Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Als er één ding is wat je zou kunnen weten over de staat Arkansas is het dat de 42ste President van de Verenigde Staten, Bill Clinton, geboren werd in de hoofdstad Little Rock. Dat het een relatief onbekende staat is, heeft ook voordelen: in de schitterende bossen en bergketens in het noorden en westen heb je alle ruimte en vrijheid. De rivier de Mississippi loopt langs de oostelijke staatsgrens en in de plaats Hot Springs zijn warmwaterbronnen die een helende werking wordt toegedicht. Niet voor niets is de bijnaam van Arkansas 'The Natural State'.

Clinton Presidential Center

Het is gebruikelijk dat Presidenten na hun ambtstermijn een ‘Presidential Library’ krijgen in hun home state. Hier worden documenten, staatsgiften en bijzondere voorwerpen die verkregen zijn tijdens de ambtstermijn tentoongesteld. Het Clinton Presidential Center staat in Little Rock, en is een modern gebouw dat schitterend in het groen ligt aan de oever van de rivier Arkensas. Je kunt hier makkelijk een dag doorbrengen. Naast de archieven van Clinton en het museum zijn er regelmatig tentoonstellingen. Daarnaast is dit ook het kantoor van de Clinton Foundation: de stichting van de Clintons die zich bezighoudt met ontwikkelingsvraagstukken en de bestrijding van Aids.

Back to basic…

Als je geen zin hebt in presidentieel gedoe, kun je ook in Arkansas nog de great escape doen waar het zuiden van Amerika bekend om staat: prachtige National Parks. De Ozark en Ouachita Mountains bevinden zich in het noorden en westen van Arkansas. Het Ozarkplateau beslaat vier staten: Oklahoma, Missouri, Kansas en Arkansas. Prachtige rotsformaties en schitterende uitzichten maken dit vooral in de herfst, als de kleuren van de natuur elke dag een ander schilderij vormen, een gebied dat de moeite waard is om te bezoeken.

… of toch maar het stadsleven?

Zoals overal in het Zuiden van Amerika, is het stadse bestaan een beetje achtergebleven. In de hoofdstad Little Rock wonen niet meer dan 200.000 mensen. Hier staat de Little Rock High School waar in 1957 negen African American scholieren een jaar lang onder politiebescherming naar school gingen. Verder zijn er diverse musea en kun je in het River Market District genieten van leuke restaurants, farmer markets of naar een lokale, ambachtelijke brouwerij zoals Rock Town Distillery. Waar je ook voor kiest, bij Doets Reizen stellen we je rondreis, stedentrip, camperreis of roadtrip voor je samen. 

Bestemmingen in Arkansas

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Arkansas gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Arkansas