Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Aan de zuidoostkust van Florida ligt de stad Fort Lauderdale. De stad staat bekend als het Venetië van Florida. Door de mooie ligging aan het strand heeft Fort Lauderdale een prachtige boulevard en vind je in de haven veel luxe jachten. Wat veel toeristen naar Fort Lauderdale trekt is de Sawgrass Mills. Dit is de grootste outletmall van heel Noord-Amerika, met meer dan 400 winkels. Je kunt hier dus terecht wanneer je van goed shoppen houdt!
Wil je weten wat Fort Lauderdale nog meer te bieden heeft?

Algemeen

Door de ligging en 275 kilometer aan waterwegen, wordt Fort Lauderdale ook wel het Venetië van Florida genoemd. De watertaxi vormt daardoor een wezenlijk onderdeel van het openbaar vervoer. De havens liggen vol exclusieve jachten en het kloppend hart van de stad is Las Olas Boulevard. Een leuk restaurant waar je lekker kunt dineren is het trendy restaurant Yolo, tussen downtown Fort Lauderdale en het strand.

De Riverwalk is een gezellig gebied met veel goede restaurants, boetieks en trendy clubs. Populaire bezienswaardigheden in Fort Lauderdale zijn de International Swimming Hall of Fame en de Sawgrass Mills. De Sawgrass Mills is de grootste outletmall van heel Noord-Amerika.

Ligging

Fort Lauderdale ligt aan de kust. Doordat Fort Lauderdale een groot en breed strand heeft is het de ideale plek wanneer je houdt van een strand vakantie. Ook is Fort Lauderdale de start voor vele cruisepassagiers van over de hele wereld die vanaf Port Everglades (de haven van Fort Lauderdale) hun cruisevakantie beginnen.

Klimaat

De stad Fort Lauderdale ligt direct ten noorden van Miami en heeft een subtropisch klimaat met warme, vrij natte en klamme zomers en zachte drogere winters. Het aangename klimaat zorgt ervoor dat de stad waarin de dagtemperatuur zelfs in de wintermaanden zelden onder de 15 graden uitkomt onder Amerikanen zeer populair is als overwinterbestemming.

Geschiedenis

Fort Lauderdale werd in 1911 officieel erkend als stad. De Miami-orkaan van 1926 richtte in Fort Lauderdale grote schade aan. Vijftig mensen kwamen om en vele gebouwen werden verwoest. Het herstel was nog in volle gang toen in 1928 een tweede orkaan over het gebied raasde.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde Fort Lauderdale een belangrijke rol. Merle Fogg Field, het plaatselijke vliegveld in Fort Lauderdale, werd omgedoopt tot Naval Air Station Fort Lauderdale, waar duizenden piloten opgeleid zouden worden, onder wie George H.W. Bush. Na de oorlog raakte Fort Lauderdale in trek onder 'spring break'-studenten en strandbezoekers.

Bereikbaarheid

Openbaarvervoer

Broward County Transit is het busnetwerk van Fort Lauderdale en omstreken. Sun Trolley An is een goedkope tram die je naar het centrum, de stad en de belangrijke centra brengt. De tram gaat ook naar het Broward Blvd Tri-Rail station. Als je een mooie goedkope tocht door Fort Lauderdale wilt maken, neem dan de Sun-Trolley of bus 11 aan de Las Olas Boulevard en de A1A.

Boot

Fort Lauderdale is het mekka van de jachthavens in Amerika. Je kunt er gemakkelijk een boot huren. De waterbus heeft elf stations in oost Fort Lauderdale aan de Intracoastal Waterway en de New River. Je kunt ermee van en naar hotels, winkels, restaurants, stranden en het uitgaansleven dobberen.

Accommodaties

1. Sonesta Fort Lauderdale
2. Hollywood Beach Marriott

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Fort Lauderdale gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Fort Lauderdale