Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Van een hip & happening bestaan in de bruisende stad Chicago naar een teruggetrokken leven tussen de meren. In de Netflix-hitserie Ozark duikt de familie Byrdes na een misgelopen witwasdeal noodgedwongen onder in de Missouri Ozarks. Wie de perikelen van Marty en Wendy heeft gevolgd, ziet het meteen weer voor zich: dichtbegroeide bossen, een uitgestrekt meer vol activiteiten, eindeloze slingerwegen, charmante restaurantjes met houten veranda’s. De Ozarks is een gebied vol rust, ruimte en recreatie, net zoals eigenlijk heel Missouri. De ideale plek voor een avontuurlijke, ontspannen of juist sportieve getaway, ook als je geen gevluchte witwascrimineel bent.

Dé concurrent van Nashville is here to stay

Ver weg van de toeristische en drukke delen van Amerika is Missouri de plek waar veel muziekstromingen tot bloei zijn gekomen. Van jazz en blues tot country: hun roots liggen hier, in de staat die vanwege z’n nuchtere inwoners de bijnaam ‘Show Me State’ heeft. Een van de belangrijkste muzikale hotspots is Branson in de Ozarks, wat ook wel de country music stad van Amerika wordt genoemd. Geduchte concurrentie voor Nashville, mede dankzij de vele muziekfestivals die hier het hele jaar door worden georganiseerd. Grote favorieten vanwege hun geweldige sfeer en dito line-ups zijn The Greater Ozarks Blues Festival in september en The Ozarks Area Celtic Gathering in juni.

Het beste stadsuitzicht dat je ooit ergens gaat hebben

Continueer je rondreis of camperreis over de enorme landoppervlaktes van Missouri. Volg onderweg de eindeloze waterwegen van de Missouri en de Mississippi River en bewonder de overvloed aan wildlife die je tegenkomt. Doe je te goed aan de ‘Ozark Pudding’, een heerlijk smeuïge cake met appel, kaneel, vanille, noten en soms ook een scheutje rum. En maak een stop in zowel de hoofdstad Kansas City als de oostelijke stad St. Louis. Kansas City mag de grootste stad van de staat zijn, in St. Louis is ook genoeg te zien en ontdekken. Een van de leukste activiteiten is de lift omhoog te pakken in de Gateway Arch, een gigantisch hoog monument dat de expansie van Amerikaanse kolonisten naar het westen symboliseert. Vanaf de top heb je een geweldig uitzicht over de uitgestrekte stad.

Aan gematigd doen we niet in Missouri

Missouri heeft een vochtig continentaal klimaat, dus reken op koude winters en vochtige, warme zomers. Er zijn geen bergen of oceanen in de buurt om de temperaturen te matigen, dus het weerbeeld vervalt hier vaak in uitersten. In de zomer kan het makkelijk elke dag boven de 30 graden Celsius zijn, in de winter wordt het vriespunt vaak aangetikt en kunnen er dikke pakken sneeuw vallen. Regen is er het hele jaar door, met mei en juni als uitblinkers op het gebied van neerslag. Ben je niet zo van hitte, dan zijn april en oktober geschikte maanden om een rondreis te maken in Missouri. Kun je wat beter tegen warmte, dan kun je er tussen juni en september ook uitstekend terecht.

Dit wil je zien in Missouri

  • Ga naar Branson, dé countrystad van Amerika, en laat je meevoeren door de muzikale activiteiten.\
  • Neem de lift omhoog in de Gateway Arch in St. Louis voor een van de beste uitzichten over een stad ever.
  • Bezoek de Truman Presidential Libary and Museum in Independence, een ode aan een van de grootste Amerikaanse presidenten.
  • Wandel rond in Taum Sauk Mountain State Park in de St. Francois Mountains in the Ozarks, een onontgonnen gebied vol natuur en wildlife.
  • Kom tot rust in de Missouri Botanical Garden, een prachtige botanische tuin in St. Louis waar je geniet van allerlei flora en fauna.

Reizen naar Missouri

Logo Doets Reizen Amerika

Missouri