De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Het indiaanse woord 'havasu' betekent 'land van het blauwgroene water'. Lake Havasu City ligt 64 kilometer ten zuidwesten van Kingman, tegen de staatsgrens van Arizona en Californië. Bij de stad ligt Lake Havasu, dat in 1938 ontstond toen de Parker Dam in de Colorado River werd gelegd. Het meer was er overigens eerder dan de stad (1963). Deze gezellige plaats is een feest van leuke activiteiten.

Van Londense brug naar toegangspoort Lake Havasu
De projectontwikkelaar Robert McCulloch kocht de overbodig geraakte Thamesbrug uit 1831 uit Londen op. Hij liet hem in 10.276 stukjes zagen, verscheepte het geheel naar Los Angeles, liet de stukken per trein naar de oevers van het meer vervoeren en bouwde de London Bridge weer volledig op. Inmiddels heeft de stad 43.000 inwoners. Het meer is één van de meeste populaire recreatiegebieden aan de Colorado River.

Activiteiten op en rondom het water
Aan de oevers ligt een reservaat, het Havasu National Wildlife Refuge. Hier leven veel woestijnzoogdieren zoals desert bighorn-schapen en bobcats (rode lynx) en vogels zoals de kaalkopadelaar. Doordat de stad omgeven is door water kun je veel verschillende watersporten doen, zoals suppen, kanoën en varen. Tevens kun je hier prachtige wandelingen maken. Wellicht spot je één van de woestijnzoogdieren. 

Onze topbestemmingen in de buurt van Lake Havasu City

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Lake Havasu City gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Lake Havasu City