De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Page ligt in Indian Country in het het noordoosten van Arizona. Het maakt deel uit van het gigantische Navajo-/Hopireservaat. Page is een klein plaatsje waar veel Native Americans wonen. Vanuit Page kan je diverse must-do highlights bezoeken. De Antelope Canyon, Horseshoe Bend en Lake Powell zijn prachtig en alle zeker een bezoek waard tijdens jouw vakantie door Amerika.

Ligging 

Page ligt in Indian Country in het noordoosten van Arizona, net over de grens van Utah. Het is de ideale uitvalsbsis voor een bezoek aan Lake Powell, de beroemde Horseshoe Bend en de Antelope Canyon.

Inwoners 

Het historische plaatsje telt ongeveer 7.553 inwoners. 

Klimaat 

In deze omgeving heerst het hele jaar door een mild woestijnklimaat, maar gedurende de zomermaanden kan het bloedheet worden.  

Geschiedenis 

Page is in 1957 ontstaan als een tijdelijke plaats voor de arbeiders die aan de Glen Canyondam werkten aan de Colorado rivier. De dambouwers verhuisden vaak met hun hele gezin naar de nederzetting. Uiteindelijk ontstond zo een dorp. Toen de aanleg van de Glen Canyon dam was voltooid, ontstond Lake Powell in 1963.Op het hoogtepunt van de constructie woonden er 7500 inwoners in Page. Dit dorp is inmiddels uitgegroeid tot een kleine plaats aan Lake Powell, die het vooral moet hebben van toerisme. 

Reizen in de buurt van Page

Logo Doets Reizen Amerika

Page