De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Amerika

Downtown St. Petersburg

7 Actueel reisaanbod

Downtown St. Petersburg is overdag een walhalla voor liefhebbers van musea en in de avonduren verandert deze plaats in een sfeervolle stad vol 'rooftopbars', restaurants en jazzclubs. De meeste musea zijn gevestigd rondom de Waterfront Walk. Enkele tips: het Salvador Dali Museum, het Museum of Fine Arts en het Morean Arts Center. Kunst ligt hier letterlijk op voor het oprapen, want er staan tal van interessante kunstobjecten verspreid over deze gezellige plaats.

Algemeen

Tampa is een drukke haven- en industriestad aan de baai van Tampa in de Golf van Mexico. Van hieruit vertrekken veel cruises naar het Caribisch gebied. Eén van de nieuwste winkelcentra van Tampa is het International Plaza met keuze uit ruim tweehonderd winkels en prima eetgelegenheden.

De stranden van St. Petersburg liggen op een aantal eilanden. Downtown St. Pete is heel hip. Overdag zijn het de vele musea die deze plaatsen aantrekkelijk maken en ’s avonds barst het uitgaansleven volop los.

De paradijselijk witte stranden van Clearwater Beach behoren tot de breedste van Florida. Het strand bij Sand Key is zelfs ruim driehonderd meter (!) breed. Hier loopt een prachtig wandel- en fietspad.

Tip: maak een dagexcursie naar Caladeshi Island. Een prachtig natuurreservaat met nog mooiere stranden en helblauw gekleurd zeewater. Je hebt redelijk veel kans groepen dolfijnen te zien.

Clearwater Beach behoort al jaren tot de top twintig van mooiste stranden van Amerika. St Pete Beach en Clearwater liggen beide op schiereilanden die via bruggen verbonden zijn me het vasteland. In Clearwater kun je kajakken, schelpen zoeken, fietsen, beachvolleyballen, glijden van de vele opblaasglijbanen en luieren op het strand. En dat dan met alle bezienswaardigheden van Tampa en St. Petersburg ook nog eens in de buurt.

Ligging

Het ligt aan de Golf van Mexico. Het gebied in en rondom St. Petersburg wordt ook wel Sunshine City genoemd.

Inwoners

In  St. Petersburg wonen er zo’n 275.000 inwoners.

Klimaat

Het klimaat in de plaatsen is subtropisch. Het ligt precies op de zogenaamde “palmbomen“-grens. Kortom. de grens vanaf waar palmbomen groeien en vrucht kunnen dragen.

Geschiedenis

Petersburg dankt haar naam aan Peter Demens. Hij heeft in 1835 de Orange Belt-spoorweg verbonden met dit schiereiland. Hij gaf de plaats de naam van zijn geboortestad in Rusland. Ook de Fransen lieten hier hun sporen na. Odette Philippe vestigde zich hier als eerste Europeaan. In het huidige, lommerrijke Philippe stadspark, stichtte Philippe in 1830 de eerste grapefruitplantage van Florida.


Reizen in de buurt van Downtown St. Petersburg

Logo Doets Reizen Amerika

Downtown St. Petersburg