Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

De meest zuidwestelijke stad van Colorado is Cortez. De plaats heeft 9.000 inwoners en ligt op een hoogte van 1.850 meter. De Anasazi woonden in dit gebied in de periode tussen 500-1300. In het gebied zijn nog zeer veel ruïnes (cliff dwellings).

De Anasazi woonden niet alleen in het nabijgelegen Mesa Verde National Park.  Wat een echte aanrader is om te bezoeken tijdens een vakantie in Colorado. Naar alle waarschijnlijkheid zijn er nog veel onontdekte overblijfselen van de oude cultuur. Deze omgeving is dan ook een paradijs voor amateurarcheologen. De eerste settlers die hier rond 1885 kwamen waren boeren. Daarna werd Cortez een trading centre voor de regio. In de laatste decennia is het toerisme sterk in opkomst geraakt. 

In het centrum van Cortez zijn nog veel historische huizen te zien uit de periode van 1890 tot 1930. Bij het Visitor Centre is een brochure verkrijgbaar waarin de Crossroads Culture Walk door de stad staat omschreven. 

Wat te doen in de buurt van Cortez?

  • De stad heeft veel parken met verschillende mogelijkheden voor recreatie. 
  • Je vindt er een 18-holes golfbaan: Conquistador Golf Course.
  • Bezoek het Cortez Cultural Center, waar in de zomer optredens worden gegeven door Utes, Navajos en andere Indianenstammen. 
  • Ten zuidwesten van Cortez ligt in de groene luwte Mc Elmo Canyon. Dit is een gebied waar een aantal wijncoöperaties werkzaam zijn die je kunt bezoeken.

Overige bezienswaardigheden in Cortez

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Cortez gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Cortez