Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Amerika

Mesa Verde National Park

9 Actueel reisaanbod

In het zuidwesten van Colorado bestaat een plek waar eeuwenoude cultuur naadloos overloopt in spectaculaire natuur. In Noord-Amerika is geen andere plek als Mesa Verde National Park. Tijdens een periode van ruim 700 jaar vormde het hedendaagse National Park de woonomgeving van de Ancestral Pueblobevolking.

Machtige nederzetting van de Anasazi

Eeuwenoude cultuur en spectaculaire natuur komt samen in Mesa Verde: het bijzondere Nationale Park in Zuidwest Colorado dat sinds 1978 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Voor ruim 700 jaar was dit Nationale Park de woonomgeving van de Ancestral Pueblobevolking, beter bekend als de Anasazi. Mysterieus en indrukwekkend zijn de woorden die de enorme Inheemse rotswoningen het beste beschrijven. De meest bekende ruïnes zijn Spruce Tree House, Cliff Palace en Balcony House, die je helaas niet op eigen gelegenheid kunt bezoeken. Gelukkig worden er vanuit het Visitor Center verschillende tours aangeboden die je alle ins en outs van het park laten zien. Bezoek de ruïnes onder leiding van een park ranger en kom alles te weten over de rijke historie en bijzondere leefwijze van de Anasazi-indianen.

Bezoek eeuwenoude rotswoningen

Nergens in Noord-Amerika vind je een plek als deze en dat is precies waarom je niets mag missen van Mesa Verde. In de Chapin Mesa proef je de unieke sfeer van de omgeving en reis je terug naar de tijd waarin de ‘dwellings’ nog bewoond werden. Met uitzondering van het Balcony House, waar de lichtinval in de ochtend op z’n mooist is, zijn de meeste cliff dwellings op het Westen gericht. Voor een ultieme parkbeleving is het daarom aan te raden om Mesa Verde National Park in de middag te bezoeken. Vergeet ook niet om net voor de uitgang te stoppen bij de Park Point Lookout, waar je een fenomenaal uitzicht hebt over Mesa Verde National Park.

Terug in de tijd met Doets Reizen

Vraag een willekeurige Amerika-kenner naar de meest bijzondere plekken in Noord-Amerika en Mesa Verde National Park zal benoemd worden. Ga je zelf op avontuur? Volg dan de Ruins Road. Deze weg heeft prachtige uitkijkpunten met zicht op de mysterieuze rotswoningen. Wie op zoek is naar de complete beleving van dit fantastische natuurpark boekt de ‘700 Years Tour’ met Doets Reizen. Deze bijzondere tour neemt je mee op reis terug in de tijd. Van de oudste Pithouse dorpen uit het jaar 600 naar de klassieke Pueblo-woningen uit de 13e eeuw.

Wat je gezien moet hebben in Mesa Verde National Park

Vroeger bewoond door de Anasazi-indianen, maar vandaag de dag een wonderlijke bezienswaardigheid in Noord-Amerika: Mesa Verde National Park moet je eens in je leven gezien hebben. Staat Mesa Verde op jouw reisplanning tijdens jouw vakantie in Colorado, dan mag je deze hoogtepunten zeker niet missen:

  • Vergaap je aan het grootste complex van Mesa Verde: Cliff Palace;
  • Bezoek de ondergrondse ceremonieruimtes van Cedar Tree Tower;
  • Bekijk de indrukwekkende film in het Chapin Mesa Museum;
  • Klouter langs een ladder omhoog naar Balcony House;
  • Stap binnen in het Spruce Tree House, Mesa Verde’s best bewaarde dwelling;
  • Spot fantastisch wildlife, zoals beren, bergleeuwen en coyotes;
  • Of beleef de complete historie tijdens de 700 Years Tour door Mesa Verde.

Reizen in de buurt van Mesa Verde National Park

Logo Doets Reizen Amerika

Mesa Verde National Park