De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Jacksonville is gelegen in het noordoosten van Florida en is de belangrijkste industriële stad van deze staat. Het is echter ook een zeer leuke stad om te bezoeken tijdens jouw rondreis door Florida. Zo kun je heerlijk genieten van prachtige stranden, heerlijk uiteten gaan in het levendige uitgaanscentrum van Jacksonville Beach en met de Beach Pier en de St. Johns River Boardwalk waar je heerlijk kunt eten, winkelen of vissen is jouw bezoek aan Jacksonville compleet.

Algemeen

Jacksonville is de grootste stad van Florida. In Jacksonville zijn dan ook veel populaire bezienswaardigheden. Zo heb je bijvoorbeeld het Fort Carolina National Monument, waar je meer te weten komt over de kolonisatie. Vooral met kinderen is Jacksonville Zoo een aanrader. Het Museum of Science and History is een prima plek om wat historie op te snuiven.

Ligging

Jacksonville ligt in de noordoostelijke hoek van Florida, vlak bij de grens met Georgia. Het ligt aan de oevers van de St. Johns River.

Inwoners

Er wonen een kleine achthonderdduizend mensen. Met de randsteden erbij zijn het er ruim een miljoen.

Klimaat

Het klimaat  is net als in de rest van Florida subtropisch. In de zomers kan het behoorlijk opwarmen en kan soms maximaal 40°C worden met als mogelijk gevolg dat er enorm onweer ontstaat. Jacksonville kent slechts enkele nachten waarbij de temperatuur tot onder het vriespunt daalt. Omdat Jacksonville bovenin Florida ligt, heeft de stad minder van orkanen te leiden dan andere delen van Florida.

Geschiedenis

Jacksonville werd gesticht in 1822 aan de monding van de St. Johns River. Vernoemd naar Andres Jackson die tussen 1829 en 1837 de zevende president van de Verenigde Staten was. De stad kreeg al vrij snel de naam van een populair vakantieoord. Mensen gingen er graag heen in de winter, om aan de kou te kunnen ontsnappen. In 1901 werd het centrum compleet verwoest en bleef er niets van de stad over. Dit bleek echter een goede reden om de gehele stad opnieuw te bouwen en het een stuk moderner te maken.

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Jacksonville gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Jacksonville