Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Amerika

Jacksonville Zoo and Gardens

18 Actueel reisaanbod

De Jacksonville Zoo and Gardens is een mooie ruim opgezette dierentuin die verdeeld is zes verschillende delen, namelijk Azië, Australië, Zuid Amerika, African Forest, Wild Florida en Afrika. In deze delen vindt je allerlei bijzondere diersoorten terug. Leer meer over je favoriete dieren en op sommige momenten kun je zelfs de dieren zelf voeren. Een bezoek aan de Jacksonville Zoo and Gardens staat garant voor een dag plezier voor jong en oud.

De dierentuin

In de dierentuin van Jacksonville vindt je de enige safari die je lopend kan ondernemen in het noord oosten van Florida. Je vindt hier allerlei diersoorten terug van over de hele wereld en kan hier doormiddel van een interactieve en leerzame manier kennis mee maken. Het is dan ook echt een familie uitje en geschikt voor het gehele gezin. De dierentuin is constant aan het ontwikkelen en probeert iedereen iets bij te brengen over de dieren van over de hele wereld. De Jacksonville Zoo beschikt over meer dan 2000 afzonderlijke diersoorten. Daarnaast is de Jacksonville Zoo ook bezig met het behoud van de flora en fauna wereldwijd. 

Botanische tuin

Ben jij niet zo'n fan van een dierentuin maar wil jij wel graag bijzondere planten bekijken in een botanische tuin? Ook dan kan je terecht in de Jacksonville Zoo and Gardens. Hier vindt je namelijk een grote botanische tuin terug die is geïntegreerd in de dierentuin. Ze kom je dus op je route naar de verschillende dieren ook vele bijzondere planten en bloemen tegen. Ze hebben dan ook verschillende tuinen gemaakt gebaseerd op het gebied waar de dieren vandaan komen. Zo zijn de volgende tuinen aanwezig in de dierentuin; Savanna Blooms, Riverview Gardens, Asian Bamboo Garden en Rivers of Color Garden. In deze tuinen vindt je over 1000 bijzondere en zeldzame platen terug. 

Kunsttentoonstellingen

De Jacksonville Zoo and Gardens geeft ook graag lokale kunstenaars de mogelijkheid om hun kunstwerken tentoon te stellen in de tuinen of in het café van de dierentuin. Deze kunstwerken die allemaal aansluiten bij de dieren of tuinen van de Jacksonville Zoo geven nog een extra dimensie aan de dierentuin. Daarnaast zijn de meeste kunstwerken die tentoon worden gesteld gemaakt van gerecycled materiaal waar mee de flora en fauna wordt weergeven wat dan ook weer heel goed voor het milieu is. Het mes snijdt dan ook aan twee kanten. 

Reizen in de buurt van Jacksonville Zoo and Gardens

Logo Doets Reizen Amerika

Jacksonville Zoo and Gardens