Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Colorado betekent ‘rood’. Geen wonder, want de aarde kleurt in deze staat op de meeste plaatsen dieprood. Maar Colorado biedt de avontuurlijke reiziger nog veel meer spectaculaire kleuren: de witbesneeuwde toppen van de Rocky Mountains, de gele zandduinen in het Great Sand Dunes National Park en de groene tafelbergen van Mesa Verde. Behalve dit adembenemende kleurenpalet biedt Colorado een waaier aan mogelijkheden om al die tinten te ervaren, fietsend, skiënd, wandelend, kanoënd... Wat wil je nog meer dan Colorado?

Outdoor avonturen

Colorado is de hoogst gelegen staat in de Verenigde Staten en lijkt gemaakt voor natuurliefhebbers en sportfanaten. Aan de westkant liggen de Rocky Mountains, met meer dan 100 bergen die hoger zijn dan 4000 meter. In de winter fantastisch om te skiën, maar als in de zomer de sneeuw smelt, kun je hier ook geweldige fiets- en wandeltochten maken. De perfecte bestemming voor een roadtrip of camperreis. In het zuiden ligt het Great Sand Dunes National Park met meer dan 80 vierkante kilometer duinen die tot de hoogste van Noord-Amerika behoren. Nog niet uitgekeken op het prachtige kleurenpalet? In het oosten van Colorado, in het groene Mesa Verde National Park, vind je Grand Mesa, 's werelds grootste tafelberg.

Thuis op de ranch

Het gebied waartoe de staat Colorado behoort, werd 13.000 jaar geleden al bewoond door Indianen. Unieke overblijfselen van de oorspronkelijke bewoners zijn de klifwoningen van Mesa Verde National Park. Het zijn grotten in de wand van een ravijn, die 900 tot 700 jaar geleden werden bewoond door Anasazi-indianen. Vanaf de negentiende eeuw vestigden Europeanen zich in het gebied, hoewel de meesten verder gingen naar Californië en de onherbergzame gebieden van Colorado links lieten liggen. Wil je weten hoe het was op een echte ranch in het Wilde Westen? Bezoek dan Zapata Ranch, waar ze nog steeds bizons, koeien en paarden hebben en waar het leven aan de Amerikaanse frontier in ere wordt gehouden.

Dwalen door gezellige straten

De skyline van het centrum van Denver maakt van Colorado’s hoofdstad Denver een echte metropool. Lower downtown heeft de stad veel historische gebouwen en gezellige straten om doorheen te dwalen. Larimer Square is het oudste gedeelte van Denver, waar je heerlijk kunt eten en drinken in oude saloons en uitstekende restaurants. In de westernwinkels downtown koop je prachtige souvenirs, zoals een echte cowboyhoed. Wie nog geen genoeg heeft van de stad, bezoekt ook Colorado Springs, de tweede stad van Colorado en een centrum van de hightechindustrie.

Mondaine skioorden

De zon schijnt veel in Colorado en de meeste neerslag valt er als droge poedersneeuw. Ideaal voor wintersportliefhebbers! Met Aspen en Vail heeft Colorado twee van de chicste skioorden ter wereld. Op de pistes van deze skidorpen zoeven de Hollywoodsterren je voorbij. Aspen (op 2400 meter) heeft maar liefst 480 kilometer piste en is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde skiërs. Het in Oostenrijkse stijl gebouwde dorpje Vail noemt zich zelfs het beste skigebied van de Verenigde Staten. Dus bind die lange latten maar onder!


Reizen naar Colorado

Logo Doets Reizen Amerika

Colorado