EUR 75,- p.p. annuleringsvergoeding, annuleringsverzekering en administratiekosten. 

Aanbetaling reissom

In de meeste gevallen is de aanbetaling 15% van de reissom. Soms worden er, in uitzonderlijke gevallen, extra aanbetalingskosten in rekening gebracht bij leveranciers om speciale diensten of producten te kunnen confirmeren. Deze extra aanbetalingskosten zijn zichtbaar op jouw offerte/boekingsopdracht en factuur, en blijven ook bij de Doets Duidelijkheid Garantie van kracht. 

Restantbetaling 5 weken voor vertrek

Normaliter dient de restantbetaling 6 weken voor vertrek te zijn overgemaakt aan Doets Reizen. Door de Doets Duidelijkheid Garantie is dit versoepelt naar 5 weken voor vertrek, het moment immers dat er meer duidelijkheid is of jouw reis wel of niet plaats kan vinden. 

Doets Duidelijkheid Garantie voorwaarden

  • Alleen geldig bij nieuwe boekingen gemaakt vanaf 23 september 2020 en Corona-Vouchers; 
  • Niet van toepassing bij reeds gemaakte omboekingen van seizoen 2020 naar 2021. (Als gevolg van het negatieve reisadvies door Corona).
  • Geldig bij reizen met vertrek tussen 1 januari 2021 en 31 oktober 2021;

Update 6 oktober 2020 | Onder voorbehoud van wijzigingen