De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Boulder is een deftige voorstad van Denver. In 1858 werd het stadje gesticht als mijnplaatsje en sindsdien heeft het zich ontwikkeld tot een liberaal lichtpunt in het conservatieve Colorado. Er is een gezellig Universiteit, winkelen kan op Pearl Street en bekijk ook zeker de bijzondere Flatirons!

Winkelen in Boulder

Het is een prachtig opgezette stad, met veel groen en ruimte voor voetgangers en fietsers. Aan de wandelpromenade van Pearl Street Mall zijn talloze winkels, galeries en restaurants te vinden. Een gebouw wat direct in het straat beeld op valt is het kleurrijke Boulder Dushanbe Teahouse, het is prachtig hand beschilderd is vrolijke kleuren blauw, roze en groen. 

Bezienswaardigheden in Boulder 

Centraal in de plaats ligt de campus van de University of Colorado, die 20.000 studenten heeft. De campus is mooi aangelegd en heeft een interessant museum over de geologie en de prehistorie van de Rocky Mountains. Bij de grootste theefabrikant van de Verenigde Staten, Celestial Seasonings, worden gratis rondleidingen gegeven en kun je thee proeven. Als sinds 1906 kan je terecht in het Boulder Theater voor een het kijken van een film of toneelvoorstelling en meerdere dagen per week vindt er in Boulder een leuke Farmers Market plaats. Super toeristisch maar wel een echte must do in Boulder is de Banjo Billy's Bus Tour. Deze oude schoolbus, omgebouwd tot rijdende Hillbilly Shack, rijdt je rond door Boulder en verteld je de verhalen van de stad. 

Bezienswaardigheden in de buurt van Boulder 

De Highway 119 in westelijke richting gaat door het dal van de mooie Boulder Creek. De weg gaat verderop over in de bezienswaardige route de Boulder Canyon Drive. Ook een aanrader is het bezoeken van de Flatirons, deze platte bergen liggen net buiten Boulder en zijn te voet te bereiken via de Chautauqua Trailhead. Je kan hier de Flatiron Loop Trial lopen of de Royal Arch Trail. Bij de laatste wandeling heb je ook direct een prachtig uitzicht over Boulder en de omgeving. 

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Boulder gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Boulder