De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Het is niet verwonderlijk dat vrijwel alles in Mystic draait om de zee. Zo is Mystic vooral bekend vanwege het Mystic Seaport, maar ook vanwege de aanwezigheid van het Mystic Aquarium, waar je oog in oog komt te staan met de zeedieren die hun thuis hebben in de nabije kustwateren. Proef van de historische sfeer in Olde Mistick Village, waar je niet alleen gebouwen uit de koloniale tijd kunt bewonderen, maar ook kunt genieten van de lekkerste gerechten in de uitstekende visrestaurants!

Musea in Mystic

De echte must do musea zijn dus het Mystic Aquarium, Olde Mistick Village en de Mystic Seaport. De andere musea die je in Mystic vindt zijn ook zeker de moeite waard. Een aantal andere musea in Mystic zijn; Mystic Museum of Art, The Denison Homestead Museum, The Indian & Colonial Research Center, Old Lighthouse Museum en het Lyman Allyn Art Museum.

Bezienswaardigheden in Mystic

Naast het bezoeken van een museum is er meer wat je kunt ondernemen in Mystic tijdens je vakantie in New Engeland. Breng dan ook zeker een bezoek aan Historic Downtown Mystic, gelegen rondom de Mystic Bridge aan beide zijdes van de Mystic River. Ook de B.F. Clyde’s Cider Mill uit 1881, de oudste stoom aangedreven molen in de Verenigde Staten, is een echte aanrader.

Denison Pequotsepos Nature Center

Wie van natuur en dieren houdt is hier aan het goede adres. Tijdens dit aardige uitstapje kun je wandelingen maken door het uitgestrekte Wildlife Sanctuary en het Natural History Museum en het Coogan Farm Nature and Heritage Center bezoeken.

Boottochten vanuit Mystic

Vanuit Mystic kun je verschillende boottrips maken, dit kan onder meer vanaf de Steamboat Wharf. De boten die je hier kunt huren verschillen in grootte. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om kleine tweepersoonsbootjes te huren, deze hebben wat weg van 2 surfplanken met een zitje er op. Het is mogelijk om een begeleidde boottocht te ondernemen, maar je kunt er ook voor kiezen om er helemaal zelf op uit te gaan.

Overige bezienswaardigheden en activiteiten in Mystic

  • Enders Island gelegen op Mason’s Island
  • Mystic River Bascule Bridge
  • High Rope Parcour
  • Old Whaleship Charles W. Morgan 

Onze topbestemmingen in de buurt van Mystic

Reizen in de buurt van Mystic

Logo Doets Reizen Amerika

Mystic