Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Daytona Beach is een van Florida’s oudste en bekendste badplaatsen. Het lokale strand is beroemd vanwege het enorme zandstrand van bijna 40 kilometer lang. Bij eb heeft het een breedte van 150 meter. Op sommige plekken mag je met de auto op het strand rijden. Een van de trekpleisters van Daytona is de Daytona International Speedway. Hier worden jaarlijks diverse autoraces gehouden, waaronder de Daytona 500. In het complex worden dagelijks rondleidingen gegeven voor een kijkje achter de schermen. Elke autoliefhebber moet zeker een stop maken in Daytona Beach tijdens een vakantie in Florida.

In de omgeving van Daytona liggen natuurparken met veel recreatiemogelijkheden. Zoals het Blue Spring State Park, Canaveral National Seashore, Gemini Springs, Lake Woodruff National Wildlife Refugee en nog andere recreatiegebieden.

Veel rijke investeerders raakten rond 1870 geïnteresseerd in Daytona. Eén van hen was Matthias Day. Hij bouwde hier in 1874 het eerste hotel, Palmetto House. Velen volgden, zo ook John D. Rockefeller. Hij ‘ontdekte’ Ormond Beach’s golfbaan. Hij was hier zo weg van, dat hij in Daytona zijn winterverblijf ‘The Casements’ liet bouwen. Dit voormalige huis is tegenwoordig open voor publiek (www.thecasements.net). Naast het huis zijn hier ook diverse tentoonstellingen te bezichtigen.

Daytona International Speedway

Het meest bekend is Daytona vanwege de wereldberoemde Daytona International Speedway. Hier worden sinds 1902 het gehele jaar door races gehouden, zoals de Daytona 500, de Pepsi 400 Nascar voor raceauto’s en de Daytona 200 voor motoren.

Op het complex worden rondleidingen georganiseerd, zodat iedereen de sfeer achter de schermen van dit beroemde circuit kan opsnuiven. Daytona USA is hier hét motorsport attractiecentrum bij uitstek. Je kunt er als bezoeker zelfs een pitstop naspelen, waarbij banden worden verwisseld. Verder kunt je er zelf je eigen racewagen ontwikkelen of racen in een simulator.

Daytona 500 Experience is een zeer interactief centrum, waar je de legendarische Daytona International Speedway live meemaakt. Meer informatie over races vind je op https://www.nascar.com/

Evenementen

Tijdens de eerste twee weken van februari vindt jaarlijks de Daytona Speed Week plaats. Dit race-evenement gaat gepaard met veel feesten en Daytona is dan flink drukker. Begin maart vindt de Daytona Bike Week plaats.

Dit is dé bestemming voor motorrijders vanuit de hele wereld. Zij komen er om hun motoren aan andere bikers te laten zien. Tijdens deze festivals worden allerlei races plaats op de Daytona International Speedway.

Schildpadden

Tussen 15 april en 31 oktober zijn sommige gedeeltes van Daytona Beach afgesloten om zeeschildpadden de rust te geven om eieren te leggen. Ze leggen wel honderd eieren, die na circa twee maanden uitkomen.

Musea

In Daytona zijn ook verschillende musea te bezoeken. Uiteraard mag een auto museum niet ontbreken. Het Klassix Auto Museum heeft misschien wel de allermooiste autocollectie van Amerika, zeker met betrekking tot de racesport. In het Halifax Historical Museum leer je meer over de geschiedenis van Daytona. Het Museum of Arts and Science is een ongelooflijk veelzijdig museum. Het heeft de Gallery of American Art, een vleugel over de prehistorische geschiedenis van Florida en The African Wing, met ruim 160 objecten van 30 culturen uit 15 landen. Ook heel bijzonder in het complex is The Cuban Museum met de grootste verzameling Cubaanse kunst buiten Havana en verder meubels en kunst uit de 18de tot 21ste eeuw.

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Daytona Beach gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Daytona Beach