De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

De Antelope Canyon in de Verenigde Staten was lang een geheim. Door de opkomst van Social Media is de Antelope Canyon een enorm populaire trekpleister geworden. En dat is niet voor niets. Gelukkig zit je bij Doets Reizen altijd op de eerste rij zodat je zonder al te veel stress kunt genieten van dit bijzondere fenomeen. Dit is belangrijk aangezien deze excursie al een jaar van tevoren volgeboekt kan zijn. Eenmaal binnen in deze 'slot canyon' word je overweldigd door de schoonheid van de prachtig gevormde, golvende rode rotswanden. Vanwege het zonlicht dat door de bovenkant van de canyon naar binnen schijnt, krijgen de rotswanden prachtige rode kleurschakeringen die met het uur veranderen. Bezoek de Antelope Canyon tijdens je rondreis door West-Amerika en stap in de magische wereld van de Antelope Canyon!

Twee verschillende delen van de 'Canyon'

De Antelope Canyon bestaat uit twee delen; De upper en de lower canyon. De Upper Antelope Canyon mag wegens verdrinkingsgevaar (in bepaalde periodes) alleen met een gids bezocht worden en dan nog in beperkte mate. Nog belangrijker is dat de Antelope Canyon heilige grond is voor de Navajo en hierdoor is het beperkt mogelijk om de canyon te bezoeken voor niet Navajo. Alleen met een vooraf gereserveerde excursie via Doets Reizen kun je deze canyon bezoeken. 

De ‘magische wereld’ van Upper Antelope Canyon

De Upper Canyon wordt door de Navajo 'Tse Bighanilini' genoemd. Dat betekent ‘plaats waar het water door de rotsen stroomt'. De Upper Canyon is drukker bezocht dan de Lower Canyon. Dit heeft als reden dat je hoeft niet te klimmen en loopt door een verticale opening in de rotsen, waarna je uitkomt in een kloof met glooiende, rode zandstenen wanden van zo'n veertig meter hoog. Invallende zonnestralen zorgen in combinatie met de uitgesleten vormen voor een bijzondere aanblik. De bodem is vlak en zanderig, waardoor de kloof ook geschikt is voor een bezoek met kinderen en mensen die wat minder goed ter been zijn. Het licht dat van bovenaf naar binnen schijnt, creëert bijzondere kleuren op de rotswanden. Het lijkt alsof je in een magische wereld terecht bent gekomen. Let op: de invallende zonnestralen zijn vooral tussen maart en augustus goed zichtbaar rond het middaguur. In andere maanden is de kloof ook schitterend, maar dan zijn er geen tot weinig zonnestralen.

Klimmen en klauteren in de Lower Antelope Canyon

De Navajo noemen deze canyon 'Hadestwazi', dat zoveel betekent als 'spiraalvormige rotsbogen'. Je kunt de Lower Canyon in via een horizontale spleet in de rotsbodem. Wees erop voorbereid dat je veel moet klimmen en klauteren, soms via steile trappen. Je moet, kortom, in een goede conditie zijn om deze tocht te maken. De lichtval in deze canyon is minder spectaculair dan in de Upper Canyon. Deze tour gaat vaker op een dag dan de Upper Canyon tour. Dit zorgt ervoor dat deze tour vaak beter beschikbaar is. Let op deze is door de vele vertrektijden wel meer toeristisch omdat dit grootschaliger is. 


Tickets voor de Antelope Canyon boek je bij Doets Reizen

Belangrijk om te weten is dat de canyon alleen onder begeleiding van een gids te bezoeken is. Boek dit altijd vooraf via Doets Reizen (wij boeken de beste tijdstippen en zijn officiële partner in Nederland), want de tour is erg populair en zit vaak ruim van tevoren vol. KLIK HIER VOOR MEER INFO.

The Wave 

In de omgeving van Antelope Canyon ligt ook het bijzondere natuurverschijnsel ‘The Wave’. Een golvend rood landschap dat maar voor enkele bezoekers per dag toegankelijk is. Houd er rekening mee dat je een ‘permit’ nodig hebt. Deze dien je zelf te regelen en wordt door de Nationale Parken service doormiddel van een loting geregeld. Doets Reizen kan hier geen rol in spelen. 

Reizen in de buurt van Antelope Canyon

Logo Doets Reizen Amerika

Antelope Canyon